Meerderheid Chinezen rijdt door rood licht

Auteur: , 27 Reacties

Het lijkt zo simpel: stoppen bij rood, doorrijden bij groen, en je gaspedaal vloeren zodra oranje oplicht. Maar in China heeft men ietwat andere omgangsvormen bij verkeerslichten.

De Chinese staat hield een onderzoek onder 10.682 verkeersdeelnemers waaruit bleek dat 67% van de ondervraagden rode lichten dikwijls negeert. En hoewel 93,8% aangaf dat de regels rondom verkeerslichten moeten worden gevolgd, snapt 19,9% niet helemaal wat die nou precies zijn. Eenvijfde twijfelt dus wat te doen bij rood of groen. Veilig gevoel, nietwaar?

Een Chinees departement (Ministry of Public Security and China Youth Daily) hield het onderzoek in het kader van de eerste nationale Dag voor de Verkeersveiligheid. Het zint de regering namelijk niet zo dat er in de eerste 10 maanden van 2012 maar liefst 4.227 ongelukken te linken waren aan rijden door rood licht, met 798 doden tot gevolg. Volgens gasgoo.com wordt als reden voor het massale roodlichtrijden het ontwerp van steden en wegen gegeven (fietsers en voetgangers worden weggemoffeld) en ontbreekt de kennis van verkeerslichten in het educatiesysteem. En dus is het de normaalste zaak om een rood licht te negeren als er geen verkeer is dat zulks onmogelijk maakt.

Hoe de Chinese regering dit gaat aanpakken? Simpel, met een two-strikes-you’re-out-systeem. Door rood rijden levert de Chinees vanaf 1 januari 6 strafpunten op, en bij 12 stuks wordt het rijbewijs ingenomen/ongeldig. Of we zien vanaf volgend jaar een daling in het aantal rood licht-offenders, óf het gesjoemel met valse nummerborden gaat omhoog.27 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Bij rood…op het gas die poot…
Het zijn net leaserijders die chinezen….
Het 2 strikes out systeem mogen ze van mij hier ook invoeren.
En niet alleen bij roodlicht maar bv ook bij het negeren van zebrapaden.
@jrk68: Was het niet 3 strikes? OT: Waarom ben ik not amused..
@toyotafortuner: laat maar eerst lezen! En was ook in de war met het amerikaanse systeem.
@toyotafortuner: In Amerika is het zo met alles. Dus wanneer je drie keer een reep chocola steelt mag je 10 jaartjes de cel in…
@kickass:
Ach, als je dat in Saudi Arabië doet hakken ze je klauwen eraf. Dus eigenlijk zijn ze best soft daar in de States….
@jrk68: Ja hallo, in saudi-arabië gooien ze je dood met stenen als je voor het huwelijk seks hebt, zelfs als je verkracht bent. Daarmee vergeleken was Stalin ook maar een softie.
@jonkie: Alleen meisjes… en alleen als de familie dat graag wil. Wat een wereld..
@kickass: appel uit je autoraam gooien? -1000$ in je portemonnee
@banjaloeloe:
Je apple uit het raam gooien is (hoe begrijpelijk ook) erg milieu vervuilend….
Nogal logisch dat je door rood rijdt als groen en rood tegelijk branden boven een weg waar geen kruispunt te zien is (zie pica).
‘rijd eens rustig door oranje en geef extra gas bij rood, er is leven, er is leven na de dood…’
Heb dat ook in indonesie gehad toen ik daar werkte, je kan netjes voor rood gaan staan, en dan komen ze je links en rechts voorbij zetten. (Inclusief politie)
Dan voel jeje zelf ook een beetje voor lul staan, vooral als er weinig tot geen verkeer kruist. Sindsdien is het rustig kijken of er iets aankomt, bij rood licht, zoniet dan rijden.
Het lijkt misschien compleet van den gekke, maar zo snel gaat het verkeer daar niet.

Neem aan dat dit ook voor China geld.
Stop for a red light? How about NO?
Groen licht is half gas en rood licht vol gas toch?
@norge: je vergeet oranje, die is driekwart gas.
Ik had ergens eens gelezen dat Chinese mannen bovengemiddeld kleurenblind zijn.
@dennis: ..doe mij de gemiddelden, dank u ..
..als je links rijdt, mag je ook door rood rijden…kwestie van ALLES omdraaien ^^
De Chinese staat hield een onderzoek onder 10.682 verkeersdeelnemers

Verkeersdeelnemers. Dus dat is inclusief voetgangers en fietsers. Ga dat onderzoek dan eens doen in een willekeurige Nederlandse stad en dan is die 67% opeens zo gek niet meer
Als er niet in het artikel stond dat bij 2 strafpunten het rijbewijs wordt afgenomen, dan dacht ik nu dat er in China geen rijbewijzen bestaan.

Ik denk dat dat groen en rood licht samen hetzelfde betekent als hier een knipperend oranje licht.
Allemaal de fout vzn de formule1 in china tegenwoordig. Daar staat duidelijk ‘als alle lichten op rood staan kunnen we van start’
@BloodSeaker: Klopt niet, in de F1 geef je volgas bij rood en laat je je koppeling los als alle rode lichten uit gaan. Op de openbare weg werkt dat ook zo denk ik :p
Op de Nederlandse Antillen liggen de percentages niet anders.
@piebepost:
Hebben ze daar stoplichten dan?
@jrk68: Nee, maar wel red lights
Wat een fakking grote verkeerslichten! Of zijn die sjieneesjes nou zo klein?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).