McLaren MP4-12C High Sport: 675 pk, 5 exemplaren

Auteur: , 31 Reacties

Niet verkeerd: McLaren heeft een aantal MP4-12C's een GT3-injectie gegeven. Hierbij zijn naar verluidt ook niet minder dan 75 pk'tjes aan het toch al niet zo lullige 600 pk-motorblok toegevoegd. Exclusief zijn ze ook, met slechts vijf gemaakte exemplaren.

Enkele dagen geleden verscheen er een video op internet, met daarin een MP4-12C HS in Miami. Veel meer info was er toen niet, maar dit is via McLarenlife en Teamspeed langzaam maar zeker binnengesijpeld.

Aangezien het hier een klantenprogramma van McLaren betreft is de informatie niet zwart-op-wit, maar moeten we afgaan op informatie via derden. De maker van het filmpje heeft geïnformeerd bij de lokale McLaren-dealer en naar het schijnt gaan 2 van de vijf exemplaren naar de kroonprins van Bahrein, en Ron Dennis, Mr. McLaren himself (die inmiddels zijn rijbewijs wel weer terug zal hebben). Lewis Hamilton was te druk zich in allerlei gaye kleren te hijsen, dus die krijgt er geen.

McLaren MP4-12C HS

Zowel de voor- als de achterkant wijkt behoorlijk af van de standaard. De neus is behoorlijk vertimmerd, en aan de achterkant vinden we veel onderdelen die geïnspireerd lijken te zijn op de GT3-versie van de MP4. Lekkere velgjes ook. De vermogenstoename is toe te schrijven aan een verhoging van de turbodruk van het 3,8 liter grote V8 motorblok. (via WCF)

Het ligt voor de hand dat dit de eerste uitwerking is van McLarens Special Operations-programma, dat op Pebble Beach 2011 officieel gestart werd. Prijskaartje: naar verluidt 420.000 dollar (USD).31 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Gaaf ding!
Die is echt een heel stukker dikker als de “normale” MP4!
@labrutabellezza: Idd, de ‘normale’ ziet er vrij saai uit ad buitenkant (persoonlijk), binnenin is het iets anders. Nu is hij zowel vet zowel ad buitenkant als binnenkant.
Kzie het zo’n beetje als de Agera en de Agera R :D
Wil die wagen hij ziet er gewoon zo mooi uit ????
Tjee, wat een prijs…zelfs voor ‘ons-als-we-kijken-naar-amerikaanse-prijzen’…Maar een beetje Ziptuning en je hebt er ook zo 75Pk bij.
@Megakix: Ja hoor, met je McLaren naar ziptuning…
@Svenska_Aeroplan_AB: :lol: … ik weet dat ze het bij de eerste ‘nieuwe’ auto altijd gratis doen. Kortom, ze mogen dan van mij lekker puzzelen en klooien; het oude bestand houden ze toch in portefeuille..mislukt het, dan laad je die weer in. Easy.
@Svenska_Aeroplan_AB: of;

http://www.ziptuning.nl/chiptuning/Ferrari-599-GTB-Fiorano-6.0-V12-620-pk.html#header
@Megakix: ga toch weg met je ziptuning, die rommel die zij hebben verneukt je hele auto! Ze weten niet eens wat ze installeren, ze halen maar wat software ergens anders, en is bovendien niet eens op jouw auto afgesteld..
Hoe harken we bijkomend geld bijeen om onze bijkomende kosten rond onbezoldigde herstellingen te financieren… Het leuke is dus, er gaan nog van deze mini-reeksjes volgen :-)

Cfr. Bugatti
Mijn eerste gedachte bij die voorste luchtsleuf; Scuderia style. Zie hem liever in een andere kleur. Ik word dat oranje zat op die Mc Laren. Maar als ik hem krijg.. No problem ;)
Is wel vet, maar om nu zoveel meer te betalen omdat hij gelimiteerd is…
Zo ontzettend gaaf de F1 was ,zo supercar saai deze MP huppeldepup is en ook met deze verbouwing blijft.
Ik zie een dragfilmpje in m’n glazen bol..
Deze krijg ik voor m’n verjaardag.
Echt een brute bak!
Veel mooier en ruiger dan de gewone versie!
Hele mooie bak die High Sport.
Ik heb alleen ook Elvis Presley gespot op een foto…..
Zou die er in passen…?
Een klein vogeltje fluisterde ons zojuist in dat er nog wat toe te voegen is aan het artikel. De volledige mep aan (preciezere) informatie volgt morgen.
Als je 675 pk uit dat blok wil ga je daar toch geen dik 4 ton in dollars voor neertellen?
Zo had de MP4-12C vanaf het begin moeten zijn…. Wat een fraaie wagen zo!
Ziet er wel kek uit maar door simpelweg de turbodruk te verhogen is wel erg simpel, dan zouden we dat met elk automobiel moeten doen.
WOW!!! ik vond hem al zo lekker! deze is nog een stuk lekkerder!!!
Heeft wel meer karakter op deze manier. Fraai. Hopelijk gaan ze niet de 911 kant op met 1e25 varianten!
Hommage aan de oude F1 LM? Lijkt er wel op aan de kleur en het productieaantal te zien!
Wat een bak, helemaal af zo die McLaren :). Begin dat ding steeds meer te waarderen. Wil het bijna perfect noemen. Weet dat veel mensen hier anders over denken maar zou deze misschien nog wel prefereren bóven een 458 Italia.
Ik vond m al geweldig maar dit maakt hem nog een stukje cooler:)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).