McLaren MP4-12C Can-Am gaat in productie

Auteur: , 12 Reacties

Dat ontbrak er nog aan bij McLaren: een race-MP4-12C die net even anders is dan een GT3-model. Gelukkig beseften de marketingboys ook dat deze niche nodig gevuld moet worden, en dus komt er een gelimiteerde run van maximaal 30 exemplaren.

Als kleine supercarbouwer moet je een beetje creatief zijn, want het ligt niet in de lijn der verwachting dat je er elk jaar even een nieuw model uit pompt. McLaren moet het tot de komst van de P1 uitsluitend met de MP4-12C doen, enn dus wordt dit model flink uitgemolken.

Op Pebble Beach stond de Cam-Am er dit jaar als concept, en nu heeft McLaren, in het raceweekend waarin voor het eerst de Formule 1 Grand Prix van Austin wordt verreden, bekend gemaakt dat de auto er komt, met zijn volle 639 pk. Wel zo logisch, want de Can-Am (Canadian American Challenge Cup) is ook een Noord-Amerikaans feestje.

Het zal je niet verbazen dat je met deze fors bespoilerde auto alleen het circuit op mag, dus posers zullen deze wagen overslaan. Kosten? £375,000, oftewel: 468.000 euro. Ketsjing! Rijke klanten kunnen hun speeltje op zijn vroegst halverwege 2013 verwachten, want in maart wordt pas gestart met de productie.12 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Zo´n klein F1-stuurtje ziet er wel weird uit in iets wat in de basis een straatauto is. Verder vind ik dit exemplaar geslaagd, zwart en oranje doen het toch altijd goed als combo.
Hoog MP4-RC gehalte…
Tsja, om het uitbrengen van een raceversie nou het uitmelken van een model te noemen..
Als het nou een ‘special edition’ met ventilatieroosterrandjes in een nieuwe lakkleur ofzo was, dan was ik het met jullie eens geweest haha.
Hoe dan ook, gave auto. Alleen wordt er sinds 1986 al geen Can-Am meer gereden dus ik ben benieuwd in welke klassen deze auto zal uitkomen.
@kaaskabouter:

Gewoon als speelgoed misschien?

De canam heb ik nooit meegemaakt maar de wagens die erin reden waren nogal wagens. Dat die tijd nog maar eens terug komt.
@kaaskabouter:
Grand Am misschien….
Zo heet dat kampioenschap heden ten dage.
Zeker wel een vette bak, alleen dat kleine stuurtje ziet er wel raar uit.
Mooi ding geworden dit. Het interieur ziet er ook goed en functioneel uit met dat F1-achtige stuur en naakte carbon.
Opeens zien die Italiaanse bakkie’s er weer mooi uit.
@norge:

?
@Hupke: Oftewel,dit is een erg lelijk ding.
Als je die Canam Edition naast zijn voorgangers in de canam zet, dan is het idd he-le-maal niets:

http://www.youtube.com/watch?v=p8Er3VzwGrY&feature=related
NICE!! Vind vooral het stuur leuk

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).