Land Rover Freelander 2 opgefrist: bye bye, zescilinder

Auteur: , 16 Reacties

Land Rover heeft de Freelander 2 voor modeljaar 2013 een kleine opknapbeurt gegeven. Het grootste nieuws speelt zich onder de motorkap af, waar de 3.2 liter Si6 plaats maakt voor de 240 pk sterke Si4 GTDi-motor, bekend uit o.a. de Evoque.

Aan de buitenkant zie je weinig af aan de wijzigingen in de Freelander, die alweer sinds 2007 dienst doet, hoewel de auto volgens Land Rover zelf een sportier & purposeful look heeft gekregen. De meeste wijzigingen bevinden zich in het interieur, alwaar veel features uit de eerdergenoemde Evoque een plekje krijgen.

De Freelander is vanaf nu andere uit te rusten onder andere een 7-inch touchscreen, een 825 Watt Meridian surround-systeem met 17 speakers, achteruitkijkcamera met ‘hitch assist’, een uitgebreid klimaatsysteem, en krijgt bovendien een nieuwe middenconsole, waarin de Terrain Response-draaiknop plaats heeft gemaakt voor schakelaars.

Met de aanpassingen moet de Freelander weer een paar jaartjes mee kunnen, tot de nieuwe generatie, die ongetwijfeld, net als de Range Rover, met enkele gewichtsbesparende technologieën te maken krijgt.16 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Niet mis
@loloo: raak!
Eigenlijk toch best wel gaaf, vooral dat interieur ziet er wel lekker uit.
@thijsj: alleen jammer van de tergend langzame boordcomputer die ze gebruiken. Hij zit ook in de evoque en na iedere button press is het een paar seconden wqchten voor je weer wat kan
Was de 3.2 liter V6 eigenlijk ook het PSA blok wat in de Jag gebruikt wordt/werd? En komt dit nieuwe blok ook weer van PSA of heeft Land Rover een nieuwe dieselbron aangeboord?
@Jansen: het was een zes-in-lijn van Volvo.
Die Freelander kwam bij mij altijd over als een vreselijk gedateerd model. Maar
Ik moet mijn mening, na het zien van de foto’s, bijstellen. Fraai interieurtje! De navi’s uit LaRo’s zijn overigens wel zwaar ruk.
nog steeds de meest saaien en minst leuke LR. Was al bij de introductie aan vervanging toe
@sketcher: interieur is wel erg mooi trouwens.
die nieuwe koplichten staan ‘em goed.
begin eens die model te veranderen, ziet er veel te oud uit
@KaCh1ng: Moet jij met je Audi vooral zeggen…
Exterieur zit goed, maar dat interieur vind ik toch nog wat plastiekerig ogen… :s
@rune: Precies wat ik ook dacht bij het interieur, het mist gewoon wat chromen randjes e.d.
Mijn vriendin heeft er een, en is daar echt heel tevreden over. Zijn best comfortabel, leuk uiterlijk en die V6 is een genot om naar te luisteren. En nog best rap ook!
Ziet er stuk beter uit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).