Mazda6 Sportbreak – dit is ‘m! [updated]

Auteur: , 32 Reacties

Mazda heeft een nieuwe Mazda6, en met de persplaten van vorige week werd al voorzichtig een beeld geschapen van de nieuwe japansedan. Maar wie had gedacht dat we al zo snel kennis zouden maken met de Sportbreak-variant?

Bij de feestelijkheden rondom het startsein van de Mazda6-productie in Hiroshima stond een tevreden CEO Takashi Yamanouchi gisteren, onder toeziend oog van 500 genodigden, handen te schudden met soortgelijke bobo’s. Met op de achtergrond een vrolijk geparkeerde Mazda6 Break, gehuld in slingermeuk om het lijnenspel wellicht nog iets te verbergen.

Maar hier valt weinig meer aan te verbergen. Wat opvalt is de erg schuin aflopende daklijn die de Mazda6 op het eerste oog een smooth uitstraling geeft. Tel daarbij op dat Mazda een aantal leuke motoren in petto heeft met SkyActive-techniek -waaronder de i-ELOOP-noviteit– en leaserijders hebben opeens een bijtellingsvriendelijke keuze erbij. In Moskou wordt de 6 eind deze maand gepresenteerd, daarna staat hij vanaf begin oktober in Parijs. Of we de SportBreak daar ook zullen zien is nog niet bekend.

Bekijk de meubelboulevardcruiser DAARZO in het groot.

Update – nu met lolvideo, inclusief drifig zwaaiende Japanners:32 reacties

Hmm, dat ziet er sexy uit, zoals meestal van Mazda. Wie haalt die slingers er even af??
Goed bezig die jappen. Eigen identiteit kweken met een gelikt design. Met de juiste bijtelling kan dit wel eens de leaseslet van 2013 worden!
@Neptukker: Niet zo sarcastisch…..
@eklasse: Waarom zouden positieve woorden over een niet Duits merk gelijk sarcastisch zijn? Mensen die liever een ster in de voorruit hebben dan op de motorkap, ze bestaan echt.
@pininfarina: dat van mij was ironisch.. En dat van jou achterhaald.
@eklasse: Achterhaald? Blijft een feit hoor? Alleen al omdat ik voor mezelf spreek.
@pininfarina: Ja, spreek gerust voorjezelf: “maar liever een ster in m’n voorruit” is echt een Mazda121 niveau grapje hoor. Maar succes bij carglass!
@eklasse: Grappen? Mazda 121 niveau? Wat? Huh? Accepteer gewoon dat ik liever in een niet-Mercedes rijd met een ster in m’n voorruit en als het aan mij ligt ook nog 4 lekke banden dan in een E-klasse uit ’96. Wat begrijp je daar niet aan? Met mij vast vele anderen.
@pininfarina: Ik accepteer alles: en als je daar verder problemen mee hebt verwijs ik je door met Arie Boomsma. Die is goed met dat soort zaken. Veel plezier in je Niet-mercedes en nogmaals de groeten aan die meneer van Carglass. Nog even iets om je humorniveau op te krikken:

http://www.youtube.com/watch?v=7IM7ydLicUk&feature=related
@eklasse: Waar zei ik trouwens dat ik een ster in m’n voorruit heb? Snap dat je nu heel vermakelijk bezig bent met Carglass en aan de haal bent gegaan met YouTube filmpjes maar heb daar op dit moment niks te zoeken.
@eklasse:

Het is nog steeds “verwijs ik je door NAAR”…anders klopt heel je zin niet.
Maar goed…veel plezier met je roestende e ;)
Ik vind van alle japanse/koreaanse automerken Mazda het mooiste spul maakt. Mooie lijnen en geen gepruts met downsizing/compressors etc.
Is ie wel premium??
@flipper: mazda is niet een merk dat perce premium wil zijn, het is een merk voor de gewoone mens
@flipper:
Nee, betrouwbaar en degelijk daar heb je meer aan dan fragiele onbetrouwbare gebakkenlucht.
@flipper: Dat kan niet, Mazda’s zitten na 10j pas op de 2e eigenaar niet de 14e.
@flipper: Premium is voor demente bejaarden, m’n oma van 85 belt er ook mee en zit de komende tien jaar eraan vast
@geengeldvooreennieuwe:
LOL, die houden we er in.
dat ziet er heel goed uit hopelijk kan je nu ook een beetje zelf mixen met uitvoering en motoren
Mooie auto! snap alleen niet waaarom er weer een ronde tankklep op moest komen. BMW heeft al jaren een vierkante en dat ziet er veel beter uit en doet geen afbreuk aan de lijnen van de auto.
@eklasse

Ik meen het hoor. Dit is een kandidaat leasetopper oftwel leaseslet.
@Neptukker: Ja, denk je dat ik dat niet weet? Deze Mazda is weer 2 jaar één van de mooiste Leasesletten die er in NL rondrijden (in z’n segment) en daarna is hij weer links en rechts ingehaald door de nieuwe Passat, de nieuwe C5 en de nieuwe Mondeo. Zo gaat dat hè met Leasesletten. Vandaar het woord slet waarschijnlijk. Uitermate inwisselbare auto’s. (Ik vind hem trouwens ook gewoon mooi hoor. niks mis mee).
@Neptukker: waarom zou je een Mazda leasen als je ook een auto met meer merkwaarde/imago voor hetzelfde geld kunt leasen? Geen hond die een Mazda least als een Alfa ook kan. Juist de japanners leggen het af in de lease door gebrek aan karakter. Als je m niet zelf betaalt is kwaliteit helemaal niet belangrijk
Ben wel fan van Japanse auto’s. Mazda is altijd al een goede en betrouwbare merk geweest en langzamerhand worden de auto’s ook mooier. Deze auto doet absoluut niet onder voor een Insignia, Passat, Mondeo, of de nieuwe 508. Trouwens Mazda is een stabiele merk die zelden tot nooit negatief in het nieuws komt.
Doe mij er maar een ben enthousiast over deze nieuwe 6 Sportbreak.
Mazda is al jaren erg goed bezig! Het valt mij wel op dat men in deze tijden van vakantie en mooie weer erg fel op elkaar is, of klik ik toevallig die onderwerpen aan;)
Ligt het aan mij maar probeert Mazda hier nu een sportwagen van te maken. Eigenlijk vind ik het tegen vallen, maar dat kan gezichtsbedrog zijn.
Zijn er al meer foto’s of moeten we het voorlopig doen met deze ene?

En profil geen verkeerde verschijning.
Waarom die slingers?
Mooie wagen hoor! Mazda maakt altijd wel mooie wagens. Zoals @Kangoohater al zei “Ik vind van alle japanse/koreaanse automerken Mazda het mooiste spul maakt.”
Toch liever de Honda Accord dan. Oogt beter… in mijn ogen.
Ook ik vind dit een erg mooie auto.
Wat ik me echter afvraag is, waarom ze deze modelvariant “Sportbreak” noemen. Als je probeert je deze auto voor te stellen in geheel zwart, dan zou wat mij betreft -op basis van de nieuwe “trend”- ook best kunnen spreken van een shootingbreak……….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).