Lamborghini Aventador doet easy 370 km/u [video]

Auteur: , 41 Reacties

Een filmpje om een en ander in perspectief te zetten. Want de BMW M5 mag dan auto van het jaar zijn, een Aventador rijdt 'ie zeker niet voorbij.

De Lamborghini Aventador is krijsende mensen, chick-magnet, geel, oranje of wit. Bovenal is de Lamborghini Aventador bloedjesnel. Want: 700pk, 30 meer dan de ‘ouder’ Superveloce. De sequentiele 7-bak en 6,5 liter V12 accelereren de carbon supercar in een kleine 3 seconden naar de 100km/u en de topsnelheid lijkt veel verder weg te liggen dan opgegeven.

Volgens Lamborghini houdt het accelereren van de LP700-4 bij ongeveer 350km/u ongeveer. Deze test wijst anders uit. Na een verpletterend rondje Hockenheim trekt Sport Auto hem even door. Richting toerenbegrenzer wijst de kilometerteller “370km/u” aan. Bizar snel en er is zelfs nog een beetje ‘speling’ op de teller.

Enige optimalisatie/tuning zal er met de jaren voor deze auto wel komen. Gaat de Aventador de Veyron evenaren? Het lage gewicht en felle karakter kunnen nog wel eens heel erg in het voordeel van de Italiaan gaan spelen.41 reacties

1 Woord.
WOW!
mooie bak hoorrr
Gruwelijk die klokken ook!
Redelijk ziek …. blijft een dikke auto
Er is nog wel een verschil tussen 370 km/u op teller en 431 echte kilometers per uur. Daarvoor is nog héél wat extra vermogen nodig, want de remmingen worden steeds groter…
@ Alwood: “Volgens Lamborghini houdt het accelereren van de LP700-4 bij ongeveer 350km/u ongeveer. ”
Klopt iets niet.
Howly mowly!
Hij zat bij 370km/h nog niet eens op zijn maximum, volgens mij liep hij nog lekker door tot de toerenbegrenzer er een einde aan maakte, 380km/h ofzo!
Respect @ Lamborhini!!

*mierenneukermodus aan*
Of is dit een stiekem opgedreven exemplaar voor de journalisten?
anyway, retesnel, opgedreven of niet!
@vale46: een lp640 doet volgens lamborghini ook 207 mijl. Maar sommige doen ook 219, 216. Het is een minimum. Doet ie 349 mag je hem trrugbrengen.
@lambo4all: Ja ok, maar 20 km/h is op zo’n hoge snelheden wel een groot verschil omdat luchtweerstand exponentieel toeneemt.
Kijk maar naar de Veyron ss, +200pk voor 27(?)km/h extra.
@vale46: hha was net hetzelfde ant denke, illegale zin XD
Als je dat rondje bekijkt zou je bijna denken dat die auto makkelijk te rijden valt en dat het een wat saaie auto is. We weten allemaal beter, denk ik.

Maar 370 op de klok?!?!? Vet snel man. Wat zouden dat voor echte km zijn?? Rond de 350 zal het wel zijn.
mijn auto van het jaar. wat een raging beauty.
Allememaggies……
Ik blijf het geluid een beetje “tam” vinden op 1 of andere manier!! Tis wel een beest…
@baap: Het geluid komt bij Lamborghini’s op film heel vaak niet over, maar in het echt zijn ze dan ongelooflijk luidruchtig. Misschien hier ook het geval.
@jolig: ‘K vind de 670 SV een stuk ruiger en vooral mooier klinken!! Dan verwacht je bij 700 trappelende paardjes een nog strakker en agressiever geluid! Maar goed zodra de Supahdoepa Veloce van de Aventador om de hoek komt kijken, zal ik wel weer met klapperende oortjes lopen lekken! :)
370 is een heel andere league dan 430. Hij mag blij zijn als ie de top van een Enzo kan evenaren (390).
@raphael: de top van een Enzo is 390? Nog nooit eerder gehoord…dacht dat het bij 350 wel afgelopen was!
@baap: 355 om precies te zijn
@raphael:

Een Enzo haalt zeker geen 390
@heyhuub: Zeer zeker wel. De snelste run met de Enzo eindigde in 391 kmh. Door Ferrari zelf uitgevoerd. Officieel geeft Ferrari 350+ aan trouwens..
@raphael: bron?…
Zou dit niet gewoon teller afwijking kunnen zijn? 350 echte kilometers per uur en 370 teller-kilometers per uur?
Als ik 30 miljoen win, koop ik er ook eentje en dan mogen jullie allemaal komen kijken hier in Groningen….. :-)
@maferick74: mag ik er dan niet eens mee rijden van jou ? Tssss… ;-)
Wat een beest….
Gooi er nog 300pk bij en hij tikt de 400 aan….
370 km/h op de teller en 354 op de gps. is toch best wel hard :P
Geweldig ! Wat een monsterrrrrr….
Binnen 10 jaar ofzo is het wss de normaalste zaak dat supercars -klasse lp700 en f620- rond de 400 kmp/h rijden
Als hij de 370 aantikt zie je dat ie nog makkelijk eve wat harderkan richting 385 denk ik
Het lage gewicht en felle karakter kunnen nog wel eens heel erg in het voordeel van de Italiaan gaan spelen.

Gewicht heeft niks te maken met topsnelheid, enkel met de tijd benodigd om de topsnelheid te behalen.
Steek je hand eens uit het raam bij 350 ….dan weet je door welk papje je moet rijden. Aerodynamica is van evengroot zoniet van groter belang dan gewicht.
@speedie:

Klopt…Als 20 jarige destijds zo’n race experience of Zandvoort gedaan. Ja en je bent 20, zit voor het eerst in zo’n eenzitter, dus ja…beetje de hooligan uithangen natuurlijk en op het rechte stuk als een debiel een hand van het stuur doen om naar de familie te zwaaien. We gingen denk ik 160 of zo maar mijn arm werd meteen zwaar achteruit geblazen.

Epische faal natuurlijk…Maar ja, op zich wel interessant om een keer die windkracht zo te ervaren want als je in de auto zit denk je er nooit aan (behalve in een ariel atom misschien).
Tofste bak van t moment, en voor de komende krappe 10 jaar denk ik zo ;)
Denk niet dat ie echt 350 haalt in dit filmpje
Bij die snelheden is er zoveel slip dat er al 30km zit tussen de echte snelheid en de snelheid van de wielen en daar komt nog de afwijking van de teller bij
Dit was ook het geval bij de LP-640. Dat filmpje van Sjoerd van Stokkum op petrolhead, volgens mij tikte hij daar ook al de 351 aan, terwijl 340 de opgegeven top van Lambo zelf was
overigens vind ik het filmpje niet zo indrukwekkend. De rondetijd valt me erg tegen in vergelijking met de andere auto’s. En ik heb de 0-100 tijd een paar keer gemeten met een stopwatch maar ik kom toch niet op 2,9 sec uit. Maar aangezien ik niet zo nauwkeurig kan meten, zal ik er maar van uit gaan dat dat klopt.
Toch ben ik niet onder de indruk van deze auto
@akrapovic: Wat had je dan verwacht? Dat de Aventador meteen de snelste zou zijn op hockenheim short? Alleen de GT2-RS en Maserati MC-12 (en een paar kitcars) zijn sneller. GT-R, ZR1 en 458 Italia zitten allemaal ver boven die tijd, dus dit is voor mij eerder boven verwachting dan onder.
@pexiges:
ik vind het ook wel opvallend dat dit ding exact dezelfde tijd rijdt als een Carrera GT die alweer 7 jaar terug op de markt kwam. Wat is dan precies de vooruitgang… ongetwijfeld te verklaren door weliswaar meer vermogen maar ook meer gewicht, maar toch
@akrapovic: Vraag me nu af wat je dan wél indrukwekkende auto’s vind?
Binnen 3 sec. naar 100 knallen is in mijn optiek best een indrukwekkende prestatie, en de topsnelheid die ze hier noemen liegt er ook niet om.
Geen Veyron cijfers, maar wisten we van tevoren.
Al met al vind ik het een fantastische wagen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).