Live vanuit Essen: Brabus Mercedes SLS AMG Roadster

Auteur: , 32 Reacties

Ja hoor, Essen is begonnen! Alle details van de Mercedes SLS AMG Roadster van Brabus zijn nu bekend en verrassend genoeg krijgt de SLS AMG Roadster een stuk minder pk's dan haar dichte broertje...

Waar Robbie gister nog -geheel terecht want ze deden dat al eerder– aannam dat Brabus wel even 700 pk in de SLS AMG Roadster zou proppen, blijkt nu dat het open beestje slechts 611 pk meekrijgt. En dat betekent waarschijnlijk ook dat er ooit nog een dikkere versie komt.

Vooralsnog moeten we het echter stellen met een SLS AMG Roadster zonder biturbo. Die levert dus 611 pk -40 meer dan standaard- en dat is te danken aan een aangepast motormanagement en een titanium uitlaat die ook nog eens 40% lichter is dan het standaard exemplaar.

Verder is er natuurlijk allerlei spul te krijgen bij Brabus, waaronder de lichtgewicht sportwielen die naar wens met Continental, Pirelli of Yokohama’s worden uitgerust. Aerodynamische upgrades (sideskirts, spoilers, bumpers, etc.) zijn uiteraard overvloedig beschikbaar. Brabus levert ook een aangepast variabel onderstel dat de rijhoogte tot 40 millimeter kan verlagen.

Tot slot is het interieur in alle gewenste kleuren en uitmonsteringen leverbaar. Een leuke gadget is bijvoorbeeld de kilometerteller met een schaalverdeling tot 400 kilometer per uur, iets wat je niet in veel auto’s terugvindt. Onze fotoslaaf ter plekke heeft ook al wat livepics kunnen schieten, enjoy!
32 reacties

Mooie snelheidsmeter, na een kwart al op 120kmh, bovenaan 240kmh. Dat zie je inderdaad niet veel.
@Larick:
En het merendeel van de nieuwe snelheidsmeters van alfa romeo dan? zelfs in een mito 1.3 jtdm is dit ook het geval :)
@Larick: het is ook nog eens een stuk meer realistisch dan de meter van een Polo Slowmotion die tot 280 gaat.
@meneersander: haha ja, dat vind ik altijd zo ontzettend triest! Ouders van een kameraad van me hebben een Skoda extra-zuinig en een Polo Bluemotion (nare stap terug van een gechipte E46 330d touring, magoed.. ) en op sowieso 1 en mssn beide van die auto’s gaat de teller vrolijk tot 260.

Ik bedoel kom op hey, je hebt mssn nog niet eens 110pk in die Skoda en nog veeeeel minder in je 3 cylinder gebakje.

Geen porem.
@meneersander: Wie bouwd er dan ook zo’n teller in een Polo Bleumotion dan ? Volgens mij gaat de standaard snelheidsmeter niet verder dan 240Km/u. En da’s logisch, je gaat geen aparte tellers produceren voor ieder motortype. Dan word’ie (nog) duurder.. :P
En gezien dat bovenstaande MiTo ook ‘slechts’een top heeft van 180Km/u, lijkt MIJ dat nét zo ‘onzinnig’
(Tenzij het een ‘bling-meter’ is waar we over praten.. :O )
@TSI-tje: bouwD met een D? Kom op, het is geen moeilijke kofschip-vervoeging (fokschaap) in de verleden tijd of zo. Gewoon tegenwoordige tijd. Ga je schamen!
@gregorius: Waarom ? Tiepfout mag niet? Ga lekker voor de klas staan, schoolmeester. Of ga naar http://www.schoolmeesterforum.nl, kan je daar je ei kwijt.
@meneersander/boze wolf:
Klokkenspel van een Bluemotion:
http://www.vw3literlupoclub.com/Test_Polo_BM_01.JPG

Nog meer sprookjes, mannen ?
@TSI-tje: Oh nou ik zat er 20 kilometers naast. Want 240kmu haalt een Bluemotion makkelijk, right?!


My example proven wrong, my point still proven…
@bozewolf: Wrong is wrong, whatever. Overdrijf er nog lekker een beetje op los. Genoeg anti-VAG proleten hier aanwezig om met je ‘mee te huilen’
@TSI-tje: Check dat verbruik.. bij 90 km/h op de cruise-control (het lampje is aan) met 1500 rpm.. 3,1 liter op 100 km.. 1 op 32.2 ..sloom of niet.. dit is toch ook wel prettig.. ;)
@Freewarefreak: Is inderdaad knap. En dat zonder hulp van SRV aandrijving.. ;) Maar ach, aan de andere kant, een hobby kost geld. Ik start vanaaf weer lekker de 8-pitter.
Radio uit, raam open en genieten maar.
@TSI-tje: En heb je de resterende actieradius gezien ? En dat met nog slechts 7/8ste tank..
Maar goed, OT over de Brabus maar weer. :P
ik vind de SLS hardtop zo veel mooier met de gullwings, uiteraard niet mogelijk bij een convertible… ben wel echt weg van die Brabus velgen
Degene die uiterlijk verschil ziet met de Brabus 6 berichten naar onder op de frontpage mag dat me komen uitleggen.
@bozewolf: Het zijn de zelfde wagens.
Het eerste artikel ging over aankondiging en hier staat hij live te pronken in Essen
@laurensl: Mja, zonder blazers echter…
@bozewolf: laat me raden, je bent tijdens de eerste allinea afgehaakt?
@MarkieS: You win the prize!
Wie gaat zijn SLS zo versjonnificeren? Niemand mag ik hopen?
@baasbas: Ik vind dit een van de weinige tuner-creaties die wél is geslaagd.
@Vanquish: Ik geef grif toe dat het nog vele malen erger kan (FAB Design bv?).

Maar die wagen is origineel nog steeds het mooist (imho)
@baasbas: Meestal kun je er maar beter van afblijven inderdaad, maar dit kitje met die carbon stripjes en die velgen, ik vind het eigenlijk wel een toevoeging.
Prachtige auto.. iets te wild naar mijn zin.. (plastic-wise dan hè..) hij had iets cleaner gemogen.. bijvoorbeeld de skirts zijn niet echt mijn smaak e.d.. maar wat is dit toch een gave auto.

Vannacht naar CCC zitten kijken op Discovery en Wayne Carini ging voor een rijke multi-miljonair op zoek naar een 350SL Roadster. Het voorbeeld van broertje Brabus boven zeg maar. Ze vlogen in het privevliegtuig van die man heel de USA rond en vonden er uiteindelijk één die net gerestaureerd was. De lak was nog zacht so to speak.. niet normaal.. mooier dan nieuw.. je kon je haar kammen in de onderkant (als je omhoog keek onder de brug..) geen vouwtje in het leer or whatever.. niks. Hij had ook exact dezelfde kleur als meneer Brabus hierboven.. alleen dan een rood interieur. Vet joh.. hij tikte hem zo af.. half miljoen.. hij knipperde nog niet met zijn ogen. Terug in z’n plane en wachten tot de truck thuis komt.. ik viel van de bank toen die gast zijn huis in beeld kwam.. anyways.. het was weer spannend dus.
@Freewarefreak: Wou dat ik zo betrokken kon raken bij TV-shows.. :D
@kaasboerin: So do I! :D +1
Die interieur is prachtig
Mooie uitvoering ! Velgen, interieur, exterieur gewoon een dope bak !
Lekker hoor. Zelfs die foute led verlichting op de middenconsole is lekker!
Dat blauw in het interieur is echt super!
hummmm twijfel twijfel, ik probeer hem mooi te vinden maar die grootte stukken plastic onder de koplampen zijn een beetje lelijk.

of is dat nou carbon? maakt niet uit het blijft lelijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).