Meevaller! Nog minder BPM betalen bij import

Auteur: , 18 Reacties

De afgelopen jaren worden er steeds meer auto's geïmporteerd, niet zo vreemd natuurlijk aangezien er in landen als Duitsland veel meer aanbod is en je dus ook veel meer kans hebt om wat leuks te vinden. Het is alleen zo vervelend dat je bij import altijd een fiks bedrag aan BPM mag afdragen aan de overheid. Gelukkig zal dat bedrag in de toekomst in sommige gevallen enkele honderden euro's lager uitvallen.

Zoals je wellicht weet zijn op 1 juli de BPM-regels aangepast en dat heeft ook gevolgen gehad voor de manier waarop de rest-BPM wordt berekend. Voorheen was het historisch bruto BPM-bedrag het bruto BPM-bedrag volgens de wetgeving die gold op het tijdstip dat het voertuig voor het eerst in gebruik werd genomen. Vanaf 1 juli is het historisch bruto BPM-bedrag het bruto BPM-bedrag dat gold in de periode tussen het moment waarop het voertuig voor het eerst in gebruik werd genomen en het tijdstip van aangifte.

Volg je het nog? Joost Klaren van Autotelex legt het even uit:

“In zo’n periode kunnen verschillende wijzigingen hebben plaatsgevonden. Je kunt in die periode het moment kiezen waarop de BPM-wetgeving het meest gunstig was, en op die basis het historisch bruto BPM-bedrag berekenen.”

Volgens berekeningen van Autotelex zou dit al snel een paar honderd euro kunnen schelen op de rest-BPM die je moet betalen bij import. (via: bovagkrant.nl)18 reacties

One can only hope.
populistische maatregel ..
Dus als ik het goed begrijp betaal je minder btw als ie ouder is (lees: langer op kenteken staat)?
@smoked: het gaat om de BPM, niet om de BTW.
the-budel-guy via iPhone app
Wij hebben begin dit jaar een Mercedes SL500 uit 2004 geïmporteerd vanuit Amerika. De kosten vielen enorm mee. En zo heb je voor relatief weinig geld een prachtige zomer cabriolet.
@the-budel-guy: Veel plezier met deze gave cruiser!
the-budel-guy via iPhone app
@bsxc2: bedankt. Een heerlijke auto. Kan niet wachten tot ik mijn rijbewijs heb zodat ik er ook eens mee mag rijden. :D
@the-budel-guy: Mag ik vragen waarom je de US hebt verkozen t.o.v Duitsland? Zeker met oog op de afschrijving kan het wel eens interessanter zijn om uit Duitsland te importeren, ook al lijken sommige auto’s extreem voordelig in de USA vergeleken met hier. Toen ik vorige week nog in de US was bleef ik me zoals altijd weer irriteren aan de prijsverschillen van ocassions daar en hier, dus het blijft toch nog altijd interessant.
Enjoy!
“Bijzonder kleurtje” : indeed. Wel even iets anders importeren dan een Bentley Incontent !
Ach ja, elke euro is meegenomen! En importeren is zó eenvoudig, waarom zou je niet lekker in Duitsland gaan zoeken waar veel meer goed aangeklede auto’s te vinden zijn?
@E320cdi: Ik vind dat wel meevallen, maar het kan ook liggen aan naar waar ik naar kijk.
In dit geval de E9x modellenreeks van BMW. Heel veel daar (ook de 6cilinders) zijn letterlijk kaal kwa opties.
Die gasten hechten volgens mij alleen maar waarde aan peekaas.
In NL vind je bijna geen niet-volle 330+. Maar, er moet ook gezegd worden, er zijn er ook een stuk minder hier natuurlijk.
@kaasboerin: Ja dat klopt, maar de 5-series daarintegen zijn een stuk dikker aangekleed! Dus ik denk dat die duitsers denken, als ze dan toch een pak geld gaan uitgeven waarom dan niet een slag groter rijden?
Autotelex vond ik overigens wel érg makkelijk. Gebruik het de volgende keer ook weer.
Kun je beter in Nederland zoeken, wij hebben 3 jaar terug een Mercedes E320 cdi avantgarde ingevoerd uit Duitsland, bj 2004 de invoerkosten: 5000€ (auto is nu al 3 jaar taxi, dus bij aanschaf bpm wel terug gekregen, maar we hadden beter 1 hier kunnen halen
@isobmw: Hoor je dan geen ster te hebben als avatar.
@bsxc2: nee ik heb zelf een e60 525D voor taxi, de 320 CDI rijd zeker goed, maar ik heb niks met Mercedes
Nòg minder BPM? We worden wel weer gematst hoor!
Honderden euro’s?!?! Ik val bijna van mn stoel zeg jezus wat een geld. Ff serieus je word sowieso genaaid dus van die honderden euro’s is nog elke euro 1 te veel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).