Lamborghini Aventador J, gemaakt in slechts 6 weken

Auteur: , 22 Reacties

Het kan snel gaan met concept cars maar in 6 weken een werkend showstelend concept neerzetten is wel heel extreem.

Blijkbaar houden ze in Sant’Agatha Bolognese wel van een nachtje doorhalen. In niet meer dan 6 weken bouwden ze deze bijzondere concept car. De glimvideo met liftmuziek lieten we jullie een week geleden al zien. Het verhaal is nu uitgebreid met dank aan Top Gear.

Het is een donkere winter-avond. Een dun laagje wit poeder bedekt het landschap en bij Lamborghini zitten ze nog even na te borrelen op 14 januari. Stephan Winkelmann heeft nog wat over goede voornemens en vraagt dan openlijk of de heren designers en techneuten niet nog iets speciaals voor Geneve kunnen maken.

Trots als ze zijn gaan de designers en techneuten de uitdaging aan. Ze krijgen een volledige “carta bianca”. Dat betekent ook dat ze nu in no-time een volledige auto moeten ontwikkelen. De Lamborghini Aventador is de ‘basis’. Een roadster moet het worden. De lijst aanpassingen lijkt eindeloos. Enkele delen (voorklep, koplampen en spatborden) zijn rechtstreeks van de Aventador-schappen geplukt. Chassis en bijvoorbeeld ook de V12 krijgen een flinke make-over.

Als de Lamborghini Aventador af is werkt alles. De auto is road-legal (in Italië), wat daar ook voor eisen mogen gelden.

Lamborghini startte het project zelf, zonder klant in het vooruitzicht. Bij het eerste belletje was het echter meteen raak. Stephane Winkelmann noemde wat details van deze one-off en in minuten was de €2,1 miljoen overgemaakt. Het doet een mens afvragen of er niet veel meer behoefte is aan dak- en raamloze Lamborghini’s op deze wereld.22 reacties

chopchop, dakkie eraf….klaar !
@Megakix: zou het maar zo simpel gaan
@jay448: Da’s waar, je moet een zaag vinden, stekker erin doen, schaftpauze houden…etc
Mooi vind ik em nog steeds niet. Ziet er raar uit, zo’n grote bak zonder raam of voorruit (op zn minst)
Slechts 6 weken voor het concept bedenken, uitwerken voor productie en het fabriceren van de proto is een leugen.
Mooi. Maar toch zou ik voor een andere kleur kiezen.
Leuke verhaal maar of er iets van klopt is iets anders.
6 weken.. Hak tjak dakkie eraf. Wat is dat in de hoek? SV Murcie bumpers over, plak de maar op. Wat, heb je ook nog een SV spoiler? Plak er maar op. EN KLAAR IS LAMBORGHINI! Liggen er geen SV bumpers meer? Oke dan houden we het maar bij 1. Mooi prijsje verzinnen. A new Lambo was born.
Pffff West Coast Customs doet het in een half uurtje. Kun je het ook nog volgen op tv en zo…
Ik had het nieuws al 2 dagen eerder gelezen & getipt naar autoblog. Blijkbaar hebben ze mijn mail dus direct verwijderd zonder te lezen & nu zelf het nieuws gevonden op de Tg website.

OT: Dé echte reden waarom deze J zo snel in elkaar geflanst is, was omdat Lamborghini met een SUV naar Geneve zou komen, maar aangezien concerngenoot Bentley dit ook al wou doen moest er gekozen worden.
Op het autosalon van Parijs zullen we de Lambo SUV te zien krijgen.
Was de golf w12 ook niet in zulke tijdspanne gemaakt of vergis ik me? in ieder geval enorm gave bak maar ik denk wel dat op zen minst een kleine voorruit handig was geweest. je moet maar steenslag tegen je gezicht krijgen van de persoon voor je. then again waarschijnlijk zal je deze niet snel op een gewone baan zien. eerder een track car:)
Laat me raden: leepoo en Bernie zitten hier achter ;)
@bigcar: Zouden ze willen.
@jordy14: jammer dat ze failliet zijn :cry:
Wat een gedrocht, zonde van de originele aventador.
Wat zit er in hemelsnaam tussen die ramen? Een soort antenne ofzo? Wat lelijk…
@Vinny_93: Dat is de “binnen” spiegel. Overigens vind ik ‘m wel gaaf. Een soort uber x-bow.
Ik vind de auto helemaal niets
Je hakt wat gaten in de CAD modellen, laat een malletje frezen, lamineert er wat carbon in en voila, alle onderdelen voor de J zijn klaar. 6 weken is echt niet ondenkbaar.
hakkie takkie weg dakkie
Hoe kan hij nou road-legal zijn in Italië? En waarom nergens anders?
snap ik dak er af spoiler er op en klaar

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).