Livepics: Audi SQ5

Auteur: , 28 Reacties

Met dank aan onze fotograaf ter plaatse: de kersverse, 313 pk sterke, Audi SQ5. Niet in het blauw, maar lekker zwart.

Gisteren onthulde het merk met de vier ringen de reeds in april aangekondigde Audi SQ5, met onder de kap de sterkste (biturbo) variant van VAG’s 3.0 V6 TDI rond het circuit van Le Mans. Met flinke velgen, V6T-badges op de flanken, en natuurlijk aluminiumkleurige spiegelkappen, want het is een S-je. Collega @CasperH is aanwezig, en stuurde ons deze live-platen door.

Mocht je allergisch zijn voor het woord Audi, dan adviseren we je vandaag even niets op autogebied te volgen: Op RTL7 draait een non-stop uitzending van de 24 uur van Le Mans, sponsored by Audi. Hiervoor werd de door Audi gemaakte documentaire ‘Truth in 24’ uitgezonden. Aan de leiding in de race is het wederom Audi, en rond het evenement werd ook nog eens deze pittige diesel-Audi onthuld. Daarnaast kan je via twitter een ritje in een R8 winnen. Waar hebben we dat eerder gezien?

Wanneer je nauwelijks wordt geraakt door de crisis, hoef je ook niet op je PR-budget te beknibbelen, en zo is het maar net. Voor de liefhebbers: begin 2013 gaat de SQ5 in de verkoop.28 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
ik vind m toch echt wel dik al vind ik het segment niet zo nuttig
Ziet er op zich wel lekker uit maar zou hem toch niet doen, zijn wel betere alternatieven te verkrijgen.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Hij ziet er niet verkeerd uit maar voor dat geld koop ik liever wat anders.
Ziet er uit als de goedkoopste Q5 met andere velgen….
@rufctr01:
En zo hoort het ook lekker onopvallend.
Ik hoef bij het stoplicht niet steeds uitgedaagd te worden door een petje in een 20ste hands golf of 3 serie.

Laat mij maar ingetogen genieten.
@jrk68: ingetogen genieten..
Waarvan?
Het te hoge zwaartepunt? De gevoelloze besturing? De dieselsound? De 1000kg op de vooras?
baap via Android app
@spylegion: nog vóór de vooras indd..
@baap: zeur niet jo, je bent gewoon een typisch gevalletje van een hater. Ik vind het wel iets gaafs hebben, vooral die vier uitlaten doen het ‘em
@spylegion: dat je ondanks dat alles toch sneller bent dan een GTItje. Maar ook jij veel sneller op de wintersport bent dan je M3 rijdende vrienden (al was het maar omdat je vaak bij het tankstation moet stoppen). Je kinderen helemaal niet zeuren op de achterbank. Je vrouw de ritjes naar de balletschool van je dochter en de hockeyclub van je zoontje er gewoon mee voor vol wordt aangezien. En dat terwijl jij in de kantine van je accountantskantoor niet zo raar wordt aangekeken als je collega met z’n opzichtige M5. Er is wel degelijk iets voor deze SQ5 te zeggen.
@jrk68: maar, ik bedoel dit wel heel sarcastisch. En dat jij het gevoel hebt dat je uitgedaagd wordt door petjes in hun wat oudere VAG rommel…zegt ook wel iets over VAG en hun klanten. Het petje van nu is de Audi rijdervoir morgen. Blij dat ik daar niet bij hoor….
Oei oei oei, die is best lekker! Alleen zou ik net als een paar anderen hier voor dat geld iets anders moois kopen.
Ik vind hem van achter een beetje op een minivan gaan lijken.
The beginning of the end
-edit: nutteloze bijdrage-
-edit: nutteloze bijdrage-
Ik zou graag de foto’s kijken, maar ik zie alleen een Autoblog logo met iets wat op een Audi lijkt erachter.
@meneersander: 1
soooww wat een mooie bak, met slechts enkele aanpassingen t.o.v. een normale Q5 ziet hij er veel dikker uit. Een van de mooiste auto’s in z’n segment!
Ik vind m wel gaaf, maar de motor is een bekende, en dat is jammer. Die hadden ze best nog wat meer power mogen geven om zich te onderscheiden van de rest. Dan was het een echte S geweest. Of hang m in in een A3 of A4, dan is het S-effect ook wat groter.

Verder blijft het een prachtig merk dat ik al bijna 30 jaar volg! Ik zie daar links achter op de eerste foto een mooie klassieke Avant. Toen was het al een gaaf merk, en het is alleen maar mooier geworden. Heel erg ingetogen en meet sublieme motoren en vooral bouwkwaliteit!

Op Le Mans rijden ook leuke varianten van de A1 en A5 zeg ;-)
@circlestorm69: 100% mee eens, volg dit merk ook all vanaf ik nog op mijn ‘handen en knieën’ moest kruipen;;
@circlestorm69: Nog een volger: 239 pk voor een s- versie is wel heul errug karig. Hadden ze veel meer mee kunnen doen. Neem als voorbeeld het beest uit de 550d met 381pk en 740nm… Nog steeds een 6 cilinder (in lijn weliswaar). Als ze dat bij BMW kunnen, dan bij Audi toch ook?
:lol: vier chromen uitlaten op een diesel :lol:
Fijn hè die turbo’s. Kunnen ze alles gaan chippen en voorzien van een S badge. Net als BMW met hun ///M hoeven we de S van Audi ook niet echt meer serieus te nemen denk ik.
Waarom een diesel ?!?
1 woord: DIK
En dan nog die lelijke V6 T letters op de zijkant
Ben zeker geen fan van grote autos maar deze vind ik wel strak

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).