Maserati A6G 2000 is al bijna 60 jaar een nekkendraaier

Auteur: , 17 Reacties

Een klassieke two-tone coupé met een enorme drietand in de grille. Jep, dat kan alleen maar de A6G 2000 van Maserati zijn. Op dat bekende klassieker- en conceptfeestje aan het Como-meer stond hij opgesteld, en dat schreeuwde om een paar foto's.

Van de klassieke A6-serie verscheen op een gegeven moment een sportievere versie, die in plaats van een 1,5, een 2,0 zes-in-lijn onder de motorkap kreeg toegestopt. Mede omdat het de wens was van klanten om meer vermogen in hun Maser te krijgen. Een 2.0 met iets meer dan honderd pk, gecombineerd met het lage gewicht van de tweedeurs was dan ook goed voor een topsnelheid van 200 km/u. Let wel, we hebben het hier over een Italiaan uit 1956.

Van de A6G werden er 16 in elkaar gesleuteld, en de roodzwarte unit in kwestie kreeg een body mee van de Turijnse coachbuilder Carrozzeria Allemano. De auto is nu in handen van een Nederlander (Marcel Lammeree). Qua styling misschien iets minder begerenswaardig dan de Maserati A6G/54 van Jay Kay, maar nog steeds om door een ringetje te halen. Meer beeld op Klassiekerjunk.17 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Neah, doe mij de DBS maar.
Maserati is altijd al ongelooflijk goed geweest in het maken van de meeste schitterende voorkanten waar je echt helemaal bij wegsmelt, maar om een of andere rede lukt dit nooit helemaal bij de achterkant…
@likeaboss:

lijkt idd een beetje op de achterkant van een Amazone ..
niet spectaculair maar wel helemaal af ..

nix meer aan toevoegen ..
@likeaboss: Kvond de Ghibli en alle modellen die rondom dat jaar gebouwd zijn nou niet heel inspirerend.
@jzaero: man alstublieft, de Ghibli is een va dé meest geniale auto’s ooit bedacht, een Kunstwerk
@loloo: eens! En tijdloos!
eleganter dan dit gaat het niet snel worden ..
op en top sophisticated ..

meest bijzondere is misschien nog wel dat er tevens geen “vrouwelijke” lijn in te ontdekken is ..
Gauw doooor de lakstraat heen halen ,dat twotone verziekt hem aardig.
@norge:
Mag ik het niet met je eens zijn? Deze kleurencombinatie was in die tijd bijzonder chique en past daarom heel goed bij deze klassieker.
+1 in vind het juist een briljante combi, te meer omdat je ziet dat het uitermate nauwkeurig gerestaureerd is. Vakwerk.
@sir_smokalot: Ik vind het ook geweldig staan, sowieso respect voor deze wagen! 2.0 6-in-lijn, heerlijk rauw geluidje moet daaruit komen, uit zo’n oudje!
@9000cse Tuurlijk ,maar mag ik proberen mijn mening te onderbouwen? http://ts2.mm.bing.net/th?id=I4544222017422041&pid=1.1
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
twee liter straight six? Ook met twin spark?
Prachtig, al vind ik z’n opvolger (de 3500gt) nog net iets strakker. Dat is mijn droom Maserati, maar mn Sebring mag er ook wezen ;-)
@raphael: Laat nou die Sebring mijn droom-Maserati zijn. Die van begin jaren 60 dan he, het liefst een serie 1, die vind ik net iets mooier.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).