Man gaat helemaal los op inventaris Mazda-dealer

Auteur: , 36 Reacties

Niet gescoord bij die Aziatische chick? Niet tevreden met het design van de CX-5? Een nog onverwerkt Pearl Harbour-trauma? Dolfijnen of walvissen in de familie die door Japanners zijn omgebracht? Of gewoon een zatte harses, en een willekeurig doelwit?

Wat de reden ook was: deze 22-jarige knaap banjerde door de koopwaar van een Mazda-dealer als een olifant door een porseleinkast. Gelukkig werd dit op video vastgelegd.

Maak kennis met Edward Roth. Edward heeft een beetje veel gedronken en vindt het een goed idee om een flink medieval te gaan op een Mazda-dealer in Los Angeles, waar hij nog nooit een auto heeft gekocht. De camerabeelden spreken voor zichzelf.

Het is wat mij betreft 100 keer beter dan een hond achter je auto binden. En misschien geldt ook bij de Mazda-dealer het principe ‘you break, you buy‘ en zit de man nu met 15 gebutste Mazdas opgescheept. Ook een aardig detail: in de VS kom je dus gewoon zonder balkjes en met naam en toenaam op de pit na dit soort acties. En terecht.

Bekijk de (bizarre) video HIER. (via JaLoPnIk)36 reacties

een typische Kenny Powers actie ..
@lincoln: You’re fucking out!
@autoblogger:

there is no “i” in we .. but there is a “u” in cunt ..
Aangezien er verder niet veel nuttigs op te reageren valt: stel dat die man je psychotische broer is, geestelijk gestoord dus, en dan toch zo op beeld komt… dan vind je het ineens niet meer zo tof lijkt me.

Vandaar dat in Nederland nog enige privacy geldt, in ieder geval tot de veroordeling vind ik dat prima. Even los van het feit dat je nadat je je straf uitgezeten hebt ook nog over straat moet kunnen (je hebt je straf dan immers al uitgezeten en moet kunnen herintegreren). Ook moet het de staat zijn die je straft, en niet een of andere figuur die een filmpje op internet zet.
@Sorcerer: Is dit een grap? Zit je nou te graven tot je de meest unieke ala nooit voorkomende scenario bedacht hebt om tegen te kunnen spreken? Als het mijn psychotische broer was geweest had ik hem allang ter preventie ’n tehuis in getrapt. ‘Enige privacy geldt’ zeg je.. Hallo, het is hier de omgekeerde wereld. Mensen zoals jij zijn dus levensgevaarlijk voor de samenleving, straks begin je nog te roepen dat hijzelf slachtoffer is, omdat die Mazda’s er zo verleidelijk bij stonden..
@kaasboerin: Wat een aangekookte reactie zeg… Ik zeg precies datgene wat ook in de Nederlandse wet staat!

Jij roept “unieke nooit voorkomende scenario”, maar gebeurt het zo vaak dat iemand een hele showroom kort en klein slaat? Ik gok dat dat minder vaak gebeurt dan mijn “nooit voorkomende scenario”. Vergeet niet dat je op internet alleen de meest opmerkelijke dingen te zien krijgt.

Overigens ben ik zeker geen voorstander van het slachtoffer-geroep. Deze dealer is het slachtoffer hier, dat lijkt me duidelijk. Een straf + volledige schadevergoeding(!) zijn ook zeker op hun plaats (2 verschillende dingen!).

Maar in Nederland is de wet nou eenmaal dat je dan toch nog privacy hebt (terecht ook), zeker zolang je nog niet veroordeeld bent (waar misschien blijkt dat iemand een gesticht in moet ipv een gevangenis). Bij opsporing gelden andere regels (zie ook criminelen die gewoon in beeld komen bij Opsporing Verzocht etc.), maar die regels zijn wat mij betreft ok.

Ik vind nogmaals dat je heel aangekookt en ‘op de emotie’ reageert. Zolang deze man gewoon een passende straf krijgt en alle schade van de dealer vergoedt is de zaak toch afgedaan?

De schandpaal was leuk in de Middeleeuwen maar niet meer van deze tijd; dat zou ik juist ontzettende afbreuk aan onze samenleving vinden doen.
@Sorcerer: kan je niks anders uit je hoed toveren ipv van deze rare reacties man. Zeg dan gewoon niks
@mightymike: Ik vraag me af of je wel gelezen heeft wat hij schreef
@Sorcerer: Oké, misschien een beetje aangekookt, maar het is hier overduidelijk wat dit stuk tuig gedaan heeft en mag van mij part dan ook gewoon op elke kanaal of krant uitgebreid uitbeelden. Ook even een briefje naar de buren hoe deze meneer omgaat met andermans eigendommen.
@kaasboerin: … en dat dan voor de rest van z’n leven. Kom op man, zo’n zwaar vergrijp is dit nou ook weer niet. Als deze man z’n straf uitgezeten heeft moet het daarmee ook over kunnen zijn. Je kunt hooguit hopen dat de garagehouder via een civiele procedure de schade gaat verhalen bij de dader; zo’n soort straf is vaak veel effectiever dan de schandpaal.
@potver7: Sorry, maar ik kan geen begrip opbrengen voor deze man, de gemiddelde mens doet zulks niet. Dan mogen er van mij zware straffen gehanteerd worden, we verschillen gewoon van mening, dat kan voorkomen he.
@kaasboerin: sowieso mag deze man alle schade (+ indirecte schade) terugbetalen zodat de eigenaar van de garage volledig schadeloos wordt gesteld, dat voorop (dat zal hem ws meer dan $100.000 kosten).

Daar bovenop nog een straf die de rechter oplegt, zoals bijv. een gevangenisstraf of een boete (wat iets anders is dan een schadeloosstelling).

Nederland heeft een lange geschiedenis waar de rechter dit soort media-aandacht meeweegt in zijn/haar oordeel: is iemand al publiekelijk aan de schandpaal genageld dan krijgt hij 99% zeker een lagere straf. Heb je dan liever media-aandacht + lagere straf, of liever geen media-aandacht en hogere straf?
@Sorcerer: Vooruit, bij herhaling bekend maken dan.
Zelfde behandeling geven als die Mazda’s zo’n vent.
HahA diehl heeft een beetje te diep in het glaasje gekeken!
Wat is er mis met de Mazda 3?:p ik kan toch wel een aantal andere dealers bedenken waar hij beter had kunnen inbreken.
Wordt hij aan het eind nou neer gelegd met een stroomstoot wapen? Tuurlijk.. USA
@danielsvb: En terecht. Voordat je in NL überhaupt je knuppeltje mag trekken moet je eerst 13 formulieren invullen.
@danielsvb: Waarom is dat slecht? Kijk eens wat een debiel het is?
@danielsvb: omdat de agenten geen zin hadden om een steen tegen hun hoofd aan te krijgen misschien? :P
@danielsvb: Amerikaanse politie is erg gretig met dat spul, maar ja…in Amerika moet een agent bij elke aanhouding ook oppassen dat het geen Rambo type is die een Colt Vredestichter uit z’n binnenzak haalt…

Neem het ze eens kwalijk dat ze naar die taser grijpen.
@danielsvb:

als je naar het geluid luistert hoor je dat de man een steen in zijn hand had en een voorwaartse beweging maakte (zoals je ook doet als de steen gaat gooien).

terecht dat ze hem tazeren, ze mogen hem nog wel een half uurtje aan laten staan
Wel mooi met internet, de hele wereld ziet wat een eikel dit is. Zouden ze met alle criminelen moeten doen.
@norge: +10
@norge: Zeker, alleen hier in Nederland is het weer schending van de privacy, wat een onzin. De dader begaat een fout en dan wordt hij ook nog een beschermd, schande.
@masterstig:

Ze zouden in moeten voeren dat je je recht op privacy verspeelt bij bepaalde overtredingen. Word je opeens als een crimineel behandeld? Wat vreemd ja nadat je al die auto´s vernielde en politieagenten bedreigde met een steen…wat had je dan verwacht?

Doe je iets fout, pech gehad, had je er beter bij na moeten denken.
had hem al gezien, best maf die gast…
Best een flinke deuk trapt hij daar de eerste keer al in het portier. Beetje dronken moet je wel zijn om dat zomaar te doen.
misschien een medewerker van Carrglass usa?…
@bumperklever: ja, hij heeft nu waarschijnlijk een hele vette bonus gekregen.
@mazdarx8: daar doelde ik op ja ;-)
Waarschijnlijk heeft z’n Japanse automobiel ‘m in de steek gelaten, wat natuurlijk erg goed denkbaar is, bleken er achteraf toch nog veel kleine lettertjes in de garantiebepalingen te staan, en komt deze kerel even verhaal halen.

Best logisch, toch ..?

:-)
@parkeerwacht:

Hey hebben we die gedegradeerde jan verveel a.k.a. @parkeerwacht.
Tijdje afwezig…was je bij de vw om ff te checken hoe zo’n golf plus eruit ziet?
@parkeerwachter, ga jij maar weer in de boedelbak zitten, waar je ook in zat bij die afrekening in Amsterdam, zat je eigen zeker ….. op een plaatje van de nieuwe 1-serie, terwijl achter je kont iemand werd geliqwideerd.
@slak:

“geliqwideerd” !? …. :-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).