Luca di Montezemolo: Berlusconi moet optiefen

Auteur: , 24 Reacties

Het opperhoofd van het Italiaanse steigerende paard is helemaal klaar met de bunga-bunga feestjes van Silvio Berlusconi. Is Silvio in een Lamborghini gespot ofzo?

Steeds meer topmannen uit het Italiaanse zakenleven schijnen te roepen om het vertrek van de altijd goedlachse Silvio. Volgens Di Montezemolo heeft Italië een “point of no return” bereikt en moet er nu ingegrepen worden om ervoor te zorgen dat de spaargelden, sociale cohesie en het lidmaatschap van de eurozone niet verder in gevaar komen. Daarvoor zijn de vorige week gepresenteerde plannen van Berlusconi niet afdoende.

Wij vragen ons af of Luca niet gewoon te horen heeft gekregen dat Silvio een nieuwe Lamborghini heeft gekocht. Wij zouden dat vanuit Silvio’s perspectief helemaal niet zo vreemd vinden want op de Autoblog bunga bunga avondjes doen de Lambobabes het ook altijd erg goed. Ik denk in ieder geval dat Silvio voorlopig even niet bij Ferrari gaat shoppen.24 reacties

En daar zien wij de corporatistische samenleving die Italië nog steeds is. De heren industriëlen hebben daar serieuze macht. En de grap die Berlusconi is duurt inmiddels al best lang. Da Capo.
Leuk hoor om aan dit verhaal een Lamborghini draai te geven.
Feit blijft dat die Berlusconi een schande is voor Italië en de rest van de EU. En niet vanwege zijn Bunga Bunga feestjes, maar vanwege zijn machtsmisbruik, z´n mafia connecties etc. etc.
@ramshoek: echt waar? Dat MEEN je niet!? Had ik dat geweten, dan was het een heel ander verhaal geworden natuurlijk.
@CasperH: ??? Normaal reageren kan geen kwaad…
@ramshoek: Waarom praat jij voor de Italianen? Kijk eens even in eigen land met die blonde indo.
@vincenzooo: Hij is het gewoon eens met de mening van het Italiaanse volk. Dat jij nou weer helemaal moeilijk gaat doen als hij gewoon zijn mening geeft. En over Wilders praten bij dit artikel past niet echt.
@ramshoek: Helemaal gelijk! +1
@ramshoek: ik ben benieuwd: wie is er vaker premier (of minister president) geweest, en hoevaak is zijn regering gevallen? Onze eigen Balkenende of Berlusconi??? En zoals terecht door een Italiaanse zakeman werd opgemerkt: Denk je nou echt dat er geen steekpenningen zijn uitgegaan bij het uitbeteden van de delta werken? En hoe zat het ook al weer met die bouwfraude ? Schiphol? Die italianen zijn gewoon openener met dat soort dingen.
Ik denk dat Luca zelf aast om premier van Italie te worden.
@zuiderman: klopt. Hij will idd de politiek in.
@robbie: En waar heb je dat vandaan? Dat gerucht gaat al sinds 2005 rond. Elk jaar doet hij politieke uitspraken en denkt men dat hij de politiek in wil. Toen hij aftreedde als president van FIAT dacht iedereen dat het zover was. Maar opnieuw zei hij dat hij die ambitie niet heeft. Overigens zou ik het enorm toejuichen. Alles wat die man heeft gedaan is een immens succes geweest. Hij heeft een legendarische status in Italie.
Luca moet ook even niet vergeten dat de regering Berlusconi bij concerngenoot Maserati een hele zwik Quattroportes besteld zo nu en dan (en wie maakt daar ook alweer de motoren voor..?)

En, zoals al eerder genoemd hier, misschien heeft Luca op termijn ook wel zin om wen gooi naar het Presidentschap te doen..
@ukbob: dat doet niks af een het feit dat ie moet optiefenn..
@ukbob:

Die motoren worden toch geleverd door Ferrari? Dus waarom zou Luca dat niet moeten vergeten?
Berlusconi is goed om eens mee te lachen, maar niet iemand om een grootmacht als Italië op zich te nemen.
Ik had wel wat meer sympathie verwacht van Luca Di Montezemelo.
Ik ben ze zeker van dat als je goede vriendjes hebt, en af en toe eens een relatiegeschenkje geeft, dat je bedrijf altijd een mooie correcte boekhouding heeft..

Of om het om te draaien: Ferrari z’n boekhouding word nu helemaal uitgespit tot de laatste eurocent.
Ach Berlusconi heeft al jaren lang de topmannen en topbedrijven de hand boven het hoofd gehouden ten koste van het volk.
Nu Berlusconi drastisch moet bezuinigd worden mag hij meteen opdonderen van ditzelfde volk. Al die tijd hoorde je deze mensen nooit klagen over Berlusconi en nu wel ? Lachwekkend !
@ CasperH: Het is di MontezemOlo.

DiMontezemolo wordt zelf vaak genoemd voor in de politiek. Geen vreemde gedachte als je ziet wat hij met Ferrari heeft gedaan. Ik zou hem wel een termijn premier willen zien.
@raphael: Ik heb mijn reactie speciaal aangepast naar de titel, geen goed idee om op de spelling van AB te vertrouwen :D
Silvio heeft gewoon een hoerrrrr van Luca gejat…
Dat ‘optiefen’ moet ik uit een slordige foto halen ? Nah…Berlusconi wordt op handen gedragen en beweegt zich in de kringen van de maffia…veel geblaat, weinig wol van een gevallen Fiat-baaske…áls hij al iets gezegd zou hebben.
Zou dit misschien iets te maken hebben met het feit dat de productie van de Fiatjes in Polen naar Italië ‘moest’ worden verhuist.
De reden dat Di Montezemolo dit zegt is omdat Berlusconi Italie richting afgrond brengt en dat is voor het hele Italiaanse bedrijfsleven slecht. Marchionne heeft ook al eens eerder gezegd dat Berlusconi nou niet in de buurt komt van een ideale premier. Nou wil ik niet zeggen dat zijn voorganger Prodi zo goed werk leverde en dat is eigenlijk ook de enige reden dat Silvio nog premier is. Er is gewoon niks beters…
@LaLancia:

En de paus ?
Idd, Berlusconipony optiefen, AUBSTEIGEN!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).