Lotus F1 opent F1-circus met nieuwe bolide: de E21

Auteur: , 25 Reacties

Het nieuwe Formule 1-seizoen wordt officieus afgetrapt door Lotus. Als opvolger van de E20 werd gisteren de E21 gepresenteerd door heren coureurs Kimi Raikkonen en Romain Grosjean. Kimi heeft echter een ietwat persoonlijk stuur gekregen...

De zwarte kleurstelling met gouden details is gebleven, maar dit jaar zijn er de nodige rode details aan toegevoegd. Daarvoor kunt u sponsor Honeywell bedanken / om haten. Eigenlijk verschilt de auto weinig ten opzichte van vorig jaar. Het moet vooral in de details gezocht worden. Volgens teamtechnicus James Allison omdat de regels voor 2013 ook amper gewijzigd zijn. Wat dus ook is gebleven is de ‘getrapte neus’, hoewel het teams dit jaar is toegestaan de hoeken te camoufleren met een cosmetische opzetstuk. Daar heeft Lotus vooralsnog geen zin in, tenzij ze iets weten te ontwikkelen dat meer downforce genereert en zo het extra gewicht goedmaakt.

De E21, uitgerust met een nieuwe wielophanging, moet Lotus dit jaar minimaal een derde plek geven in de strijd om het constructeurskampioenschap. En dat mag The Iceman waar gaan maken, met Romain Grosjean als tweede man. Nicolas Prost en Jérôme D’Ambrosio blijven aan als test- en reservecoureur. Ook hebben ze GP2-kampioen Davide Valsecchi aangesteld als testrijder.

Ondertussen heeft Jalopnik beslag weten te leggen om een foto van het stuur van Kimi Raikkonen. Uitgerust met onder meer een Tweet-button, facebook like-button, mute-button, vuur-een-Angry-Bird-af-button, een button om hekken mee te openen, en, niet geheel onbelangrijk: een Jenson-button. Opklik voor groter beeld.25 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Leuk stuur, zoiets wil ik ook wel. Alleen de MUM knop mag geschrapt worden.
Ziet er weer goed uit. Benieuwd naar de rest.
Met een knopje Sat Nav voor als Kimmi weer eens verloren rijdt?
Ik vond hem mooier zonder het rood, maar zal nog altijd een van de mooiere wagens zijn in 2013 denk ik ;)

Ben erg benieuwd naar Mercedes dit jaar!
Nu nog een manier vinden om F1 überhaupt te kunnen kijken in Nederland komend jaar. In goede kwaliteit en gratis…
“De Jenson-button.”

Ondanks deze druilerige dinsdagochtend verscheen daar even een glimlach van op mijn gezicht.
Qua kleurstelling een van de mooiste F1 auto’s. Doet een klein beetje denken aan de John Player auto’s van vroeger. Dat stuur is cool gedaan. Die Jenson Button is funny!
Wat een held die Kimi!! Nog steeds mijn favoriet omdat hij als een van de weinige niet meedoet aan dat opgeblazen circus rondom de formule 1 en gewoon koelbloedig kneiterhard rijdt. En ook al is het door zijn team verboden, als nog meedoet aan rally, sneeuwscooter en motorcross wedstrijden. Hoop voor hem op een kampioenschap ook al vrees ik voor de Mercedessen die dit jaar nog wel eens onverwachts hard kunnen gaan. Ben benieuwd!
@stefstuntpiloot:

Kimi is anders maar hij is net zowel een media-figuur.
Er klopt wel iets niet op de foto’s die ze gestuurd hebben. Op sommige zijn er nog extra luchtinlaten aan de motor en op andere niet. Slordig
@adyton: Die lucht inlaten zijn voor het “passive DRS” systeem, wat er voor zorgt dat er boven een bepaalde snelheid de weerstand van de achtervleugel vermindert (dus meer topsnelheid). Maar het is nog onzeker of dit gebruikt gaat worden aangezien het een vrij complex systeem is om goed te laten werken.
@Dafut: Ok bedankt vr de info! Oogt toch raar dat ze de foto’s zo verspreiden.
Geniaal stuurtje en aan de rest van de auto zie ik in de grote lijnen geen verschil
Lelijke donald duck neus.
E21, ik heb er een ander beeld bij, een beeld met een haaienneus met daarin 2 nieren……
@undifined1: Precies! De enige echte! Heb ooit een 323i gehad, geweldige auto!
Mooie schoffel voorop en natuurlijk een prachtige kleurstelling!
Jammer van die vogelbekdier neus, ik had begrepen dat de F1 daar weer vanaf zou stappen.
@jrk68: Lotus doet dit niet omdat ze geen extra gewicht op die plaats willen hebben. Wel apart dat op de renders die ze naar buiten hebben gestuurd de ‘stepped nose’ weg is gehaald.
@Ra1kkoneN:
Nu ben ik absoluut een Lotus adept, maar ik blijf die neuzen lelijk vinden.
Wist jij trouwens dat je nickname in Vlaardingen gewoond heeft? (Kimi in person bedoel ik dan)
@jrk68: Ja dat wist ik ;)
Blijft gaaf F1!!!!
Die Burn reclame hadden ze beter op de Ferrari F1 kunnen plakken ;)
Zoals hij er vorig uitzag was hij een stuk mooier. Ik vind het “goude” wel tegen vallen, het is vaal geworden. Het rode is net zo lelijk als vorig jaar maar nu nog meer. Ik ben erg benieuwt hoe ze het dit jaar gaan doen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).