Lekkah: BMW 6 Gran Coupe M Sport en configurator

Auteur: , 59 Reacties

Poepsaaie kleuren in de configurator maar ook een M-pakket en dikke velgen. Lekker.

Heel handig doseert BMW haar informatie naar buiten toe. Als een pers-auto met strakker aangedraaide schroefjes en meer vermogen. Zo krijgen we eerst de ‘duurste’ 6 Serie-plaatjes voorgeschoteld. De plaatjes van het mat-bruine slagschip laten namelijk de “Individual” uitvoering zien. Iets grotere velgen dan standaard, met natuurlijk een ‘sjieker’ design. Een dure kleur en uitmuntende interieur-afwerking.

Een treetje onder de Individual staat het M Sportpakket. Anders van opzet. Iets minder luxe en iets minder precies afgewerkt maar wel ‘dik’. Extra spoiler, grote velgen en M-dorpels. De uitvoering die het in de tweedehandsmarkt het beste doet?

Verschillen en mogelijkheden kan je allemaal terugvinden in de configurator (KLIK). Helaas kan je op de internets nog geen Individual-kleur op een M-pakket plakken. De enige juiste keuze volgens mij. Dat Frozen Silver en Frozen Bronze kan in het ‘eggie’ wel eens heel lekker tonen.59 reacties

wat zijn er weinig kleuren
bij het M-sportpakket alleen
Ik snap die M-paketten niet ook al ziet het er tof uit, je gaat toch ook geen AMG pakket onder je C180 zetten?
@faalhaas: Waarom niet?
@euro95:
K vind zoiets toch voorbehouden aan de echte AMG’s/M’s, en niet aan minderwaardige stofzuigers, soort van ik-wil-wel-maar-kan-niet.
@faalhaas: dat is nou zo verkeerd erin gestampt tegenwoordig. Een sportpakket is er om je auto mooier te maken en zeker met OEM onderdelen denk ik dat dat prima kan. Je moet het niet per se zien als wel willen maar niet kunnen. Ik vind bijvoorbeeld een standaard 5 serie chique, maar als ik daar een sportpakket onder zet is het sportief. Twee verschillende lijnen voor twee verschillende soorten mensen. Het is alleen zo dat het gemarketeerd wordt met M en AMG namen om zo meer te verkopen.
@jzaero: persoonlijk heb ik er niets op tegen als mensen hun auto mooier maken. Wat ik wel ontzettend sneu vind is als een auto volgehangen wordt met badges van een sneller model. Dat je een M of AMG mooier vind dan stock, prima, maar hou de eer aan jezelf en laat een sneller model gewoon een sneller model. Ik heb weleens een 520d gezien die op een M5 moest lijken. Alle badges (voor zover ik ze herken) zaten erop en het enige wat duidelijk maakte dat het nep was waren de veels te smalle bandjes voor 507pk.
Ik zie liever iets waar die gast die een Toyota, als ik het goed heb, op een Ferrari had laten lijken maar netjes alle stijgerende paardjes in de stal had gelaten.

Dus pimpen ja, de kluit belazeren nee.
@tinnemans: Badges zijn hééééél wat anders dan ’n M-pakket.. BMW/Mercedes noemen het gewoon ‘Aerodynamica’, maar iedereen weet heus wel dat ’t gewoon om de looks gaat.. Zolang het OEM is is ’t prima in mijn ogen.
@tinnemans: Je kan ze herkennen aan de remschijven. Meestal kopiëren ze tot aan de uitlaten aan toe, maar laten ze schijven altijd achterwege. Dure aanpassing denk ik zo en volkomen onzin als je maar 170pk hebt. Er is in mijn ogen een verschil tussen een M-pakket en een M-kopie, daarnaast heb je nog mensen die bijvoorbeeld niks aan hun auto doen, maar gewoon een M/AMG logo achterop plakken. De eerste genoemde is meestal OEM, daar kan je nog duidelijk onderscheid maken tussen een aerodynamica pakket en M model. De pakketten bevatten naast een kit ook nog een sportonderstel als je dit uitbreid en je kan nog verder gaan naar bijvoorbeeld een Performance pack waarbij er OEM performance onderdelen gemonteerd worden. Deze onderdelen dragen dan weer een geheel andere naam. Natuurlijk krijg je M logo’s mee in het interieur en velgen als je zo’n M pakket besteld, maar voor de rest is het nog aardig subtiel.

Het tweede rijtje zijn dan mensen die willen, maar niet kunnen. Die kopen M of AMG-pakketten OEM en plakken vervolgens M/AMG-badges achterop of M/AMG-bumpers van een aftermarket leverancier. Deze lijken dan soms sprekend, maar de remschijven verraden meestal alles. Ook vrij weinig respect voor deze groep.

De derde zijn meestal een niet nader genoemde doelgroep die ook in oude Mercedessen rijden en van alles op hun auto plakken als ze maar stoer ermee kunnen doen.
@jzaero: Er rijdt een M5 kopie in Zaandam, zag hem een paar dagen terug weer, spoiler, de 4 pijpjes, M-Pakket, sport-onderstel, M badges.. Ik zag dat de afstand tussen de 2×2 pijpjes ietsje pietsje meer uit elkaar zaten dan de befaamde M5.. Kenteken check.. 520D.. (E60).. :lol:
@kaasboerin: Ik zie ze helaas vaak rijden die kopieën. De E60 is gevoelig voor dit soort praktijken. De oudere vijfjes al veel minder en ook de andere series zie ik minder ‘nageaapt’ worden.
@kaasboerin: Maat, die E60’s haal je er meteen uit. Die hebben allemaal mistlampen (voor). En een M5 niet. Hoef je dus niets meer via het RDW op te zoeken.
@kaasboerin: Whahaha daar heb ik al is naast gestaan met mijne. Roken dat kreng niet te zuinig, schitterend. In Deventer rijd een E240, ook helemaal AMGAY uitgevoerd, alleen niet de brede spatborden, ik wedden met een maatje van me die helemaal AMG gek is dat het een neppe was, opgezocht op RDW en ja hoor E240.
@jzaero: Dit is die van mij btw, subtiel M-lipje, omdat de kofferbak anders zo ‘kaal’ en ‘saai’ is in mijn ogen. Misschien nog een lekkere M-stuur binnenkort..
, en http://i1178.photobucket.com/albums/x376/Celiske/28ro177.jpg
@kaasboerin: http://www.maxiperformance.nl/maxicartuning.nl/maxiperformance/images/stories/4.8%20upload/645ci%20cabrio%20zwart…%20%281%29.JPG is mijn andere uitlaat.
Leuk zo’n show and tell. :)

Wat een nare link, als dat maar goed gaat
@kaasboerin: Prachtige foto, doe je aan fotografie? Ik zelf namelijk ook ;) Erg mooie auto, we hadden ooit overwogen om een 320Si of 325i te nemen, ook erg leuk!
@jzaero: Dank je wel.. Heel eerlijk? Ik heb me er nooit echt in verdiept, de tijd zat mee (zons-ondergang, werd toen net wakker, brakke zondag) Had net m’n winterset d’r op zitten.. ‘T enige waar ik me ‘aan hield’ waren eigenlijk: niet de auto in ’t centrum fotograferen, zo min mogelijk ‘onderbroken’ objecten in ’t beeld.. Heb dat ’n beetje afgekeken van anderen, het begint me steeds meer te interesseren.. Iemand anders heeft ’t contrast ’n beetje gewijzigd met PS.. Hier nog 1:
, en http://i1178.photobucket.com/albums/x376/Celiske/nqzqti-1.jpg
Ik krijg er veel goede complimenten over, wat ik totaal niet heb verwacht, begin ’t erg leuk te vinden!
@kaasboerin: Erg mooie set wintervelgen! Je kan de auto in het midden fotograferen als deze puur van voren, zijkant of achter is gefotografeerd. Je vraagt dan namelijk om symmetrie en dan is het wél een mooi plaatje als het dan lekker recht staat. In dit geval is het inderdaad beter om hem een klein beetje in een hoek te plaatsen. Ikzelf heb niet veel fotoshoots gedaan, hier wel een leuk plaatje van onze oude 5 op wintervelgen.

http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/156695_487704795848_550705848_6416740_8051106_n.jpg

En nachtfotografie is natuurlijk ook leuk
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/319683_10150296844020849_550705848_8442159_680086389_n.jpg

Niet mijn beste plaatjes, maar goed, blijft een erg leuke hobby
@jzaero: Dat ziet er goed uit, vooral die M3! Kunnen zo als 1e zoekresultaat op google afbeeldingen.. En de E60 is natuurlijk episch.. Stiekem altijd liever willen hebben dan de E90.. Thx voor de complimenten dude.
@kaasboerin: Nette bak dude…Maar dat zijn toch geen replica E9X M3 velgen of wel? Ik zou er ook nog misschien een shaduw lijn van maken en de koplampunits van de E90/1 LCI inzetten met witte coronas (heb je wel die OEM look). Blacklines zien er goed uit met deze kleur.
@jaapiyo: LCI koplampen incl. corona’s (geen xenon) – check
(goeie) M3 Replica velgen – check, de tint is wél iets anders.
Blacklines – check
De LCI koplampen + corona’s, zijn standaard ‘halogeen’. Bevalt me tot nu toe prima, voor 40 euro’tjes heb ik er wit in zitten, maar dat is juist geen OEM look. Alles is OEM behalve de velgen (2k+ voor velgen op ’n winterset, no thx)
Hoogglans zwarte lijsten zijn altijd vet, maar ben bang dat m’n auto dan té zwart wordt, kan ook moeilijk afscheid nemen van de chromen raamlijsten.. Thx voor de compliments!
@jzaero: ik heb nog nooit naar de remschijven gekeken maar die zullen ze inderdaad iet snel vervangen.

Ik blijf het stom gedrag vinden; Dat je een mooie auto wilt, prima. En dat je ‘m nog mooier wilt snap ik ook, heb ik ook gedaan. Maar ik heb heel bewust geen M pijpjes op m’n auto laten zetten omdat die a) niet mooi zijn :) en b) mijn auto en ik geen circuitaspiraties hebben.

Wat ik al helemaal niet snap is dat er mensen zijn die zoveel uitgeven aan het modden dat ze bijna een echte kunnen kopen. Spaar dan even door.
@tinnemans: Snap ik volkomen. Ik zou wellicht overwegen om een ander uitlaatsysteem eronder te leggen van bijvoorbeeld Akrapovic, Supersprint of Eisenmann (niet alleen sierstukken), puur voor het geluid, maar bij de kopieën zijn dat meestal alleen sierstukjes, waarvan er twee van de vier zelfs nep zijn en dan doen ze niks met de performance..
@jzaero: dat ik deze eindpijpjes zelf mooi vind is meegenomen, het ging mij ook puur om het geluid; m’n auto klinkt nu als een lompe amerikaan :)
@faalhaas: Van mij mogen ze zelfs M-velgen of amg velgen erop zetten als ze het mooi vinden.
Zolang ze maar geen amg of m badge op de koffer plakken en in het café stoer doen dat ze een speciale wagen hebben.
@kippetje: Dank, dat punt wilde ik ook maken ;)
@euro95: wat zijn we toch eensgezind allemaal hier :)
@kippetje:

it,s all about a badge ..
Alleen je BMW opslaan is nog niet mogelijk :D
De nieuwe BMW 6-Serie Gran Coupe wordt met de dag mooier en in het wit erg geil.
Deze auto in het wit, zwart, donkerblauw of donkergrijs in deze kleuren komt de auto het best tot zijn recht met uiteraard mooie velgen.

BMW gaat met dit model veel klanten wegsnoepen bij de concurrentie. Ik had niet gedacht dat de 4-deurs 6-serie mooier zou worden dan de coupe. Verder moet ik toegeven dat dit zelfs strakker is dan de nieuwe 5-serie.

BMW wij weten dat jullie schitterende auto’s kunnen bouwen, ik houd het niet meer bij :P en denk om de concurrentie vooral bij Audi zullen ze het zwaar gaan hebben en zweten :P

Laat die rijtest met deze bak maar zsm komen :P
@agera: ik vind elke recente BMW mooi, en heb dat vaak gepost… Maar deze mist een chromosoompje! Bah, niet mooi…
@Svenska_Aeroplan_AB: begrijp je punt…blijft ook iets aan mij knagen…wellicht het zijaanzicht rondom het achtersteven…denk dat daar iets X-Y-chromosoomtechnisch niet helemaal spoort…
hoort kleurtjes combineren niet gewoon op carwoman.nl ??
@lincoln: bestaat dat nog dan?
Het is een visualizer., geen configurator. Dat is écht iets heel anders..
@bmwmaaktrijdengeweldig: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XU0PJxXWiEA#! Thanks to Christian Bauer (Y)
@bmwmaaktrijdengeweldig: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XU0PJxXWiEA# Sorry.
@bmwmaaktrijdengeweldig: http://www.youtube.com/watch?&v=XU0PJxXWiEA#
@Freewarefreak: Het werkt echt niet jong.. er gaat iets mis met dat embedden in het script hier. Smoke heeft me geleerd om dat “embedded player” stukje uit de URL te strippen, dan zou die het moeten doen. Dat heb ik gedaan.. deze URL pakt ie zo in de adresbalk van de browser wel.. maar toch plakt ie hier die “v” er weer tussen.. typisch gevalletje vreemd..
@Freewarefreak: posten van foto’s etc is echt een rukbaan bij AB.nl….maar het schijnt sommigen toch nog te lukken…hulde !
@Freewarefreak: Het lukte anders altijd wel, gister opeens niet meer.. of ligt het aan mijn browser (google chrome)?
m sport in carbonzwart met 351 m velgen graag, meneer de kerstman
flauw hoor, zo’n artikel plaatsen en dan mijn idee van mooiste kleuren alvast erbij plaatsen.. kinderachtig http://j.imagehost.org/0793/puh.png :P
Maar wat is dít een FANTASTISCH mooie wagen. Die lange neus, alles goed in proporties… Veel, heel veel beter dan dat gedrongen gedrocht die ze als ‘A7’ verkopen. Hele mooie wagen, goed bezig daar in Beieren! En wat een mooi interieur! Onvoorstelbaar wat een afwerking, wat een perfectie. pwnage!
@Punk: waarom is jouw mening toch zo niets zeggend..
owja, die afwerking is bij Audi niks minder hoor..
@dennisr: de A7 sportback blijft een schijtende hond….dat kan deze 6-serie toch niet verweten worden.
Ik vind de M voorbumper op deze 6 en de nieuwe generatie niet zo goed staan als op de vorige versies. Met M pakket lijkt het net of de auto veel te hoog op zijn wielen staat als je hem langs voor bekijkt. Dit had je bij vorige generaties niet.
ding was in het begin echt een schitterend apparaat ..

alleen jammer dat de bmw fanboys er alles aan doen om em imbiciel te laten lijken ..
Frozen grey a.u.b. met wit/zwart interieur…. dank u.
als ik deze auto zie,moet ik aan obelix denken:P
@mbevo: Jerôme le Banner….bedoel je toch ? Niet dus…
In het wit wordt de auto er niet mooier op moet ik zeggen. Dan staat een donkere of grijze kleur beter. De combinatie koplampen en neus ziet er niet zo geweldig uit.
Much to do about nothing voor een Passat CC uit Beieren.
Meer is het ding niet.

En zet die Passat CC naast de door iedereen zo verafschuwde en afge-urineerde Peugeot 607 neer, en je ziet waar de Duitsers voor dit type auto hebben geshopt.

Alleen wel premium, dat wel he !
@desjonnies: ik snap je punt en je hebt zelfs deels gelijk.
Enige is dat ik de 406/407 (de 607 weet ik zo even niet) best mooi vond en de passat m.i. de enige VW is die er leuk uitziet.
Je had ook nog een Chrysler Stratus (1997-2000 ongeveer) erbij kunnen pakken.
Wat wel het verschil is tussen BMW en die Chrysler (die heb ik gehad, de VW en Peugeot niet) is het kwaliteitsverschil in materialen wat zo groot is dat het eigenlijk griezelig is.
Dus ja, BMW is premium.
@tinnemans:
Idd, die Chrysler met zijn forward cab design zette mede de toon.
En ja, het stomme van Peugeot was dat de 607 hetzelfde stuur en schakelaars had als een Berlingo.
Het stuur was weliswaar leder maar toch.
Dan voel ik me zo’n blufeend, maar ook bedonderd door de fabrikant.
’t is jammer dat Peugeot die 607 destijds niet net ff anders -beter- heeft uitgerust, het model was best wel mooi saai conservatief niet opvallend des Peugeots.
Ik ben er nog niet uit of de auto mooier is zonder of met M-sportpakket.. ik hoop dat ze nog wat extra kleuren bij het sportpakket doen, want dit zijn echt te saaie kleuren!

Ondanks dat het jammer is dat het gewoon een 6-serie met 2 extra deuren is blijf ik erbij dat ik het toch de mooiste in zijn klasse vind!
wat een heerlijke auto!!!
en met M-sportpakket is ie NOG lekkerder!!!
Mooi met een hoofdletter, maar dat was ie al…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).