‘McLaren F1-opvolger heeft 1.000 pk’

Auteur: , 26 Reacties

Interessant: terwijl de Ferrari Enzo (die 'eind dit jaar' onthuld zal worden) nog volop wordt geknipt in spyshots, schijnt die andere superexclusieve hypercar, de McLaren 'P12', al volgende maand op Pebble Beach onthuld te worden. En hij krijgt volgens de geruchten eveneens 1.000 pk. Like!

Het Pebble Beach Concorso d’Eleganza in Californië is wellicht het bekendste ‘concours’-evenement waarin de rijken der aarde samenkomen om met elkaar naar opgepoetste auto’s te kijken, en vervolgens aan de zijlijn, vergezeld door dure bubbels en Cubanen, zaken te doen. Deze gigantische concentratie miljonairs en miljardairs werkt als een magneet op de exclusieve fabrikanten, die er elk jaar aanwezig zijn om maximaal te slijmen bij hun klandizie, want het is er goed zaken doen.

CarsUK meldt nu op basis van een gesprek met een McLaren-klant dat de auto a) 1.000 bhp (1.010 pk) heeft en b) dat de eerste (privé-)onthulling op 19 augustus tijdens Pebble Beach plaats zal vinden, aan een select publiek. Laten we hopen dat een van deze gefortuneerden zijn camphone mee naar binnen smokkelt, want het lijkt er op dat de deuren voor het publiek gesloten blijven…

Vorig jaar toonde McLaren op hetzelfde evenement overigens de MP4-12C Special Operations. Laten we hopen dat het een gewoonte wordt om elk jaar met iets leuks op de proppen te komen.26 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Die renders zijn wel mooi.
Als die hier op lijkt is het wat mij betreft de mooiste van wat er op dit gebied in de pijplijn zit.
Mooi in lijn met de F1 wat uiterlijk betreft.
En of die nou 600, 800 of 1000pk wordt zal mij een biet zijn.
@jrk68: titel had ook kunnen zijn: nieuwe Mc Laren op pebble beach is saai. (hij mist voor mij in elk geval hij F1 gevoel van het origineel) dit is een homemade lotus kitkar qua uiterlijk.
@eklasse: Ach alles beter dan een Bauern Benz.
is die render een grap das gewoon de mclaren mp4 met ledjes en wat mini aanpassingtjes!
@Flamingo: aanpassinkjes
maareh wel leuk dat we m al zo snel te zien krijgen . ben wel heel benieuwd dit moet wel een erg dikke kar worden
en 1000 pk is gewoon gestoord!
@Flamingo:
En in een VW vind je het prachtig, schiet mij maar lek.
Hoop dat ’t weer een driezitter is.
Ik vind die renders zelf ook niet echt bijzonder, zat zelf ook gelijk te denken aan een MP4.
Hopelijk word die nieuwe F1 meer dan een MP4 met teveel pk’s en word het net zo’n bijzondere auto als die F1 ook was.
Lelijke render. Ik haat die mp4 neus met z’n stomme grijns.
Hopelijk wordt hij niet beter dan de Ferrari…
@ferrariaron: Ja precies, hoop ik ook…niet. Waarom is iedereen echt altijd zo lyrisch over Ferrari. Ferrari is een mooi merk maar er zijn ook andere mooie sportwagenmerken…
@masterstig: Ik denk juist dat de McLaren F1 vs Ferrari Enzo net zoiets is al Ajax-Feyenoord. Beiden sportwagens zijn de grootste, snelste in hun klasse altans de strijd tussen deze 2 merken. Ik vind beide auto’s bruut, extreem, stoer en mooi heb niet een specefieke voorkeur.
Ben héél erg benieuwd naar hoe hij eruit komt te zien. Laten we hopen dat McLaren het voor elkaar krijgt een sterke indruk achter te laten, maar dat zal wel goed komen.
Wordt de naam P12 ? Doet mij aan Ferrari denken.
@norge: nee, dat is de proectnaam. De 12C is de P11.
Ik ben allang met aftellen begonnen, dit is het mooie van auto’s. Ook al zal ik never nooit een McLaren F1 kunnen betalen, zelfs dromen en fantaseren erover is al mooi.
De F1 van toen ik meen uit ’92 had destijds een inmense indruk op mij gemaakt. Ik weet niet of de nieuwe F1 die oude zal evenaren, maar dat ook deze weer een legende wordt staat nu al vast.
Samenvattend McLaren een schitterend merk met prachtig techniek, een uniek design en zeer exclusief
Ik vind dit er prachtig uitzien, afgezien van dat balkje leds…

Ze moeten hem gewoon weer F1 noemen!
@niex: zou mooi zijn als hij F1 heet maar ik gok toch op een MP-… naam.
Geweldig nieuws, hier wacht ik al lang op. Nu maar hopen dat het uiterlijk me niet teleurstelt…
Die 1000pk hoeven echt niet. Als de wagen bruikbaar is en verdomd hard door de bocht kan dan zijn 1000pk toch niet nodig.
@Hupke: supercars zijn zowiezo niet ‘nodig’ hypercars al helemaal niet, meer als 150pk heb je niet nodig. Maar als jij straks een half miljoen neerlegt dan heb je die pk’s wel ‘nodig’ als er een f12 berlinetta naast je staat bij het stoplicht.
Hij mag van mij wel een stuk bruter worden dan die renders, ik vind het een beetje braaf.
Is er al bekend wat voor een motor er in komt? Klinkt heftig 1000pk. Al laat de McLaren F1 zien dat 627hp ook meer dan zat is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).