LOL-video: Burger zet politieagent aan de kant

Auteur: , 44 Reacties

Dat politieagenten zich niet altijd keurig aan de regels houden is niks nieuws. Vaak genoeg zien we beelden van agenten die foutparkeren, wildplassen, niet-handsfree bellen of andere rare dingen doen. In Nederland maken we dan een foto en uploaden we die op Dumpert Autojunk. In de VS pakken opmerkzame burgers dat heel anders aan.

De man die we zien in dit filmpje spot een agent die te lui is om zijn gordel om te doen. En dat kan natuurlijk niet. Je kan jezelf er dan bij neer leggen, maar dat is niet het geval hier.

De man draait zijn raampje omlaag en beveelt de agent om naar de kant te gaan. Zal deze agent luisteren naar de schreeuwende Amerikaan? Bekijk het in deze video!44 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@Klassiekerrally: Het moet natuurlijk zijn: SCHREEUWT politieagent aan de kant. ;-)
hup, een taser in het gezicht en 5 jaar cel voor smaad…
@xilver:

Ho ho ho je vergeet de schadeclaim, van de agent van zo´n 10 miljoen dollar….
Om wat voor onzinnige reden dan ook.
in NL moeten wij 2 handen aan het stuur hebben, en voor ons kijken, en schakelen…
@NLBUURMAN: Dat staat nergens in de wet hoor.. En trouwens het is de passagier die filmt en schreeuwt.

Maar voor de rest een leuke poging om grappig te zijn hoor! -.-
@NLBUURMAN: en zijn de wegen hier ook precies 2.46 m breed en in USA 4 meter ofzo dus ruimte zat, ontspan
Possible only in Russia, uhm… America…
Hilarisch, gaat echt nergens over…
Dat agenten stoppen voor een burger gebeurt volgens mij wel vaker, dat die burger geen big mac is dat is volgens mij het echt nieuws.
Haha geweldig. Moet je hier in NL eens doen dan zetten de overijverige agentjes je meteen aan de kant om te kijken of al je verlichting het doet en of de ophangrubbers van de uitlaat in orde zijn ofzo EN je krijgt een prent voor het beledigen van een ambtenaar in functie!
Die agent doet niets verkeerds. Ze zijn immers niet verplicht om een gordel te dragen. Die gast zet dus vooral zichzelf voor schut.
Ik heb wel een keer tegenover een agent gestaan die ergens inreed waar dat niet mocht. Gingen geen van beiden achteruit. Toen heb ik de politie gebeld…
@Svenska_Aeroplan_AB: Toch niet achter ’t stuur hè?
180 euro!
@kaasboerin: 220 Euro!! Normaal doen…
@kaasboerin: In zo’n Automotive Stand-Off sta je toch stil… ?
@Svenska_Aeroplan_AB: What happened?
@Svenska_Aeroplan_AB:Stoer man! Lulverhaal? Waarom vertel je niet wat er gebeurde? Volgens mij ben je zelf toch maar achteruit gereden…….
@Svenska_Aeroplan_AB: kreeg je de Saab niet meer in zijn achteruit?
@Svenska_Aeroplan_AB: Ik stond voor het stoplicht in de linkerbaan voor rechtdoor. Stopt er een Lesauto van de Politie naast me die voorgesorteerd stond voor linksaf. Gaat het stoplicht voor mij op groen, trekt ie hem er gauw voor. Geen zwaailampen niks. Hij sneed me af om er tussen te komen. Toch maar even naast hem gaan rijden om te vragen of ie wel is eerder achter het stuur van een auto had gezeten. Moest ik niet zo bijdehand doen……
@E34M5Touring: Wel eens van het verschil tussen het rijden met vrijstelling en het rijden met optische en geluidsignalen gehoord? De voertuigen van de rijopleiding rijden nooit met optische en geluidsignalen. Wat ze echter wel doen is rijden met vrijstelling. Dus te hard rijden, door rood rijden, geen gordel dragen, verkeerd voorsorteren, enz….. Dit mag elk poltievoertuig ten alle tijde. Tenminste als ze bezig zijn met hun politietaak maar dat is door de oplettende burger niet vast te stellen. Dus de lesauto deed niets verkeerd in jouw geval.
@ubernoob: Als door mij niet vast te stellen is of ze in functie zijn is het ook lastig vaststellen of zij dan fout zijn of niet. Ik vond het vooral een botte sneue actie om niet in de rij te hoeven staan. Het was gewoon een Touran met Zwaailicht en sirene, dus als er echt iets aan de hand is doe je die even aan en gaat iedereen aan de kant. Hoef je ook geen belachelijke fratsen uit te halen om er vervolgens tussen te douwen.
@E34M5Touring: Je snapt het niet. Als er rijopleiding op staat weet je zeker dat er niets aan de hand is. In dat ding zit namelijk gewoon een agent die aangeleerd krijgt om zich wat sneller door het verkeer te begeven zonder gebruikt te maken van optische en geluidsignalen. En daar was jij effe de dupe van.
@ubernoob: Hmm, dan waren ze blijkbaar nog niet bij het vocabulaire gedeelte van de opleiding..
@ubernoob: Je kan er een mooi verhaal van maken, maar het feit blijft dat ze je gewoon snijden om er tussen te komen. Dan gaat ie maar ff op industrieterrein oefenen. Je verhaal had er bij nog ingegaan ware het niet dat ik een ‘niet zo bijdehand doen’ naar mijn hoofd kreeg.
@ubernoob: Dat de flikken in geval van nood wat gevaarlijker mogen doen op de baan, akkoord. Daar hebben ze dus net die lichten en sirene voor, om te zorgen dat andere weggebruikers weten dat er gevaar dreigt.

Dat een flik in opleiding dat ook moet leren in zo’n lesauto, akkoord. Maar doe het dan ook met zwaailichten en sirene aan, zodat de gewone mensen niet verrast worden, en onveilige situaties zoveel als mogelijk kunnen vermeden worden…
@ubernoob: Sjonge jonge jonge, ladies and gentlemen we got ourselves a moraalridder……..
Wou je er nou zo graag op in gaan??
@kaasboerin: Mag jij 3x raden waar dat was en op welk kruispunt…… Hahahaha wat een epic stad is dat toch….
@E34M5Touring: Haha, die bij het Bastion? Of peperstraat o.i.d.??
Tsja.. Vanochtend op weg naar werk op m’n fietsie op weg naar het treinstation aangehouden.
Hoe levensgevaarlijk ik was omdat ik achter geen fietslichtje had. (Die was nl. voor 3239e keer gejat)
@kaasboerin: Nope Bastion, nog voor de verbouwing, toen het 2 naar 1 stuk nog lekker lang was. En dan ook nog zeggen dat ik niet zo bijdehand moet doen. Euuhhh wie doet hier nou bijdehand chef……
@kaasboerin: Ook ik rijd regelmatig in een opvallende auto door het verkeer en mag dan gebruik maken van deze vrijstelling. Nee ik ben geen agent! Maar ik stoor me wel aan de onwetendheid van sommige weggebruikers die maar van alles roepen zonder te weten hoe het werkt in Nederland.

Kusjes,
De moraalridder.
@ubernoob: ah.. Ben jij d\’r zo een die als een debiel met een gevangenenbusje racht? Of gewoon van de Wegenwacht?
@ubernoob: foutje in de tekst..”Dit mag elk poltievoertuig ten alle tijde. Tenminste als ze bezig zijn met hun politietaak”

Volgens mij hoort daar een toevoeging bij. “als het voor het uitvoeren van die taak wenselijk/noodzakelijk is”
@w0o0dy: Klopt. Daar heb je gelijk in.
Niet echt gelukt…amerikaantjes; veel geschreeuw, zéér weinig lef.
Moest direct aan Dumb & Dumber denken:

http://www.youtube.com/watch?v=VGu0B6kL9eM
In onderstaand filmpje, arresteert een vrouwelijke agent een andere agent voor roekeloos rijgedrag. Niemand staat boven de wet, ook agenten niet !

http://www.youtube.com/watch?v=hBHOTK4sQPY
@SimonMc
Wat een walgelijk mens.
“klikspaan halve maan…etc etc”
Recent een agent in Politie-touran aangesproken op zijn rijgedrag.. de man verzuimde 3 maal richting aan te geven op rij (dat ik heb gezien maar ik ga er vanuit dat ie over de gehele linie nauwelijks tot nooit richting aangaf). De man reed me bijna de auto in elkaar op de afrit/afslag na foutief voorsorteren en (ja zonder richting aangeven) op het laatste moment wisselen van de rijbaan..

“fouten maken we allemaal” “natuurlijk, maar 3 keer op rij en bijna een ongeval veroorzaken kan niet door de beugel” Toen ging het raampje dicht en reden ze verder…

Nou heb ik geen problemen met het feit dat iemand fouten maakt… wel met het bijna veroorzaken van een ongeval en ook met het feit dat de man kennelijk (ik gok dankzij het gebrek aan handhaving/controle) het correct gebruik van richtingaanwijzers afgewend had. Walk your talk!
In zo’n Automotive Stand-Off sta je toch stil… ?
moet ie zelf weten dat ie geen gordel draagt niet erg slim
Een agent mag enkel en alleen verkeersovertredingen maken tijdens een interventie! Dit wel te verstaan met een erkende politie (prioriteir) voertuig en in combinatie met sirene en zwaailichten. Dit staat duidelijk beschreven in de (politie)wetgeving. Iedereen is ‘gelijk’ voor de wet, dus indien je zoiets ziet mag je dit vastellen door bvb te filmen en dit te overhandigen aan h’n oversten. Gerechtigheid zal geschieden..
Ben ik nou zo slecht in uitleggen of kunnen er hier een paar niet lezen? Ik zal de fout bij mezelf zoeken en het iets duidelijker proberen te zeggen.

In Nederland is het bij wet als volgt geregeld:

In geval van een dringende taak mogen politievoertuigen optische en geluidssignalen voeren.

Volgens de brancherichtlijn van de politie moet onder een dringende taak het volgende worden verstaan:

1. Een voor de mens levensbedreigende situatie die directe hulp van de betrokken
hulpverleningsdiensten vergt;
2. Het voorkomen van een voor de mens levensbedreigende situatie of
een situatie waarin ernstige schade aan gebouwen of goederen ontstaat;
3. Een ernstige verstoring van de openbare orde of rechtsorde, waarvoor een directe en snelle
inzet noodzakelijk is.

Voert een politievoertuig (of andere hulpdienst) optische en geluidssignalen dan MOET iedere weggebruiker dit voertuig voor laten gaan. Dit politievoertuig hoeft zich dan ook niet meer te houden aan de regels van het RVV.

Echter er zijn situaties te bedenken waarin het voeren van optische en geluidssignalen niet is toegestaan maar wanneer de politie toch snel ter plaatse wil zijn. Op dat moment mag de politie gebruik maken van zijn vrijstelling van het RVV. Dit is aan twee voorwaarden verbonden. Dat zijn: de verkeersveiligheid mag niet in gevaar worden gebracht en het gebruik van deze vrijstelling moet noodzakelijk zijn voor de opgedragen taak.

Het belangrijkste verschil zit hem erin dat de bestuurder van het politievoertuig de overige weggebruikers gewoon voor moet laten gaan. Zij hoeven hem immers geen voorrang te verlenen omdat hij zolang hij zijn zwaailicht en sirene niet aanzet geen voorrangsvoertuig is. Maar hij mag dus wel de regels overtreden.

Deze vrijstelling geld ook voor voertuigen van de rijopleiding van de politie. En ja het betreft hier agenten die aan het leren zijn hoe ze zich snel en met behulp van hun vrijstelling door het verkeer kunnen begeven. Hierbij zullen vast fouten gemaakt worden. Daarom staat er ook rijopleiding op die auto. Je zou er een beetje begrip voor kunnen hebben.

Het is natuurlijk nooit de bedoeling dat een politievoertuig gaat afsnijden. Hierbij ontstaat immers een gevaarlijke situatie. Ikzelf blok altijd de rij voor rechtdoor (als ik deze rij links of rechtsom voorbij ben gereden) door er schuin voor te gaan staan. Zodra het kruispunt dan vrij valt ben ik weg zonder dat de voertuigen achter mij er last van hebben gehad.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).