Mega crash: 8x Ferrari, 3x Mercedes, 1x Lamborghini

Auteur: , 122 Reacties

En op de valreep van 2011 hebben we nog even een kansmaker voor de klapperrrr van het jaar verkiezing! In Japan zijn vanochtend maar liefst 14 auto's met elkaar in botsing gekomen. Het gaat om 14 belangrijke auto's en 1 Toyota Prius.

Op de snelweg tussen Kyushu en Hiroshima waren een aantal liefhebbers van supercars (voornamelijk Ferrari’s) met elkaar aan het racen rijden toen 1 auto (een Ferrari) plotseling de berm raakte en een mega crash veroorzaakte.

Toen alles stil stond en de schade opgemaakt kon worden bleek dat er maar liefst 8 Ferrari’s, 3 Mercedessen, 1 Lamborghini, 1 Nissan Skyline en 1 Toyota Prius bij de crash betrokken waren. Maar liefst 10 inzittenden moesten met helikopters naar het ziekenhuis gebracht worden, maar heel ernstig bleken de verwondingen niet te zijn.

De Ferrari’s die we zien lijken allemaal wat ouder te zijn (F355, 360, F430 en 430 Scuderia) en er zit ook nog een witte 512 tussen. De Lamborghini schijnt een Countach te zijn, maar wordt ook gesproken over een Diablo. En een van de Mercedessen zou een CL zijn. Verder zijn er nog niet veel details…

De ravage na de crash kan je in deze video bekijken:

Super crash Japan122 reacties

Oh DEAR!!!!
@stig4life: 14-1 voor het milieu, zou je kunnen zeggen. ;-)
@mattraket: terwijl de ware luchtvervuilers energiecentrales en de industrie zijn, oto’s doen maar voor 15% mee.
Woow, een regelrecht drama kun je wel stellen :(
Het is de schuld van die prius!
@phantom95: altijd
@phantom95: agggg, je was me voor.
Die Nissan Skyline hielt de boel op, en dan krijg je dit soort situaties …

;-)
@parkeerwacht:

Haha grappenmaker…”hielT” :)
Volgende keer maar eerst t artikel lezen…de ferrari raakte de berm.
@speedlimit: ?? Lees ff z’n reactie zou ik zeggen….
@masterstig:

Slimmerik…dacht je dat ik dat niet al gedaan had?
@rechercheur: De prius reed zeker op kop :P
Gaat het goed met de rijders van de Prius?
@norge: stiekem hoop ik toch van niet…
@bigcar: Snoodaard…
@Esprit_de_Flandre: haha, woord van de dag! ‘
@Svenska_Aeroplan_AB: nu nog de betekenis… :$
@bigcar: serieus??
@Svenska_Aeroplan_AB: slecht mens ofzo toch?
@bigcar: meer listig… Als in ‘snode plannen’ zeg maar.
@Svenska_Aeroplan_AB: Woord van de dag? Ik gebruik het elke dag op het werk…
@Esprit_de_Flandre: Ik heb hem geüpload! Hij stond nog niet bij de “S”.. even wachten tot ze hem goedkeuren.. ;)

http://hetnieuwevloeken.nl/
@Freewarefreak: Hèhè, leuk idee, die site, maar ik vind de inhoud toch niet zo kloppen met wat ze propageren.

“De scheldwoorden “uit de oude doos” zijn vaak milder, spontaner en een stuk minder agressief.”

versus: kaffer, kakmadam, rotzak, tang, …
@Esprit_de_Flandre: Het “probleem” in deze Esprit, is “waar ligt je persoonlijke grens” .. ik vind kakmadam, rotzak en tang ook erg mild en grappig e.d. Kaffer vind ik ook eigenlijk al veel meer beladen.. voel je? Het is net waar je grens ligt. Toch een goed initiatief. Ik hoop dat iedereen er aan meedoet. Het moet een keer afgelopen zijn met elkaar ongeneeslijke ziektes toewensen.. anyways.. terug naar de auto’s ;)
@Freewarefreak: Mja, hangt er vooral van af op welke manier je het zegt, in welke situatie, en tegen wie…
@bigcar: grote knul, ik gok dat je nog niet eens een auto hebt en tegen de tijd dat je die wel kunt betalen lijkt die meer op een prius dan op een ferrari.
Je bent een held en stiekum hoop ik dat je jezelf dood rijdt voor je kinderen krijgt. Dat meen ik niet maar jij gunt dat blijkbaar anderen wel.
@tinnemans: of ik wel of geen auto heb en wat voor één ik kan betalen, gaat jouw helemaal geen bal aan. aangezien ik hier niet verplicht ben jouw ook maar iets over mij te vertellen zal ik verder ook niet op je reactie ingaan.

p.s. lees eerst mijn profielpagina, alvorens je zo’n misplaatste opmerking maakt.
Pijnlijk. vooral de 355’s de deur van 1 van de 355ers ziet er wel erg beroerd uit… en de witte Testarossa… ouch!
het is duidelijk wie deze botsing heeft veroorzaakt! :evil:
DE PRIUS!!!
wat een gevaarlijke rot auto!
ik zie staan: ferrari en prius (lees: ferrari en zetpil).
op zo’n moment gaat een belletje bij me rinkelen:
aangezien een zetpil nooit zou kunnen opboxen tegen een ferrari bij een race, denk ik toch echt dat die ferrari moest uitwijken voor die zetpil…
dus, mijns inziens, oorzaak van deze crash: *****zetpil!
De Prius wou meeracen maar de remmen bleken weer eens niet te werken… :D
@Carreza: +1 :D
slechte remmen !!

hadden Amerikanen 40 jaar geleden ook last van ..
@lincoln: Haha schattig. Je weet hopelijk dat een ZR1 (volgens mij de enige auto in amerikaanse geschiedenis die keramische remmen heeft) voor remmen shopt bij Ferrari en Bosch. Lekker Amerikaans he? Schattigggg
@raphael:

zijn dat die dingen waar Ferrari te schrieperig voor is ??
@lincoln: Nee hoor, remmen stammen uit 2001. Je denkt toch niet dat een Amerikaanse auto de laatste techniek heeft. Ben je gek zijn ze veel te zuinig voor, eerst een decennium wachten ;-)
@raphael:

mooi ..
dan zijn we het er over eens dat die keramische handtasjes totaal geen toegevoegde waarde hebben ..

of tenminste .. niet in Japan iig ..
@raphael: Of je houdt op met je schattig.. Het klinkt een beetje erg vaut, kom maar uit die kast ;)
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQbrLhjX3q9gMvuJsNLtkUE1rtKYViyVXwGIOAwHXw396LxiqRBODX3SAVyiA
@euro95: Haha prachtig! Achja het is toch ook schattig, zo een fanjochie die een keer of 4 op elk artikel reageert hopend op aandacht. Doet m’n zoontje ook.
@raphael: GE-WEL-DIG.. Blij dat we dat gesprekje even hebben gehad ;)
@euro95: Ik vind jou schattig, omdat je iemand meteen voor homo uitmaakt zonder reden. Dat betekent namelijk dat je een kindje bent. En kindjes zijn schattig.
@Vanquish: Ik maak Raphael niet voor homo uit.. Ik merkte op dat hij naar lincoln alleen maar haha schattig reageerde, dat voelt in mijns inzien naar rassendiscriminatie, die krijgt hij terug van mij. Jammer dat ik die jongen alleen maar kan bereiken door hem een kruising van homo en autist te noemen. Vind hij mij daarom een aandachtskindje? Prima, discussie gesloten. Ik ben een aandachtskindje en hij houdt op met haha schattig. Zo moeilijk is het nu Vanquish, een volwassen conversatie. ;) Btw, mooie website :)
@euro95: Dankjewel :)
Uit ervaring wat automeetings betreft weet ik dat iedereen altijd heel erg opgewonden is, verstrooid, een enkeling die de stoere jongen wil uithangen, dan gebeuren helaas zo’n ongelukken.
Ach, de carrossiers mogen ook eens wat verdienen, en de dokters ook natuurlijk…
@Volvo_440_turbo: precies!
dit is puur handel, hartstikke goed voor de economie.
als je goed kijkt zie je op die Ouwe Ferrari nog een stukje echt metaal ..
klotige hybride autos ook allemaal….
Dus omdat die gast of wijf geen geld heeft voor een supercar is het zijn schuld? Voor de rest zijn het maar massaproducten die kapot zijn gegaan dus zo’n zonde is het niet.
Staat een klein foutje in de tekst, er staat: ‘In Japan zijn vanochtend maar liefst 15 auto’s met elkaar in botsing gekomen. Het gaat om 14 belangrijke auto’s en 1 Toyota Prius.’
En een stukje verder: ‘Toen alles stil stond en de schade opgemaakt kon worden bleek dat er maar liefst 8 Ferrari’s, 3 Mercedessen, 1 Lamborghini, 1 Nissan Skyline en 1 Toyota Prius bij de crash betrokken waren.’

Jullie hebben 1 auto teveel geteld ;)


Het is zonde van de autos, maar het is belangrijker dat de inzittende het overleven en er weer boven op komen :) Het is zo te zien een harde crash geweest…

-edit: check! Is aangepast!-
Ik vraag me eerder af wat de Prius daar deed. Dit gebeurde op de snelweg. Was die dan niet afgezet? “De schuld van de Prius”, roepen velen. Hmmm, als die Prius op de openbare weg gewoon de max snelheid rijdt, en een ijverige Ferrari-rijder wil er langs, over de berm (?!?), lekker wat indruk maken op de maatjes, wiens schuld is dat dan?
@Esprit_de_Flandre: schuld is die van de prius natuurlijk! ;)
@Esprit_de_Flandre: prius mag toch niet op de openbare weg komen??? :shock:
@sportquattro: De Prius is daar meer op z’n plaats dan jouw sportquattro…
@Esprit_de_Flandre: ik zie een Sportquattro inderdaad liever op een afgesloten weg of op een (privé)terrein losgaan dan tussen het overige verkeer. daarmee ben ik het helemaal met je eens;)
@sportquattro: Kijk, met jou valt er te praten… :p
@Esprit_de_Flandre:
Openbare weg waar volgens een ooggetuige de stoet met een vaart van 140-150km/h reed(ver boven de max snelheid). De leider van de groep in een Ferrari, raakte de berm en de rest volgde.De prius die wss niet tot de stoet van exotische bolides behoorde lijkt mij eerder slachtoffer dan dader.
Blijf het jammer vinden dat er nog steeds mensen zijn die elke gelegenheid aangrijpen om de prius(waar ze wss nog nooit in hebben gereden, ik ook niet) af te zeiken, is tenslotte pionier in hybride aandrijving en nog steeds benchmark.
@mugen: Toch moet je je niet vergissen in de afzichtelijkheid van de Prius, als ik zo’n ding zie kijk ik ook altijd de andere kant op, levensgevaarlijk!
@robinio:
Zonder sarcasme, heb je ooit in een prius gereden? wat beviel je er niet aan en wat waren de pluspunten? ben benieuwd naar jouw rij-ervaring.
@mugen: Nee, doet dat er wat toe? Ik vind hem lelijk, en een verkeerd statement van mensen die beweren groen te zijn en goed bezig te zijn. Dus uit principe zal ik hem ook nooit gaan rijden. Het zal vast leuk rijden, maar als het daarom gaat kies ik wel voor een FT-86 hé.
@robinio: Serieus, als autoliefhebber mag je geen enkele auto weigeren als je de kans krijgt er eens mee te rijden. Maakt niet uit of het een Ferrari, een Lada of een Mega Tjaffer is. Je zal hem dan waarschijnlijk nog altijd lelijk vinden, maar je kan het dan misschien wel een waardige auto vinden…
@robinio:
Als je de andere kant op kijkt om een afzichtelijke prius te ontzien en dus je eigen en andermans leven in gevaar wil brengen krijg ik het vermoeden dat je nog niet de verantwoordelijkheid kent om een rijbewijs in bezit te hebben. 10% is wagenbeheersing en 90% is kijken zei mijn rij-instructeur(en gelijk had hij!).
“Dus uit principe zal ik hem ook nooit gaan rijden”, is jouw goed recht, maar hoe kun je oordelen over een auto als je hem/haar nog nooit gereden hebt? Dan ben je dus net zo oppervlakkig als die hypocriete millieu-ridders die de prius vanwege hybride aandrijving allerlei ontheffingen toekennen.
@mugen: onbekend maakt onbemind – veel bange en conservatieve mensen op autoblog
Klappertje van formaat. 14 wagens en een Prius… dat moet nogal een knal geweest zijn.
1e reactie: Zal wel de schuld van de prius zijn
2e reactie: Hoe de fak krijg je dit voor elkaar??? :o
@porsche911turbo2: de ferrari rijders kregen last van hun ogen toen ze de prius zagen :lol:
@bigcar: i lolled
Je kan de schuld op vele dingen steken, maar niet op de voorbeeldige weginfrastructuur!
Wel spijtig van die Ferrari’s, maar ze zijn als een familie samen gestorven.
Diablo fo sho
Pijnlijk om te zien… Vreselijk.
who is to blame ?? and who cares ??
Nooooooo save the Skyline!! :(
jammer van de prius xD!
@theblackdude: niet dus ;)
is het niet, 13 belangrijke auto’s en een prius ?
en ”De Ferrari’s die we zijn” zijn = zien ;) :)
zonde, maar ruimt ook wel weer lekker op.. Ferrari’s zijn op de 430’s na toch lelijk.. en die Prius kan natuurlijk niemand iets schelen.. op de eigenaar na..
:( een kras op een Ferrari is al erg genoeg laat staan een crash waarbij er 8 betrokken zijn :(
Als voorzorg alle prius rijders hun auto afnemen en de keuze geven voor een normale uit te kiezen of anders lopen/fietsen/OV.
Problem SolveD.

Wel erg zonde van die auto’s naast die prius en die halve nissan. Oudere ferrari’s zijn aardig geld waard in goede staat, dit is zeker een duur grapje….
Zonde van die 3 mercedesen :(
Laten we hopen dat het gewone CL’s waren en er geen SL 55 amg of BS’en gewond zijn geraakt.
@Hupke: Jij weet niet wat het verschil is tussen een CL en een SL? Van de CL bestaat geen BS.
@robbie: en jij weet niet wat lezen is blijkbaar.
@robbie: fail
@robbie:

Begrijpend lezen niet je ding vandaag?

Ik zeg dat ik hoop dat er geen Black Series (eender de welke) of een SL 55AMG vernield is en dat ik hoop dat de CL die beschadig is (zijn (moesten het allemaal CL’s zijn)) maar een gewone (de 500 dus) is.
@Hupke: toch leest Robbie goed, de zin steekt verkeerd in elkaar
@Hupke:

Ik zie nergens staan dat @Hupke beweert dat er een BS bestaat van n CL ;)
Laten we blij zijn dat het geen Volt was.
@norge: Dan zou het nog 2 weken duren…
Stomme prius! Zonde van de SuperVeloce!
-edit: check!-

OT: toch opmerkelijk dat er een Prius rondreed op dat moment…gevalletje uitlokking ? ;-)
Vanavond om 8 uur een minuut stilte!
@vwally: Voor de Prius?
Dat zien we graag! Overrated stukken metaal..
@autogedrocht:

in dit verhaal is “metaal” zelfs overrated ..
Vind het vooral jammer voor die berm.
Wie weet leefde er wel een zeldzame plant of iets dergelijks.
@ab, lol en +1. Veertien belangrijke auto’s en een toyota prius :)
“Het gaat om 14 belangrijke auto’s en 1 Toyota Prius.”

You lost me there. Belangrijke auto’s? Que? Noemenswaardig wellicht, maar belangrijk?
Prius rijders willen altijd bewijzen dat ze ook hard kunnen rijden. En rijden ook vaak links. Dus dat zal wel de oorzaak zijn.
Toch jammer van die Prius…
This is a sad day!!
“…maar liefst 14 auto’s met elkaar in botsing gekomen. Het gaat om 14 belangrijke auto’s en 1 Toyota Prius.”

De Prius is dus geen auto?
@Kalleere: het is een rijdende groene boom, oké?
Ja, ze zijn zo groen dat ze hier allemaal in het wit rondrijden, logica? Nee. Zuinig rijden. Doe mij dan maar een fiets in plaats van een toyota boomeditie, dat is nog zuiniger ook.
zo n tsunami van ferrari”s
Hoezo schuld van die Prius? Als al die Ferrari’s daar niet hadden gereden was het ook niet gebeurd, toch? ;)
heftig ongeluk zeg, niet zo maar kleine deukjes maaar die auto’s zijn toch uitgevoerd met uber dure remmen….. heb je dus ook helemaal niks aan…. gewoon aan de snelheid houden en als er geen auto’s in de buurt zijn eens even gaspendaal intrappen….
REVENGE of the PRIUS. Dat zal ze leren om te spotten met een hybride. The Prius strikes back! Volgend jaar ook bij jullie in de lokale bioscoop :-)
@Supra1981:

Net wat ik dacht.
Gewoon een all-out kamikaze aanval van de prius rijder op alle die vieze, vunzige benzineslurpers die hem van achteren beslopen.
@carmasterr: dat zal ze leren, sneaky Italians!
Even los van wiens schuld het is, en dat gelukkig er gelukkig geen zeldzame auto’s verloren zijn gegaan; waarom zien al die Japanse hulpverleners er uit als Powerrangers??
Ik heb eens gehoord dat de topsnelheden van auto’s in Japan wettelijk begrenst moeten zijn tot ongeveer 120 km/u. Als dit waar is dan verklaart het ook waarom die Prius kon meedingen met die verscheidene supercars.
@mercedesfan:

Die begrenzing is er wel, maar ligt wat hoger, op 180kmu.
Is alleen maar goed voor de omzet van Ferrari!
Geld blijft rollen, Ferrari blijft bestaan.

Neemt niet weg dat dit gewoon rete jammer is van alle bolides :-(, op de Prius na dan.
En het heeft hier de hele middag geregend.. jep.. met bovenstaande in gedachten er bij.. truly a sad day..
Ach, scheelt weer een heleboel CO2 uitstoot. Jammer van de Prius. Die trok de rest er uit bij het stoplicht natuurlijk en toen ging de rest “over de toeren”. ;)
Kan iemand mij vertellen waar we die zogenaamde Prius op het filmpje zien?
“Ben je het ook beu dat anderen jouw Prius een zetpil noemen.. Neem dan nu het ‘EMP’ optiepakket. Hiermee stoot uw prius door zijn revolutionaire accupakket een elektromagnetische puls uit, waardoor benzineslurpende pestkoppen het veld ruimen”.
Ik zou me zo vernederd voelen als ik in de prius zat die DUIDELIJK het ongeval veroorzaakte!
Wel spijtig dat er maar eentje was
De wagens waren met hoge snelheid onderweg naar een autofestival in het zuidwesten van Japan. Volgens ooggetuigen reden de auto’s zeker 150 kilometer per uur.

Het ongeluk gebeurde toen een van de bestuurders de macht over het stuur kwijtraakte toen hij van baan verwisselde. Hij raakte de vangrail en kwam in omgekeerde richting op de weg te staan. De andere dertien auto’s konden hem daarop niet meer ontwijken.

Ofwel, voor deze ene keer is het NIET te wijten aan de prius. ;)
Het was eerder de schuld van een 60 jarig manneke.

Tien chauffeurs moesten met lichte verwondingen naar het ziekenhuis, maar niemand raakte ernstig gewond. Het duurde meer dan zes uur voordat de ravage was opgeruimd.

De 60-jarige bestuurder die het ongeluk veroorzaakte, hangt een boete van 1000 euro of drie maanden cel boven het hoofd.
@euro95: tuurlijk wel het is alty de schuld vande prius :)
Weer extra omzet voor Ferrari:P
En natuurlijk weer niks te zien van de Skyline.:|

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).