Mazda RX-8 is nog niet dood: 1.000 extra exemplaren

Auteur: , 23 Reacties

Niet lang nadat bekend werd dat de Europese versie van de RX-8 was doodverklaard, kwam Mazda met een feest- annex uitzwaaimodel: de RX-8 Spirit-R. En hiermee werd de huidige Wankelmotor van Mazda weer iets langer in leven gehouden. Smaakte zulks naar meer? Goed nieuws, want de oplage wordt uitgebreid met 1.000 exemplaren.

Dit betekent dat er in totaal 2.000 stuks van de Spirit-R op de Japanse markt komen, want buiten de landsgrenzen wordt ‘ie vooralsnog niet aangeboden. In Europa maakt de RX-8 al helemaal geen kans meer, aangezien de 231 pk sterke wankelmotor een Euro 4-norm heeft en daarmee illegaler is dan een vreemdeling zonder paspoort.

De Spirit-R is te herkennen aan zijn donkerder-dan-standaard achterlichten, koplampen en mistpitten. Voor de buitenkant zijn de kleuren Aluminum Metallic, Sparkling Black Mica, of Crystal White Pearl Mica te verkiezen. Achter de 19-inch velgen (18″ voor de automaatversie) zijn rode remklauwen en grotere schijven te vinden terwijl de Bilstein-dempers een verbetering van het bochtengedrag voor hun rekening nemen. Het interieur kennen we nog wel, want dat viel de vorige keer al aardig op door de kneiterdikke kuipzetels van Recaro. De transmissietunnel is in pianozwarte lak gestoken en de pedalen zijn uit aluminium opgetrokken. Eindelijk, een Special Edition waar serieus werk in is gestoken.

Als de laatste RX-8 Spirit-R in juni van de band loopt in Hiroshima, zijn er sinds april 2003 in totaal 192.094 stuks van deze vierdeurs coupé met onconventionele krachtbron op de markt gebracht. Mooi, en kom nu maar door met die RX-9.

Met dank aan Carreza voor de tip!23 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Is dat niet de auto, waarbij je na 100.000km het hele motorblok moet vervangen ? ;-)
@Megakix: Yep!

En waarbij je eerst het blok moet laten warmlopen voordat je de motor weer uit doet…
@Megakix: Tja sommige mensen krijgen alles stuk.
Maar rustig warmrijden en tijdig goed onderhoud kan zo’n blok heus wat hebben. Maar er zijn inderdaad bovengemiddeld veel stuk gegaan.
Waarschijnlijk omdat de mensen niet weten hoe ze een wankelblok moeten behandelen… met dat moet je RIJDEN, anders gaat het blok kapot…
Ik begin me af te vragen wanneer die RX-9 op de markt komt. Altijd jammer met dergelijke wagens dat er nooit meteen een opvolger klaar staat.
Auto voor autofielen ,de rest koopt maar een Audi.
Toch heb ik stiekem altijd wel een zwak gehad voor de wankels van mazda. Misschien dat ik nog eens een rx8 koop..
Prachtige wagen met geweldige rijeigenschappen.
utr1984 via Android app
Geweldige auto om te rijden, maar nu wel beetje passé. Voor de facelift sowieso mooier.
Prachtig, prachtig.
Maar laat nu maar eens wat zijn van die RX9 ;)
waar blijft die Rx7???
Dit is nog eens een prachtige bak!
Het enige wat ik jammer vond was zij onbetamelijke dorst.
Hazes was er niks bij, maar oh wat reed dat ding heerlijk.
Het gemak waarmee je toeren maakte was echt waanzinnig kon m’n elise niet tegenop. Maar die verbruikte veel minder maar breng daar de kids maareens mee naar school.

Nee in mijn hart blijft een warm plekje voor de rx8. R.I.P.
RX8 is een heerlijke wagen! Alleen het verbruik is een groot nadeel.. Kan je beter doorsparen voor een 2de hands AMG.
@rubenpriest: moet je je wel willen vertonen in een Mercedes.
Afvoeren die lelijke bak!
Mazda RX 8 Spritt R is wel een toepasselijke naam ;)
Ging Mazda geen dubbele opvolger voorzien? Een RX-7 als meer sportief baasje en een soort RX-8 als ‘familievriendelijke’ oplossing? Laat maar komen zou ik zeggen!
Heb een paar keer mogen rijden met de RX-8 en ik moet zeggen dat het elke keer supergaaf was. Vooral die 231pk versie trekt zo lekker bovenin de toeren en een fantastisch onderstel.
Supervette wagen, jammer dat de wankelmotoren van Mazda moeten verdwijnen.
Wel n mooie auto
1 van de mooiste Mazda’s ooit! Maar dan wel een wat oudere versie, nieuwere zien er te gelikt uit.
Ik zou zo grag ene RX8 willen kopen.Ik heb er nu eindelijk het geld ervoor maar het is gewoon niet te doen met zijn dorstigheid en de dure benzine prijzen van tegenwoordig

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).