Maserati Ghibli keert terug! Kubang wordt Levante

Auteur: , 32 Reacties

Goed nieuws! Maserati laat de legendarisch naam Ghibli terugkeren! Je zou wellicht denken dat ze deze naam op een 2-deurs coupe gaan plakken, maar dat is helaas niet het geval. Deze naam zal gebruikt worden voor een sedan die kleiner wordt dan de Quattroporte en moet gaan concurreren met de 5 Serie, A6 en E-Klasse.

We gingen er eigenlijk vanuit dat deze auto de naam ‘Levante’ opgeplakt zou krijgen, maar die naam gaat Maserati gebruiken voor de SUV die we tot nu toe kenden als Kubang. Volg je het nog?

Maserati staat momenteel aan de vooravond van een grote stroom nieuwe modellen. En dat hebben ze nodig ook, want de hoeveelheid verkocht auto’s moet groeien van 6.159 vorig jaar naar 60.000 in 2020. En dan zijn nieuwe modellen wel zo welkom. We zetten het even op een rijtje.

Nieuwe Quattroporte
In januari tijdens de autoshow van Detroit zal Maserati de 6e generatie Quattroporte onthullen. Een auto die ten opzichte van het huidige model wat groter zal zijn om beter de strijd aan te kunnen met de Rapide, 7 Serie en S-Klasse.

Ghibli
Begin 2013 (autoshow van Geneve of Sjanghai) zal Maserati een tweede sedan onthullen. Deze Ghibli zal gebaseerd zijn op het platform van de Chysler 300 en moet de strijd aanbinden met de BMW 5 Serie, Audi A6 en Mercedes E-Klasse. Onder de motorkap komt niet alleen een nieuwe V6 met turbo’s te liggen die Ferrari heeft ontwikkeld, maar ook een V6 diesel.

Levante
Een jaar geleden onthulde Maserati in Frankfurt de Kubang, een SUV die gebaseerd is op de Jeep Grand Cherokee. Deze auto zal in 2014 in productie gaan en gebouwd worden in de VS. De naam Levante verwijst naar Via Emilia Levante in Bologna waar de gebroeders Maserati op het idee kwamen voor dit automerk.

Uiteraard zullen de GranTurismo en GranCabrio ook niet vergeten worden en dan is er nog steeds dat gerucht over een sportauto van Maserati met de motor achterin. Genoeg plannen dus voor het merk met de drietand!

PS Maserati heeft ook nog de naam Cinqueporte vastgelegd. In eerste instantie werd die naam in verband gebracht met de SUV, maar het zou ook kunnen duiden op een Quattroporte Shooting Brake. Zeker gezien de plannen van Porsche met de Panamera.32 reacties

Eentje die ik altijd wilde kopen als 1e auto.
300pk uit een 2.0 V6je.
Gelukkig genoeg ben ik omringt door mensen met verstand en heb ik m’n broek niet aan de roestplekken gescheurd.

Een nieuwe versie ervan kan ik alleen maar toejuichen zal een mooie toevoeging worden aan ons straatbeeld. Hebben de iets jongere playboys met een klein beetje smaak ook nog eens een coupe die ze kunnen kopen. En kunnen de italian fanboy’s hun hele halve fortuin stukslaan op iets anders dan een alfa.
@Hupke: Welk alternatief kwam er dan uiteindelijk wel als 1ste auto?
@alcantara:

Nog altijd geen, wat de juiste beslissing was (ik studeer nog en heb dus enkel vakantiewerk als inkomen, m’n ouders sponsoren al m’n motorverslaving, ook nog eens om een auto vragen vind ik echt wat gulzig en ik ben blij dat ik niet aan m’n spaargeld geknabbeld heb voor zoiets als een sportwagen).

Ik mag overigens m’n moeders peug 407sw altijd gebruiken wat best wel een leuke wagen is behalve dat hij van binnen echt veel te klein is (ik pas amper achter het stuur met de zetel in de uiterste stand).
@Hupke: Zo ken ik wel meer mensen met dat soort grootspraak. Eerst zeggen dat ze een oude Jag oid willen gaan kopen als ze net hun rijbewijs hebben en uiteindelijk rijden ze dan rond in een Yaris…Ook niet echt realistisch om een oude sportwagen te kopen als je niet eens vast inkomen hebt want het onderhoud is peperduur en spaargeld is imo niet bedoeld voor het financieren van auto-onderhoud.
@alcantara:

Grootspraak: het is niet dat ik denkbeeldige maserati sleutels op de toog legde. Gewoon eens rondgekeken naar wagens die te koop stonden (ook naar alfa 75 en mercedes w201 en w124 en de amazone) en me dan toch maar laten overtuigen van het niet te doen. De aankoop is niets maar de verzekering, gebruiks en onderhoudkosten zijn te hoog. Stel dat je met 2000 euro per jaar zou toekomen (en dat doe je niet) dan is het over 6 a7 jaar toch al rap veel geld.
Dan spreek je al vlug over een jaar huur of een vernieuwde keuken in je eerste huis ofzo en da’s dus ook de reden dat dat geld op die rekening staat in de eerste plaats.
@Hupke:

al eens een Alfa GTV overwogen ??

plastic all over the place .. dus roest niet ..
spotgoedkoop ..
en (in mijn ogen) een schitterende auto ..
@lincoln:

De 70’s versie heb ik nooit serieus overwogen (70’s is ook al oud en een alfa is geen volvo) en de 90’s versie is niet echt m’n ding.
Het zouden wel leuke sportwagens zijn, ervaring ermee?
@alcantara: Mooi.
@Hupke: -1 ,nog geeneens een eigen auto whoeha.
@norge:

Ik heb wel al 2 jaar (enkele maanden) een bedrijfswagen gehad van m’n vakantiewerk.
Een passat en een caddy.
@Hupke: Ofwel, nog een eigen auto.
@Hupke: Mooi.
@Hupke: Ghibli als eerste auto LOL.
@d15b2:
Ik zou niet weten waarom dat niet zou kunnen.
In België (waar Hupke vandaan komt) staat een 94’er Ghibli te koop voor 3900 harde Eurootjes.
Dat is zelfs binnen bereik van een vakkenvuller.
Hoe hij het onderhoud gaat betalen is een heel ander verhaal….
@jrk68: Aanschafprijs kan iedereen voor sparen. Het wordt pas leuk als de eerste grote beurt eraan komt en ineens toch geadviseerd wordt je OEM materiaal moet gebruiken voor reparaties – dan gaat het hard. Vooral omdat het om een dialy gaat.
@d15b2:

De bedoeling was toen wel van het onderhoud zelf te doen, het een garage met brug ed. thuis.
Maarja het is gewoon compleet onrealistisch, daar heb je gelijk in.
@jrk68:
Waarschijnlijk een exemplaar met een kapotte voorruit en aangezien die ruiten bijna niet meer te krijgen zijn is de auto dus verzekeringstechnisch total-loss.
@jon86:

Nah, vanaf 6k heb je er al die er redelijk mooi uitzien.
6 cilinder turbo’s weer terug bij Maserati!!!!!! En een 5 serie model!!! Heerlijk, kan niet wachten. De laatste Ghibli vind ik echt een vette bak. Met dat mooie achterspatbord. En met de afschrijving van Maserati zijn ze binnen 5-6j bereikbaar!!
@E34M5Touring:
yep, De handtekening van Marcello Gandini.
Wat waren dat toch geweldig leuke auto’s.
Helaas wel van een belabberde kwaliteit….
@jrk68: Ja helaas zijn onderdelen ook prijzig. Je ziet ze soms te koop staan voor een appel en een ei. Schitterend geluid. Er rijdt er 1 in Amsterdam, die kom ik heel af en toe wel is tegen. Een zwarte met donkerrood leer. Schitterende wagen.
@Hupke
Wel jammer dat het een 4 deurs sedan wordt.
Het wordt dus een soort 425 met de naam Gibli.
Ik had het ook graag anders gezien maar wie weet komt er nog een Shamal achtige coupé.
http://maserati.org.au/images/MaseratiPhotos/ROAD_Cars/Shamal/Shamal1_Gulson.jpg
@jrk68:

Sowieso dat er een coupe van komt, dat kan niet anders.
Ik ging er eerlijk gezegd gewoon van uit.

Vraag me alleen af of het echt een concurrent gaat zijn voor de 5 serie. Qua ruimte bedoel ik dan.
Ik hoop dat ze hem wat minder omvangrijk en log maken.
Blijft mooi he?
@jrk68: de Shamal! Mijn droomauto, wat een schitterende verschijning is zo\’n auto.
De huidige 5-serie, A6 en E-klasse zijn inmiddels zooooo gewoontjes om te zien dat ik hoop dat er wat verfrissing komt met de Ghibli!

Lastige is hier in NL dat Maserati waarschijnlijk lastig ligt met leasen…
@hoshi: Lexus GS, Infiniti M35? en ook Porsche komt als het goed is met een 5-serie, E-Klasse concurrent.
Het zal wel weer heel mooi klinken en er ook zo uitzien.Hoop dat ze het bekende Cartierklokje er wel inhouden.Afwachten tot de eerste (spy)foto’s verschijnen.Meer kunnen we nu niet doen he.
schitterende auto’s, de Ghibli Cup-uitvoering is mijn favoriet: 330pk uit een 2.0, en een heerlijk geluid
2013 wordt een belangrijk jaar dus de nieuwe Bentley Continental Flying Spur, de nieuwe S-Klasse, nieuwe Quattroporte en de nieuwe Enzo.
Niets is beter dan 4.7 v8
Maserati, misschien wel het merk met de mooiste designs van de afgelopen jaren…., en meer van dat soort designs kan ik alleen maar toejuichen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).