Lijst met ‘extreme’ boetebedragen ruikt naar hoax

Auteur: , 48 Reacties

Het is, naast het weer, het favoriete onderwerp van de Nederlander om over te zeuren: de hoogte van de boetes. Sinds gisteren zwerft er een 'boetelijstje' rond dat olie op dit vuurtje gooit, maar wij geloven hier geen bal van.

Het gaat om dit lijstje, dat zijn weg gisteren naar de invloedrijke blogosphere vond, en tot onze verbazing pakken nu ook steeds meer ‘serieuze’ media dit op. We lichten er een paar bedragen uit die op ons ongeloofwaardig overkomen:

Niet handsfree bellen € 350,-
administratiekosten € 12,50

Bij ons weten worden de administratiekosten verhoogd van 6 naar 7 euro, en dus niet meer dan verdubbeld, en 350 pegels voor bellen zou een verhoging van 130 euro betekenen. Onwaarschijnlijk, zeker na de forse verhoging van de boetebedragen dit jaar.

Via de officiële kanalen is er niets gecommuniceerd of te vinden, dus wij namen contact op met het Openbaar Ministerie. De betreffende persoon was helaas niet direct aanspreekbaar, maar hij liet per sms weten dat ‘lijstjes die op internet rondzwerven een hoop verkeerde getallen bevatten’.

Het staat bovendien haaks op de eerdere officiële mededeling dat de boetebedragen per 1-1-2013 ‘slechts’ een inflatiecorrectie krijgen van zo’n 2%. We mogen dan wel een gat in de begroting hebben, dit wordt in een rap tempo gedicht dankzij de trajectcontrole op de A2, en wat nog komen gaat.

We hopen dat u zich dankzij bovenstaande informatie per 2013 met een wat geruster hart in de verkeersjungle begeeft, hoewel het niet 100% zeker is dat de ‘CJIB-lijst’ niet klopt. Mochten we er toch naast zitten, dan laten we dat uiteraard weten.

Foto credits: autojunk.nl.48 reacties

Ach zou me niks verbazen als het gewoon echt waar is. Maar dan vind ik wel dat ze dat levensgevaarlijke toetere ook weer moeten verhogen!
@bartjuh: maar dan ook gelijk als je 4 km te hard rijd op een snelweg verhogen hoor want vind nu al aan de lage kant
Hoe kan je nou de administratiekosten verhogen. die was toch illegaal verklaard.

ik ben niet iemand die haat heeft aan de staat. maar op dit punt hebben ze me toch diep teleur gesteld.
@the-budel-guy: Volgens mij is dat laatst juist officieel ”legaal” verklaard..

Blijft dikke bullshit.. want geen extra administratie maar toch meer verdienen..

De overheid kan gewoon niet meer verklaren waarom ze er geld voor vragen, en ook niet waarom boete’s zo hoog zijn.. het slaat allemaal n ergens meer op..
@dennisr: Jet was niet legaal verklaart, maar ze gingen er gewoon mee door volgens mij.
@kickass: Het natuurlijk…
Lijst klopt niet! Laatst nog een gekregen voor de vluchtstrook: €340. Ik voel me net crimineel. Dat is namelijk even hoog als voor het negeren van een stopteken. Dan doe ik die laatste liever…..
@rechtsaanhouden: Je deed je naam wel eer aan… :)
@911GT2: nee, hij stond rechts, en toen weer ie aangehouden..
@911GT2: haha, dacht ik een keer rechts te rijden.. bedragen zijn niet normaal meer. Nu bezig met 2de beroep
Administratiekosten… Schrijf dan gewoon geen boete uit!
Grappig dat die politie auto kgb als kenteken heeft.
Aaah, leuk zo’n fout lijstje. Heerlijk om door te sturen. Dit zijn leuke hoaxes…
@rechtsaanhouden Je doet je naam eer aan!
valt niemand iets op aan het rechter kenteken?
@nielsemans: ehh nee..
@nielsemans: I feel a conspiracy theory coming up…
Wordt steeds beter opletten voor de meeste mensen. Want zulke bedragen komen hard aan.
Te hard rijden is wel goedkoper, heb er hier nog eentje liggen die mijn broer heeft gereden….

204 inclusief 7 ad.

22 km te hard (ge).

Dus ja dat is wel weer beter. Maar een hoop boetes zijn wel terecht ;)
De rechterpolitie auto is van de KGB. #egt
@betonstaal: spatie
@betonstaal: KGB, Keurig Geld Betalen ofzo? nooit van gehoord..
@dennisr: Ken uw geheme diensten. (thans FSB trouwens)
Natuurlijk moeten de boete’s omhoog, kost waarschijnlijk een vermogen om al die politie Golfjes aan de praat te houden…
Tja administratiekosten, wat een grap is dat.

Laatst aangehouden voor ’s avonds rijden zonder juiste verlichting. Het was er domweg bij me ingeschoten na een lange trip, zodoende vroeg ik netjes om het boetebedrag.

“90 euro meneer, ohh en 6 euro administratiekosten”

In al mijn naïviteit gaf ik de beste man aan dat dat additionele bedrag niet nodig was, aangezien ik het direct contant kon betalen. De rest van het verhaal laat zich raden lijkt me. Ik heb betaal dan nog liever een hogere boete dan dat ik uitgemolken wordt onder het regime van de schijnveiligheid :S
@4x4wheels: zonder juiste verlichting? als in stads licht voeren als het donker is??
@the-budel-guy: mistlampen aan zonder mist?
@the-budel-guy: stadslicht mag je ook overdag niet voeren…. ;-)
@BrutaalAapje: lol serieus? ook weer een onzin regel.
@the-budel-guy: Maar ze moeten wel kunnen werken anders komt je bak niet door de APK-keuring… Mesjokke, I’ll say.. ;-)
@BrutaalAapje: Ik heb zo’n beetje de heel zomer met stadslicht gereden en ben er nog nooit voor gestraft of aangesproken..
Krijg ik dan ook bij iedere bekeuring een aandeel griekenland?
Als je je gewoon aan de regelgeving houdt hoe je je helemaal niet druk te maken over de hoogte van de boetes nog van de admin kosten. :)
@autogek123: Inderdaad. En ze mogen ook al jou DNA gegevens hebben, want jij hebt toch niets te verbergen. Toch?
Dodo…
@lemans96: ik ben helemaal voor een DNA bank. Dan zijn de criminelen veel sneller gepakt.

Ik heb inderdaad toch helemaal NIETS te verbergen.

:-)
@autogek123: Ja want DNA is een wondermiddel.. Weet je hoeveel DNA je per dag achterlaat? Een DNA vervalsing in de database (niet je eigen DNA) in de database en de crimineel gaat vrijuit?
.
DNA is een hulpmiddel, geen rechtsmiddel. Als iedereen zijn DNA zal afstaan dan betekend dat nog niet dat alle misdrijven worden opgelost.
.
ontopic: Moet je maar houden aan de snelheid en te hard rijden zien als een dure privilege.
@flutterby: DNA is geen wondermiddel, maar je kan wel sneller een verdachte aanhouden en dan ondervragen hoe waar en wat hij aan het doen was tijdens het misdrijf. En je kan alles wel afschrijven af onderzoeksmiddel. Vingerafdrukken kan je ook makkelijk vervalsen. Gaan we dat ook afschaffen?

Het ging erom dat je je gewoon aan de wetgeving heb te houden en als je dat niet doet je gewoon aangepakt hoort te worden. Ben ook helemaal voor een autochip. Te hard rijden? Automatisch bekeuren. Door rood? Automatisch bekeuren. En zo kan rekening rijden ook worden ingevoert. Hier rij ik ook veel, maar vind dat de gebruiken hoort te betalen. Niet de eigenaar.
@flutterby: PS: Hard rijden een duur privilege? Nee hoor, 3 bekeuringen in een jaar is rijbewijs inleveren. Dat lost dat op.
@Svenska_Aeroplan_AB

Inderdaad, op terugreis vanuit Denemarken vergeten het licht bij te stellen naarmate het donker werd.
Excuses, bericht was gericht @the-budel-guy
@4x4wheels: je kan ook de reply knop klikken
het verschil tussen rijden zonder rijbewijs en rijden met ingevorderd rijbewijs is ook absurd, iedereen die dan aangehouden word zegt dan toch gewoon ja ik heb geen rijbewijs ofso ? nou snap ik ergens wel dat ze niet handsfree bellen duur maken hoor, lijkt me 9 van de 10 keer echt nergens voor nodig, sowieso bellen in de auto maar als het dan echt belangrijk is kan je vast wel iets verzinnen om het handsfree te regelen
Hahaha, nou, 10mins rijden kost mij dus al zo’n €2500,- straks.
wat nou een inflatiecorrectie krijgen van zo’n 2%! Het is niet dat men een product verkoopt met een winst marge, sterker nog t is 100% winst! Mooie manier om het volk ongemerkt toch hogere boetes aan te smeren.
Ik reed een maand geleden in Amsterdam 44 waar je 30 mocht (binnen bebouwde kom en i.v.m. wegwerkzaamheden), binnen bebouwde kom… 122 EURO BOETE! Exclusief 7 euro administratiekosten. Klopt dit? Of komen er extra kosten bovenop omdat er wegwerkzaamheden waren? Want anders vallen deze nieuwe prijzen “wel mee”..
Achja, houd me gewoon aan de regels. Tijdswinst is er niet meer bij en met de brandstofprijzen schiet het ook niet echt op. Enige is dat je de mist in kan gaan op wegen van 30 of 60 waar je gewoon prima 50 of 80 zou kunnen rijden.
@pier: wat dacht je van de nieuwe snelheden. Bord met: 120 indien spitsstrook gesloten is. Spitsstrook is open dus 130. Na 200 meter een 100 bord. Dus eerst 120, daarna 200m 130 en dan weer 100. Halverwege traject staat er “120 tussen 6-19”. Wat is het nou, 120 als spitsstrook dicht is, of tussen 6-19? Of indien allebei maar dat moeten ze dan wel vermelden.

Je aan de snelheid houden is lekker duidelijk en makkelijk….
dit lijstje is toch niet van gisteren?
heb dat lijstje al een tijdje geleden gezien op een of ander forum. kan het niet meer terug vinden!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).