Maak van je Aventador een Centenario

Auteur: , 7 Reacties

Met een standaard Aventador kun je natuurlijk al lang niet meer voor de dag komen.

Maak van je Aventador een Centenario

Van de Centenario zijn slechts 20 coupés en 20 cabrio’s gemaakt. De kans dat je achter het net viste was dus vrij groot. Gelukkig heeft Duke Dynamics de oplossing: een op de Centenario geïnspireerde bodykit voor de Aventador. Een Aventador moet een stuk minder moeilijk op de kop te tikken zijn, aangezien er al zo’n 8.300 stuks van de band gerold zijn.

Maak van je Aventador een Centenario

Oké, het is niet bedoeld als één op één replica van een Centenario, maar de overeenkomsten zijn aan de achterkant niet te ontkennen. De ontwerper heeft zich daarnaast ook nog door een andere extreme Aventador laten inspireren, namelijk de SVJ. De luchtinlaten op motorkap, zijkanten en neus lijken verdacht veel op die van de Super Veloce Jota. Het geheel is op deze manier een samenraapsel geworden van allerlei Lamborghini’s. Maar goed, dat zal de doelgroep waarschijnlijk een worst wezen. Het gaat hen maar om één ding: opvallen. En dat is precies wat je met deze bodykit doet.

Maak van je Aventador een Centenario

De kit bestaat in totaal uit 22 delen die de bestaande panelen compleet vervangen. Er hoeft dus nergens de zaag in gezet te worden. Mocht je uitgekeken zijn op deze look – wat niet ondenkbaar is – dan kun je de Lambo altijd weer terugbrengen in oorspronkelijke staat. De kit is beschikbaar voor zowel de Aventador S als voor de ‘oude’ Aventador. Overigens wel mooi dat Duke Dynamics ook gewoon foto’s van het prototype beschikbaar heeft gesteld zodat je kunt zien wat er ‘verbeterd’ is. Dus ja, de lichte ongelakte delen die lijken alsof ze zo uit een 1:18 bouwdoos komen zijn gemonteerd op het prototype.

Wat moet dat geintje kosten? Dat hangt er een beetje vanaf welk type carbon fiber je kiest en daarom loopt de prijs loopt uiteen van $35.000 tot $50.000. Dat is natuurlijk niet mals, maar dan heb je wel iets unieks. Alhoewel, in een stad als Londen zul je waarschijnlijk eerder opvallen met een exemplaar dat niet is aangepast.

Maak van je Aventador een Centenario

Mocht je trouwens een déjà vu hebben gekregen: dat zou goed kunnen, want de bodykit uit dit artikel vertoont behoorlijk wat overeenkomsten met deze.7 reacties

Leuk gedaan
Hupsa die youpoepers weten alweer wat doen! Eerst volgende titel “rebuilding a wrecked aventador in 10mins looks awesome!”
Waarom? Geld uitgeven om de boel te vern&@ken. Oh ja, “tuning”
Heb je zo’n mooie auto, hang je er plamuur aan….
@dutchdriftking: wel lezen hè. Er komt geen plamuur aan te pas. Een paar schroevendraaiers zou voldoende moeten zijn.

Wel slim ook dat al het tuningwerk zo weer omkeerbaar is. Komt op de lange termijn de waarde zeker ten goede.
Zo’n artikel en dan geen link naar de producent..?
Leuk idee. Maar de centenario vind ik minder mooi dan de Aventador. De eerst genoemde is te overdreven. Dus hou je Aventador lekker zoals ie is

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).