McLaren 12C Can-Am Edition Racing Concept is hot

Auteur: , 15 Reacties

Dit is een track-only concept van McLaren. Meer downforce, meer pk's en bedoeld voor het Concours d'Elegance van Pebble Beach.

Deze McLaren 12C Can-Am Edition Racing Concept (lekkere korte, pakkende type-aanduiding ook) is gebaseerd op de McLaren 12C GT3 racer die we al een tijdje kennen. Dit concept is echter voorzien van een aerodynamisch pakket dat is aangepast door de heren van de F1 afdeling van McLaren met als resultaat 30% meer downforce. Dat is natuurlijk deels te maken met het feit dat je je bij een concept niet aan de regels van raceklasses hoeft te houden.

McLaren 12C Can-Am Edition Racing Concept
Mede daardoor konden ook de motorregels genegeerd worden en dus werd de 3.8 liter V8 gekieteld tot 639 pk, de sterkste MP4-12C tot op heden. Het drooggewicht van de Racing Concept is slechts 1200 kilogram. Om dat allemaal een beetje verantwoord tot stilstand te kunnen brengen is er een speciaal door Akebono (wie kent ze niet) ontwikkeld remsysteem gemonteerd en een setje Pirelli raceslicks.

Stuurtje
Leuk detail is nog het stuur, dat is afgeleid van het exemplaar dat Lewis Hamilton in zijn handjes heeft tijdens een F1 race. De Racing Concept staat binnenkort op Pebble Beach te shinen en is ook “ontwikkeld met de Amerikaanse markt in het achterhoofd” aldus het persbericht. Een afgeleide hiervan zal dus binnenkort wel voor de Grand-Am series verkrijgbaar worden, gokken wij zomaar. Zou deze McLaren net zo heetgebakerd zijn als haar oudere broers?15 reacties

Supercoole livery! Impressive…
1200kg?? What the fuh, well played.
@kaasboerin: ja knap hoor, een onderhands bijna 10jaar oude murcielago r-gt weegt 1.100 kilo. Met ze dikke v12 achterin. Om zo’n wagen serieus te nemen moet ie maximaal 1000kg wegen!
@lambo4all: Sir yes sir.
Nu ziet de MP4-12C er eindelijk wat stoerder eruit.
Begint te lijken op de legendarische McLaren F1 GTR.
Deze had ca. 680pk en woog iets meer dan 1000kg.
I think I’ve just wet myself…
poeh nog even en je krijgt bij dit soort auto’s een depend bijgeleverd.. Wat een mooie auto
Zie hier de concept voor de GTE versie die volgend jaar komt. In ieder geval, dit lijkt mij de concept. Net zo als Lotus een paar concepts uitbrachten voordat ze de Evora GTE officieel maakten.
Zo is dat ding nog wel te hachelen
Wat een schitterende wagen!
Can-Am? Waarom zit er een dak op dan. Lame.
Dit is geen can-am concept dit is een (leuke/snelle) mp4-12c met can-am op de deuren geverfd.
Ziezo dat hebben we ook weer uitgeklaard.

Een beetje stoefen met je heritage kan goed uitpakken maar houd het dan voor speciale gelegenheden.
Deze ziet er wel heel dik uit. hoor. mogen ze van mij zon straat versie van maken
Binnenkort een soort ‘FXX programma’ bij McLaren? :-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).