Meerderheid Rolls-Royce Ghosts wordt gepersonaliseerd

Auteur: , 13 Reacties

Logisch natuurlijk. Wie meerdere tonnen neerlegt voor statige bolides uit het Britse Goodwood wil daar natuurlijk geen 13-in-een-dozijn-product voor terug. Dat zal met deze rozegetinte Ghost dan ook niet snel het geval zijn.

Ongeveer een half jaar geleden maakte Rolls-Royce bekend dat ze de Bespoke-divisie eens grondig gingen uitbreiden. Dat is de afdeling waar het clientèle met alle personalisatiewensen terecht kan. Inderdaad, iets soortgelijks als Ferrari Tailor Made, maar dan meer in de trant van chique champoepelkoelers en premium picknickmanden. Een hip spijkerstofje in een Roller zien we dan ook niet snel gebeuren.

Voor de Phantom-klanten was al iets langer een Bespoke-programma uitgestippeld (voorbeeld), maar sinds enige tijd kan de baby-Rolls-Royce er ook terecht voor allerhande aanpassingen. In 2011 koos 56% van de Ghost-kopers er dan ook voor om een bezoekje te brengen aan deze afdeling. Ter vergelijking: bij de Phantom-rijders was dat 8 op de 10. Die hebben duidelijk meer geld over (of meer behoefte aan) een stukje individualisering. In het Midden-Oosten ging 99% van alle verkochte Phantoms vorig jaar zelfs langs de maatpak-afdeling.

Twee mooie voorbeelden van Bespoke Rollers zijn te zien in onderstaande video. Een roze c.q. paarse Ghost en een soortgelijke Phantom DropHead Coupé. Hoe meer geld je achterlaat bij Bespoke, des te harder je opvalgarantie is. En voor sommigen is dat erg belangrijk.

UPDATE: Oproep aan Rolls-Royce’s Bespoke-divisie. Gaarne een waterbestendig interieur voor deze Phantom Drophead Coupé.
13 reacties

-edit: check!-
OT Ik vind het er wel bij horen in deze klasse, mooi dat ik niet de enige ben die dat vindt. Helaas hebben ze niet allemaal dezelfde smaak als ik. :P
Het pretige van bespoke is dat je zelf kan kiezen hoe opvallend het word. Je kan ook een achterlijk dure phantom maken met hele speciale houtsoorten die precies op het juiste moment gekapt zijn etc. zonder dat iemand behalve jij zelf het ziet.

BTW, ik vind dat zalm roze kleurtje best wel heel mooi, niet zo schreeuwerig, maar lekker subtiel
K raak gewoon langzaam uitgekeken op t model de phantom..
@sanderbmwfan: Maar goed dat er een (minimale) facelift voor de Phantom aankomt dan.

http://www.autoevolution.com/images/news/spyshots-rolls-royce-phantom-facelift-41921-7.jpg
@ricardo: De Phantom mag van mij part blijven hoe die is, het is en blijft een zeer indrukwekkende ding.
De Ghost is mooi maar maakt bij lange niet dezelfde indruk die een Phantom wel maakt.
De achterkant heeft iets weg van een oude Rover, maar een Phantom is met niets te vergelijken en heeft een enorme presence.
Ook al biedt een Maybach meer luxe en comfort, maar aan het d
@agera: maar aan het indrukwekkende design van een Rolls Royce Phantom kan niks tippen!
@agera: nou, zeg dat wel. Als je een phantom tegenkomt dan springt hij er gelijk tussen uit! En niet omdat hij zo schreeuwend is, maar omdat het zo’n statement is!
Persoonlijk maken? Aha ,en wat voor menselijke karakter krijgt de auto?
Tja, dit soort klanten is bespoke gewend natuurlijk. Hebben een bespoke huis, pak, schoenen, vrouw. Dus dan de auto ook maar!
Goh je kunt bijna onder die roze doorlopen man. Sla je de plank ook n beetje mis.
En die ghost blijft ook gewoon voor mensen die geen poen voor ’n phantom hebben.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).