Lapo Elkann in een klap 3,5 miljoen euro lichter

Auteur: , 83 Reacties

Zijn zijn supercars door een tram overreden? Duur avondje gehad met veel transseksuele hoeren en primo coke? Afgeperst door een boze basketballer wellicht? Nope: hij is bestolen in Uruguay.

Lapo is in het Zuid-Amerikaanse land op verkansie met zijn Kazachstaanse exoskelet nieuwe liefje (zonder piem0l), Goga Ashkenazi, waarvan de roddelpers al middels deze tettenplaatjes vernomen had. Terwijl ze weg waren werd de kluis op hun hotelkamer van zijn juweleninhoud ontdaan.

Wie het breed heeft laat het breed hangen, en dus sloegen de Zuid-Amerikaanse steeldieven een goede slag, want de waarde van de glitters en glimmers wordt geschat op maar liefst 3,5 miljoen euro. Daar moet je wel een paar tailor made-opties voor verkopen.

Volgens de lokale media belde de Fiat-erfgenaam vervolgens met landgenoot, ex-president, en mede-levensgenieter Silvio Berlusconi. Wat hier het praktisch nut van is ontgaat me, maar misschien dat het wel helemaal niet over de diefstal ging, maar over het uitwisselen van wat telefoonnummers van chickies of iets dergelijks. (via Jalopnik)83 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Stelen van de rijken, ik ben voor!
Beter dan van de armen!
@dennisr:

Diefstal is diefstal van wie je het ook neemt, het is een evengrote vorm van geweld.
@Hupke: Klopt, klopt natuurlijk niet wat er gebeurd is, en hopelijk voor meneer Elkann worden de diefjes gepakt..

maar toch kan ik altijd wel een stukje waardering opbrengen voor diegene die hun slag slaan bij mensen die het wel kunnen missen..
@dennisr: 0% waardering is op zn plek….. Stelen? Bij niemand niet! BLIJF MET JE GORE POTEN VAN IEMAND ZN SPULLEN AF.
@jweelden: Nou, hoef je niet zo te schreeuwen http://cache.hyves-static.net/images/smilies/default/smiley_cry.gif

Ik heb niet per definitie iets tegen stelen, pas als het slachtoffer er daadwerkelijk minder van word ben ik er op tegen..
@dennisr: Dude… Dat is toch altijd zo. Stelen is iets van iemand anders afpakken. Iets meenemen dat dat niet van jou is. Dus van iemand anders. Daar wordt direct of indirect toch altijd iemand minder van?
@BJ: Niet helemaal met je eens, ik denk dat meneer Elkann er nog niet een nacht minder van geslapen heeft, misschien zelfs wel beter want hij komt weer eens in het nieuws..
@jweelden: Driftkikker.
@jweelden:
Enig idee hoe de Agnelli’s rijk geworden zijn?
Met werken?
Dacht het niet.
Lees eens iets over de geschiedenis van FIAT, maar dan wel de echte.
En nee, stelen is niet netjes, tot welek klasse u ook mag behoren.

Maar het enige wat ik me afvraag is hoe je in Godsnaam voor 3.5 miljoen Euro’s aan meuk meeneemt als je op vakantie gaat.

Voor 3.5 miljoen weet ik al hele aardige optrekjes in Antibes te koop.

Laat staan wat je voor dat geld momenteel inSpanje kunt kopen.

Dus medelijden, neen geenszins.
@dennisr: ga fietsen joh flapdrol. Van andermans spullen blijf je af; ongeacht de welgesteldheid van de eigenaar.
@volvo4life: Kan niet man, mijn fiets is gejat..
@dennisr: dan jat je toch een nieuwe? Als het slachtoffer er tenminste ‘niet minder van wordt’!
Jatten doe je niet!
PUNT.
@bruinbeer: Ik ben er ook niet minder van geworden.. ik gun een ander tenminste iets..

wat een huilie huile gedoe zeg.. doe dat es lekker ergens anders..
@dennisr: die fiets had je niet weggegeven als iemand je dat vroeg.
Maar wat jij zegt kan ook vertaald worden als: ‘Ze kunnen van mij heel zijn wagenpark jatten, als hij daar niet minder van wordt’.
Jou bolide kunnen ze ook jatten. Je wordt er toch niet minder op. Hoogstens ben je pissed off maar verder gaat alles prima.
@bruinbeer: Het grappige is wel dat de meerderheid van de ‘armen’ er geen probleem mee heeft dat ze bestolen worden door o.a. aandeelhouders, bankiers, directies en dergelijken in de vorm dat deze figuren een grote winst moeten maken terwijl de eerste regel van een gezonde economie is: winst bestaat niet. Waar rijken steeds rijker worden, worden armen vaak steeds armer. En dat allemaal door de achterhaalde regel dat groei (in welke vorm dan ook) heilig is. Ik zeg niet dat stelen goed is, ik zeg alleen dat de rijken rijk zijn geworden niet door goede handel alleen… Dat maakt het verleidelijk om @dennisr z’n standpunt te volgen! Wakker worden, boys!
@CBR600rr:

Wat bankiers betreft heb je helemaal gelijk, grotere ratten bestaan er niet in onze economie..

Verder klinkt het een beetje als ‘they took our jobss’ of in dit geval ‘they took our moneyyy’
@CBR600rr:

komt omdat arme mensen dom zijn ..

ze zijn niet voor nix zo arm ..
@lincoln: +100.
Geld van een ander is altijd uit de lucht komen vallen..
Ik verdien dat geld ipv hen..
Etc.
En dan jankt men zelf nog waarom die ‘kloof’ nog steeds zo groot is (vertaling: waarom heeft die eikel meer dan ik).
Overigens heb ik hier in NL nog nooit een “arm” mens gezien, op een handjevol zwervers na.
@lincoln: Dat is allereerst gelul, minder gefortuneerde mensen zijn niet per se dom. Verplegers, ander medisch personeel en basisonderwijzers wil ik bepaald niet dom noemen, en toch hebben ze het financieel helemaal niet breed. Het gaat om het principe dat bepaalde mensen een positie hebben verworven waarin ze double-digit salarisverhogingen afdwingen in tijden waarin ze dit in mijn optiek moeten laten gaan omdat het personeel dat het uitvoerende werk doet genoegen moet nemen met een bevroren loon of een zeer matige loonsverhoging. Het gaat om het feit dat het personeel dit gewoon pikt. Ik durf te wedden dat de meesten hier in eenzelfde positie zitten. Of de enkel de quote500 moet hier comments leveren…
@CBR600rr:

arm heeft nix met ongefortuneerd te maken ..

dat is een typische arme mensen gedachtengang ..
@lincoln: of analfabeet
@CBR600rr: Men is niet bestolen door bankiers, directies … elke vorm waarin men geld heeft geinvesteerd was een investering waarbij men zelf de vrije wil had al dan niet bijvoorbeeld aandelen te kopen.
Ook is het niet zo dat armen steeds armer worden, wel het verschil tussen de rijken en armen was nog nooit zo groot. Maar de armen waren nog nooit ‘zo rijk’, was je X aantal jaren geleden kansarm dan mocht je verhongeren ook al werkte je 12 uur per dag. Nu kan je al terecht bij ocmw, verschillende organisatie ….
@Nv: Het gaat niet enkel om investeringen, chef. Maar het is bijzonder lastig om de eerste sprong te maken zonder investeerders aangezien banken niets meer mogen uitlenen zonder elk risico af te dekken. Resultaat is een woekerrente of een woekeraandeel wat de investeerder kan eisen door de belachelijke leen-positie die een ondernemer op dit moment heeft. Ook dat is stelen, alleen wordt dat niet zo genoemd omdat het volgens de regels gaat die eerder zijn opgesteld in economisch sterkere tijden.

Ook bij het uitdelen van loon en bonussen staan de directeurs in mijn ogen vaak ten onrechte voorop. Tenzij ze een bedrijf echt uit het slop trekken met een duidelijke visie en handelingen vind ik niet dat een salarisverhoging, excessieve bonussen of een aandelenpakket vanzelfsprekend moet zijn. Het uitvoerend personeel krijgt dit per slot van rekening ook niet als er gemiddeld tot ondergemiddeld wordt gepresteerd. Ook dan wordt er gestolen. Volgens de regels is het legaal, maar moreel vind ik het maar lastig te verkroppen.
@bruinbeer: Dom gelul, ik zou daar wel degelijk minder van worden, ik zou niet meer op mijn werk kunnen komen etc..
@dennisr: sow…JIJ hebt het wel even verklooit bij het ‘sneu opgevoede dus niet zelfnadenkende jeugdtribunaal’ :)

Mag ik ? ^^

Tuurlijk is het totaal geen ramp als deze dude wordt beroofd; hij heeft nog zat te verpatsen, heeft een prachtig wandelend lijk naast zich, heeft vermoedelijk met deze diefstal de verzekeraar opgelicht (wedden !!) en heeft zó weinig sterallures dat dit de enige manier is om nog eens in de pers te komen.
Stelen is niet goed. Maar wat de vele randdebieltjes jou niet kunnen vertellen is, dat zij dagelijks door deze mennekes worden bestolen. Maakt stelen nog steeds niet goed..maar wel minder erg ;)
@Megakix: ik keur stelen opzich ook niet goed, maar zolang ze het bij de rijken weg halen heb ik er geen problemen mee, misschien denk ik daarover wel te simpel.. maar dat is dan maar zo :)

Doet me deugt dat iedereen hier zo eerlijk is..

Jammer dat ze nooit rijk zullen worden :D
@Megakix: Op wie doel je trouwens met ”sneu opgevoede dus niet zelfnadenkende” ? :P
@dennisr: Laat maar.. Je krijgt zoiets niet uitgelegd. Ben het tot op zekere hoogte met je eens; als een bijstandsmoeder een brood steelt om te kunnen eten, wordt de winkelier daar nauwelijks minder van. Daar ga ik met je in mee. Maar 3,5 miljoen vind ik toch wel erg veel… Dat is geen noodzaak vor de dief meer. Dat is pure hebzucht ten koste van een ander.
@camber24: 3.5 miljoen van Elkann is net zoveel als dat brood van die bakker, in verhouding..

Dat ik er niks op tegen heb betekend niet direct dat het niet fout is, maar dat begrijpt niet iedereen blijkbaar..
@dennisr: “stelen van die rijke tatas” zeker :P
@dennisr: Ik weet niet hoe het in die landen is. Maar je wil niet weten hoe fors je als hardwerkende ‘rijke’ bestolen wordt door de overheid die uit uitstrooit de mens die hier het land verpesten. Criminelen worden meer dan zat beloond.
@dennisr: “Stelen van de rijken, ik ben voor!
Beter dan van de armen!”

Twee keer fout is nog steeds fout. De uitspraak van dennisr lijkt op een Socialistische Partij communist. Dat werkt nooit op de lange termijn.

“The problem with socialism is that eventually you run out of other people’s money [to spend].” – Margaret Thatcher

Stelen is criminaliteit en schendt het eigendom van mensen. Wat jij eerlijk verdiend is jouw eigendom. Je hebt geen recht om dingen van anderen te stelen!

De zogenaamde “super rijken” zoals Lapo Elkann betalen veel meer belasting dan jij in je hele leven zal doen. Ze zorgen voor veel werkgelegenheid via hun ondernemingen en investeringen dat zeer veel mensen ondersteunt.

De “rijken” betalen al de overgrote meerderheid aan belasting.

Er zijn genoeg voorbeelden van rijke mensen die arm werden gedurende de recessie, dat voornamelijk veroorzaakt is door Centrale Banken manipulatie van de markt, en grote nationale schulden van westerse landen.

Hoge belasting is juist het meest nadelig voor arme mensen, omdat ze dan nog minder geld over hebben waardoor hun levensstandaard omlaag gaat.

Dat vermindert ook de aantrekkelijkheid om te investeren in een zodanig land en voor bedrijven om te vestigen.

Als belastingen hoog zijn en men zich onveilig voelt door bijvoorbeeld criminaliteit dan zullen bedrijven en (toekomstige) ondernemers emigreren, wat heel negatief is voor de regionale economie.

Stelen van mensen ongeacht hun vermogen is zeer schadelijk voor mensen rechten, de economie en samenleving.
@mezos: en dat zijn de dingen die iedereen vergeet.
@mezos:
foutje : superrijken betalen juist geen belasting.
@mezos: Makkelijke woorden, maar hoe verklaar je het dan dat de 100 rijksten ter wereld bij elkaar 218 miljard rijker zijn geworden in het afgelopen jaar en de werkeloosheid in veel landen juist stijgt?

Ik wil graag argumentatie zien bij deze makkelijke, aantrekkelijke kreten. Want een feit zonder onderbouwing of bron is niets meer dan een mening.
@CBR600rr: om even op je belastingargument terug te komen een fact-check van NRC:

“Maar op basis van het CBS-budgetonderzoek kan worden geschat dat de 5 procent hoogste inkomens zo’n 20 procent bijdraagt aan alle belastinginkomsten. Dat is aanzienlijk minder dan tweederde, oftewel 66 procent. Op grond daarvan beoordelen wij de bewering „De 5 procent hoogste inkomens in Nederland betaalt tweederde van alle belastinginkomsten” als onwaar.”
@CBR600rr:

door de hebzucht van de armen ..
@dennisr: pvda?
@dennisr: doe even normaal! 3,5 miljoen!! Om dat weer terug te verdienen moet de beste man 2 hele weken voor werken…hm misschien is het wel een prima idee
Ik kan er niet wakker om liggen
Ah, de moderne versie van `Robin Hood`
@bullgod76:

alleen dat “delen onder de armen” kan je wel vergeten ..

hoef ik jou niet te vertellen .. want dat was je al vergeten ..
Tsja.. Life can be a b*tch! Moet je maar geen 3,5 miljoen aan zooi meenemen naar zo’n grijpgraag land. Kan er verder ook niet van wakker liggen.. Verzekeringskwestie voor hem en moving on with his life..
Van eerlijk werken wordt je onmogelijk rijk. Wat je ook probeert te beweren.
@4991:

raar .. alle rijke mensen die ik ken zijn loepzuiver op de graad ..
@lincoln: das wel bijzonder dan :). Merendeel hier namelijk niet.. Bv’tje op isle of man, cayman islands, hoofdkantoor maakt alle ‘winst’ terwijl de lokale winkels verlies draaien etc. doen bijna alle multinationals…
@fernie:

leasebakvolk noemen we dat in mijn kringen ..
leven op de pof ..

armoede dus ..
@lincoln: iets van schone schijn en bedriegen?
Briljant geschreven stuk!!!
Wat? Geen reacties over dat tietenplaatje? Haha! Stelletje autonerds ;)
Wie heeft er net als ik op de link tettenplaatjes geklikt?
@redneckdarian: en @ bordeaux: nooit tetten gezien ofwat?
@4991: genoeg. maar ik ben een man, en hetro!
@redneckdarian: ikke ! En ik moest heel snel weer ‘vluchten’ van die site, bij de aanblik van het ‘spook zonder laken’ !
LOL ..

Lapo Elkann .. de Justin Bieber van autoblog ..

@dennisr .. helemaal LOL ..
een typische middenklasse volgevreten west-Europese baby beredenering ..
@lincoln: als dat zo is ben ik een belieber!
Waarom hij Berlusconi belde? Ik denk dat morgen heel Uruguay platgebombardeerd word…
@Svenska_Aeroplan_AB:
Inderdaad zal wel iets van een terugpak actie zijn binnen de maffia. Ik heb nog 3,5 miljoen te goed van je, voor de bouw van een fabriek in brazilië. Dus jat ik wel ff je kluis leeg, staan we quitte.
Hij moest Berlusconi even laten weten dat de 3,5 miljoen voor verse chickies goed is aangekomen.. logisch toch?
Hoewel The Stones zongen “you can’t always get what you want” geld dat duidelijk niet voor onze vriend Lappo (typisch italiaanse naam) ” he got what he deserved”
Ik stel voor om een noodfonds te starten. Dat fotootje van die sterk vermagerde vrouw… verschrikkelijk!
3,5milj bij je op vakantie….. De beste man gelooft niet in pinpassen? Of worden die enkel gebruikt als cutting tool voor de witte kerst. Wat een junkenkop heeft die vent. Kan zo op facesofmeth.com
Ik kan geen greintje respect voor deze über rijk geboren coke snuivende dubbelparkerende baantjes jager opbrengen, behalve het feit dat er -gelukkig- in de rijke milieus op deze planeet ook een behoorlijk percentage imbecielen wordt geboren.
Dit om ons, de paupers te amuseren.

Noblesse oblige was ooit de maatstaf van deze landadel, dat kan van deze man nauwelijks worden gezegd.

Zijn track record?
Hij is marketing manager geweest bij FIAT (als Agnelli telg)
– de Agnelli’s zijn eigenaar van FIAT-

Dat zegt genoeg over deze man, marketingmanager geweest van FIAT.
Kijkt u maar naar de kei harde verkoopcijfers voor de FIAT auto groep.

Het enige wat deze man heeft zijn connecties.
Voor de rest durf ik dusdanig aan zijn verstandelijke vermogens te twijfelen dat ik me kan voorstellen dat, indien hij als gewone sterveling was geboren, niet verder was gekomen dan het reinigen van toiletten bij de HEMA

En zelfs dan zou’ie nog om de remsporen heen boenen.

Wat een latente imbeciel.
@desjonnies: Veel imbecielen op planeet Aarde..
Maar dan nog; waarom zou je een random imbeciel met geld dit gunnen?

Laat ik het simpel houden voor onze bloggertjes..
Als er een anonieme poll word gehouden met de volgende vraag ‘zou jij ervan genieten als er van een willekeurige (multi)miljonair een miljoen euro’s verbrand zou worden?’
99% stemt ja.
Dat kan je al mooi zien aan de gemiddelde reactie hier.
… En dan kan je er voor de lol nog een vraag aan toevoegen ‘zou je dat dan fysiek willen zien gebeuren’??
JA!
Sinds de oertijd al zo.. Jij hebt meer dan mij dus jij mot deaud.
@kaasboerin:
De strekking van mijn betoog ligt enigszins anders.

Alhoewel ik Uruguy nog nooit heb mogen bezoeken, kan zelfs ik begrijpen dat ik mijn horloge (geen superdure maar ook geen super goedkope Omega)absoluut zeker thuis zal laten.

Deze mens heeft in zijn leven meer kansen kunnen krijgen dan menig ander, als u de Peugeot familie neemt, of de familie Piëch/Porsche; ziet u daar hardwerkende down-to-earth mensen

Weest eerlijk @kaasboerin, welk zichzelf respecterend burger neemt nou voor € 3,5 miljoen aan glimmertjes mee op reis?

Hij hoeft het niet weg te geven, begrijp me goed, maar huilie huilie gaan doen om in een Zuid Amerikaans land beroofd te worden, vind ik toch wel een zeer simplistisch iets voor een ” Man van de wereld”

Want een echte man van de wereld denkt na over dit soort zaken en zal niet als de eerste de beste naïeve imbeciel tot dit soort praktijken overgaan.

Zoals de late Great Freddy Heineken ooit vertelde over zijn jacht in Zuid Frankrijk, de Something Cool :

Iedereen denkt dat je met een paar lekkere wijven an boord zit, maar je zit daar gewoon met je oude vrouw en je schoonmoeder.
Je rot te vervelen.
@desjonnies: Jij kent deze gozer beter dan ik, en van wat ik van hem (hier op AB) van hem tot nog to heb gezien getuigt inderdaad niet van verstand.
Excuses overigens want ik las iets verkeerds, het was ‘geen medelijden’ wat je zei, dat kan natuurlijk altijd.
Ik schrok gewoon eigenlijk van de gemiddelde reactie hier..
Dat terwijl de gemiddelde hier ook een mooi huis heeft, 2 auto’s voor de deur en een iPhone 5..
Moet je zien wat voor afgunst er desondanks heerst tegenover de rijkere.
Niemand kent hier “armoede”..
@desjonnies: helemaal met je eens!
alle emoties tot bedaren ??
mooi zo ..

onder het mom van 1+1=2 ..
coke snuiven + dure vrouwen = verzekeringsfraude ..
Dit artikel kenmerkt perfect waarom ik Smokalot bij verre de zwakste schrijver op autoblog vind.

Ten eerst is hij de Albert Verlinde van Autoblog. Al is er maar 1 roddelwaardig feitje over maar een enigszins aan auto’s gerelateerd persoon, Smoky is erbij. Haal alle roddels uit dit stukje weg en het enige enigszins relevant (auto)nieuws is dat de Fiat erfgenaam op vakantie bestolen is. We zitten op Autoblog; niet Cokeblog, Drugsblog, Tietenblog of RTL Boulevardblog.

Ten tweede, vooroordelen en stereotypen (vooral veel andere artikelen). Er moet maar een nationaliteit in voorkomen en Smokey maakt er een inkoppertje van. Russen? Die moesten aan de vodka zitten. Marokanen? Iets met het neefje van Badr Hari. Etc etc etc

Drie; sexistisch. Begrijp me niet verkeerd, ik kan een lekker wijf goed waarderen, ook zeker als ze naast een mooie auto staat. Maar waarom gelijk “zonder piem0l” en “tettenplaatjes” gaan roepen? Durf te wedden dat 80% van de tietentopics op autoblog van jouw afkomstig zijn. Terwijl we allemaal weten hoe goed jij met de vrouwtjes bent:
http://www.abhd.nl/video/bloopers-2011-deel-2/
(even door naar 1:25)

Je hebt ongetwijfeld veel mensen die jouw stijl kunnen waarderen, maar ik ben er niet en van.

/rant
@birdboy: Drie; sexistisch. Begrijp me niet verkeerd, ik kan een lekker wijf goed waarderen, ook zeker als ze naast een mooie auto staat. Maar waarom gelijk “zonder piem0l” en “tettenplaatjes” gaan roepen?

Piem0l irriteert je maar wel openen met ‘een lekker wijf’…………..
@birdboy: Waarvan akte. Ik kan nou eenmaal niet een allemansvriend zijn. Maar jij hebt totaal geen stereotypes in je belevingswereld dus?

Hopelijk trek je de inhoudelijke artikelen beter, en zo niet: skip, zou ik zeggen.
@sir_smokalot: Bovendien (toevoeging), Lapo = nieuws. Altijd en overal, want: Lapo. Deal with it :)
@birdboy:
Liever iets smeuïgs over Lapo dan eindeloos gezeik over het nieuwe Panamera kontje, de spoilert van de CLK en hoe Priemijum heel Duitsland niet is.
Of de drie en dertig duizend topics over de nieuwe Golf.
@birdboy: lekker belangrijk wat jij allemaal wel of niet vindt.. Interesseert mij in ieder geval geen hol..
Eigenlijk vind in het vervelendste (sorry voor de serieuze noot alhier) dat dit soort te rijke multi-verwende rotblagen al dat geld door hun neus/kruis enzovoorts jagen in plaats van gewoon te investeren in werkgelegenheid bij de bedrijven waar ze dit geld zowieso vandaan hebben geroofd…

Al jaren geen fatsoenlijke nieuwe Fiat/Lancia/Alfa meer, maar wel telkens de roddelpers….

Yeah right “erfgenaam”
bederfgenaam!
met zijn Kazachstaanse exoskelet

ik lachte mij kapot!!
Dat exoskelet hoort wel bij de meest invloedrijke vrouwen uit het oosten. Ze is ook meer vermogend dan Leipo.
Moet ie maar gwn opletten
Nou… Geen tietuh…? :0

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).