Machtsvertoon: heel politiekorps rukt uit voor 2 meisjes

Auteur: , 94 Reacties

De politie: iedereen heeft er wel een mening over, die het midden houdt tussen het *kuch* o-zo-stoere ACAB en 'oom Agent is je beste vriend'. Wat deze twee lief uitziende meisjes denken weten we niet, maar ze zijn ongetwijfeld onder de indruk.

Over de reden voor de staandeouding is het speculeren, maar volgens de verhalen worden de twee dames in de Mercedes CLK aan de kant gezet omdat ‘hun’ auto als gestolen geregistreerd staat. Dit alles speelt zich af in Beverly Hills, aan de Amerikaanse Goudkust, dus dan komen de agenten sowieso wat rapper en met wat meer, dan wanneer het South Central, L.A. is.

Maar wat we in het vier minuten durende filmpje zien, is toch vrij ongelofelijk. Er wordt een politiemacht gemobiliseerd alsof Pablo Escobar himself in de auto zit. Een dozijn politieauto’s met bijbehorende toeters en bellen: getrokken wapens, rondcirkelende helly’s, noem maar op…Misschien moet de Beverly Hills PD nog eens een keer de term ‘proportionele reactie’ in hun handboek opzoeken. ‘Doe eens normaal man’ lijkt hier op zijn plaats.

Aan de andere kant: better safe than sorry. Als er vier tot de tanden bewapende crackjunks in de auto zouden zitten ben je wel blij met een beetje backup. Toch gaat onderstaande echt te ver, ook al is het misschien standaard protocol. Dan zien we liever dat een arrogante douchebag in zijn paarse truitje eens goed op de motorkap wordt gelegd…

Maar misschien komen deze dames wel uit de muziekindustrie, dan snappen we het. Deze sector lijkt traditioneel een moeizame verhouding met de lange arm der wet te hebben. Of het nou gaat om een brave huisvader uit Woensel, een DJ, een epische gitaarband, of een openbaar toilet frequenterende zanger, die twee groepen zijn kennelijk als water en vuur… (via Carscoop)94 reacties

zo joh .. is dat een heel politie corps ..

denk dat de autobloggertjes het daar helemaal mee eens zijn ..
Ik las heel politiekorps rukt op 2 meisjes
@reventon: hahhahahjahhaha!
@reventon: moest wel even lachen :’)
@reventon: waar het ‘hoofd’ vol van zit!
@reventon:

Dat wordt deel 2, volgende week op AB.
@reventon: Grote kans dat je op 1 staat deze week.
wss de nummerplaat v d sheriff die doorgegeven werd , dus allen daarheen voor promotie…
Ik denk dat hier een behoorlijke Police chase aan vooraf is gegaan. Dit is geen normal response procedure. Kan me niet voorstellen dat ze massaal ondersteuning zijn gaan verlenen bij een normale traffic stop. Of er was echt niks te doen die avond…….
@E34M5Touring: Als je even op YouTube verder gelezen had wist je dat het om een auto ging die als gestolen is opgegeven. Dames zijn niet eens meegenomen naar het bureau, de auto wel.
Bad girls, bad girls, what you gonna do, when I come for you.
Hier in Brussel zouden ze daar beter een voorbeeld aan nemen, ik ben gisteren voor de zoveelste maal belaagd geweest door gastekes van een noord Afrikaanse bevolkingsgroep, ze zullen het wel snel afleren…
@Volvo_440_turbo: oo, stelletje boefjes zijn het ook allemaal he, zovaak problemen mee gehad ja?, en het ligt zeker niet aan jouw
@mmot05: jij hebt duidelijk nooit in brussel of luik rondgelopen
@nasty: nee ik leef onder een steen
@mmot05: Gisteren rij ik naar Brussel, voor mij twee gasten in een auto, die stoppen in het midden van de straat zonder reden, zonder richtingaanwijzers, ze hielden zonder reden het verkeer op. Ik claxoneer, geen reactie, ik wil ze voorbijsteken wanneer er geen tegenliggers zijn en ze trekken keihard op, gelukkig raakte ik ze voorbij met de saab, is toch geen tamme auto… een beetje later proberen ze me van de baan te duwen en blijven ze me volgen en intimideren en op me roepen, dit is niet de eerste keer dat ik dit meemaak, oh jah, het waren Marrokanen. Zo was ik op 6 maand getuige van:
1. Marrokanen die een politie auto omsingelen
2. Marrokanen die een vuilniszak uit de auto werpen
3 2 aparte gevallen van Marrokanen die de politie uitschelden
4. een Marrokaan die in zijn eigen wijk tegen zeer hoge snelheid raced
in die wijk waren kinderen op de straat aan het spelen
5. Een Marrokaan die me uitscheld omdat ik mijn voorrang neem.
6. Een Marrokaan die de herstelling van zijn computer in mijn winkel
niet wou betalen, heb de politie moeten bellen
5. verschillende gevallen van agressief weggedrag door die bevolkingsgroep, maar bon, eerlijk is eerlijk, dit zie ik ook
blanken doen…

De laatste weken zijn er drie keer rellen geweest in Brussel en errond
waarbij Politie werd belaagd door groepen Allochtenen met gewonden
bij de Politie als gevolg

Ben ik een racist als ik dit hier vertel? Ik denk het niet, maar je
wordt er op den duur wel racist van…
Ik heb een Marrokaanse vriend, die mag geen enkele discotheek
binnen ten gevolge van het gedrag van die vele andere, meestal
ga ik met hem dan stappen en als ik met hem over het straat loop in
Brussel heb ik meestal geen last van die anderen…
@Volvo_440_turbo: ps, sorry voor de foute nummering
@Volvo_440_turbo: Reageer niet op die moraalridder, een paar keer opsporing verzocht kijken is voldoende om te overtuigen, en anders ben je erg blind.
@kaasboerin:
Zal ik zeker eens doen, trouwens, ik heb eigenlijk wel veel allochtone vrienden, wel maar 1 Marrokaan. Maar dat zijn stuk voor stuk mensen die een goeie job hebben en een goede opvoeding… en die zijn zelf heel erg kwaad om wat er in Brussel gaande is

De Politie in Brussel kan het echt niet meer aan, dat lees je hier wekelijks in de pers.
@kaasboerin: dus jij gelooft alles wat je op tv ziet
@mmot05: Jij weet dus niet wat opsporing verzocht is..? Lol.. Hou maar op dude..
@kaasboerin: nee niet helemaal nee, woon al aantal jaren in duisland, naast tig duitse zenders kan ik alleenmaar ned2 ontvangen en daar kijk ik bijna nooit naar.
Maarrr., heb wel eens wat over gehoord. Politie is opzoek naar een aantal criminelen en daarbij hopen ze op tipjes van kijkers en toevalligerwijze zijn die criminelen 9 van de 10x allochtonen, heel af en toe krijg je een henk of karel tezien met een onschuldige diefstal incidentje. De rest van de zend tijd wordt aan de andere tuig besteedt, is namelijk beter voor de kijkcijfers.
@mmot05: Aah u woont niet meer in Nederland/België, vandaar dat u onze problemen zo bagataliseert.

Als u ergens geen weet van hebt, laat u zich er dan ook niet over uit. Ik weet niet hoe lang geleden u bent vertrokken maar Nederland is duidelijk al jaren niet meer het land uit uw herinneringen.
@Volvo_440_turbo: heb niet gezegd dat je een racist bent, het ging mij vooral om jou populistische opmerking ” gastekes van noord afrikaanse bevolkingsgroep” terwijl het net zo makkelijk (zeg jij zelf ook) een blanke had kunnen zijn.
Het zijn inderdaad nare gebeurtenissen wat jij allemaal opsomt, maar zo kan ik ook wel een hele waslijst voor jou maken waarbij de rollen omgedraaid zijn.


@mmot05: Dit geloof ik wel, maar wat ik hier opsom heb ik nog NOOIT met Belgen in Brussel meegemaakt.

Toen ik student was ben ik eens met een mes bedreigd geweest door een Marrokaan omdat ie geld van me wou, nog nooit met een belg meegemaakt.
In mechelen een groepje Marrokanen die onze insloten, duidelijk met de intentie voor ergere dingen, we zijn gewoon gaan lopen, nog nooit met een Belg meegemaakt
In leuven had ik een parkeerplaats gevonden, achter mij 4 Marrokanen in een cabrio mij aan het bedreigen dat ik mijn auto moest verplaatsen omdat zij de parkeerplaats opeiste, nog nooit met een belg meegemaakt.
Ik heb een verleden als Security, daar kan ik ook boeken over schrijven.

Ik ga niet zeggen dat er geen Blanke criminelen zijn, maar in onze gevangenissen zijn meer dan de helft gevangenen allochtonen, nochtans in België zijn allochtonen maar in de minderheid qua aantal, dus procentueel gezien… ik moet er geen tekeningetje bij maken e

Populistische uitspraken? Ik zeg gewoon waarop het komt, ik ben in de positie om dit te doen omdat ik vele Allochtone vrienden heb , mede omdat ik Couchsurfing ambassador van halle ben en ik wekelijks met alle nationaliteiten in contact kom.

Ok, misschien ben ik wat te scherp in mijn uitspraken, maar ik ben het verdomd zooooo moe!!!
@Volvo_440_turbo @mmot05 @kaasboerin: Fijn dat het beschaafd blijft, maar het is wel heel erg offtopic. Ik zou de discussie elders voortzetten.
@sir_smokalot: jah, sorry, het is mijn fout in feite, ik ben erover begonnen, maar ik zag direct de link met de recente gebeurtenissen hier met de politie en zo, en de miserie van gisterenavond vandaar…
@Volvo_440_turbo: Toegegeven, racisme wordt geaccepteerd door de Belgen en daar handelen jullie naar. Vandaar dat die mensen zich als vuil behandeld voelen zoals in de VS waar dat gebeurd met negers.
@Benz65: Belgen racistisch? waar ter wereld worden buitenlanders zo simpel binnengelaten, en krijgen ze zo snel kansen als hier? Probeer eens ergens anders in de wereld zo snel binnen te geraken, good luck :’)

De enige reden dat er hier beschuldigingen van racisme kunnen zijn is omdat er buitenlanders worden binnengelaten, hetgeen opzich al toont dat er niet veel racisme is.

Probeer eens de Japanse, australische of koreaanse nationaliteit (en uitendelijk uitkering)te bekomen, gaat bijna niet, terwijl die als vredelievende landen worden bezien…
@jonathan:
In Nederland?
@jonathan: Het beleid wat de overheid uitvoert vertaalt zich niet direct tot wat de mensen voelen. Vlaams blok/belang maakt dat maar al te duidelijk. In vergelijking met Nederland zijn Belgen racistischer maar dat laten ze niet gelijk merken, I know.
@Benz65:

noem eens 5 landen die minder racistisch zijn ??
@lincoln:

1 Rusland
2 Noord-Korea
3 China
4 Zimbabwe
5 Argentinië
@Benz65: joke ! :lol: De vraag was evenwel niet, of je 5 landen kunt opnoemen die totaal geen buitenlanders toelaten…! ;)
@Megakix: Wat verwacht je anders dat ik moet antwoorden op Lincoln? Om die man tevreden te stellen moet je een beetje creatief zijn.
@Benz65: ben je er nu mee aan het lachen? Juist de 5 meest racistische landen die ik me kan inbeelden :p
@jonathan: Ya think? Ik moest Lincoln even op de goede weg helpen.
@Benz65:

o.k. .. je hebt geen flauw benul wat racisme is ..

er uiteraard wel een bek van vol hebben .. typisch ..
@lincoln: Slap, kom met argumenten. Of ben jij degene die het begrip beter kan definiëren dan de VN?
@Benz65:

noem eens 5 landen dan ??
@lincoln:

– Nederland
– Duitsland
– Finland
– Noorwegen
– Nieuw-Zeeland

En nu?
@Benz65:

whahahaha ..
en dan met graties geld landjes komen ..

ja hoor knul .. jij weet wat $$racisme$$ is ..
@lincoln: nu stond er laatst op de Olympische Spelen een gigantische vette zwarte neger-noor…ik moest mijn koffie met 2 handjes omklemmen, om het door de spontane braaklach uit mijn handen te laten kletteren ;)

Of ik (overigens) discrimineer; klopt !
@Volvo_440_turbo: ik zou u geen racist noemen, eerder een realist.
@mmot05: Zoals Volvo_440_turbo zegt, je hoeft die gasten geen één enkele reden te geven willen die gasten wat doen. Dus het ligt inderdaad aan die gasten. Zit totaals niets goeds in de meeste.
@Volvo_440_turbo: En toen? (serieus)
@Reinbergen: Awel jah, zoals ik daar geschreven heb..
Ik stak ze dus voorbij toen ze stopten voor niets en het verkeer ophielden, ze gaven gas, maar toen ze gas begonnen te geven zag ik een tegenligger opduiken. Terug kon ik niet meer wegens de auto’s achter mij. Een beetje later op een kruispunt kwamen ze langszij en probeerden ze me de pas af te snijden, toen ik in een rij ging staan om naar rechts af te slaan kwamen ze naast mij staan, ruit open en begonnen me te bedreigen. Ik heb mijn ruit opengedaan en verteld waarom ik geclaxonneerd heb, maar die verstonden precies niet echt nederlands, ik rij verder en ze bleven me achtervolgen en probeerden me nogmaals de pas af te snijden, maar gelukkig is de saab snel en ben ik redelijk vaardig met de auto…
@Volvo_440_turbo:

Waar is deel 3 ? Ik zit nu echt in het verhaal. XD !!!
@bempi: Deel 3 van het verhaal is dat ik even later met een knappe dame uit Armenië in het restaurant Belgo Belge zat in Brussel, heerlijke eend met Kriekenbiersaus gegeten, lekker Belgo biertje. Erna door de Matongéweek (afrikaanse wijk) in Brussel gekuierd, enkel toffe en glimlachende zwarten gezien daar.
Oh jah, die Marrokanen hebben het uiteindelijk opgegeven ;)
@Volvo_440_turbo: Toch nog een goed einde. Mja ik ken alleen Antwerpen :P
@bempi: Wel, ik kom van tijd in Antwerpen en zo’n situaties heb ik daar nog niet echt veel meegemaakt (nog maar 2 keer als ik me nog kan herinneren), en daar wonen ook wel wat allochtonen. Als je in Antwerpen woont, zeker eens in de Pelgrom gaan eten, daar kan je lekkere Vlaamse kost eten in een middeleeuws kader en erna in de Fagant een lekker jeneverke drinken, hebben bijna ALLE soorten jenever!
@Volvo_440_turbo:

Ik ga het proberen. Bedankt !
@Volvo_440_turbo: Glimlachende zwarten? Je hebt jezelf verraden.
@Benz65: De matongewijk (waar de zwarten wonen) is nog een leuke buurt om te vertoeven, maar schaarbeek en molenbeek niet… Daar wonen de noord afrikanen.
@Volvo_440_turbo: Het feit dat je ze zonder schaamte ‘zwarte’ noemt laat zien dat jij in rassen denkt. Als je geen racist bent dan bekijk je mensen als individuen.

Bekijk het 1 minuut durende clipje eens:
http://www.youtube.com/watch?v=GeixtYS-P3s
@Benz65:
Dat je je hier over opwindt vind ik begrijpelijk.
Ik vind het echter niet rijmen met jouw uitspraken over die gekleurde agent van de NYPD.
@jrk68: Ik had het over de beroepsgroep en niet zijn huidskleur. Tunnelvisie, much?
@Benz65:
Nee niet echt maar ik wil best een spiegel voor je kopen hoor.
@Benz65: Mijn laatste ex is een zwarte, maar die relatie was niet haalbaar, zij woont in VS, moet haar doktersstudies afbetalen, idem met mij, al mijn geld zit hier in mijn zaak, een van mijn beste maten is van india, zwarte huidskleur, een andere maat is een moslim van palestijnse afkomst, maar ik zie die mensen niet als ‘zwarten’ dit zijn gewoon mensen voor mij en over het algemeen heb ik graag ‘zwarten’… ik vind er niets verkeerd aan om daar zwarten tegen te zeggen…
@Volvo_440_turbo: Dus als je hem roept zeg je gewoon: “Hey zwarte, kop koffie?”. En spreken ze jou aan met blanken? Hoe je het wendt of keert, jij blijft denken in groepen maar dan heeft vast te maken met de perceptie die wij van de wereld hebben. Als ik wordt gesneden door een Chinese man, dan denk ik niet gelijk: ‘Alle spleetogen zijn hetzelfde’. Zonder dat je het beseft ben je een beetje een soort van racist. Vind het niet opvallend dat van alle mensen in Brussel jij zeer vaak in aanraking komt met die Noord-Afrikanen?
@Benz65:
Nee dan vraagt hij of hij een negerzoen bij zijn zwarte koffie wil…
@Benz65: Nu ben je echt wel aan het mierenn… hoor… Ik heb blond haar en toen ik jong was riepen ze altijd wittekop naar mij, mij nooit aan gestoord…
@Benz65: Vroeger kwam ik élke dag in Schaarbeek (Brussel), een jaar aan een stuk, dus kwam ik élke dag in contact met noord afrikanen, nu rij ik twee keer per week door een wijk met noord afrikanen,elke maandag en elke zaterdag, dus gemiddeld gezien, kom ik vrij vaak in contact met noord afrikanen ja… Je mag gerust elke maandag en elke zaterdag meerijden, ik nodig je hiervoor uit.
@Volvo_440_turbo: We weten in ieder geval weer wat meer van onze mede-reaguurder. Een mix van tolerantie wat is verpest door een stel Afrikanen, gecombineerd met wat theewater. Conclusie: We hebben teveel uren besteed aan een discussie zonder oplossing. Jij kan niets doen tegen die Afrikanen, en je reactie droeg ook gelijk niet bij aan het topic. Al moet ik wel toegeven dat ik vaker mensen heb klemgereden en mensen heb achtervolgd met de intentie ze flink te laten schrikken; maar dat hadden ze ook dik verdiend.
@Benz65:

aan achterlijk gedrag geen gebrek dus ..
@lincoln: Achterlijk? Jij kent het begrip noodzakelijk nog niet, zoek het op.
@Benz65:

tuurlijk .. alleen bij “anderen” is machtsvertoon achterlijk ..
bij jou niet hoor ..
@lincoln: Levensgevaarlijk maar helaas typische gedachtegang idd..
@lincoln: Cognitieve dissonantie, zoek het op want daar heb jij nu mee te maken.
@Volvo_440_turbo: ik stel voor dat jij het script van transporter 4 gaat schrijven, ik zit op het puntje van m’n stoel man! Maar stel nou hè, dat hij per ongeluk zijn big Mac op z’n schoot laat vallen, schrikt en op de rem trapt.. Jij begint dan ook nog is te toeteren en te dringen.. hij hoeft maar een tikkeltje asociaal te zijn en je hebt de poppen aan het dansen. had je daar al aan gedacht?
@pimmas: die gasten reden eerst supertraag naast een speelpleintje met Marokkanen, dan stoppen ze ineens, zonder pinkers of iets het verkeer ophoudend, dus een ongelukje zal het zeker niet zijn. Dus ik denk dat ik een serieuze reden had om te toeteren want dit doe ik echt niet snel hoor!
@Volvo_440_turbo: begrijp me niet verkeerd ik keur hun gedrag absoluut niet goed en ik vindt eigenlijk een ernstig verhaal voor je maar soms trekken “wij” ‘de goodguys’ snel ons oordeel en hebben we net zulke korte lontjes
@pimmas: I know, maar probleem is dat zo’n zaken dagelijkse kost zijn in Brussel, en op den duur jah, weet je, zit het wel tot ver boven mijn theewater.
“Over de reden voor de staandeouding is het speculeren”…

Inderdaad, dus dan is het nogal onzinnig om te stellen dat de ingreep van de politie ‘ vrij ongelofelijk’ zou zijn, of een vorm van machtsvertoon. Je kent immers de toedracht niet.
@pietjepuk: toedracht…mooi woord…u is woordvoerder van een gemeentekrant ? ;)
Ze moeten ook met hun handjes van andermans spullen afblijven. Keurig politie werk zo lijkt het.

Had de nederlandse politie wel mogen doen toen er een half jaartje geleden bij mij werd ingebroken.
Sja, hier zitten zetten ze hun sirenes aan om snel bij de bakker te komen, om daarna effe lekker in de berm naast een lange lege brede N-weg te gaan schranzen terwijl dat apparaat 1.000,- piek per uur aan boetes genereert.
De geldpers bij de ECB is nog trager. Wat is beter.
@kaasboerin:

worden er in NL wel eens gestolen auto,s teruggevonden ??
De politie je best vriend!

O wacht dat zijn honden.

O wacht das t zelfde.
Is vrij normaal. In Nederland en Belgie komen voor serieuze meldingen ook snel 2 wagens ter plaatse. Er zitten hier standaard 2 agenten in een wagen.

In de VS echter patrouilleren agenten meestal alleen in de wagen. Voordelen zijn dat je meer blauw op straat hebt, en dat er een grotere spreiding is.

Nadeel is dan weer dat je als agent veelal in eerste instantie er alleen voor staat. Dus wordt er nogal sneller uitgegaan van “better safe dan sorry”. In de regel is back-up tussen de 1 en 3 minuten ter plaatse (komt ook weer door die grotere spreiding). Wil je dus 4 agenten ter plaatse hebben (en dat wil je als je als agent betrokken bent bij een potentieel gevaarlijke situatie), dan heb je al sowieso 4 patrouillewagens ter plaatse…
K weet niet wat er raar aan is, gebeurt hier dagelijks bij de lokale snackbar!
@faalhaas: Turbooooo
Lol moest lachen om wat de agent tegen de filmer zegt, iets van “you at the fence hey get the fuck out of the way”
Ik vind hier niets raars aan, je moet niet vergeten dat het de VS is waar veel agenten dagelijks met schietpartijen te maken krijgen. Dus inderdaad better safe than sorry.
zeker niet veel te doen in beverly hills. Of ze dachten een verveelde huisvrouw met plastic tieten te kunnen vangen.

Altijd leuk voor het smoelenboek. “hou dat bordje maar voor uw gezicht…”
Valt mij op dat ze hun Teaser niet gebruiken.Politie is volgens mij niet echt te vertrouwen in Amerika.Vaak wordt die teaser onnodig gebruikt omdat het agentje zo stoer moet doen.Vallen zelfs paar doden per jaar bij heb ik gelezen.
@Alfarobert: hun plager? Je bedoelt een taser:)
@house: Daar plagen ze de mensen mee ;-)
Fascistische politiestaat…dat f**king USA…Wij hebben mavoscholiertjes als agent rondlopen, in USA zijn het direkte basisschoolverlaters ;)
@Megakix:

Supertroopers is dan ook een documentaire en geen parody.
Eind vorige week in mijn straat 40 tal combi’s achter elkaar 80 tal flikken ,4 uur lang van 1 u tot 5 u s’nachts zaten ze lawaai te maken ,reden ? omdat er in en klein cafe ambras was…

http://i.imgur.com/DiBuP.jpg
http://i.imgur.com/KMVFb.jpg
http://i.imgur.com/hBCJE.jpg
@w211: Haha, is toch maar jouw geld..
@w211: jullie zijn precies zoals jullie Olympiërs…teveel deelnemers die niets kunnen..
Dan moet je maar met je poten van andermans spullen blijven…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).