Meest notoire bumperklevers rijden zwarte BMW?

Auteur: , 144 Reacties

Bumperklevers, iedereen heeft er een hekel aan. Of ze nu voor of achter je zitten. Vele malen was het de nr. 1 ergernis in het verkeer. Diepgaand onderzoek heeft nu geleid tot de kern van het probleem: zwarte BMW's.

Ok, dat is gelogen. Hoewel zwarte BMW’s uiteraard de ‘as van het kwaad’, is het bumperkleven niet over als we alle zwarte BMW’s slopen. Cijfers komen bij een Duits (ADAC) onderzoek van afgelopen zomer vandaan. Ondervraagden mochten daarin aangeven welke auto vaak achter ze kleeft op de snelweg. Een meerderheid (50,6 procent) heeft daarbij last van BMW’s. In mindere mate zijn ook Mercedes (32,2%), Audi (25,9%) en Porsche (8,7%) verantwoordelijk voor hun stukje bumperkleef-ergernis.

Niet in de laatste plaats zijn dit natuurlijk merken met een karakteristiek front. De nieren en angel-eyes van BMW, sterren van Mercedes en gigantische single-frame grilles van Audi vallen op. Zeker als ze de binnenspiegel volledig vullen. Mensen onthouden zulk soort opvallendheden. Tegelijkertijd vergeten ze het gros van de bumperklevers zonder opvallende uiterlijke kenmerken.

Naast type auto blijft ook de kleur hangen. De slechtste ervaringen heeft ‘men’ met zwarte auto’s. Duister, contrasterend en grimmig komen ze achter je rijden. Onberekenbaar ook, alsof er een schaduw over je lieflijk blauwe Toyota Yaris Verso valt. Een vette 43,5% van de ondervraagden krijgt een onprettig gevoel bij zwarte auto’s. Slechts 9,7% van de mensen heeft dit bij zilvergrijze auto’s.

Meer inspiratie om een zwarte auto te kopen is bijna niet denkbaar. Tegelijkertijd leggen deze eenvoudige cijfers ook weer eens reputaties van merken bloot. Hoewel een zwarte auto angst in kan boezemen en mensen weg kan jagen duiken ze bij de verkeerde uitstraling juist voor je de linkerbaan op. Soms om te etteren, soms in pure paniek. Autorijden blijft niet voor iedereen weggelegd. Tot mijn verbazing geven ook Nederlanders kleine rode sportwagentjes wel eens ruimte. Wat zijn jullie ervaringen?

Dan nog dit: wat kinderachtig. Godverdomme. Puntjebijpaaltje is bumperkleven wel een van de meest trieste, laagste acties mogelijk op de openbare weg. Kort dicht achterop rijden en dan de auto terug laten zakken is tot daaraan toe. De boodschap is dan duidelijk. (foto: autojunk.nl)144 reacties

Wasn’t me!
Vaak licht het ook aan de meden weg gebruiker die onnodig links blijft rijden , dat is ook een zwaren ergernis en ja dan ga je kleven!
@wesleym3: dan is rechts inhalen een stuk efficiënter en zelfs veiliger.

bumperkleven = schreeuwen tegen een dove
goedkoper ook trouwens, rechts inhalen kost 220 eurie, bumperkleven al snel 500-650
@Alwood: iedereen blij, meeste mensen kijken wel vreemd als ze worden ingehaald.
*kuch* zelfs over de vluchtstrook rijden is goedkoper dan bumperkleven. Nog sterker: je kan financieel beter rechts inhalen over de vluchtstrook dan bumperkleven met minder dan 3 meter tussenafstand.
En dat inhalen over de vluchtstrook schiet sowieso beter op.
@Alwood: Vaak is dat niet eens mogelijk… want zo’n linksrijder is dan bijvoorbeeld al aan het inhalen. Maar dan wel 1km/u harder dan degene die die wilt inhalen. Dus dan zit je je eigen wel kapot te ergeren.

Dit had ik vandaag :’)
@heyaudi: nee waarschijnlijk niet, want je naam luidt “heyaudi”
@bmwe46csl: Maar ik rij in een zwarte BMW.
Of je blijft een keer niet op de linker baan plakken en je geef ze gewoon de ruimte!
nee het zijn audi rijders ,die denken dat ze allemaal en R8 onder hun kont hebben.
@w211: hahaha, dat klopt!
@w211: en die denken dat ze AWD hebben, want dat stond op de folder.
@garp: Ik heb AWD kloteklapper !
@w211: terwijl 99% in Nederland een roetdiesel 1.9niks heeft :)
@Megakix: haha ja en die kloye diesels zijn een stuk langzamer als jou batavus
@darkpluisje: langzamer ‘dan’…
@w211: Blijft altijd grappig die anti Audi fans
@davidovic: idd, altijd lachen dat BMW gajes…
vanwege mn werk zit ik de hele dag op de weg, maar meestal zijn het de Audi rijders EN ook heelveel renault megane estate rijders die weten ook wel wat kleven is.
@bastiaandemos: Ik heb zwarte en grijze Audi’s en vaak ook Priussen die duwen. Volvo’s zie ik ook steeds vaker die kant op gaan en net zo gaat dat met VW Passats.
@jzaero: allemaal lease auto’s zie ik een trend?
@jzaero: komt omdat ze geen Bimmer voor zich dulden. Is iets met jaloezie. Merk ’t zelf ook vaak. Dan rijd je ze links voorbij, komen ze achter je en gaan ze zowat op je bumper hangen.
@Emile_Benz: dan willen ze race!
@solmatje: dan krijgen ze van mij een geërgerde blik in de spiegel.
@jzaero: Als je zo vaak gebumperkleeft wordt, zul je wel veel onnodig links rijden…
@mashell: Bimmer-rijders rijden nooit onnodig links…
@mashell: Don’t worry… Als er iemand is die altijd naar rechts gaat ben ik het wel… Maar als jij met 150 met je lease-Audi op mij af komt rijden terwijl ik al met 130 inhaal, is het in mijn ogen gewoon asociaal bumperkleven. Als ik 110 rijd op de linkerbaan en jij moet door mij remmen vanaf 125 heb je alle recht van spreken om mij een klootzak op de linkerbaan te noemen, but nop.
Beetje onzin. Het lijkt me niet afhangen van het type auto, maar eerder het type persoon wat in de auto zit. Bij mij kleven ze niet vaak maar als ze het doen dan zijn het meestal auto’s met type Petje achter het stuur.

Als ik dan toch een specifieke auto ga noemen, dan kom ik snel bij Golf uit…

Meestal gaan ze dan naast me staan bij het volgende stoplicht en daarna trek ik snel op en kunnen ze weer aansluiten.
@barchetta: Jongelui in een afgetrapte 3-serie kunnen er ook wat van hoor.
@barchetta: dat is de andere categorie klevers, samen met de busjes degene zonder acceleratievermogen om je daadwerkelijk in te halen ;-) Dan zijn de 5 series en cayennes een verademing. Die zijn tenminste weg als je naar rechts gaat.
@Alwood: Klopt, misschien dat ik me daarom minder stoor aan dergelijke wagens. Die hebben tenminste vermogen om je daadwerkelijk in te halen. Overigens erger ik me vooral aan klevers op 80km wegen met middenberm, die dan 2 meter achter je gaan rijden terwijl je al tegen de 100 aan zit. Maar ik laat me niet kennen, ik zie bij het stoplicht met invoegbaan wel of diegene er inderdaad langs kan of niet.
@barchetta:
dan ben jij echt een sukkel. Heel stoer dat jij een snellere auto hebt hoor, maar als die ander wat vlotter wil doorijden laat je hem toch gewoon lekker er voorbij gaan bij het stoplicht!

Typisch gevalletje van te kleine piemel en jezelf willen bewijzen/vergelden. Hetzelfde met die mongolen die op de rem trappen of nog erger aan de handrem trekken.
Als je een volwassen vent bent laat je degene die zit te kleven er gewoon lekker langs.

Mocht je niet opzij kunnen gewoon ff je rempedaal strelen, dat je remlicht gaat branden is vaak meer als voldoende signaal dat je het niet kan waarderen dat degene kleeft en houdt het een stuk veiliger!
@reactief: ik zal je scheldwoorden negeren, maar wil wel aangeven dat op de rem trappen erg onveilig is. Hoe weet je of diegene er op tijd op reageert? Gokken doe ik wel in het casino…
gedwongenleaser
@reactief: dat een opgefokt mannetje als jij komt met ‘veiligheid’ is best komisch…
Als er zo’n omhooggevallen patser bij mij gaat kleven dan tik ik even het rempedaal aan! Vaak zie je de koplampjes omlaag duiken en houden ze wel afstand….
@rufctr01: Werkelijk! Dan ben je net zo’n eikel als degene die kleeft.
Je kunt ook gewoon gas geven of uit de weg gaan.
@vorlox:
even aantikken dat je lampjes gaan branden is prima hoor! echt op de rem is natuurlijk gewoon een mongolenactie.
@vorlox: staat er toch, tik ik even het rempedaal aan. Ik heb nooit gezegd dat ik vol in de remmen ga. En wat dan nog, 3 strepen afstand toch?
gedwongenleaser
@vorlox: je vergeet dat ruf een Audi rijdt, die gaat echt niet aan de kant…
@rufctr01: Jij bent waarschijnlijk dan zo’n iemand waarbij ik twintig keer grootlicht moet gebruiken voordat ze doorhebben dat ze op de verkeerde rijstrook zitten…
@jzaero: nee hoor, als ik met 140-150 aan het inhalen ben, ik rij dan ruim boven de maximum snelheid, dan zijn er nog lui die je op willen duwen. En als zo iemand alsnog vervelend is ga ik naar rechts, geef plankgas en zorg dat ik, als ik weer naar links moet, weer voor de persoon zit. Met name premium rijders denken dat de hele weg voor hun is….
@jzaero: jij bent zeker iemand die al knipperend over de linker rijbaan blèrt, met een blauwe walm uit je Duitse auto. Iemand die denkt dat de snelweg alleen voor hem is aangelegd.
@rufctr01: trouwens.. Blauwe walm? In 25000km was de olie nog steeds tip top… Maar aan je aantal reacties te zien ben je wel gefrustreerd geraakt door mijn comment ;) bijt wel aardig vandaag,
@jzaero: en jij bent een opgefokte bumperklever. Ik merk het al aan je reactie hier.
@rufctr01: denk wat je niet laten kan. Als je met 110 op de meest linkerbaan rijd terwijl er rechts niets naast je rijd hoor je niet op de snelweg thuis. Ik haal overigens liever rechts in dan dat ik bumperkleef. Ben ik sneller door… Maar dan wel als er een baan extra tussen zit..
@jzaero: ik heb nooit gezegd dat ik 110 over de linkerbaan rij. En de blauwe walm heeft niks te maken met kwaliteit van je olie, eerder met het kwaliteit van je motor.
@rufctr01: als mijn oliepeil na 25.000km nog steeds vol is, kan ik gerust zeggen dat de auto geen olie drinkt… En dus het blok ook gewoon goed is. Maar waarom zou ik bij iemand die 140-150 rijd bumperkleven. Dan volg je dus het schema onderaan (je bent aan het inhalen) dus heb ik volstrekt geen reden. Ik rijd zelf nauwelijks harder dan 130…
http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/339852_556283391053255_1866140524_o.jpg

Dit dus. Ik kleef overigens minder in de zwarte BMW dan in mijn eigen rode wagen, maar rijd daar ook stuk minder in. Maar mensen, we hoeven niet te kleven als je gewoon aan de kant gaat, geldt in elke auto waarin ik rijd.
@jzaero: Het kan nog veel eenvoudiger: gas geven of rechts rijden. Moeilijker wordt het weg vd snelweg. Aan alle snotneusjes die dit lezen: nee je corsa is niet sneller en nee ik ga geen boete riskeren op een weg vol flitspalen. Rij voorbij of houd afstand.
@heidekonijn: Klopt, op de snelweg is het wel te doen, op een 50-60-80 weg al een stuk lastiger. Die staan vaak vol flitspalen en dan ga ik echt niet voor jou een boete riskeren om even snel naar rechts te gaan. Daarbij bespaar ik jou dan ook een boete. Echter stroomt verkeer op een 2-strooks 60/80 weg meestal wel aardig door, maar je hebt altijd mensen met die maar jou aan de kant proberen te duwen!
Het “lui met petjes” is een beetje achterhaald. Het zijn vaak genoeg van die vertegenwoordigers/leasesletten die denken dat de rijbaan hun kantoor is waarop andere weggebruikers alleen maar sta in de weg zijn.

Nou ben ik niet van het bumperkleven maar er rijden ook vaak mensen op de linkerbaan die daar niks te zoeken hebben of denken dat de linkerbaan van hen is en gewoon blijven plakken. In dat soort gevallen ben ik er snel klaar mee en haal ze dan rechts in.
@Rick-dos: Het zijn inderdaad vooral die vertegenwoordigers. Ik zit 600-700km per week op de weg. Meestal zijn het die in een lease-Audi/VW/BMW/Volvo rijden en dan iedereen aan de kant proberen te krijgen.
@jzaero: Precies.
@jzaero: je móet ook wel iets compenseren als je vertegenwoordiger bent.
@jzaero: maar eerlijk…de meest gestresssssste automobilisten rijden de volgende waggies:

Renault Megane Estate
Peugeot 308sw
Prii
Honda (hybridebak…ff naam ontschoten, dat gedrocht)

Die zijn waarlijk niet baas over hun auto, maar temeer óók geen baas over zichzelf !
@jzaero: Vergeet de dames niet die met ongeveer 130 (op een 120- of zelfs 100-weg), rijdende op de linkerbaan,
– met de make-up bezig zijn en hiervoor zowel de spiegel in de zonneklep, als de binnenspiegel gebruiken
– met hun telefoon zitten te prutsen,
– dan wel niet handsfree zitten te bellen

En dus geen aandacht schenken aan het verkeer voor zich.
Ik heb ook een zwart BMW front gekocht.. die plak ik er voor op de dagen dat ik asociaal ga rijden.. (ja ik ben zo autistisch dat ik zelfs dat plan)

Zo blijft VW een smetteloos merkje.. xD
@dennisr: Etta J. was toch overleden in 2012 ? :)
@Megakix: yup: http://www.youtube.com/watch?v=qRvZHdBphEA
@Megakix: Hoe kom je daar nou op joh? :P

Zij heeft officieel (vroeger dus) wel Jamesetta he, beetje er tussen weg en je hebt Jetta :D
@dennisr: Etta J…..J. Etta (graag gedaan :))
@Megakix: Haha :P had je trouwens nog privé bericht gelezen?
@dennisr: tuurlijk ! :) Leuk dat je het onthouden hebt..en nee, maakt toch niet zoveel uit wie de meeste ‘hits’ haalt op AB.nl ? Gewoon lekker blijven kliederen en trollen en soms debatteren. AB.nl FTW !
@Megakix: Haha, maakt absoluut niet uit, maar ik wou het na een jaar toch nog even weer ophelderen :P

Gaat om de lol :) gaan we gewoon weer een jaartje mee door! ;)
Als er incidenteel iemand te dicht op de achterbumper hangt laat ik kort het gaspedaal los om vervolgens heel subtiel weer wat gas bij te geven. Problem solved. Weinig auto’s die een 9-5 Aero bijhouden. Overigens zelden dat er een Audi, Mercedes, BMW of Volvo zit te kleven. Het merendeel zijn juist wat modalere auto’s. En bestelbusjes.
@moveyourmind: inderdaad.. Vooral bestelbusjes
@moveyourmind: …. als ik er eens goed over nadenk, die milieuvriendelijke strijkijzers van Toyota zitten bovengemiddeld vaak te kleven. In dat geval geef ik gewoon net iets meer extra gas, zodat hun voorkant zwart uitslaat van de CO2.
@moveyourmind: haha strijkijzers, idd.. Nu je het zegt lijken ze daar verdacht veel op.
@moveyourmind: Nou ben ik met een xc90 precies op iemand geknald die hetzelfde flikte als jij beschrijft… Toen ik erop knalde stapte hij uit en begon gelijk te lachen en legde uit dat hij express remde, alleen ging dit iets te hard, vrolijke vent!
@banjaloeloe: ik schreef dat ik het gas iets terugneem, met hard op de rem trappen maak je de situatie alleen nog maar gevaarlijker. Door vervolgens het gaspedaal heel iets naar beneden te bewegen is er gelijk weer voldoende tussenafstand, meer dan voldoende zelfs. Bij wie is de schuld van dat ongeval neergelegd. Ik mag aannemen dat jullie beiden fout zaten. Jij door te weinig afstand te bewaren, maar de tegenpartij is net zo fout door hard te gaan remmen.
@moveyourmind: oh excuses, ik las het verkeerd dan!! Nou meestal is de achterste fout maar in dit geval ging de schuld naar de ander :)
@banjaloeloe: Terecht dat de ander niet vrijuit ging. Trouwens niet zo’n slim persoon om keihard op de rem te gaan staan met een XC90 achter zich. Hij zal wel een behoorlijke schade hebben gehad.
@moveyourmind: ja flinke schade, op zo’n moment realiseer je je pas hoe veilig volvo’s zijn, voor mij dan he;)
@banjaloeloe: heeft hij nog geluk gehad dat het een Volvo was haha. Ook de XC90 is nog enigzins veilig voor de tegenpartij bij een ongeval. En voor de inzittenden zeker. Al de investeringen die Volvo doet op het gebied van veiligheid lonen zich. Hoop dat je auto er weer netjes bijstaat en je niet meer geconfronteerd wordt met dit soort medeweggebruikers.
@moveyourmind: Turbo powerrrr
@Svenska_Aeroplan_AB: Ik ben er ook heel content mee, dat begrijp je wel. En nog nooit zo snel handdoeken bij elkaar gespaard.
Het onderzoek deugt niet.. Ze zeggen 25% Audi, maar dat kan niet als maar 10% van de auto’s die het doen grijs is.. Alle Audi’s zijn grijs toch? Zie je nou wel.. Het zijn bestelbusjes en smart roadsters die het doen.. Onee een smart gaat maar 120
Hoe gek het ook klinkt en hoe ongeloofwaardig, maar op de snelweg heb ik een keer een linksplakker ingehaald via rechts met zo’n plus minus 5 a 10km per uur verschil. Vervolgens aangehouden en betreffende agent uitgelegd dat ik (in mijn ogen) liet zien waar de fout zat, de linksplakker dus, uiteindelijk na veel geleuter en discussie voeren een waarschuwing gekregen, maar de linksplakker zou op basis van kenteken/videobeelden wel een prent krijgen (had ik hem ook niet gegund natuurlijk). Dus rechts inhalen lijkt me plesanter dan dat bumperkleven.
Nogal logisch dit. De stelling hoort omgedraaid te worden: Rijders die graag doortrappen / bumperkleven zullen een snelle Duitse wagen kopen en geen Franse eco brommobiel.
@alcantara: Megane-rijders beg to differ…
Ik heb ook redelijk last van klevers, meestal jeugd dat een M-badge ziet en wil stoeien. Leuk op de snelweg, maar zo irritant op provinciale wegen… Ik laat meestal gas los en daarna een enorme stoot gas erbij.

Waar ik echt niet over kan, zijn mensen die even het rempedaal intikken wanneer ze een klever achter zich hebben. Dat soort randdebielen hebben geen inzicht in de mogelijke gevolgen van hun eigen gedrag.

Tip voor mensen die veel op de weg zijn, vooral wanneer het donker is: handspiegel in de auto mee. In het donker is dat heerlijk voor de klever.
Ik heb zelf een zwarte Audi en ook ik bumperkleef als er weer iemand voor me onder de maximum snelheid rijdt. Ik geef het toe, het is niet netjes, maarja. Ik heb geen tijd om te wachten op anderen die mij ophouden.
@Jimmy:
Op tijd vertrekken is een optie.
Zelf zelden last van bumperklevers en ook nooit haast, ik vertrek gewoon wat vroeger.
Wij hebben regelmatig last van klevers. Vaak een Audi, Volkswagen of BMW. Bij uitzondering een Mercedes of Volvo. Gebeurd het meest als we zelf al 130/140 rijden en ze met 160/170 aan komen stuiven. Pech gehad, je wacht maar even. Je kunt niet door ons heen, ook al is ons autootje maar de helft van de jouwe. Wij rijden immers ook al te hard. Leuk man, klevers pesten.
@ej20g: je stemt ook SP zeker?
@ej20g: En dan doen ze de blauwe zwaailichten aan. In Nederland is het immers zo goed als onmogelijk 160 te rijden zonder blauwe zwaailichten.
@mashell: nee hoor. Op het stuk tussen Arnhem en Nijmegen gaat het prima. Daarom is dat denk ik ook zo vaak te zien.
Audi Q5 springt er bij mij negatief uit in de Audi range. 80% van de Q5en die ik tegen kom rijd echt als een mongol.
@E34M5Touring: de lullige waarheid inderdaad…
Voor de mensen die op het rempedaal trappen en zo gevaarlijke situaties kunnen veroorzaken: de tijd dat jullie een snelle auto rijden komt misschien nog wel!
Voor de mensen die wel een beetje gas kunnen geven: gas los.. Gas erop! Werkt altijd
@solmatje: NIET REMMEN
Ik duw soms een auto op…als het een werkelijk tyfussnelle bak is (zoals een M-serie, AMG, Aston etc). Vind het namelijk zeer boeiend als ze mij er dan uitvloeren en ze als een jekko wegkrijsen…heerlijk ! ^^
Klopt wel ja..
Ik heb een donker blauwe audi a6 en ik kleef alleen als er (voornamelijk nederlanders) in duitsland iemand niet op zei gaat als jij met 200+ aankomt en als seinen dan ook niet helpt ga ik er recht voor bij en groet nog even
Gelukkig heb ik een blauwe… ^-^
Is er niet zo’n filmpje van die team-polizei gumballer over hoe ge correct mensen aan de kant krijgt zonder de aso uit te hangen en te bumperkleven.
ze doen hun best maar die zwarte bmw’s, de meesten redden mijn bumper niet eens.
Ik geef ruiterlijk toe dat ik geen klever ben, maar wel een pusher (naar iemand toe rijden en weer laten zakken en opnieuw) tot die slome sukkel in zijn Alto of Prius die alle tijd van de wereld heeft naar rechts gaat. Mits hij/zij niet kan vanwege een vrachtwagen, maar als die persoon naar rechts kan dan is het gewoon “Move bitch, I’ve got a BMW 335d!” :-)
@VeniVidiVici: Tot er dan iemand komt in jouw hol hangen van “move bitch, ik heb geen dieselstoof” ;-)
@voytekbe: Okee jij bent dus 0,0 bekent met de prestaties van de moderne turbo diesels haha
Ook veel Truusjes die al lippenstiftend aan het duwen zijn in van die bleumeusjon-Polootjes
BMW? Check
Angel eyes? Check
Kleur zwart? Check

Ik moet wel zeggen dat ik merk dat mensen veel sneller uit de weg gaan als ik kom aangereden op het linkse vak dan met men E90. Heb wel een gigantische motorkap ook nu maar het verschil is toch opmerkelijk
Zwarte Nissan GT-R
Zelden last van linksrijders, gaan meestal zeer vlot aan de kant.
Jongens jongens jongens. De wereld zou er zoveel mooier uitzien als iedereen een beetje meer water in de wijn zou doen. After all, het is de tijd van ‘Vrede op Aarde aan allen van goede wil’
Tuurlijk: zwart is een gratis kleur, 1.6 dieseltje erin (14% bijtelling joepie) en dan hetzelfde compensatiegedrag als al die Priuspiloten! Links blijven rijden, tot er iemand met echte power voor gaat rijden…. Duurt ENEURM lang voordat die zieligmobielen weer wat snelheid hebben hahahaha
@alfamail: Zwart gratis? Sommige mensen nemen DEFTIGE lak ipv de standaard rommel die erop komt ;-)
Leuk om dat geklaag op busjes ook te horen.. In een busje zit je een stuk hoger, waardoor je makkelijker dichter op je voorganger gaat rijden, omdat je over degene heen kijkt. Hierdoor zie je alles al veel eerder gebeuren.

En als in je binnenspiegel hang met een Viano 3.0 V6 moet je ook gewoon aan de kant gaan. Dat houdt je Priusje echt niet bij hoor. Echt niet.
@Dimitriej: maar 9 van de 10 viano’s is een 1.9 ipv een 3.0 dus vertel er dan bij hoe wel zien dat we met een echte 3.0 te maken hebben op dat moment?
@Dimitriej: Natuurlijk niet, een busje heeft een grijskenteken, betaald minder belasting, vervoert zaken en dient daarom gewoon rechts te blijven tussen de andere vrachtwagens. Wat een vito met v6 niet net zo goed kan als de prius voor hem is hard remmen, dus afstand houden is juist in beladen busjes essentieel.
Ik heb van die ledflitsers (amber) in mijn auto voor het werk. Als ik die aan zet voor een klever houden zo ook wel afstand. Aan de voorkant werken ze ook goed.
Laatst tijdens Rijles zat er een zwarte CL 65 ///AMG bij me te kleven Terwijl ik aan het inhalen was. En zo dra het kon meteen naar rechts gegaan. En toen kwam die CL volgas voorbij. Is toch iets minder erg dan bijvoorbeeld een sprinter die na dat je naar rechts bent gegaan nog 10 minuten bezig is om er voorbij te komen.
Hoe je het ook draait of keert, het zijn de berijders van die auto’s die kleven, niet de merken. Ik denk, dat mensen, die er last van hebben en erover ondervraagt worden dan graag een merk noemen waaraan ze een hekel hebben.
@9000cse:
Dat ben ik helemaal met je eens.
Het probleem is dat die randdebielen zich nu eenmaal tot bepaalde merken aangetrokken voelen om hun ego probleem te maskeren.
@9000cse: het is: hoe je het ook WENDT of keert
gedwongenleaser
@flippert: wadt ben jei goed hej.
@flippert:
En daarom heb je de rest niet begrepen? Zal wel niet, anders had je ook nog gezien, dat “ondervraagt” met een “D” van “flipperd” had gemoeten.;-)
Wat een onzinonderzoek. Het zin vaak juist bordeauxrode scenics en groene alto’s die voor op m’n bumper zitten
@erce:

Klopt. Het zijn vaak geflopte huisvaders met een jaloerse en gefrustreerde levenshouding. Van z’n zure centen kan hij nog net een 4 jaar oude burgerbak aanschaffen. Denk aan Mitsubishi of Mazda, lekker safe maar zoo saai.
leasebakkers .. wat een verrassing ..
Ondervraagden mochten daarin aangeven welke auto vaak achter ze kleeft op de snelweg. Een meerderheid (50,6 procent) heeft daarbij last van BMW’s. In mindere mate zijn ook Mercedes (32,2%), Audi (25,9%) en Porsche (8,7%) verantwoordelijk voor hun stukje bumperkleef-ergernis.

Waarom is dit meer dan 100%?
@anacreos: omdat ondervraagden meerdere merken op kunnen geven?
De beste manier om te laten blijken dat ze onnodig links rijden is naar rechts gaan en dan kort achter de linksrijder weer naar links te gaan met het knipperlicht nadrukkelijk lang uit en dan weer iets terug laten zakken. Meestal is 1x genoeg tenzij je de echte hufter te pakken hebt. Maar ondertussen heb je de eventueel aanwezige politie al wel de aandacht op de linksrijder laten vestigen.
Nee dat station zijn de BMW rijders al gepasseerd. Wie valt dan wel onder de nieuwe lichting bumperklevers. Inderdaad koeriers, vaders die in een station of MPV rijden.
Die Prius-hokken kunnen er anders ook wat van, cruise je zelf rustig tegen de maximum snelheid aan over de weg, zit er zo’n driftkikker volgas achter je te drukken.
@Tommy2:
LOL ja, hoe hypocriet wil je het hebben. Voor milieu zogenaamd in zo’n excuustruus rijden en vervolgens plankgas over de linkerbaan mee knallen.
In mijn Carbonzwarte BMW heb ik nooit last van bumperklevers.. Hoe anders als ik met mijn Polo TSI onderweg ben…
@mcshine:

Jij hebt zeker ook nooit last van geluid omdat je eigen stereo de hele dag hard staat. Of van ruftende medepassagiers in het vliegtuig omdat….
Vaak zijn het vrouwen in eender welke wagen. Mannen in eender welke Duitse wagen.
@tom_daem:
Inderdaad. Vrouwen rijden zo ongeveer met de week agressiever en asocialer!
Grappig ik rij ook zwart in een BMW maar bumperkleven nee beetje zielige figuren meestal of het zijn van die opgefokte Marokkaantjes. Lekker laten rijden sneu volk.
Leuk dat ze mijn foto gebruiken:p
Mijn feauteau zegt genoeg…
@Bart Smit Nee serieus, met de BMW zijn er echt weinig mensen die geen afstand houden. net de Polo wirdt je zelfs aan de kant gedrukt al als er al auto’s voor je rijden.
Het baart me nou meer zorgen dat mensen het kleven proberen goed te praten.
Ja en dan je ergert je aan degene die voor je rijdt? Dan blijf je lekker (met voldoende afstand) erachter rijden, met inhalen schiet je over het algemeen toch geen klote op.
Als mensen bij mij bumperkleven ga ik altijd langzamer rijden tot ze oprotten, rechts inhalen of agressief komen doen dan kunnen ze het krijgen.
@bierbuik:
En dan ga jij de fout in. Dus de pot verwijt de ketel dat-ie zwart ziet gaat hier wel heel duidelijk op :)

Waarom laat je ze er niet gewoon langs. Weet jij waarom iemand haast heeft?

Is het opmerkelijk dat een zwarte BMW het heel veel gebruikt wordt voor onopvallende politie-auto’s?
“Tot mijn verbazing geven ook Nederlanders kleine rode sportwagentjes wel eens ruimte.”

Waar deze opmerking in het verhaal vandaan komt begrijp ik niet helemaal.
Als je naar rechts kan, ga dan.
Sneller rijden dan ik mag, dus mogen ze er langs als ze dat tijdig aangeven. Die opgefokte BMW kleef-sukkels moeten ze van de weg halen.
40 jaar geleden zaten al die opgefokte sukkels in rode
Alfa Romeo’s. Nu is het zwarte monster het status symbool.
Een duidelijk geval van minderwaardigheids compleksjes dus.
Sorry? “iedereen heeft er een hekel aan”
Willen jullie voordat je de term “iedereen” gebruikt ook aan iedereen vragen of dat wel zo is?

Het zal mij namelijk worst wezen wat de auto achter me doet. Als hij geen afstand wil houden is dat toch echt zijn probleem. In het ergste geval draai ik mijn spiegels weg, maar ik ga me er echt niet druk over maken.

Het onderzoek neem ik met een korreltje zout, want volgens ervaringsdeskundigen rijden de ‘hufters’ op dit moment juist in Audi. Een zwarte BMW zal wel het meest indruk maken en daardoor beter blijven hangen, of mensen geven graag het meeste stereotype antwoord.

Gelukkig komt Alwood tot min of meer dezelfde conclusie.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).