Lexus maakt de GS wat dikker, met dank aan TRD

Auteur: , 17 Reacties

Toyota Racing Developments, net klaar met het modeleren van die achterwielaangedreven coupé uit de eigen gelederen, mocht even aan de nieuwe sedan van zustermerk Lexus sleutelen. Het bekende recept werd toegepast op de GS: meer spoilers, meer verlaging, meer velg-inches.

Onlangs maakten we kennis met de F Sport-versie van de Lexus GS en die was al aan alle kanten sportiever dan de standaard versie. Maar in Japan gaan ze nog wel eens batshit crazy met auto’s en dus plakken ze wat extra tuning op de reeds aanwezige tuning van de F Sport. Tuneception! De voorbumper kreeg een onderlip aangemeten en hetzelfde principe werd toegepast op de zijskirts.

Onder de achterbumper is een diffuser geplakt en de kofferbakklep werd voorzien van een spoiler. De vier uitlaatpijpen zijn ook een welkome toevoeging, maar dat blauwe randje past wellicht beter bij een GT-86. De donkere 19-inch wielen en een complete schokdemper-set maken het geheel af.

Het is niet waarschijnlijk dat wij hier het TRD-optiepakket kunnen aanvinken bij de Lexus-dealer. Meestal is dergelijke opsmuk enkel bestemd voor thuismarkt Japan, en hier is het bovendien toegepast op een Lexus GS350. Wij kennen alleen de GS450h.17 reacties

Hij houd nog steeds een beetje die zakelijke look….
De nieuwe Lexus GS was al een mooie auto, is nog mooier geworden samen met de Infiniti M toch bijzonder fraaie auto’s uit Japan. Jammer dat beide auto’s niet echt succesvol zijn in Europa.
@agera: Jammer of terecht? dat auto’s die er nog Japanser uit zien dan een mazda 6, maar wel moeten concureren met het hogere segment hier niet succesvol zijn.
@desoper: Een Lexus GS of een Infiniti M is in mijn ogen toch fraaier en mooier dan een E-Klasse of een A6, alleen de nieuwe 5-serie springt er tussen uit.
@agera: Ik vindt hem er met deze tuning er idd wel goed uitzien, maar zonder heb ik het idee dat er iets mist.
Prachtige wagen
@agera: +1
OT:
Zoals ik wel vaker zeg: Wat baal ik er van dat wij in NL nooit zulke mooie karren krijgen :(
Nu nog een GS-F (met LFA V10 :D)
@sdk16420: klinkt leuk maar te weinig koppel voor dat zware beest vooruit te krijgen (zie oude M5)
de V8 uit de ISF doorontwikkelen is een beter idee ;)
Mooi!
-edit: check!- Vind hem met de F sport al fraai genoeg, dit hoeft van mij dan weer niet.
Grutjes :3
nice !
Nice!
nice!
Ik word er niet vrolijk van. Plastic en onlogische vormen…maar goed, smaken verschillen :)
@Pumpstick: ok….de kont is wel aardig!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).