Mansory Vincero d’Oro op transport gezet

Auteur: , 46 Reacties

Kijk eens aan. Een 1.109 pk sterke, getunede, Veyron vastgebonden in de buik van een vliegtuig. Gespot op Schiphol onderweg naar de VS.

Echte kenners weten dat de Mansory Vincero d’Oro een doorontwikkeling is van de Linea Vincero. Oftewel een Bugatti Veyron met nog meer vermogen, nog meer carbonfiber en nog meer goud.

Deze supercar met een prijskaartje van 2,2 miljoen is inmiddels veilig aangekomen in de VS en maakt de straten van Los Angeles onveilig. Nu maar hopen dat niemand een ruitje intikt ofzo.

Alle foto’s van deze bijzondere Veyron kan je op Autojunk bekijken.

Oh en aangezien we het toch over Veyrons en Mansory hebben is het wellicht ook wel aardig om te vermelden dat Michel Perridon allebei zijn Veyrons bij Mansory langs heeft gestuurd voor een nieuw uitlaatsysteem en een upgrade van het onderstel.46 reacties

Hij had van mij ook wel afgedekt mogen worden.
2.2 miljoen en dan zoiets lelijks produceren? Best knap. Parkeer maar in een woestijn ofzo. Kan iemand uitvinden welke ordinaire baas/bazin dit kermissierraad heeft laten maken?
@Den: Jaa wil ik ook wel graag weten..

Kunnen we lekker haat-mailtjes en brieven schrijven omdat hij andere smaak en meer geld heeft dan wij..
@dennisr: jij hebt een hoop opgekropte agressie!
Bakkie van een rapper…wedden ?!
@Megakix: Jaja, en alle audi’s zijn zeker saai volgens jou, Amerikaanse auto’s gaan alleen rechtdoor en alle Duitsers zijn dik.
@jordy14: dat van die Audi’s….dat is correct !
Tuners zijn al erg, maar een Veyron tunen dat gaat er bij mij gwn niet in.
@xilver: Ik durf het te vergelijken met een simpele BMW..

Je wilt graag een BMW, na wat werken koop je die BMW.. maar diezelfde BMW word een keer saai.. dus ga je die tunen..

Denk met genoeg geld dat dat voor een Bugatti net zo is.. gaat ook vervelen, ik heb ze nu zo vaak gezien dat het mij ook weinig meer doet.. of er nou gouden velgen onder zitten of niet..

Alle auto’s gaan vervelen en hebben op den duur een extraatje nodig..
@dennisr: Ehhh… en wat is dan je plan als de getunde BMW gaat vervelen, want alles went? :-)
@VeniVidiVici: Indien mogelijk meer tunen en anders gaat ie weg he.. komt er weer een ander :P

Sommigen doen dat ook met vrouwen.. ook die kunnen gaan vervelen..
@dennisr: Ik heb het zo niet voor tunen… bedrijven zoals Bugatti en BMW steken miljoenen in een ontwerp om het zo goed mogelijk te maken, en dan zijn er altijd wel mensen (vooral bij BMW) die denken dat het beter kan en er een spoiler van €100 tegenaan plakken die helemaal niet functioneel is en enkel dient om een sportwagen na te doen bij gebrek aan geld om zelf een te kopen.

Ook professionele tuners kunnen kan ik niet zo erg appreciëren, enkel Brabus en G-power slagen er in mij te bekoren omdat ze zich hoofdzakelijk richten op prestatiegerichte tuning en er ook daadwerkelijk iets van weten. Mansory maakt een auto enkel wat lelijker met een chiptuning in… elk kleinste kind kan dit.
@xilver: Maar dat is slechts mijn bescheiden mening natuurlijk, mensen doen met hun wagens wat ze willen.

Wat me misselijk maakt aan dit geval is dat ze een hypercar omkatten. Die dingen zijn al heel zeldzaam, ga het dan niet verneuken. Dat is hetzelfde of je neemt een XJ220 een F1 of een Agera R je gaat er wat plastiekfolie omhangen om dan 30% van de prijs er bij te tellen.
@xilver: Er is een markt voor die getunede hypercars, dus het zou sowieso gebeuren. Mansory ontwerpt zelf de aanpassingen en showt die, maar de klant heeft nog altijd de keus welke stukken hij er wel of niet op wil en in welke vorm/kleur/… Ze worden verkocht zoals Mansory ze ontwerpt, dus zijn er mensen met een dergelijke smaak. Had Mansory het niet gedaan, dan waren die eigenaars zelf wel naar een tuner (Mansory of een andere) gestapt en had je hetzelfde resultaat.

Ik vind het alleen zonde als het gaat om modellen die niet meer gebouwd worden, of modellen die gelimiteerd zijn in oplage en tóch supersnel verkopen.

En het geld dat autobouwers in ontwerp stoppen? Dat gaat alleen om functionaliteit die klanten willen en die de EU en hen oplegt. En vanaf dat punt begint evenzeer de smaak van de ontwerper en/of klanten mee te spelen. Die miljoenen worden dus evengoed in het uiten van smaak gestopt.
@Revvji: Dat deze markt blijft bestaan geloof ik ongetwijfeld, ik zou er alleen nooit aan denken om hypercars (of andere) te gaan tunen. In mijn opzicht is de fabrieksauto al de optimale samenhang van onderdelen en heeft het geen aanpassingen nodig (tenzij dan de Nissan Juke en de Beetle, maar dat kan je nog het beste oplossen met een overtrekhoes).
@xilver: De samenhang van onderdelen is volgens mij enkel op functioneel vlak optimaal. Om mee te showen op boulevards dus van weinig belang :P Dus ik heb niks tegen die kerels die het wel doen. Maar ik zou er zelf ook wel twee keer over nadenken ;)
Btw, niks tegen Juke, Beetle en consorten hé! :P Ik vind dergelijke bakjes allemaal wel wat hebben. Mooi? Het zijn geen echte schoonheden, maar hun eigenheid siert hen. Het is eens wat anders dan een grijs Golfje, 3 sedan, Corolla, etc.
@Revvji: De Juke dat is puur omdat ik het een hondslelijke auto vind. Eigenheid dat wel, maar het design is verschrikkelijk.
En de Beetle is afkomstig uit m’n eigen leefwereld, ik zie die dingen enkel rondrijden met een pornoblond gebleachete socker mom in…Wellicht een zeer prima auto met veel heritage maar ik kan het ding niet zien zonder er de rillingen van te krijgen :-).
Waarom toch een exclusieve versie van een exclusieve versie van een exclusieve auto? Ik vind het eerlijk gezegd een beetje banaal.
Gadver! Met hoeveel verkeerde benen moet je uit bed gestapt zijn om zoiets te verzinnen??
Iemand in de VS voelt zich als een kind in een snoepwinkel als hij dit mag uitpakken.
Oranje met zwart is altijd een goede combinatie vind ik.
@Flapkees: jammer dat het geen oranje is
gedwongenleaser
@Flapkees: vind je dat normaliter een goede combinatie of zie jij die combinatie daadwerkelijk in de foto’s behorende bij dit artikel? In geval van het laatste raad ik een hercalibratie van je scherm aan of een bezoek aan de huisarts.
@gedwongenleaser: Ik zie dat het geen Oranje is. Maar ik zou het liever zo zien: Alles wat niet zwart is op de foto oranje maken..
@Flapkees: Dus eigenlijk gewoon de SuperSport World Record Edition…
@adyton: Zoiets bijvoorbeeld.. Alleen niet de hele onderkant oranje. Meer met oranje accenten.
@Flapkees: Dan zit je met een Mansory Vincero d’Oranje, en dat klinkt toch nergens naar..
@Yeelen: Eerder met een Mansory Vincero d’Arancione
gedwongenleaser
@Flapkees: gelukkig maar anders had je toch echt nog eens naar mijn advies moeten kijken. :)
gedwongenleaser
Gelukkig een tripje Schiphol–>VS en niet andersom!
Normaal vind ik blank carbon supervet, maar in dit geval echt om te kotsen. Van mansory kun je best verwachten dat het een walgelijk ding zou worden, maar ze hebben zichzelf weer echt overtroffen.
Dik!! Ik sta er eigenlijk van te kijken hoeveel eigenaars van een veyron een saaie kleurcombinatie hebben uitgekozen! Bij deze auto hoort een aparte kleurencombinatie!
Ik had al wat moeite met de bling bling aan de buitenkant, kwam ik bij de foto’s van het interieur. Gloeiende gloeiende. Ik dacht dat de Pagani Huyara over de top was, maar hierbij lijkt die op een VW golf van binnen.
Dikkertje
Is ie dan eindelijk verkocht? Want ze geraakten die toch niet kwijt. Zeg me alsjeblief niet dat er meerdere gemaakt zijn hiervan, want hij heeft precies de facelift lichten. Dus hoop op update van de oude Vincero d’Oro
Pssst, Ik hier nog een leuk dingetje te koop voor de Bugatti liefhebber: een echt gouden Etoire Bugatti logo (op de site van Mansory kan je zien hoe die eruit ziet). Goudeerlijke handel, uit het vliegtuig ‘gevallen
@moveyourmind: beetje jammer, was nog niet klaar met typen
Psssst, ik heb nog een mooi dingetje te koop voor de echte Bugatti liefhebber: een mooi gouden 24 karaats Etoire Bugatti embleem. Goudeerlijke handel, zeg maar uit het vliegtuig ‘gevallen’. Op de site van Mansory kan je zien hoe hij eruit ziet.
deze foto’s heeft mn zus gemaakt die auto is nu in LA en gister gespot in het vliegtuigt
Dat ding raakten ze toch aan de straatstenen niet kwijt en hebben uit wanhoop maar verder opgekrikt?
Vind het exterieur eigenlijk best geslaagd voor een auto aan de Amerikaanse westkust. Carbon met mat goudgeel is een goede combi. Velgen glimmen wel iets te veel om het chique te maken.
Interieur met het glimmend gouden leer is natuurlijk bespottelijk en smakeloos.
Deze auto koop je niet voor onopvallend vervoer van A naar B maar juist voor een ritje opzichtig toeren van de Hills naar Rodeo Drive.
Denk dat velen dit verre van mooi vinden. Los daarvan denk ik dat wanneer mensen dit in het echt zien velen een wansmaak overhouden i.p.v. dat ze onder de indruk zijn. Kun je nagaan hoe beperkt het inzichtelijk vermogen is van de mensen die het gekocht hebben.
Precies wat ik dacht toen ik de Veyron voor het eerst zag. Leuk, maar wel een beetje weinig vermogen en geen gouden afzichtelijke wielen. Gelukkig is er een tjoener voor mij. Volgende keer wel ff die folie wegshoppen.
Ik vind het wel een lijpe bak
Op de thumbnails vond ik hem wel iets hebben, maar op de grote foto’s … carbon fiber overload
Deze is van Manny Khosbin.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).