Lancia Flavia prijs: €42.900. Wil je ‘m daar voor?

Auteur: , 102 Reacties

De kou lijkt definitief Nederland te hebben verlaten, dus we kunnen onze blik eindelijk weer op het warmere lenteseizoen richten. En mooi weer is cabrioweer. Lancia knalt er vandaag een prijs in voor de Flavia Cabrio: 42.900 ekkies. Een koopje?

Als je een cabrio in het D-segment wilt hebben, dan kom je al heel snel bij de Duitsers uit. Graag hadden we ter gelegenheid van de Flavia-prijs een ‘kies maar’ in elkaar gesleuteld met de Zweedse concurrentie, alleen stopte de Saab 9-3 Cabrio in 2010 in Nederland, en ook de Volvo C70 is in benzineuitmonstering alleen nog maar als T5 te verkrijgen; de 2.4 ging ook in 2010 met pensioen.

Dus wat blijft er dan over? Het obligate Duitse spul. De BMW 3 Cabrio is nog van de vorige generatie, dus het enige dat echt bij de tijd is is de (pas gelifte) Audi A5 cabrio. Laten we de twee eens naast elkaar leggen.

De Flavia haalt 174 atmosferische pk’s uit een forse 2.4 liter-motor, de meest vergelijkbare Audi is de 1.8 TFSI. Dankzij drukvulling haalt deze een bijna identiek vermogen: 170 pk. Hij stoot wat minder CO2’tjes uit dan het Lancia-blok, maar desondanks moet je minimaal 47.870 euro meenemen als je A5 cabrio wilt rijden. Toch een gat van bijna 5.000 euro.

Qua rijdynamiek zullen de auto’s een eindje uit elkaar liggen: de Lancia is eigenlijk een Chrysler 200, en dus (om het even te generaliseren) erg geschikt om lekker veel rechtuit-kilometers mee te maken, waarbij je het gevoel hebt in een lekker comfortabel deinend schip te zitten. Daarnaast kan je er ook nog lekker offroad mee. Ga je de bergpassen in, dan zou je verwachten dat de Audi een wat scherper karakter aan de dag legt. Maar daar moet je dan ook voor betalen.

Wanneer je dus een kleine 50.000 euro hebt stuk te slaan op een dikke cabrio, dan kan je gaan voor een kale Audi, of voor een Lancia met wat opties. Wat zou jouw voorkeur hebben?
102 reacties

Doe mij maar een kale Audi, ik heb niet zo veel met lompe Chryslers.
@kraakensmaak: geef mij maar een luxe Lancia, ik heb niet zoveel met saaie Volkswagens.
@Merry: vooral die antenne op het kofferdeksel is erg luxe……
@Bisazza: +1 kuddo
@Merry: +1 kuddo
@Merry: volkswagens zijn mischien saai maar blijven wel mooi, daarintegen zijn lancia onzuinige lelijke flut auto’s
wat is de meerprijs als je bij de Audi ook een afsluitbare cabrio-kap neemt ??
@lincoln: Ik denk dat het geld kost om hem weg te halen. ;)
kale Audi.. vind ik mooier en kan ik er zelf lekker frutsels op zetten :lol:
@dennisr: De audi ook voor mij. Ben ik zeker dat hij elke ochtend start en dat ik er na 5 jaar nog geld voor krijg.
De lancia kan je na 5 jaar inruilen als oud ijzer…
@stanny:

Leuk dat je Lancia-vooroordelen gebruikt bij een Chrysler.
Erg creatief.
Wow wat een prijs.. Ben benieuwd of wij deze Lancia überhaupt gaan zien hier.
Doe mij de Lancia maar. Ik vind het een fraaie auto, alleen jammer dat Lancia niet wat meer werk heeft gemaakt van het toepassen van moderne (lees: Europese, Alfa?) motoren en het inbouwen van een fraai interieur met mooi Italiaans leer en betere materialen dan een Amerikaan. Maar ondanks deze punten van kritiek (die ze bij succes ongetwijfeld zullen oplossen) vind ik het een veel mooiere en leukere auto dan die bijna medisch saaie Audi.
@mgmgb: Je zegt het zelf al.. Die ze bij succes aanpassen. Neen, eerst aanpassen, dan pas komt succes. Maar dat snappen die Italianen niet, zoals ik al zei, dit wordt waarschijnlijk helaas wederom niets.
@kaasboerin:
Aangezien de 9-3 cabrio geeuthaniseerd is, is het wel de enige duurdere cabrio die echt anders is dan de Duitsers. En ik zal toch niet de enige zijn die valt voor het hoge maffia-gehalte van deze Italian-American?
@mgmgb: Niet de enige nee.. Maar nu degene die het geld daadwerkelijk hebben en het risico durven te nemen. Wederom hetzelfde probleem bij nieuwe auto’s/onbekende merken.
@kaasboerin:
Helemaal waar. Daarom staat deze auto nu al hoog op mijn lijstje met auto’s die je over een paar jaar voor bijna niets kunt kopen en waar je enorm veel plezier aan gaat beleven voor bijna niets.
@mgmgb: amerikaanse techniek is gewoon niet zo geliefd in europa, zeker niet als je voor dat geld ook duitse techniek onder je kont hebt
@akrapovic: Die techniek snap ik wel. Daarom is het ook eeuwig zonde dat ze er niet, bij voorbeeld, een paar mooie Alfa blokken in hangen.
@mgmgb: Je bedoeld toch wel de hedendaagse blokken he? :D
@kaasboerin: Het moet inderdaad niet té onbetrouwbaar worden…
james125 via iPhone app
Nee, voor dat geld staat er bij mij een Z4 met de kop eraf op de oprit.
Ik zou 5000 erbij sparen en voor deze gaan.
http://www.autoblog.nl/gallery/Infiniti/G37_Cabrio/infiniti_g37_cabrio_07.jpg
En als dat niet mag dan de Lancia maar,lekker comfortabel.
@norge: Ja lekker, wel een zwarte. Lekkere V6 en bijna alle opties standaard.
@norge: een nfiniti G37 Cabrio kost € 78.130 in Nederland. Dan moet je dus even 35k bijsparen.
@robbie: Oeps eh doe de Lancia dan maar ……
ik ga voor de Audi ..

die staat gewoon het beste bij mijn trainingspak ..
Doe mij de Lancia maar. Er zijn hier mensen die liever een kale Audi hebben om er frutsels op te zetten, daarom heeft een Audi een petjes imago! Verder is de Audi kwalitatief ook niet geweldig(ze staan ook niet in de top 10 vwb kwaliteit) en qua design is de Audi ronduit saai.
En bijna 50 ruggen voor een VAG orgel met opties…keep on dreaming!
@rufctr01: gelukkig is een Amerikaans/Italiaanse samenwerking wel een garantie voor kwaliteit… Ach ieder zijn ding maar ik kan dit ‘ding’ niet beroordelen als Lancia… Dan kies ik toch voor een Audi..
@rufctr01: Audi een petjes imago? vertel…
50 K

MMM….

A5 Cabrio 45.650

Incl Pro Line 49.350

Incl Pro Line S 52.225

http://configurator.audi.nl/entry?mandant=accx-nl&vc=a5cabrio&&next=model-page

Dat wordt dus €52 K

En de Lancia ? :) :)
@rufctr01: 100% eens!!!
Wel erg veel voor zo’n auto, en mooi vind ik hem niet. Al heeft Chrysler mij nooit iets gedaan, saaie en lelijke bakken.
Eigenlijk zou Lancia iets moeten aanbieden in dit segment. Echt iets voor hen. Vroeger waren ze er koning! Aurelia, Flavia, Flaminia, Belna…
@mout:

en Chrysler dan ??
die hebben een 100X rijkere historie en 10.000X zoveel patenten en uitvindingen op hun blazoen ..
@lincoln: Ook best. Sterker: die hebben prachtige cabrio’s gehad! Ik hoor mijn broer nog kwijlen over de LeBaron die hij in de States reed. Moet me wel van het hart dat het na de ’80s niet best is geweest. De Crossfire zag er goed uit, maar ‘aardbeienmandje’ PT-cruiser, de Stratus en de Sebring waren het toch niet helemaal.
Maar laat ze dat dan doen: een steengoede Chrysler cabrio uitbrengen.
@mout:

Chrysler is sinds 1972 (40 jaar dus) helemaal kut ..
net zo als Lancia ..

dacht n.a.v. de namen die je schreef dat je het over de jaren 50/60 had ..
@mout: lebaron idd een topauto, hebben een witte cabriolet begin jarig negentig gehad.. Goede herinneringen aan over gehouden als kind!
De hogere prijs van de A5 lijkt me niet echt een argument, want de afschrijving van de Lancia zal ongetwijfeld bizar zijn…

Audi staat volgens mij niet bekend om z’n goede rijeigenschappen… de 1.8 is gewoon FWD… dus dat is ook geen argument…

Moest ik kiezen dan de A5… ik vind die mooier en een betere uitstraling hebben…

Maar eerlijk gezegd liever een 2-zitter: Z4 of SLK…
Toch de Audi voor mij dan, die chrysler flavia doet mij niets. Die voorkant vind ik gewoon té Amerikaans
Doe mij dan maar een 120i cabriolet met wat opties…
@griffendahl: Denk dat je dan al met 30-40k wel klaar bent hoor.
@kaasboerin: Dat zal je knap tegenvallen, gezien een kale 120i cabrio met handbak en zonder verdere opties en metallic kleuren etc. gewoon al 39601,42 euro moet kosten…
@griffendahl: *slik*. Ik hou m’n mond.
lol dat mensen ng serieus voor de lancia kiezen.. als je ff 50d gaat neertellen ga je ook kijken als je wagen status uitstraalt (audi wel, lancia niet) en hoeveel het waard is nadat je het gaat verkopen (na 5j ofz..)

nee echt liever een kale audi(sportzetels zijn genoeg) , tenminste kwaliteitmateriaal en geen plastieke shit zoals in die lancia
@KaCh1ng: Uitstralen? Dat doet Fukushima ook. Als ik om uitstraling denk, dan wil ik ook kiezen wát ik uitstraal. Als ik grijs, 13 in een dozijn, krijtstreepje, overstyled en overpriced wil uitstralen, sta ik op de stoep van de Audi-dealer. Tot die tijd…
@KaCh1ng:

Die uitstraling is toch op z’n minst relatief: hangt ervan af op wie je indruk wil maken. Ik wil wel geloven dat er meer mensen een Audi “indrukwekkend” vinden dan een Lancia/Chrysler, maar je hebt nog steeds een grote groep die je een patser/fantasieloze eenheidsworst/wannabe premium rijder/foute aannemer/vul-maar-in vindt…

Persoonlijk denk ik dat als je een uitgave van 50k voor zo’n groot deel af laat hangen van wat anderen ervan vinden, je de natte droom van de marketingafdeling bent…
@KaCh1ng: Heb jij je audi nodig voor uw status? Heb je geen status uit jezelf?
@KaCh1ng: lancia schrijft misschien harder af, maar bij de Audi heb je minimaal datzelfde geld nodig voor de reparaties…zag iets van tsfi….dan weet je het wel, neem er ook nog een dsg bak bij en je hebt regelmatig gezelschap van een zuur ruikende bergingswagen chauffeur, goed voor je gewilde suffe saaie VAG imago
daarvóór wil ik hem wel hebben….vóórdat ik moet gaan betalen, bedoel ik :lol:
Wat is er mis met de huidige 3 Cabrio! Blijft een dikke bak!
Tweedehands mercedes SL
ik denk dat ik voor een goedkopere tweezitter zou gaan en van het restbedrag mooi weer en dito omgeving opzoek.
Die Lancia is typisch een gevalletje “vind ik wel mooi maar zou ik nooit kopen”

Dus als ik moet kiezen tussen die twee: de kale Audi aub.
Vind deze auto zwaar overpriced!
Gaat niet verkopen in Nederland. Geef mij maar een A5, De hierboven getoonde infiniti, BMW 3, BMW 1 of mijn part een Volkwagen EOS (maken zie die nog?). Alles beter dan een opgewarmde amerikaan… Als het dan toch Italiaans moet zijn dan liever een Alfa Spider (Brera) van een jaar oud.
@potjak:

zeker zwaar overpriced ..

je kan beter shoppen bij de elcheapo priemiejum meuk ..
@lincoln: ‘elcheapo priemiejum meuk’. Die houden we er in. Ik zeg Alfa, Lancia, Volvo en Kadaddilac.
@mout: nee geen Lancia! Oke alleen de Thema dan. De rest is echt niet te pruimen
Peugeot 308 CC?
Renault Mégane Coupe-Cabriolet?
Volkswagen Eos?

Vergelijken met ‘premium’ merken gaat in mijn ogen niet echt op voor deze Amerikaan met zijn zwabber wegligging en cheapo dashboard.
Lijkt me allemaal een klasse lager
@sir_smokalot: imo VW eos is zelfs een klasse hoger, qua afwerking
@sir_smokalot: qua afwerking & prestaties zitten die auto toch echt een stuk hoger dan die Flavia.

Die Chrysler is wellicht een stuk langer (grotere overhang), maar qua beleving, techniek en kwaliteit stelt het natuurlijk niks voor.

Een auto die in de VS nog net goed genoeg is om als huurauto te dienen wordt in Europa verkocht als ‘premium’ Lancia. Laat me niet lachen.

En wisten jullie trouwens dat de viercilinder die onder de motorkap ligt ONZUINIGER is dan de 3.6 liter V6 Pentastar motor… Lancia had dus beter de versie met V6 Europa kunnen halen. Ook hadden ze er wellicht slim aan gedaan om de versie het hard klapdak naar Europa te halen ipv het stoffen dak.
kaasboerin via iPhone app
@robbie: Lol, wederom stadshuispraktijken daar bij Fiat groep.
Geef mij maar een a5, in het rood, en als het kan met een 3.0 TFSi
Doe mij maar een lancia, die koopt toch niemand en iedereen de audi. Hoef niet t zelfde als de rest.
@potjak: zo’n omgebouwde Skoda met 4 nullen in grill is niet zwaar overpriced????? De Audi is maar een Audi, 13 in een dozijn tractor!
@rufctr01: het verkoopt , lancia niet en dat voor een reden, zo een faalmerk en niet beginnen over geschiedenis zoals pijpende fanboys , nu is wat telt
@KaCh1ng: Jij kan het niet hebben he als er iets minders over VAG wordt gezegd ?
@KaCh1ng:
Lancia is idd een faalmerk ;)
Zijn een keer of twintig meer WRC geweest dan Audi
Maar ze hebben absoluut geen historie.
Dat hebben jouw geliefde DKW’tjes natuurlijk weer wel.
@desjonnies: “niet beginnen over geschiedenis zoals pijpende fanboys , nu is wat telt” lees eerst :))
@KaCh1ng: Geschiedenis zegt toch wel wat over een merk. Als er alleen naar NU gekeken moest worden, dan is dat wel heel somber…
@Homer55: geschiedenis maakt geen klote uit zolang je maar goed bezig bent imo
audi a5 is ook een vd mooiste cabrios , mannencabrio, flavia is een vrouwencabrio
@Kach1ng: het zal best maar toch is het saai, grijze muizen auto en overpriced!
ik bied €30.000.
Doe maar optie C:
Deze importeren
http://www.autoblog.nl/gallery/Chrysler/200_Convertible/slides/Chrysler_200_Convertible_02.jpg
De originele Chrysler 200 cabrio.
@toyotafortuner: nee dan wel gelijk de versie met V6. Die heeft meer vermogen en is zuiniger dan die volledig achterhaalde 2.4 liter GEMA World Engine.
@robbie: fuuu helemaal vergeten!
@robbie: Is dat eigenlijk in de basis dezelfde motor als in mijn SpaceWagon 2.4 GDI ?
Ik steek het geld in m’n zak. Audi doet me niks, deze “Lancia” doet me niks, cabrio’s doen me niks…
Ik koop wel een 2de handse subaru impreza!
@jordy14: Impreza WRX STi mag ik hopen? ;)
Die 300C Lancia kan ik nog wel waarderen maar dit? Wtf!
Dus helemaal niemand gaat die Lancia kopen, wat een geld!
Voor 50 zeg ik een C70
Dan ga ik voor de Lexus is cc. Leuk alternatief.
@Supra1981:

Precies ja…is geloof ik wel duurder maar wel 1 van de mooiste cc’s ooit.
Ik zou dan sowieso de C70 nemen!
in de VS begint hij van 26.775$!!!!! trololololo
@KaCh1ng: Ja en? In de VS begint de A5 ook 5.000 euro goedkoper dan in België…
Zegt toch helemaal niets?
Uitvoering, motor, garantie,……. Speelt toch zeker mee!!

Ik vind dit heel jammer en hoop echt dat Fiat Group dit doet om in de toekomst het merk grondig herop te bouwen.
@kleinelettersengetallen: ja mr daar wordt hij in prijs verminderd voor concurrentie, hier krijgen we een cheapo auto voor een zware prijs
kaasboerin via iPhone app
@KaCh1ng: Een Camaro begint daar bij 23k… Lijkt me de keuze alsnog makkelijk..;D
Ziezo de Audi, maar toch veel liever een 3 serie
Eigenlijk is het al erg dát ie verkoopt. Dat mensen er in trappen, en zelfs nog gaan zoeken naar een Lancia met `passie` en `Italiaanse styling` in een auto waarvan iedereen weet dat het een Amerikaanse maffioso met dubbel paspoort is. Zelfde verhaal met de `Lancia` 300. Dieptriest.
@carmasterr: Toch zag ik de Lancia 300c.. Ehh Thema, rijden van de week.. Ja ja..
@kaasboerin:

Blasphemy!
Ik importeer dan wel een MB E 250 cabrio met heel wat opties. Dan krijg je tenminste waar voor je geld
. :)
Ik zeg dit niet snel, maar goed: geef mij dan de Audi maar… Niet dat ik de techniek van de Chry… uhh Lancia niet vertrouw, maar ik vind het gewoon een serieus lelijke auto. De A5 vind ik daarentegen gewoon de mooiste Audi (overstatement, minst-onaantrekkelijke is een beter woord) van dit moment.
Antwoord op titel: nee.
De Audi uiteraard.
Want als je de Lancia koopt, en je rijd hem de showroom uit dan is ie gelijk 20k minder waard aan afschrijving. ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).