Maserati Granturismo Sport: 460 pk

Auteur: , 26 Reacties

Voor de mooiste Maserati van dit moment staat in Genève een update geplaatst: zwaai zwaai Granturismo S, met je 440 pk, en hallo Granturismo Sport (460 pk).

De Granturismo S is momenteel Maserati’s bestverkopende model, tussen de wat lichtere non-S-variant (4,2 liter V8, 405 pk) en de hardcore MC Stradale. Sinds zijn introductie in 2008 waren de vermogenscijfers onveranderd, en dus keken de engineers nog eens kritisch naar de befaamde 4,7 liter V8 onder de mooi gewelfde motorkap, met als resultaat de 20 pk vermogenswinst.

Hoe het maximumkoppel (490 Nm) zich ontwikkelt is niet bekend gemaakt, maar de 0-100 moet nu in minder dan 5 seconden gepiept zijn. Dat zal ook wel, want de huidige cijfers liggen op precies 5 seconden.

Ook bij de Sport is zelf schakelen er niet meer bij, de klant heeft de keuze tussen een traditionele zestraps automaat en sequentiële zesbak met flippers. Met de S wordt ook diens voorbumper met pensioen gestuurd: de Sport heeft een snoet die de luchttoevoer richting motor en remmen moet optimaliseren. Daarnaast zijn de koplampen licht gewijzigd, en heeft de Sport standaard daytime running LEDjes. Ook de achterlichten zouden anders zijn, maar dat is dan vrij subtiel gebeurd. Zodra alle info los is zullen we uiteraard voor een update zorgen.

Die Limited Edition van laatst was dus een afscheidsmodel. Dan baal je ook een beetje als je die in je maag gesplitst gekregen hebt..26 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Ze zullen vast nog wel ergens een oude bumper hebben liggen. Verder, het is een granturismo, dus altijd lekker (met de oude bumper)
…ben ik toch benieuwd wat de letter ‘S’ voorheen (dan) betekende.. ;-)

Geweldig mooi auto…enja, iedereen is het deze keer wèl met mij eensch !
Word het niet een keer tijd voor een volledig nieuwe Maserati?
Vind je de Granturismo gedateerd ogen dan?
@sir_smokalot: Ik vind hem er nog niet gedateerd uit zien. Hij is al sinds 2007 in productie. Dat is nog niet echt lang maar het zou leuk zijn als ze een keer met een volledig nieuwe auto kwamen. Niet iedere keer een facelift of snellere uitvoering.
@raoulkroes: Zo oud is de Gran Turismo nog niet, toch?
@raoulkroes: 2008. Vier jaar oud.
@raoulkroes:

De gt hoeft van mij nog niet met pensioen. Maar een kleinere, lichtere en sportiever coupe mogen ze er wel naast maken. maar dat zal wel niet mogen van Ferrari.
Het enige wat ik mis aan deze wagen zijn gewaagdere achterlichten. Vond de units op de vroege 3200 altijd een toonbeeld van buiten de box denken. Jammergenoeg niet op dit model.
@garp: Dat out of the box denken had tot gevolg dat er geen typegoedkeuring was voor de USA. Daarom kreeg de 3200GT al snel hele lelijke achterlichten.
Net nu de California met een 490pk motor komt, krijgt z’n broer 460Pk zoals de “oude” California!!! Ook toeval???
Bij Novitectridente kun je een upgrade van 20 pk krijgen voor je GT-S!
Blijft een mooie wagen.
Niks boven de MC Stradale!
Hoezo de sport meer vermogen geven dan de mc-stradale? Beetje vaag? Maar verder een mooie auto en staat hoog op Mn wenslijstje (onder de quattroporte sport gts)
@kevinc3: Omdat het karakter van een auto niet alleen bepaald wordt door zijn vermogen. Op de track zal een MC Stradale waarschijnlijk nog steeds rapper zijn dan deze, ondanks 10 pk minder.
Wat een lekkere bak is het toch!
ziet er goed uit :D ik vind die nieuwe bumper ook wel erg gaaf ;)
Het lijkt alsof de achterlichten wat groter zijn geworden? Vind ze er opeens een beetje lomp uit zien.
Verder blijft dit toch een heerlijke wagen. Mooi om te zien dat Maserati gewoon zijn eigen ding blijft doen en niet mee doet aan de pk-strijd
@akrapovic:
Ik ben het met je eens hoor, lijken groter geworden en iets meer naar beneden geplaatst?
Trouwens wel een heeeerlijke uitvoering dat blauw met zwart!
@wouteraerox: ja inderdaad iets meer naar beneden. Is er niet mooier op geworden
Wat blijft het toch een lekkere bak
Zeer mooie wagen! alleen jammer dat hij maar 20pk winst heeft, doe er dan meteen 60 pk bij.
@maseratizzzzzzzz: idd vind ik ook
Lekkerding.
Wowww hou je vast wel 460 ?!? wanneer gaat maserati nou eens echte blokken erin leggen dat zich kan meten met lambo en ferrari.
hier kan ik prima mee leven hoor

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).