Liever een smartphone dan een autoradio?

Auteur: , 58 Reacties

Om de youngtimer helemaal up-to-date te brengen: streaming audio, video en nog veel meer voor in je dashboard! Voorzien van een stijlvol mat-alu frontje met 3,5 inch display.

Terwijl de verkopen van nieuwe auto’s nog steeds flink zijn, rijden we met zijn allen ook graag ‘nog even door’ in het oude vertrouwde scheurijzer. Die bolide, niet voorzien van af-fabriek radio goodies, voorzien we natuurlijk het liefst van 21e eeuw entertainment. Aangezien een groot deel van de bevolking eveneens met een 3,5 inch multimedia-streamer in de zak loopt leek het Devium een goed idee deze high-tech als basis te nemen voor een nieuwe ‘autoradio’.

Lang verhaal kort: Devium heeft een dashboard-inbouw versterker met iPhone-dock (4 en 4S) bedacht. Want niets is zo lekker als continue verse liedjes streamen en tijdens het rijden op een kleurenscherm turen.

Om de boel zowel veilig als veelzijdig te maken is het frontje te verwijderen en zelfs verwisselen. Om te beginnen komt Devium met een iPhone-front. Op termijn zullen ook versies voor Android en Windows Mobile volgen. Het concept is even briljant als simpel. De telefoon blijft het rekenwerk verrichten. De dashboard-module verzorgt enkel de audio, heeft een blind te bedienen volume knop en verbind desgewenst via bluetooth om telefoongesprekken te voeren of met audio-knoppen op het stuur voor nog gemakkelijker bediening.

Helemaal af is de “Autoradio 2.0” overigens nog niet. Devium neemt pre-orders aan maar schijnt op zijn vroegst juni 2012 te gaan ‘leveren’. Uitleg staat HIER. Vage video op Vimeo. Of ze dat ook in Europa willen leveren is nog niet duidelijk beschreven. (via autoblog.com)

Folder! met opklik58 reacties

Kostdahhh?
USA maatvoering voor autoradio,s zo te zien ..
Nee, nee en nog eens nee.
CD-wisselaars en casettedecks in je youngtimer!
@BmwMPower: iPod aansluiting op de plek waar eerst je cassette deck zat! Zie mijn filmpje verder naar beneden.
@BmwMPower: Een echte youngtimer heeft een Becker (bij voorkeur met navi)+iPod kit

Nieuwe technieken in met een “inbouw” design.
@BmwMPower: ik stem op cassette .. of misschien lekker een minidisc?
@BmwMPower:
cd-wisselaar, check!
Netzoiets als een app radio van pioneer dus?
Lelijk ding ,maar wel geniaal.
moest de iphone nu eens een groter scherm hebben, nu is het gewoon mini als je vanaf je stuurpositie naar een iphone moet kijken op een halve meter afstand.
the-budel-guy via iPhone app
@Bartholomeo: daar heb je een IPad voor
@the-budel-guy: Of andere merken, bijvoorbeeld dit:
http://i-cdn.phonearena.com/images/articles/45173-thumb/Galaxy-Note-vs-Galaxy-S2-vs-iPhone-4-compare.jpg
@sdk16420: In die vergelijking valt me nu pas echt op hoe enorm de Note is, dat kan toch nooit prettig vasthouden? Laat staan dat je er prettig mee kan bellen. Heb nu een Galaxy S, groter dan dat hoeft van mij niet.
@RoT___: Daarom is het ook een kruising tussen een smartphone en een tablet ;)
Idd, maar de Galaxy S is eigenlijk al een tikkeltje te groot.
@RoT___: galaxy note is sowieso niet te gebruiken als een telefoon dat ding is echt veelste groot(of je wilt er bij lopen als een megool). ik heb hem laatst gekocht via internet (afmeting niet gezien natuurlijk) heb er zo een spijt van.
@the-budel-guy: dat hebben sommige al geprobeerd, en is er gewoon heel erg over.
Galaxy note lijkt me perfect qua grootte.
http://images.fonearena.com/blog/wp-content/uploads/2011/11/samsung-galaxy-note_8.jpg
@Bartholomeo: Als we toch bezig zijn, doe het dan zo:
(Tesla Model S)
http://nimg.sulekha.com/technology/original700/tesla-model-s-2009-3-26-17-3-18.jpg
@sdk16420: Dat is wel een retevet scherm!
@jordy14: veel kermis doet een kinderhart goed, niet ? ;-)
@Bartholomeo: Als ze slim zijn bieden ze meteen een app aan waarbij dat probleem opgelost wordt. Grote knoppen die toegang bieden tot enkel de essentiële zaken: muziek, navigatie en telefoon.
@RoT___: Cyanogen drive, of htc drive alle essentiele zaken op 1 scherm ideaal met grote pictogrammen
Kan het ding ook nog gewone mp3’tjes afspelen, en FM?
Want zonder FM is het weer lastig om te weten waar de files staan.
@vale46: there’s an app for that!!
@cisn: gsm’en op de autosnelweg… Niet voor mij.
@vale46: Android heeft een ingebouwde FM ontvanger, heeft echter wel een headset nodig om te functioneren.
@bartholemeo

Idd,app radio van pioneer heeft volgens mij een volwaardig 2 din touch screen. Correct me if im wrong
Als er nog geen fabrieksradio in zit zou ik liever kijken of ik er een kan vinden. Dan maar duurder, staat wel een stuk mooier. De oplossing in het filmpje hieronder is nog wel het mooist: http://youtu.be/rV5wLM7iigs
@RoT___: haha, uber vet!
@RoT___: Prachtig!
@RoT___: inderdaad fantastisch gedaan! :D ok, dat past nog wel het beste in vooral ook een oldtimer…
@RoT___:

NOFX altijd +1 ..
@RoT___: Ja eh, toch ook maar even zeggen: doetie netjes!
Zoiets wil je hebben!
daarom kan je ook een ipad of ander tabelt in een auto bouwen. heb je ook nog een groter scherm…
iphone heeft daar te klein scherm voor, maar het idee is leuk en dit word ook de toekomst. de smartphone wordt steeds slimmer en we gaan er steeds meer dingen mee doen.
Nu nog een mooie versie er van maken die in youngtimers en klassieker past..
Leuk leuk, maar usb is gewoon het makkelijkst, daar past zo’n beetje alles op. En dan een leuk schermpje om alles makkelijk te kunnen bedienen..
Gewoon een USB aansluting voor de Ipod en klaar, dit gaat me te ver!
Het blijft behelpen. Maar als je vroeger helemaal kickte op een afneembaar frontje is dit het natuurlijk wel helemaal. Maar een echt infotainment systeem komt gewoon van de fabriek is op je auto afgestemd en daarbij kan de telefoon dankzij bluetooth gewoon in de broekzak blijven.
@mashell: inderdaad, gebruik het dagelijks op die manier. Bellen, streamen en mp3’s te bedienen vanaf het stuur.
Ik hoeft niks waar een appel op gaat. Overrated, overpriced and out of date. Ik wacht wel op de Android versies. Wat betreft de Radio ontvangst (dmv hoofdtelefoon snoer) op zulk een apparaat dat is natuurlijk gewoon te regelen door intern een antenne aan te sluiten via de hoofdtelefoon-jack. Goed idee, maar behoefd nog enige verfijning.
james125 via iPad app
@TSI-tje: je zegt dat je Apple apparaten out of date vindt, maar je zegt ook dat je dan nog moet wachten op kopieën van Android?
@james125: Spreek eens met een reparateur welke je appeltje herstelt. (Dit gebeurd héél regelmetig met de 4G & 4Gs heb ik vernomen) dan kan je pas horen welke kwaliteit men bij Appel gebruikt. En ik wacht niet op de kopie van android, maar op het moment dat de fabrikant van –dit– apparaat z’n verstand krijgt en de randapparatuur geschikt maakt voor échte apparaten.
Lezen is een kunst, schijnbaar. Jij ook bedankt !
@TSI-tje: En die Chinese Android clonen voor 1/3 van de prijs zijn natuurlijk wel goede kwaliteit en gaan niet stuk :(

Apple is zeker overpriced, maar de kwaliteit is nog altijd stukken beter dan de geclone’de troep uit China. En als een produkt enorm populair is, gaan er ook een boel stuk.

Ook kun je wel erg laatdunkend over Apple doen, de iPhone was echt wel een revolutie tijdens de introductie. Een niet GSM-maker die binnen 2 jaar de ongeslagen nr 1 Nokia verslaat. Goedwerkende, mooie kleuren touchscreen en een enorm goed werkende interface. De concurrentie heeft er jaren over gedaan om hetzelfde niveau van user-friendly en ‘glossy’ feel te krijgen.

En nu de wet van de remmende voorsprong geldt, loop je de boel af te zeiken; beetje goedkoop en makkelijk hoor.

Technisch zijn Apple produkten nooit bleeding-edge geweest, maar altijd off-the-shelves. De kracht ligt ‘m juist in de vormgeving en user-experience die vaak veel beter is dan het wel bleeding-edge spul dat nog niet uitontwikkeld is.

Liever nu een iPhone dan b.v. een quad-core smartphone waarvan de software pas over 2 jaar fatsoenlijk werkt ! Denk oude Windows Mobile, vroege Android versies, alles van Nokia na Symbian 60.

De enige – kwalitatief serieuze – concurrent is Samsung en die doet het ook heel goed. De rest gebruikt vrijwel allemaal prut touchscreens.
@james125: En trouwens, correctie. ik -vind- die apparaten niet out of date, dat -zijn- ze. Geen kwestie van ‘vinden’
En je ben het schijnbaar ook met me eens dat ze ‘overrated’ en ‘overpriced’ zijn. Gelukkig maar.. :P
@TSI-tje: Fanboy FUD, geen onderbouwing, geen feiten. De sneller-dan-de-4S-smartphones zijn op 1 hand te tellen …
En wat dacht je van androids die wat groot zijn om in dat ding te passen?
Als je goed had gelzen wist je dat deze alleen is voor iPhone. Die voor Android komt later.
Is er ook zoiets maar dan omgedraaid? Dus een heel oud lijkende radio maar met nieuwe techniek? Zoek nog zoiets voor de hobbywagen.
Leuk bedacht, behalve dat de meeste mensen eens in de 2 jaar oid een nieuwe smartphone kopen. En dat zijn altijd toestellen met een net ander formaat, net andere locatie van de connectors etc.
Als ik al alleen maar een cassette speler heb gebruik ik zo’n nep bandje die ik op mn ipod aansluit, hoef je je oldtimer er niet voor te verminken :)
@PyroZnype: Die gebruik ik ook, ideale oplossing. Mooie fabrieksradio maar toch de iPod kunnen gebruiken!
@PyroZnype: Misschien is dit iets voor in je Corvette :
http://www.autoblog.nl/archive/2010/09/22/porsche-biedt-moderne-radio-aan-voor-oude-911jes
@TSI-tje: Sorry, was bedoeld voor ‘Bisazza’. In dit topic staan ook nog wat andere linkjes naar o.a. een klasieke Becker radio met moderne techniek.
Of een platenspeler natuurlijk…:)
Van BMW kan je een accessoire kopen voor in je nieuwe 1 serie zodat je ook een app hebt die dan het normale scherm voor de radio en dergelijke vervangt
Het idee is wel goed je hebt inprincipe toch geen radio nodig want je hebt het al via internet op je telefoon.
kan wel een dure grap worden met due nieuwe telefoon aboboos en datalimieten. tevesn kan die volgen mij dan ook weer niet in iedere auto ingebouwd worden gezien het formaat

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).