Ferrari-baas wil nu premier van Italië worden

Auteur: , 37 Reacties

In februari zijn er weer verkiezingen in Italië, het land dat vaker naar de stembus gaat dan jij en ik naar de bakker op de hoek voor een halfje bruin. Naast die oude bunga-bunga-schuinsmarcheerder zien we nog een bekend gezicht: bejaardenhater Luca di Montezemolo. Sorry, Luca Cordero di Montezemolo.

Het lijkt er op dat mijn eigen voorspelling voor 2012 niet uit gaat komen (maar we hebben nog een paar weekjes), want Luca is alive and kicking. Ik noem hem een bejaardenhater, omdat de 65-jarige Italiaan natuurlijk even scherp uit de hoek moest komen, nadat Bernie Ecclestone (ook niet vies van een gepeperde uitspraak) hem en Ferrari na het missen van de F1-titel de mantel had uitgeveegd. Italiaanse haantjes, ze kunnen het er nooit bij laten zitten.

Enfin, eerder deze week meldde de huidige Italiaanse premier, Monti, dat hij niet meer terugkeert na de verkiezingen. Silvio boom boom Berlusconi, die uitgespeeld leek te zijn, diende zich plotseling weer aan. In één klap ging de staatsrente ging sneller omhoog dan…nee, laat ook maar, we houden het netjes.. Berlusconi heeft niet zo’n solide economische reputatie, om het zacht uit te drukken.

D' awww

Die andere multi-miljonair, di Montezemolo, heeft het als gezegd niet zo op bejaarden, en dus laat de Ferrari-man weten het bij de verkiezingen best wel eens tegen Berlusconi op te kunnen nemen. Dit is ambitieuzer dan vorig jaar, want toen richtte Luca zich nog op het (minder omklede) presidentschap.

Luca Seinfeld

De oude aristocraat en trein-fanboy is een paar honderd miljoen euro waard, dus hij kan in principe doen wat hij wil. Maar ik zou toch liever aanbeden worden door de altijd hongerige Ferrari-klandizie dan politiek actief worden.

Aan de andere kant: waarschijnlijk realiseert di Montezemolo zich dat ook al lang, en krabbelt hij, als puntje bij paaltje komt, weer terug. Jammer, we hadden graag gezien hoe Lapo het zou doen.37 reacties

Pfff, en Autoblog wordt de nieuwe Top Gear
@panasonic: Stel dat het zo zou zijn, wat is daar zo erg aan?
@SCscreamGT2:

Ik gun iedereen het beste. Maar we moeten wel realistisch blijven.

Italië heeft een zakenkabinet nodig. Geen politieke fratsen en spelletjes.
@panasonic: Snap ik. Maak anders een account op http://www.autoweek.nl aan. ;)
@SCscreamGT2:

Heellllllll No.. Feit is dat Nlse presentatoren niet de charme hebben die bijvoorbeeld Amerikanen of Britten hebben..

Het gaat em gewoon niet worden jochie…
@panasonic: wat doe je hier dan nog??
Maare, Smokalot, wat was jouw eigen voorspelling voor 2012 nou?
Oh… inmiddels staat er een linkie
alles en iedereen is beter of die Berlusconi , dus who cares…
@fep739: Enkel omdat zijn voorganger Prodi zo slecht was is Berlusconi ooit kunnen verkozen worden.
@fep739: elk volk krijgt de leider die het verdient.
Lapo for President!
Een bejaarde die bejaarden haat. Apart. Ik wens hem verder veel succes.
@kickass: Zeker nog nooit in een bejaardenhuis geweest. Die zijn gemener tegen elkaar dan iedereen denkt.
@E34M5Touring: Haha. Ik kom er niet vaak, maar het zal best.
Even offtopic he, maar hoe komt de Twizzy zo hoog in de poll? Heeft een muesli site soms opgeroepen om massaal op de Twizzy te stemmen?
Hij gaat nu wat brandjes proberen te blussen in het parlement.
@pjp911: Of: Hij wil het parlement het vuur aan de schenen leggen.
Ben benieuwd hoe de rentestand reageert op dit nieuws. Je moet als Italiaan tegenwoordig even nadenken voordat je jezelf kandidaat stelt als premier.
Ai! Slecht nieuws.. Dan mogen wij geen pizza of pasta meer eten of we worden kapot-gesued
@baasbas:
Gna, dacht exact hetzelfde
@desjonnies: Wie weet wordt hij de held van Italië. Door licenties wordt het land financieel weer gezond? Elke pizza 1 euro licentieafdracht…
@baasbas:
Eten wel maar gerechten niet hervormen. Op het maken van pizza hawaï komen celstraffen…
@StijnB: überhaupt een pizza maken buiten Italië is een probleem.. het is dan geen origineel. En we weten hoe ze denken over replica’s
De man weet wat managen is. Begonnen als stagiair binnen de oude Scuderia. Later teammanager met o.m. Lauda. Vervolgens diverse taken binnen het familie-bedrijf Fiat. Mede-organisator van het WK Voetbal 1990. Bestuurslid bij voetbalclub Juventus. En daarna terug bij het dramatische bedrijf Ferrari van begin jaren 90. Zowel sportief en commercieel op poten gezet. Maserati opnieuw op poten gezet binnen de Ferrari-tak en na directeur nu president van de firma. Tevens aanvoerder van een groep industrielen die staan voor een ‘logisch’ bestuur van Italie.
@schiedam79: daar zit meteen het risico voor Ferrari/Maserati. Het opbouwen van de laatste is nog niet klaar. Hij kan zich beter gaan bemoeien met Fiat/Alfa/Lancia. Blijft ie tenminste binnen het concern!
Ik zeg doen. Een seksbeluste premier kan Italië goedgebruiken. Het land is al veranderd in een bananenrepubliek, net als de rest van die Zuid / Oost Europese landen. Zelfs ontwikkelingslanden beginnen dit soort landen te steunen. Zegt voldoende over waar het land in verkeert.
@bempi: precies. Ik ben blij dat ik in Nederland woon! Net een nieuw onderzoek: het op 1 na meest welvarende land van Europa. Italië komt niet in de top 10 voor…
@Svenska_Aeroplan_AB:

Oh ik dacht dat Nederland op plaats 9 stond. Maar dat is wel goed nieuws dan :)
Ik vond de filmpjes die regelmatig op youtube verschenen van berlusconi wel geweldig!
Hoezo brutaal? De “I’m the boss” mentaliteit paste hij overal toe, maar met name bij vrouwen..

Me Like!
wauw, maar 1 grapje over brandende ferrari’s?

ot: ik denk dat Angela Merkel er maar een paar jaar naartoe moet.
ach als schwarzeneger gouverneur van Cali kan worden, kan dit ook!
hoi Luca ..

tis wel de bedoeling dat je dan meer ballen dan Merkel moet gaan hebben ..
en dat heb je niet ..

met je sufgerukte kermiskop ..
@lincoln: Gefrustreerd?
@camber24:
Nee…, gewoon zichzelf..
@jrk68: Erg sneu…
@lincoln: ga jij nu maar terug met de blokken spelen, wat is dát voor onozele praat, onverstaanbaar. Ik ben 16, en u? Klein kind.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).