McLaren P1 Concept showt zijn enorme vleugel

Auteur: , 49 Reacties

Hele snelle auto's hebben hele grote vleugels nodig. De MP4-12C heeft er een, maar de unit dat uit de bips van het P1 Concept, de voorloper van McLarens nieuwe hypercar, opstijgt, is nog even een paar slagen extremer.

Vorige week gaf McLaren de eerste drie foto’s vrij van de P1, een concept dat door sommigen weinig charmant als een gesmolten MP4-12C wordt aangeduid. Vandaag kunnen we de gallery aanvullen met een lading nieuwe impressies, waarbij de P1 uit meerdere hoeken kan worden bekeken, en waarbij de fors uitgevallen picknicktafel centraal staat. Een supercar met zo’n 1.000 pk heeft natuurlijk wel de nodige downforce nodig.

Vanuit een ander perspectief ziet zo’n auto er meteen weer heel anders uit, met name het bovenaanzicht is aardig om eens goed te bekijken. We zijn benieuwd wat er uiteindelijk is het productiemodel van overblijft.49 reacties

I like it a lot.
Ik vind het niet eens passen bij zo een auto, bij een 911 gt3 staat het gewoon mooi maar dit is echt te groot!
Wat ziet de Veyron er opeens uit als een auto voor de grijze massa….
@moondustfocus: In mijn ogen heeft die dat altijd al gedaan, alleen prijskaartje klopt daar niet echt bij…
Ik vind het een verdomd mooie auto hoor, kan er niets aan doen. Alleen die vleugel vind ik niet zo mooi. Liever zo’n vleugel als de R8 hieronder.
Wat een knoepert!
wat een schittterend ding, hij wordt steeds mooier. Ik vind sowiezo dat McLaren heeel goed bezig is, bring it on
als ze deze ook als luchtrem gebruiken kan je je gezicht van de voorruit afschrape :P
@lambohenkie: haha, snellere tijd van 100-0 dan van 0-100.
@lambohenkie: Dit idee maar dan andersom :P*hopen dat het plaatje het doet*
@civicfk3: doet het niet bij mij, maar ik zie Jeremy Clarkson in een Ariel Atom al voor me.
Dat is een flinke spoiler inderdaad. Maar sowieso heeft het iets dat auto’s van dit kaliber (Veyron, deze P1 Concept) zo’n enorme luchtrem nodig hebben. Begin ‘m ook steeds mooier te vinden.
Dit is gewoon een ontwerp welke naar verloop van tijd alleen maar mooier wordt.

Wil hem wel eens zien in een mat finish heb het idee dat het lijnenspel dan nog spannender wordt.
Vele malen beter dan de MP4-12C, de looks spreken me veel meer aan dan de ‘simpelere lijnen” van de MP4-12C, die mij altijd doet denken aan het lijnenspel van een dinky toy. En de spoiler vind ik juist lekker eigenwijs! Gewoon omdat het kan!
@roberto: Haha, wel leuk om te zien dat meningen verschillen. Ik vind de MP4-12C juist mooi omdat hij zo simpel gelijnd is. In tegenstelling tot een 458, die erg Aziatisch lijkt door die drukke lijnen.
Gedurfd…. maar wel ontzettend mooi!
Van de achterkant is deze auto net een gesmolten pudding :’)
Geweldig! Wat een lijnen!
Gruwelijk vet!

Deze auto wordt geweldig.
Echt een mooie auto. Ik hoop alleen dat hij net zo goed ten opzichte van de bestaande auto\’s word als de oude f1 was tenopzichte van de auto\’s toen.
Er zitten een aantal fraaie elementen in maar het geheel is compleet over de top. Hij ziet er uit als een plastic tuningbak, waar de F1 van een tijdloze en stijlvolle schoonheid is.
wel, excuse my french, maar fuckerdefuck wat een prachtkar!! and i even like the color :)
Dit is gewoon totaal anders! Geen rechte lijnen zoals bij lambo en veel extremer dan bugatti! Echt gaaf! En dat de spoiler zo groot is heeft natuurlijk een reden wat betreft aerodynamica en remkracht.
Dat lipje zal er niet voor de kat z’n viool zitten, gok ik zo… Wat een wagen, deze extreme belijning vraagt om een matte lak!
Het bovenaanzicht verduidelijkt in ieder geval de typische lijnen in de zijkant; heel apart om de koelopeningen bovenop de portieren te maken!

Verder genoeg verwijzingen naar de originele F1 en naar de Formule 1 zonder ergens ‘retro’ te zijn. Geslaagd ontwerp wat mij betreft!
Maar nu nog wat interieurfoto’s graag McLaren!
En tóch blijf ik het een badkuip op wielen vinden..
Al draagt een Mclaren een grote vleugel, het is en blijft een lelijk ding…
Ding ziet er nog steeds niet uit.
nee, niks voor mij.
Als dit het hem wordt is het een grote teleurstelling voor mij. Ik denk dat ze nu bij Ferrari hard aan het lachen zijn. Nog voordat de nieuwe Enzo(f70) is verschenen staat die auto al voor op de nieuwe McLaren.
van mij hoeven ze er niet veel aan te veranderen. prima wagen zo!
@masterstig,

Haha, ja gelukkig kunnen meningen verschillen anders hadden we allemaal de zelfde auto, zelfde baan, droomden we allemaal van dezelfde auto en lagen we allemaal op het zelfde wijf te fantaseren ;)
Ik vind het een heerlijk ding om naar te kijken. Het is het totaal plaatje wat het hem doet en daar hoort die vleugel gewoon bij.
Naast het scharnier doet de lokatie vd enige achteruitkijk spiegel mij verzekerder denken dat het een saaie 2 zitter configuratie word.
Ik vind het matchbox/hotmwheels gehalte te hoog maar mss dat dat het net wel een goede supercar zal maken.
P1, Bloedmooi concept naar mijn mening.
Opnieuw de naam F1 waardig. Als je zo naar de aerodyanmica vd deur kijkt krijg je het gevoel dat ze hier dingen konden doen die ze van het F1 regelment niet mochten doen.

Dan blijft Lamborghini achter met hun Pagani concurrent. Ik zeg: een V6 met een compressor – 2 turbos – e-tron quattro – mag wel een R18 kruisbestuiving zijn. Op de Pagani motoren staat AMG dus waarom geen subtiele “quattro (gmbh)” op deze blok. Misschien kunnen assymetrische zetels als in VWs 1L concept de cockpit wat comfortabeler maken. Of, eens iets nieuws, een éénzitter met een goed camera systeem. Kan je uw trucken meteen doorsturen naar iemand zijn gsm.
Ik vind de spoiler hem zeker niet misstaan.
Ik vind juist dat door de spoiler de lijnen mooier worden aan de achterkant, hij is minder braaf ofzo, ik weet niet precies maar het staat hem in ieder geval prachtig!
Dat achteraanzicht is compleet belachelijk btw ;p precies een walvis ofzo
Ik begrijp niet dat zoveel mensen vinden dat ie eruit moet zien als een F1. Ok, een F50 lijkt nog een beetje op een F40, maar en Enzo ziet er compleet anders uit en daar hoor je niemand over… Ik vind hem geweldig!
Beste boodschappenkar.
Echt een hele gave auto. Mag voor mij zo in productie!! Al denk ik wel dat ik hem nooit zou kunnen betalen….
Datsun will rip it \’-\’
Kijk dat zie je niet vaak. De 918 en P1 samen aan het testen…

http://cdn3.worldcarfans.co/2012/9/26/medium/247555903935524527.jpg/
@autoblog Uhm jongens in jullie beschrijving om een foto te plaatsen staat volgens mij een forward slash te veel….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).