Lewis Hamilton bestelt zijn eigen Pagani Zonda 760 LH?

Auteur: , 69 Reacties

De Pagani Huayra staat klaar, maar echte puristen kunnen ook nog steeds een Zonda bestellen. Dat liet Lewis Hamilton zich geen tweede keer zeggen.

Pagani heeft er nooit moeilijk over gedaan speciale uitvoeringen voor speciale klanten te maken. Voor Peter Saywell maakten ze bijvoorbeeld een Zonda F met afwijkende uitlaten. De absolute top van de Zonda-evolutie leek in eerste instantie voor een Al-Thani bedoeld. Die wilde niet, uiteindelijk stond er een Chileen op, niet te beroerd een ongetwijfeld astronomisch bedrag voor de Pagani Zonda 760 RS neer te leggen.

Lewis Hamilton baalde natuurlijk als een stekker toen hij dat las. Weer misgegrepen. Dus na overleg op het Pagani HQ is besloten nog een 760 pk sterke Pagani Zonda te maken, de Lewis Hamilton-editie. Dat schrijft GTSpirit.

De Formule 1 coureur mag over een tijdje ook met zijn naam op een privé auto rijden. Daar houden de gelijkenissen met de F1 meteen op. De Pagani heeft namelijk 12 cilinders. Bovendien schijnt Lewis speciaal om een 6-handbak gevraagd te hebben. Flipperen doet hij wel op het ‘werk’, thuis graag een auto voor het plezier. Niets zo plezierig als ouderwets met de pook roeren.

Mochten jullie nu ook heel graag een Pagani Zonda willen, die wil Horacio best maken.69 reacties

Precies wat alle autojournalisten schreven. Die McLaren MP12-4C is té klinisch té introvert. Voor de emotie en de beleving moet je bij de 458 zijn. Goed die kan hij als McLaren coureur natuurlijk niet rijden, dus dan maar de Pagani Zonda.
@raphael: De Zonda is nog net weer een klasse hoger dan de Italia of de MP12
@kp92: Dat is het punt niet. Punt is dat ie de emotie en beleving buiten de deur moet zoeken.
@raphael:

Laten we nog eens spreken als jij met je emotie in de gracht steekt.
Zo’n mclaren mp12C is een prima sportwagen en als je er geen emotie bij voelt ligt dat aan jezelf (je bent nog altijd zelf verantwoordelijk voor je eigen emoties).
@Hupke: Noem het emotie noem het beleving. Ik heb er nooit in gereden en jij waarschijnlijk ook niet. Toch zegt 99% van de journalisten dat er wat aan beleving en emotie mist, niet mijn woorden. Dan ook nog eens Hamilton die voor het monster van een Pagani gaat zegt mij genoeg.
goh ik jaloers hoe kom je daar bij,,,,,,,,,
ziet er redelijk transformers uit met alle deksels van de trommel
Hamilton snapt het heel goed. Flipperen doe je maar op je nintendo.

Zo’n auto verdient een handbak.
760pk, V12, atm., handbak,… Hij weet wat een echte sportwagen moet hebben om je vrije tijd in door te brengen.
Deze auto moet toch zoo heerlijk zijn om mee te rijden!? :o

BTW: ligt hier de 7.3L of de 6L V12 in?
@vale46: 7.3 als het goed is.
@vale46: Doe er ook maar een tankpas van de zaak bij.
Dit is volgens mij(of zeker weten) nog de oude 7.3 liter v12
@vale46: Lijkt mij ook de 7.3. Ik vind het knap als pagani een zonda weet neer te zetten welke uit een 6 liter blok zonder drukvullig 760 pk weet te persen :D
@martinh: Pagani Zonda R haalt 750pk uit een atmosferische 6.0L V12..
@vale46: wat heeft Ass To Mouth hier mee te maken?
@SimonMc: lol
@SimonMc: You perv! :P
@vale46: En nu even serieus, wat is atm in dit geval?
@SimonMc: Atmosferisch? :D
@vale46: Oooh

Nou, kende alleen maar de benaming NA ( naturally Aspirated ).
gedwongenleaser
What took him so long? :)
james125 via iPhone app
Horraccio is wel een geweldige man. Hij is erg nuchter, en staat gewoon zelf zijn auto te poetsen voor een fotosessie van bijvoorbeeld TopGear.
@james125: *horacio
@SimonMc: Toch gek dat het hem lukt met Pagani (en goed ook) maar Victor Muller met Spyker niet..
@kp92: @iemand anders bedoeld?
Ohja Mercedes motor, vandaar dat hij dit mag van ome Ron. Button moest z’n Veyron, Enzo en F40 verkopen van de dictator.
@raphael: Ja want Ron Dennis (McLaren) heeft ook zoveel te maken met Mercedes…
@Pordon: Ja pannenkoek, het F1 team is McLaren-Mercedes. Daarom rijden Button en Hamilton ook prive in een ML of G-klasse.
@Pordon: Vodafone Mclaren Mercedes F1-team?
McLaren ligt met een Mercedes krachtbron in hun auto.
@vale46:

Dat heb je toch wel goed fout.
Er ligt niet zomaar een mercedes krachtbron in zoals Force India een mercedes krachtbron heeft. Mclaren en mercedes werken samen, mercedes sponsort mclaren.
@Hupke: Welke motor ligt er dan in een Mclaren als jij denkt dat er geen Mercedes motor in ligt?
@vale46:

Een mercedes motor kan je niet lezen of was ik zo onduidelijk.

Mclaren is een team met mercedes al sinds 1995. Die kopen geen mercedes motor zoals force india dat doet maar da’s wel effectief een team.

Maar ik zie net dat je tegen pordon reageerde en niet tegen raphael wat mijn comment overbodig maakte en het misschien verwarrend maakte.
@Hupke: Vroeger misschien, maar sinds Mercedes zelf ook een F1 team heeft zijn de contracten tussen McLaren en Mercedes minder bindend geworden. Voor zover ik weet levert Mercedes nog wel gewoon motoren aan McLaren maar het intensieve samenwerk is niet meer.
@Pordon:

Ik ken al jaren niemand meer bij het team maar voor zover ik weet zijn die 2 nog altijd 2 handen op 1 buik wat de motoren betreft.
Het is in ieder geval niet zo als bij force india dat ze hun motoren moeten kopen.
Geef mij maar gewoon de Zonda F Cinque, prachtig en perfect.
@michelyman: Ja inderdaad, geef mij ook “maar” gewoon de Zonda F Cinque.

Ik moet ook altijd robijnen hebben ipv die inferieure diamanten.
Kolere, wat is die vet!!
Same taste, different souls! 8)
Super vet. Inclusief initialen in de modelnaam. Uniek!
Toch mooi dat je nog steeds een Zonda kan bestellen, bij de meeste fabrikanten zou dat onmogelijk zijn. De Zonda is natuurlijk speciaal en apart en ik ben bang dat de Huayra wel stinkend zijn best moet doen om dat te veranderen.

Het is wat he :P als je zoveel geld te besteden hebt dat je niet weet welke supercar je wil kopen :P

Doe mij maar een Lexus LFA, Agera, Enzo en de nieuwe Viper, is wel genoeg voor nu :P
Mooi dan kunnen we de discussie handbak/flippers hierbij sluiten.
Koning! Met een Mercedes motor natuurlijk, dus wie weet zit er nog wat sponsoring achter.
osca via Android app
Mijn droomwagen! Als ik ooit rijk word .. Die huayra vind ik echt drie keer niks.
@Osca:
Opmerkelijk dat een Zonda je droomwagen is en je een Huayra 3x niks vindt, terwijl ze toch vrij veel gemeen hebben. Ik denk dat je zelfs niet direct kunt zeggen of je een Huayra of Zona ziet als er één achter je rijdt. Omdat je ze toch al nooit tegenkomt en ze, vooral van de voorkant, sterk op elkaar lijken.
@alcantara: Ha ha, je maakt een grapje zeker. De Huyara is een breedbekkikker van voren, de Zonda heeft een veel scherpere neus. En laten we het eens over het geluid hebben. Ik kan me niet veel mooiers voorstellen dan de huil van die Mercedes V12. Daarentege klinkt de Huyara als een opgevoerde stofzuiger. Ongetwijfeld om de Ecofreaks in Amerika tevreden te stellen (de Zonda krijgt daar geen kenteken ivm emissies), maar echte mannen willen een Zonda.
@midasracer: Klopt Huayra is zeker anders bij de voorkant dan een Zonda. Een Huayra heeft wel wat weg van een walvishaai van voren :P
@midasracer: klopt, heb de plaatjes bekeken en de Huayra heeft een openstaande bek, maar toch vind ik het raar om een extreem verschillende mening te hebben over de 2 (droomwagen vs helemaal niks) terwijl ze genoeg gelijkenis vertonen.
@alcantara: Okay jij vindt het geen groot verschil. En nu mag je kiezen uit de 2 auto’s nav de volgende filmpjes:
http://www.youtube.com/watch?v=f-VuGNktVh4
En
http://www.youtube.com/watch?v=o5lEF2pYUcU
Ik krijg toch echt kippevel van de Zonda.
@midasracer: Dat is dan een persoonlijke mening, voor de klanten is de Zonda ouwe troep, wil je een beetje bij blijven, dat moet je toch echt voor de Huayra gaan!
Ach en voor echte herrie koop je er gewoon een Cobra bij.
@tritone: Blijkbaar volgens de comments en dit blog staan de klanten niet in de rij voor de Huyara en worden er nog steeds Zonda’s gekocht. Dus ik denk dat de kanten van Pagani eerder niet op nieuwerwetse troep zitten te wachten. Zoals saaie turbozooi.
@midasracer: Die opgevoerde stofzuiger is dan wel weer leuk voor de rijkere huisvrouw..
@midasracer: Mee eens, zelden zo een teleurstelling gezien als de Huyra. Ik heb gehoord dat er ook nu bij de klanten nog veel meer vraag is naar de Zonda dan Huyra..
@raphael: En speculerende handelaren verdienen er goud mee.Ik zag op Mobile.de een Zonda F roadster clubsport staan voor 1,8 miljoen terwijl de nieuwprijs rond de 6 ton zat!
osca via Android app
@alcantara: ze kunnen da
n veel gemeen hebben maar ik vind persoonlijk het design (zeg al niks over de naam..) van de Huayra geflopt. Ik vind o.a de spoilers aan de voorkant echt niet mooi sorry heb het geprobeerd mooi te vinden maar lukt me gewoon niet. Ieder zijn ding maar ik heb nog liever een Apollo dan een Huayra
Fantastisch gewoon.. Een man met smaak ;-)
Als ik nu het geld zou hebben zou ik eigenlijk ook liever een Zonda bestellen..
Voor het geluid alleen al…
Peter Saywell is zeker een groot Audi fan..
Wel stoer met je eigen naam op je auto rijden………(not)
@norge: ja dat vind ik ook….
@norge: Er zijn er nog die dat doen bij Pagani… Zo had je Peter Saywell met zijn Pagani Zonda PS en zo heb je David Heinemeier Hansson met de Pagani Zonda HH… Is waarschijnlijk een vereiste als je een custom Zonda laat bouwen ;-)
@norge: Vind ik ook. Vertelde het onlangs nog tegen mijn goede vriend ,Johnny. Ik zei: word het zo niet onderhands tijd om die Dacia Logan van de hand te doen? Echt geen zicht hoor.
fette wagen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
hamliton in de titel?

Anyway de zonda is een baas en Lewis ook, dus de auto past wel bij hem. übercool!
Ik vraag me eigenlijk af of ze dit bij mclaren wel zo leuk vinden. Niet zozeer dat het een zonda en geen mclaren is maar vooral dat Lewis nu een bom van een weg wagen bezit.
Als hij hier het varken mee uithangt zou dat wel eens slechte publiciteit kunnen betekenen voor hemzelf, mclaren en de F1 in het algemeen om er al maar niet over te spreken wat er gebeurt als hij zichzelf zwaar verwond ermee.

Er zal wel een reden zijn waarom hij tot nu toe vooral in SUV geplaats werd op de openbare weg.
@Hupke: Vorig jaar (of het jaar ervoor) had hij na de GP van Australië ergens een burnout gedaan met een C63 op de openbare weg, hij had daarvoor een boete gekregen, ze hebben het breed uitgesmeerd in de pers “onverantwoord, bla bla”.
Dus ik veronderstel dat ze hem binnen het team hem erna wel duidelijk gemaakt hebben wat mag, en wat niet.
Zolang hij het een beetje deftig houd, is er niks mis mee met die Zonda.
@Hupke:

Volgens Autovisie heeft hij ook een AC Cobra 427. Nul sterren bij euroNcap.
@topless:

Maar da’s een wagen waarin je wat gek doet maar niet echt in gaat zitten razen zou ik denken.
Lewis is een flink stuk in m’n achting gestegen… speciaal om een handbak vragen… zo hoort dat voor een echte rijder
Ik heb ook liever een Zonda dan een Huayra. Prachtige auto!
Pagani heeft de Huayra nooit moeten maken. Gewoon doorgaan met die Zonda en van elke versie maar 5 stuks maken!
Is inderdaad wel wat anders dan zo’n faxmachine!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).