Maserati GranCabrio Sport opgefrist en extra powerrr

Auteur: , 45 Reacties

Als laatste model van de GranTurismo/GranCabrio range heeft nu ook de GranCabrio Sport een kleine facelift en extra power gekregen. Er zitten nu 10 paarden extra onder de motorkap en de boel is weer lekker strakgetrokken.

De gefacelifte GranTurismo zagen we begin dit jaar al in Geneve, afgelopen week is in Moskou de opgefriste GranCabrio Sport gelanceerd.

We zien een nieuwe bumper met trekjes van de MC Stradale en ook zijn de koplampen aangepast. De V8 perst er nu 460 pk/520 Nm uit en dat is 10 pk & 10 Nm meer dan voorheen.

Wist je trouwens dat er sinds 2007 al meer dan 15.000 GranTurismo’s verkocht zijn?45 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Vond de oude toch veeel mooier.
Hoe doen ze dat toch bij maserati?, eerst maken ze een prachtige wagen genaamd granturismo, daarna maken ze daarvan een geweldige cabrio versie, en nu komen ze met een nog mooiere en betere versie van de grancabrio!
@bbroek: Er is niet veel mooiers aan hoor -_-
Logisch dat er 15.000 GT’s verkocht zijn. Wie wil er nu niet zo’n mooie auto in zijn garage!?
Tja… Het gene waarom ik altijd al van Maserati heb gehouden is om de elegantie van hun modellen. Helaas kan ik dat niet echt zeggen over deze vernieuwde versie, gezien de grote gapende lucht inlaten naast de grill.
@likeaboss: Dat ia de Sport versie alleen. Gelukkig inderdaad…
Prachtige wagen. Samen met de Aston Martin DBS de meest stijlvolle en mooiste wagen op dit moment te koop. Droomwagen!
”Wist je trouwens dat er sinds 2007 al meer dan 15.000 GranTurismo’s verkocht zijn?”

zou het raar zijn dat ik het wel wist? :P
@eindbaasje:

Geloof het of niet, maar ik wist het wel hoor.
Het blijft een prachtige auto!!! Als ik het geld had, had ik geen moment getwijfeld om een Maserati te kopen. Maarja, welke!? Quattroporte, GranCarbio of MCStradale!? HELLUUUPPP
@smotsholle:Naar mijn bescheiden mening de quatroporte : Dat wordt denk ik een klassieker. Pracht sedan!
@nostravinniedus:
Het was de nieuwe GranCabrio die me verleidde tot een bezoekje aan de dealer.
Uiteindelijk werd het een Quattroporte Sport GT S vanwege de brute ervaring met de 4.7 motor en sportuitlaten. En de looks uiteraard. Er was toen nog geen vergelijkbare GranCabrio qua sensatie en uitstraling.


Ik had onlangs een afspraak met een fanatiek Porsche rijder, hij wilde graag een keer in de 911 GTS meerijden. Maar die stond nog bij de dealer. Hij was teleurgesteld dat ik met de Quattroporte aan kwam rijden.


Nou dat heeft hij geweten :-)
@zdev: Goeie verkoper zeg.
@kaasboerin: niet daar gekocht :-) Slechte verkoper dus.
@zdev: Een porsche kan je niet vergelijken met een maserati.
Een maserati is een kunstwerk bijna, en nog over het geluid te zwijgen. Echt super. Je reist in stijl en comfort een echte gt.
Maar een porsche is een racer, die rijden stijf, snel en superprecies.

Je moet op dat gebied een keuze maken, indertijd heb ik mijn turbo verkocht omdat ik er niet meer mee reed. Heb daarna ook voor de keuze gestaan tussen een maserati en een bentley gt. Ik heb voor de snelheid, luxe en comfort van de gt gekozen, en naar mijn mening is de maserati een beetje ‘traag’.
@posteldude: Euh je bent 23 en je avatar is een mini. En jij hebt ondertussen al een Porsche Turbo gehad en rijdt nu een Bentley Continental GT? Klopt hier iets niet of zijn het gewoon vooroordelen aan mijn kant?
@adyton: En noemt zichzelf ‘dude’ haha.

ot. Tijdloos ook deze auto vind ik weer prachtig.
@posteldude: raadseltje voor je: ik heb niet gekozen.
@smotsholle:
Het blijft natuurlijk persoonlijk maar ik zou voor deze gaan.
http://dreamcars.punt.nl/upload/maserati_3200gt_.jpg
@jrk68: Ben nooit echt een liefhebber geweest van de achterkant van de 3200GT. De rest was wel top.
@smotsholle: Ik zou voor de GranTurismo S gaan. Is alles wat gecombineerd. Stijl en sportief. Enige dat de Quattroporte daar kan aan toevoegen is meer ruimte. Hangt er van af of je dat nodig hebt.
@adyton: een bmw 5 serie heeft bijna nog meer ruimte..
@zender: ik had misschien iets praktischer moeten zeggen. Hoe dan ook vergelijken we modellen binnen eenzelfde merk he :)
@adyton: In dat geval, in de Quattroporte is er ruimte te weinig. We kunnen niet eens twee (vliegtuig) koffers kwijt in de kofferbak. Misschien is het daar niet voor bedoelt, maar we hebben hem toch echt als combinatie anders was het model ook nooit uitgebracht, even kort door de bocht..
Om echt te concurreren met Ferrari en Lamborghini had ie eigenlijk 100 pk meer moeten hebben.
Je hebt ook kopers die geilen op cijfers en dan zou er wel hogere verkoopcijfers zijn behaald ;)
Neem niet weg dat ie gruwelijk goed klinkt.
@smoked:
Ze mogen niet concurreren met Ferrari….
@smoked: Dat is toch niet echt nodig. Hij moet niet echt concurreren met die 2 merken. De Maserati heeft andere concurrenten. Aston is toch volgens mij de grootste.
@smoked: Ze concurreren meer met Aston martin, Ze concurreren niet met eigen huis merken.
@smoked: Maserati hoeft daar niet mee te concurreren, maar bedient een eigen segment, dat van luxe, bijna ingetogen sjieke sportauto’s. Ingetogen totdat je hem start. Ferrari en Lamborghini zijn puur op sport gericht. Leuk voor in het weekend of op een circuit, maar het zijn geen daily drives terwijl je met een Maserati niets liever wil dan de hele dag cruisen en scheuren en weer even uitstappen om er nog even naar te kijken, om weer verder te touren met pijn in je kaken van de grijns. Aston Martin is inderdaad een betere tegenhanger. Of nee toch niet, Maserati wint het met gemak met design en emotie.
@zdev: Mooie woorden van een Maserati liefhebber :)
Wel niet zo objectief :p Ik hou van beide merken en vind dat qua design en emotie Aston perfect kan tippen hoor. Alleen heeft elk merk zijn eigen flair. Maar beide merken kunnen echt op veel vlakken vergeleken worden. Zeker de laatste jaren vind ik beide merken echt heel gelijk lopen.
@zdev: Ik twijfelde eerst of het waar was dat je echt een Sport GTS had, maar nu ik dit zo lees, ben ik er van overtuigd dat het wel zo is.
Een standaard GranCabrio heeft meer stijl vind ik. Mooiere en rondere lijnen.
Wat mooi dat er al 15000 granturismo’s verkocht zijn. Dan zal er vast wel ergens een pre face-lift model te vinden zijn met kleuren die je wilt. Ik vind die nieuwe bumper er niet uitzien naar mijn bescheiden mening.

BTW, mocht ik het later gaan maken in mijn leven ga ik denk ik net als zdev voor een Quattroporte. Die zijn (nu nog wel) zooo mooi
Die roosters naast de grille zien er echt niet uit!
Echt coole bakken die maseratis
15.000? Allememachies, wat een aantal.
Ik zou, als ik geld teveel had, een GranTurismo S met wat details van de McStradale zoals motor en uitlaat aan Maserati vragen… zou vast wel goedkomen.
@w0o0dy: Als je maar met flappen zwaait..
@jensdm: als je gepassioneerd bent EN flappen hebt, krijg je bij Maserati veel gedaan. Echte liefhebbers hebben best een streepje voor als je direct met het merk contact hebt.
Van een prachtige auto maken ze gewoon een nog prachtigere auto!
Vind de maserati’s er tegenwoordig een beetje gedateerd uitzien helaas. Tijd om flink te vernieuwen daar!
vind het een mooie auto, wil ik wel in mijn garage hebben staan :)
Zoveel mooie dan een aston, qua looks en sounds.
Wel opvallend is dat over Maserati maar weinig mensen hier slecht praten :) goede zaak vind ik want blijven pracht wagens en hopelijk word er binnen een jaar of 5 een sleutel hiervan aan mijn bos toegevoegd:D
10pk meer dan voorheen? Dat ga je echt merken… Man, haal er eens eerst 200kg ervan af…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).