Lamborghini Urus krijgt 600 pk

Auteur: , 71 Reacties

Zojuist heeft Lamborghini alle beschikbare informatie rondom het nieuwste conceptspeeltje vrijgegeven. Wat er precies onder de kap ligt houden ze in het midden, maar de Urus zal rond de 600 pk moeten gaan ophoesten.

De Urus is, in tegenstelling tot zijn sportieve broeders, niet naar een bekende stierenfamilie vernoemd, maar vind zijn oorsprong in een koe. Een melkkoe, zo u wilt. De Urus is 4,99 meter lang, 1,66 meter hoog (wat voor een SUV opvallend laag is) en meet 1,99 meter in de breedte. Om het gewicht in toom te houden is er volop gebruik gemaakt van met koolstofvezel versterkt plastic. Dit materiaal is door Lamborghini omgedoopt tot Forged Composite en komt ook volop terug in het interieur, waar plek is voor vier personen.

Lamborghini benadrukt dat ze het gewicht laag zullen houden, al worden er logischerwijs nog geen cijfers genoemd. Het duurt immers nog tot 2017 voordat we de SUV “voor alledaags gebruik” terugzien bij de lokale Lambo-dealer. En laag gewicht en een geringe CO2-uitstoot, zou Lamborghini dan toch zwichten en een turbogeblazen V8 van moederbedrijf Audi uit de schappen pakken?

De wielkasten zijn gevuld met 24-inch dubbelspaaksvelgen en wie iets verder omhoog kijkt ziet bij de A-stijl een lullig stokje dat moet doorgaan voor een zijspiegel, en het productiestadium ongetwijfeld niet zal halen. Zowel voor- als achteraan is overigens alleen LED-verlichting te vinden.

3.000 per jaar
Mocht deze Lambo niet op de ontwerptafel sneuvelen en daadwerkelijk in productie gaan, dan zal Lamborghini zich vooral op markten als de VS, Engeland, China, Duitsland, het Midden-Oosten en Rusland richten. Jaarlijks moeten er dan 3.000 Urusjes van de band lopen in Italië. En de allereerste familie-Lambo met offroad aspiraties was geboren.

De bestaande gallery is uitgebreid met vier extra foto’s. Klik!71 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Tsjah er zal ongetwijfeld een markt voor zijn. Ik had liever de Estoque waarheid zien worden.
@lemster:
+1 zonder enige twijfel
Waarom zijn concepts tegenwoordig allemaal uitgerust met van die stokjes als buitenspiegels?
@alcantara: dat is al decennia zo. Dan zitten er camera’s in. Eén probleem: is verboden op vrijwel elke markt…
wat voor motor komt er in dan?
@jrmpower24: Tweede zin, do I need to say more?
BAH! Doet me helemaal niks dit! Lamborghini onwaardig, helemaal als ze hem met die audi zooi volstoppen zoals die v8..
@lamborgfan: dit was gelukkig bij de Gallardo ook nog niet heg geval… Dus jij blijft in de Countach en Diablo tijd hangen? De Audi techniek is wel bewezen goed, dus niks mis mee:)
@dragspert: daarom juist.. Nog ff en het is een omgekatte audi q7! ze maken zich nu al druk om de verkoopcijfers.. Audi voorsprong door techniek (en marketing! )
@dragspert: het is geen Auditechniek in de Gallardo..het is hun eigen techniek, die Audi gekocht heeft en vervolgens uitsmeert over een pallet boekhoudersautootjes.
@Megakix:

De Gallardo heeft een Audi Space Frame :) geproduceerd in de Audi fabriek in Neckarsulm. ASF technologie werd voor het eerst toegepast in de 1e A8 uit 1994.

Geen techniek van Audi klopt dus niet echt.
@anakiet: Klopt, in -die- optiek is de Murciélago de laatste ‘echte’ Lamborghini.
@anakiet: dussehm…ieder respectvolle autofabrikant die in het verleden een moertje bij een ándere fabrikant bestelde…die is tevens ‘half eigenaar en /clap’ van de werkelijke bedenker ? Mot nie gakher worde….
@Megakix:

“het is hun eigen techniek, die Audi gekocht heeft”

“die in het verleden een moertje bij een ándere fabrikant bestelde”

Droom maar lekker verder joh :) Prima
@anakiet: dussehm…de Zonda is volgens jouw theorie nu nog een zelfstandig merk. Er zit echter wel een hele dikke Merc-motor in.
Binnenkort koopt Merc het merk Zonda…en wat roep jij dan ? Geweldig design van Mercedes door de jaren heen ;-)
@Megakix:

Lastig he lezen :) :)
@anakiet: één van de dingen waar ík nou weer geen moeite mee heb :lol:
@Megakix: Zonda een zelfstandig merk je bedoelt Pagani zeker?
Ik zal er niet van opkijken als Mercedes idd het merk Pagani opkoopt.
@agera: zouden ze dan – net als Audifielen – direkt roepen dat het sinds het ontstaan van Pagani volledig door Mercedes is ontworpen en gebouwd ? Of houden ze dan wat meer afstand tot de creator en stellen ze hoogstens dat ze destijds wat motoren mochten leveren ?
@Megakix: Je hebt ook een punt, want hoezeer ik Pagani ook waardeer het blok komt van Mercedes. Dat is misschien wel het belangrijkste element van een auto. Anders heb je alleen een kale carrosserie.

Hoe sommigen mensen het zullen noemen na een eventuele weet ik niet, maar ik vermoed net als bij Lambo dat het” Mercedes” zal worden
@agera:

Megakix kraamt gewoon een hoop onzin uit. Ik zeg helemaal niets over oprichters, bedenkers, bouwers of uberhaupt iets over de periode van voor VAG. Ik heb het over het feit dat er Audi techniek in de Gallardo zit, bvb ASF technologie. Kijk maar…

http://www.fourtitude.com/cgi-bin/artman/exec/view.cgi/5/919
Ik vind hem echt gaaf zo! Mooiste in zijn segment, echter zou ik nooit zo’n auto kopen, mocht ik het geld ervoor hebben. Alleen, 2017? Tegen die tijd is dit ontwerp allang eer gedateerd te noemen?
@kp92: Dit is een concept, niet het definitieve ontwerp
@Lucb: Dat weet ik?
@kp92: Waarom heb je het dan over een gedateerd ontwerp? Dit ding komt toch niet zo op de markt.
@Lucb: In grote lijnen wel waarschijnlijk, en dus in 2017 gedateerd.
@kp92: met kleding is het precies het zelfde, kleding merken hebben hun collectie van 2014 alweer klaar staan, dus denk niet dat dat zo een probleem is.
Waar is het mis gegaan…
de eerste offroader van Lambo?
@meneersander: Nee, Lamborghini is begonnen met tractoren, ook een soort van offroaders, en ooit hebben ze al de LM002 gemaakt (google maar), dat is waarschijnlijk een betere offroader dan deze!
@kp92: Ik vermoed dat ‘ie dat wel weet. Hij refereert waarschijnlijk naar de tekst ;-)

OT: als ik dit soort conceptmodellen zie weet ik weer waarom mijn voorkeur steeds meer naar youngtimers en klassiekers neigt. De auto’s worden er niet mooier op en merkwaarden worden volledig aan de kant geschoven, maar goed…als dit nodig is om Aventadors te kunnen produceren moet het maar. Hem vernoemen naar een (melk)koe is dan wel weer mooie zelfspot. :-P
@Mielie: jij hebt ‘m door :D
@kp92: Ligt eraan hoe je het bekijkt. De LM002 had dezelfde V12 als de Countach. Geloof niet dat dit de actieradius goed deed. Misschien doet deze dit beter.
Ook wat betreft de terein kwaliteiten weten we nog niks. Moeten we nog even een paar jaartjes wachten om te weten.
super vett, ik bedoel waarom neit?
tegen 2017.. lol? kwed dat ze volgend jaar met een hybride concept komen zoals elke merk
Pff een audi motor.. Lambo gaat echt achteruit.
@akrapovic: ik bedoel, in het geval dat er een audi motor in komt. Zou ik zonde vinden. Audi moet eens naar fiat en bmw kijken. Die laten merken in hun waarde
@akrapovic: Ik denk eerder dat Lambo het aan Audi zal vragen i.p.v. andersom.
@kickass: dat denk ik niet want lambo wil geen turbomotoren
@akrapovic: De BMW X5 (M) en X6 (M) zijn anders ook niet de badge BMW waardig als je kijkt naar het verleden… Er zijn vrij weinig merken die hun geschiedenis gebruiken als wegwijzer naar de toekomst…
@CBR600rr: dat is waar, maar bmw is een volumemerk. Vind ik wat anders van lambo, dat veel exclusiever is
Ze hebben de voorzijde bij Lamborghini behoorlijk inventief ontworpen. Korte overhang aan de voorzijde en toch optische gezien behoorlijk spits. Vind de wielkasten ook vet gedaan, lekker des Countach! :P
De Lambo Rambo (LM002) was toch de eerste off-roader van Lamborghini? Niet te hopen dat er zo’n Audi blok in komt te hangen. Lambo moet gewoon een eigen blok ontwikkelen.
@rufctr01: Ze bedoelen ook familie-hok, niet een diehard-offroader ;)
Wat een hok!
600 pk… Maar hoeveel koppel? Is veel belangrijker in de modder! ;)
@Svenska_Aeroplan_AB: dit ding komt niet in modder of zand! ;)
@MARS: Klopt zal een auto worden als X5, Touareg, ML of Q7, RR Sport.

Zowieso zijn de Toyota LC, LR Defender, Mercedes GL/G en Jeep eigenlijk alleen geschikt voor offroad de rest zijn asfaltbulldozers :P
@agera: Lees de off-road tests eens van de Touareg en de Cayenne, die schijnen het ook prima te doen. (mits voorzien van off-road rubber zoals de LC en Defenender standaard)
Verva(g)ging van het merk is begonnen.
http://www.magelaan.be/producten/illustraties/Melkkoe.jpg
@norge: Is een goede :P zal mij niet verbazen als Lambo naast dit een sedan, station en cabrio gaat produceren.
@agera: als dat betekent dat de Estoque er komt, vind ik het prima.
@fiets: Ik denk van wel het concept van de Estoque werd als eerste getoond. Alleen denk ik wel dat Lambo zijn SUV model eerder zal uitbrengen dan een sedan. De hogere klasse van de sedans is namelijk al overbezet. Met de RR Phantom, Maybach, Bentley Mulsanne, Maserati Quattroporte, AM Rapide is er hevige concurrentie. Plus Bugatti zal vroeg of laat ook komen met de Galibier.
Maar in de hogere SUV klasse zie ik meer mogelijkheden voor deze Lambo Urus. BMW, Mercedes, Audi en Land Rover zijn de hoofdmerken in deze klasse, waarbij de Lambo Urus qua prijs, comfort, prestaties en exclusiviteit wel een verschil kan maken tov de rest. In deze klasse is er een gat en blijkbaar is er ook een groep mensen die behoefte heeft aan een Uber SUV en die wil Lambo vullen met dit model
@agera:
Dat zijn toch wel heel verschillende auto’s die je daar vergelijkt. Een Estoque met een Phantom vergelijken? Maybach? Het zijn welliswaar dure auto’s met 4 deuren, maar verder weinig overeenkomsten.
De Estoque zal eerder met auto’s als de FF concurreren. Auto’s als een Phantom zijn niet echt met een sportief oogpunt gebouwd, meer vanuit een luxueus oogpunt met ‘voldoende’ vermogen.
Dus ik denk dat er ook nog wel een markt is voor de Estoque.
@fiets: Dat is ook weer zo, ik keek in eerste instantie naar de prijs. Ze zullen qua prijs ongeveer in de buurt komen van elkaar. Daarnaast heb ik FF expres buiten beschouwing gehouden, lijkt mij niet echt comfortabel achterin.
Ook als je de wat sportievere auto’s erbij lapt heb je nog steeds de S65 AMG Lang, Continental Flying Spur, Quattroporte, Panamera Turbo S, en Rapide. Ik bedoel te zeggen is het wel verstandig om een Estoque in productie te laten gaan met al die concurrentie.
kwa formaat lijkt het wel de mini countryman:
die is ook zo misleidend, het zou een ini mini wagentje moeten zijn, maar helaas heeft die de grote van een vrachtauto
deze suv: je verwacht een grote big mamma hypercar, maar je krijgt een mini formaat evoque met een intimiderende (lees: misleidende) lambo voorkant waarvan de motorisering een copypast is van audi :|
Waarom heeft dit ding in godsnaam 600pk nodig?
@laulau:
X5M en X6M 580 pk
Cayenne 550 pk
RR Sport 510 pk
SRT-8 iets van 480 pk?
ML63 AMG iets van 540 pk?

Daarom dus ;-)
@laulau: G65 AMG 612pk. Daarom :-D
Van mij hoeft hij uberhaupt niet.
jongens, jongens, Lamborghini is zo’n beetje de uitvinder van de über-SUV (denk LM002). Van alle merken hebben zij het meeste recht om zo’n excentriek ding te bouwen.
Zelf ben ik van mening; hoe meer van die gekke voertuigen, hoe leuker het op de weg wordt. Van een Megane word ik pas treurig.
Bovendien, voetballend Nederland zal er blij mee zijn.
Beetje Ur-an-Us…nivo. Een X6 eerst afzeiken, om er vervolgens eentje plat te slaan (ziedaar de Porsche 911-Kever story) en er predikaat stoer op te plakken. Ik hoon hem alvast weg…
Lotus voorkant? (die concepts van Lotus dan hè)
Ziet er goed uit, afgezien van die XXL Velgen, maar die worden in het productieversie vervangen door 20 of 21 inch denk ik. Goed van Lamborghini dat ze durven te veranderen, ipv extreem conservatief te blijven. De Mini countryman is ook een succes, ondanks de afkeurende respons van “puristen”.

Zal me niet verbazen als deze Urus in Duitsland zal worden gebouwd. Die bi-turbo V8 lijkt me ook het meest waarschijnlijk, de Lambo V12 zal te duur zijn en te veel verbruiken.
Mooie auto om de eerste Lambo met diesel te introduceren (ala Cayenne) als ze toch bezig zijn het merk kapot te maken.
W12 TDI anyone?
@HzR: Merk kapot maken ? Huh ? Ze hebben bij Lambo nog nooit zoveel verkocht als nu. Misschien dat het iets afdoet van de ‘charme’ maar als men niets of te weinig verkoop gaat het merk naar de klote en hebben we, met z’n allen niets meer dan de herinnering en misschien wat old-timers hier-en-daar. Wat verkies jij ? De V12TDI uit de Q7 of de V10TDI uit de R50 zouden prima diesels zijn voor in deze off-road-lambo imbo.
Deze Urus schreeuwt om de V12 van de Aventador.

Dan heb je wel een bad ass voertuig :)

Ik vind hem iig een stuk beter geslaagd dan bvb de Maserati Kubang of Cayenne
2017… nuff said
Wat ik niet snap: waarom met deze Urus komen als iedereen een Estoque wil bestellen? Hij ziet er best vet uit, daar niet van :-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).