Man (28) zakt 92 keer voor theorie-examen

Auteur: , 56 Reacties

Deze man is blijkbaar niet heel erg snugger, maar hij heeft wel een enorm doorzettingsvermogen! En een hele dikke portemonnee, want dit is namelijk geen goedkope grap. Hoe krijg je het in godsnaam voor elkaar om zo vaak te zakken voor je theorie?

Deze 28-jarige man komt niet uit Nederland, maar uit het Engelse Leicester en hij heeft al £2.852 (3.410 euro) uitgegeven aan die 92 examens. Hoe we dat allemaal weten? Dat weten we zo precies omdat dit soort informatie in Engeland blijkbaar gewoon op te vragen is bij de overheid.

Helaas vertellen ze er niet bij wie deze held is, want de informatie is anoniem gemaakt. Wel weten we nu dus dat er in Engeland iemand is waarvoor het behalen van zijn rijbewijs een enorme opgave is.

Uit de opgevraagde informatie bleek ook dat er een 33-jarige man (ook uit Leicester!) is die maar liefst 22 keer zakte voor zijn praktijkexamen voordat hij eindelijk zijn rijbewijs haalde. En een 46-jarige man moet binnenkort voor de 21e keer afrijden omdat hij al 20x gezakt is. Dit blijkt allemaal uit informatie van de Driving Standards Agency (DSA) die openbaar gemaakt is.

De echte wereldkampioen examen doen komt overigens niet uit Groot-Brittannië, maar uit Zuid-Korea. Daar woont namelijk Cha Sa-soon en zij moest 950 keer theorie-examen doen en daarna nog eens 10 keer praktijkexamen. Als beloning kreeg ze daarna wel een gratis Kia Soul. (via: dailymail.co.uk)56 reacties

@writer: Hoe jullie dit weten? Jatten van de Telegraaf. En maar klagen dat het andersom het geval is. By the way, wat heeft dit in %#*!naam met auto’s, techniek en/of gerelateerd nieuws te maken?
@drsing: Er staat zelfs in de tekst: via dailymail.co.uk? En boehoe t is nog steeds een blog en daar mogen ze zelf opzetten wat ze leuk vinden.
@drsing: Net wat Simongoes zegt, het is een blog en daarnaast vinden sommige mensen (incl. ondergetekende) dit soort feitjes wel leuk.. dus laten we ophouden met zeuren;-)
@drsing: er staat keurig een bronvermelding bij, zoals bij al onze artikelen. Er staat alleen geen bron als we de informatie uit een officieel persbericht hebben.
@drsing: wij vermelden netjes een bron. Het is juist de door jou zo geliefde Telegraaf die zaken ‘jat’ en zonder bronvermelding plaatst.

Neem maar van mij aan dat De Telegraaf die informatie niet zelf heeft opgevraagd. Wij hebben tenminste het fatsoen om de juist Engelse bron erbij te zoeken en credits te geven.
@robbie: ja, want fatsoenlijk journalistiek bedrijven is jullie grootste wens.

Ik lees de meeste berichten met plezier maar heb het fatsoen niet niet het woordje fatsoenlijk te gebruiken. Autoblog is de prive en weekend voor de autoliefhebber en puberende koters.
@drsing: wat een azijnpisser ben jij zeg! heeft gewoon te maken met auto’s. Als je dat niet begrijpt ga je lekker op ponyblog kletsen over paarden ofzo
@kenner: ik zit ponyblog te zoeken maar kan hem niet vinden… Heb je een link?
@Svenska_Aeroplan_AB: Er bestaat wel een vogelspot site. Ook altijd interessant!
@jensdm: Hoe?
OK, ze hebben het uiteindelijk gehaald, maar is het dan niet een kwestie van ‘deze keer wel juist gegokt te hebben’ ipv de kennis te beheersen?
Ik vind het onverantwoord dat deze mensen alsnog een rijbewijs krijgen.
@fejjie:
Liever iemand die 30x over zijn theorie doet dan 30x over zijn praktijkexamen.
Ik hoop dat al die personen nooit een rijbewijs krijgen.
Kan me niet voorstellen hoe slecht hun inzicht in het verkeer en hun kennis van de verkeersregels zijn als ze zoveel keren hun examen moeten afleggen.
Dat gaat bij mij beter hopelijk :D
Hier in Nederland zakken ook jaarlijks mensen 20 tot 30x voor hun theorie examen. Tot blijkt dat de betreffende persoon last heeft van faalangsten.
Onder een speciale regeling / conditie kunnen dit soort mensen hun theorie examen maken, in de hoop op zo’n manier alsnog te kunnen slagen.
Wordt tijd dat ze dit ook invoeren in Engeland. Wat ook vaak blijkt is dat mensen die zwakker staan voor hun theorie veelvuldig beter zijn in de praktijk en andersom.
Een tante van me heeft ook 6x theorie en 13x praktijk moeten doen voor ze haar rijbewijs had. Als je faalangst hebt presteer je gewoon enorm veel minder op belangrijke momenten. Toegegeven, ze kan nog steeds niet autorijden, maar het is een vrouw ;)
1x theorieboek doorgelezen en wat oefenopgaven op de PC gemaakt. 2 of 3 foutjes (weet t niet meer). :lol:

Afrijden ook in 1x. Iedereen bij mij trouwens in de familie, dus had een eer hoog te houden… ;)

Nu geniet ik elke dag van mijn rijbewijs. :)
@kliko: idem :)
@kliko: indd net zo
Herpe Deeerp, ik vraag me af als die persoon eigenlijk de moeite heeft gedaan om de theorie te beheersen/studeren.
92 keer?? Hoe kan dat in godsnaam.. Dan zeg je als examinator toch gewoon helaas je kan het niet, stop ermee..
@kaasboerin: Haha precies, maar meneer de rijinstructeur zal er ook wel lekker aan verdiend hebben. Ik was ook zo eigenwijs om het theorie examen te onderschatten, dus heb het in 2 keer moeten doen..:( Maar in ieder geval tussen het 1e en 2e examen zaten voor zover ik weet ook nog iets van 5 lessen. Ben zeer benieuwd hoeveel lessen deze clown heeft gehad tot nu toe.
@Nino: mss wel wat aan verdient, maar ik vrees ook doodsangsten doorgemaakt….
@tborre: 92x theorie. Ik word niet bang van iemand die een paar vraagjes op de computer invult…
@Esprit_de_Flandre: 200 % correct… even over het hoofd gezien :)
Haha, misschien hoopt deze man een gratis range rover te krijgen :P
Oef dan maak ik met mijn 8x nog niet zo een grote schande :)
@NielsGP: 8x! Je gaat tog pas je examen doen als je je theorie kent. Door en door, achterstevoren en ondersteboven?
wtf … zulke mensen horen gewoon niet op de weg thuis, als je de verkeersregels al niet eens in je hoofd kunt krijgen ..
En die zuid Koreaan, 950!? dat is echt ziek ..
@rickieev: Zuid-KoreaanSE…
@Esprit_de_Flandre:
maakt het niet minder ziek, mister trol =).
Hahaha, ben ik toch ff blij dat ik het vandaag in 1 keer gehaald heb!
@Nico94: Proficiat!
Ik vind het gewoon knap om dit te bereiken!
De man moet blij zijn dat hij in Engeland woont. In Nederland was hij wat meer geld kwijt geweest; 90 x € 90,- wordt € 8280,-..
Verder ben je wel een enorme faalhaas wanneer zo vaak zakt.
@Vreddy_B:
Sinds wanneer is een theorie examen zo duur?
@rickieev:

Geen idee, zei mijn collega. Ik vond het zelf ook al hoog. (ben te beroerd geweest om het op te zoeken op internet)
@Vreddy_B: bij mijn rijschool ben ik hier toch echt slechts 35 Euro aan kwijt.
@Vreddy_B: heb vorige week examen gedaan (1 keer geslaagd btw) maar het koste mij toch echt maar 32 euro 95…
@Vreddy_B: Ik heb zo’n 40 euro betaald…
@ Bovenstaanders.

Zoals ik al zei, heb niets opgezocht. Dus zit ik er enorm naast..
Ik kan me het gewoon niet voorstellen, dat je 1 of 2 x zakt ok, 3 x kan er ook wel bij maar 92 x is diep triest en heb je heel veel zin. Je zou onderhands die vragen wel uit je hoofd moeten weten!
@The360box: ben me even aan het afvragen of de persoon puur wiskundig gezien en rekening houdende met kansberekening niet beter altijd dezelfde bolletjes had gekozen ..
Gister in 1 keer gehaald!
Serieus als je 21x nodig hebt voor je praktijkexamen verdien je geen rijbewijs. Blijkbaar ben je er dan gewoon niet geschikt voor, hoe vervelend ook maar dat is gewoon onverantwoord. Hoe krijg je het voor elkaar, echt ongelofelijk.
Doet me denken aan
http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/article/detail/1363127/2011/12/15/Na-65-keer-geslaagd-voor-theoretisch-rijexamen.dhtml

Zo’n mensen wil ik toch niet tegenkomen op de baan hoor. Van mij mogen ze rondrijden, maar ik heb toch mijn twijfels ofdat ze de regels nu kennen of gewoon alle mogelijke vragen al gezien hebben…
1 keer 0 fout
Dat je ’t praktijkexamen vaak faalt is tot daar aan toe, maar theorie is gewoon leerwerk…hoe kun je dat nou realistisch gezien vaker dan een paar keer verneuken?

Zeker na een keer of 20 heb je toch alle vragen wel zo’n beetje gehad :S
@bozewolf: idd, als die gene het al haalt is het geluk en heeft hij na die tijd nog geen idee wat die borden langs de weg betekenen..
Als je 1 keer faalt op je theorie examen ben je een idioot als je 2 keer faalt denk ik niet dat je de verstandelijke capaciteiten hebt om met een wagen rond te rijden , die dingen (ik heb auto en motor gedaan) maken ze toch echt wel extreem simpel.
Hoe kan je nu in godsnaam zo vaak falen op dat examen. Er is dan sowieso iets mis met je.

Zo iemand kan je toch niet op de weg laten.
950 keer ? geloofwaardigheid is er af, daarmee bedoel ik niet dat ik robbie niet geloof maar het word gewoon een sterk verhaaltje..

en nu heb ik mijn rijbewijs ook pas bij de vierde keer gehaald, vond het al veel maar als je 22 keer zakt.. dan vraag ik me af of je die gene ooit een rijbewijs moet geven, ook als je 92 keer zakt voor de theorie ben je gewoon te onnozel om deel te mogen nemen aan het verkeer..

eigenlijk is het te gek voor woorden dat je oneindig door mag gaan, na een tijdje moet je toch gewoon zeggen.. meneer, misschien niet meer doe.. wij zijn er STERK van overtuigd dat uw hersens inhoud hier niet groot genoeg voor is en hebben daarom UNANIEM besloten dat we dit sprookje eindigen..

niet dan? als je zo verdomde onnozel bent, dan ben je toch een gevaar op de weg? nogmaals 4 keer over je praktijk doen is ook geen heldendaad maar het kan ook TE gek..
ha geweldig dit een maat van me heeft er 19 keer over gedaan en dat vond ik al veel
Dat laat het hypocriete gedoe rond veiligheid dan weer lekker opvallen.
Op elke straathoek staan ze klaar om je een foutje aan te wrijven waardoor je 1. binnen de kortste keren minder populair wordt bekeken dan de gemiddelde zelfmoordterrorist en 2. je de financiering van onze falende staat bekostigt.
Maar dan geven ze wel mensen een rijbewijs, waar ik in mijn wildste theorieën niet bij kan hoe ze dat hebben kunnen behalen.

Volgens mij een conspiracy-theorie waard :) Je geeft elke prutser een rijbewijs en dan beboet je ze aan de lopende band omdat ze niet kunnen rijden, kassa kassa :p

Mijn inziens is dat wanneer je voor de derde x niet je theorie of praktijk behaalt, je levenslang moet verbannen worden van alles dat sneller rijdt dan 25km/h.
Als je er zo lang over doet om je theorie of praktijk rijbewijs te halen moeten ze van mij een levenslang rijverbod krijgen!
Ze zouden beter een limiet van 10 keer proberen opstellen. Want je weet gewoon met zulke lui dat ze een gevaar op de weg worden. Als het na 10 eer (en dat is al belachelijk veel om jezelf te bewijzen) niet lukt dan krijg je geen rijbewijs en kan je ten vroegste binnen 5 jaar nog eens proberen of iets dergelijks. Wijsheid groeit immers met de jaren. Dit lijkt mij een goede en redelijke regeling…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).