Mercedes A-Klasse A250: Rijtest en video

Auteur: , 130 Reacties

Mercedes wil haar klanten op jongere leeftijd aan zich gaan binden en heeft er daarom voor gekozen om de A-Klasse volledig anders te positioneren. Maar is deze nieuwe A-Klasse goed genoeg om het leven van de voornaamste concurrenten (BMW 1 Serie en Audi A3) zuur te maken?

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

In het (prachtige) Slovenië gingen we op stap met de nieuwe A-Klasse. We kregen een A250 BlueEfficiency (lees: start stop en ECO-stand) met AMG uitrustingspakketje mee en eerlijk is eerlijk: de nieuwe A-Klasse ziet er goed uit. Ook zonder de AMG uitmonstering is hij mooier dan de weinig inspirerende Audi A3 en zeker mooier dan de BMW 1 Serie. En ja, ik weet dat “mooi” een verschrikkelijk subjectief begrip is maar ik vind het. Dus het is waar.. Geintje natuurlijk, je mag ook zelf een mening hebben maar mijn mening is dat de nieuwe A-Klasse de mooiste premium C segment auto is van dit moment. 1-0 voor de A maar er zijn natuurlijk meer factoren die het succes van een auto bepalen.

Mercedes A250

Zoals de aandrijflijn bijvoorbeeld. De A250 is uitgerust met een twee liter turbo met 211 pk. Hoewel onze A250 is voorzien van een AMG pakket moet deze vooral niet verward worden met de A250 Sport die door AMG is voorzien van allerlei sportieve snuisterijen die daadwerkelijk invloed hebben op het rijden. De A250 die je op deze foto’s ziet is een “gewone” A250 met AMG goodies die alleen het uiterlijk en interieur een beetje sportiever maken. Op de AMG A250 Sport komen we later nog even terug. De A250 is een prima auto met voldoende power om lekker door te rijden. Toch voelt het nooit echt supersportief aan, de auto is comfortabel snel maar geen enorm hoekijzer. Hoewel het GTI-achtige vermogen zou kunnen uitnodigen om te hoeken, doet het dat eigenlijk niet.

Mercedes A250

Ook het onderstel is wat meer allround geörienteerd dan op pittig stuurwerk. Wil dat zeggen dat je niet hard kan gaan met de A250? Nee, als je er echt een beetje aan gaat trekken kan je alsnog best hard gaan met deze auto, het is alleen niet zo dat de auto er constant om vraagt. Dat ligt mijns inziens deels aan de 7 versnellingen tellende automaat (die ook te bedienen is met flippers aan het stuur). Die automaat is nogal lui en reageert niet altijd even duidelijk. Is dat een probleem? Misschien, maar aan de andere kant past het eigenlijk wel een beetje bij de A250. Zie deze auto vooral als een soort snelle, comfortabele hatchback waarmee je prima lange afstanden aflegt, en niet als een hot hatch. In S-modus wordt het weliswaar iets sportiever maar echt hardcore wordt het nooit.

Mercedes A250 interieur

Een kritisch nootje is er voor de geluiden in de A-Klasse. Om het aandrijflijn-gerichte deel van de A250 af te sluiten beginnen we even met het motorgeluid. Hoog in de toeren klink deze auto echt als een staafmixer op steroïden. Alternatief zou kunnen zijn dat je de stereo wat harder zet om de motor niet te horen, maar eerlijk gezegd klinkt die ook niet super. Verder is het interieur wel heel fraai geworden. Er zijn (zeker op deze luxere versie) zeer nette materialen gebruikt en ook de stoelen zitten erg fijn. De zitting zou iets dieper mogen zijn maar een kniesoor die daarop let, overall is het interieur gewoon een hele prettige plek om te zijn en alles is zeer mooi afgewerkt. Een hot item voor de A Klasse is de integratie van de iPhone in het infotainment systeem. Het is geen toeval dat het centrale COMAND display op een kleine iPad (of grote iPhone) lijkt.

iPhone COMAND - onze testauto had helaas geen iPhone connectiviteit aan boord

Met een gratis app en de optionele iPhone Drive Kit Plus kan vrijwel alle informatie en techniek uit je iPhone worden geintegreerd in de auto. Een zeer gelikte navigatie bijvoorbeeld, die wordt aangedreven door de grafische processor van je mobiel zodra deze in de docking wordt geplaatst. Ook alle muziek uit je telefoon is beschikbaar, inclusief covers en dergelijke. Een ander handig ding is de naadloze integratie met Facebook, Twitter en andere social media. Iets later op een afspraak? Dan deel je gewoon snel je locatie via een paar kliks in je adresboek. Uiteraard kan je apps installeren zoals Panoramio van Google die foto’s weergeeft van miljoenen gebruikers van plekken waar je in de buurt bent. De A Klasse is de eerste met deze techniek maar verwacht dit binnen een jaar ook op andere modellen van Mercedes, zoals de B, C en E Klasse. Heb je geen iPhone? In 2013 wordt dezelfde techniek ook voor Android geïntroduceerd. Wil je echter een beetje bezuinigen op de opties dan kan je er ook voor kiezen om op de plek van het COMAND scherm een horizontaal geplaatste iPhone dock te laten installeren.

Mercedes A250

Dus kort samengevat: de A-Klasse is een mooie, fijn afgewerkte en prettig rijdende auto die net als de Volvo V40 marktaandeel moet gaan wegsnoepen bij BMW en Audi. Gaat ze dat lukken? Aan de auto zal het voor mijn gevoel niet liggen. Waar het spannend kan worden is wat mij betreft de pricing. Ga je shoppen dan kan je voor vergelijkbaar geld een BMW 1 Serie of een Audi A3 op de stoep zetten met vergelijkbare uitrusting en ongeveer dezelfde prestaties. Je hebt echter bij Audi en BMW de optie om voor ongeveer 26.000 euro een premium C segment hatchback op de stoep te zetten. Bij BMW gaat de driedeurs 1 serie 114d zelfs voor 24.990 euro weg. De A-Klasse is als A180 BlueEfficiency met 122 pk verkrijgbaar vanaf 28.995 euro. Dan is hij dus wel rijker uitgerust dan de goedkopere auto’s van de concurrent, maar feit is dat de instap voor een A-Klasse ongeveer 3000 euro hoger is, een trend die zich door lijkt te zetten over alle uitvoeringen. Met name voor leaserijders met een beperkt budget kan dat een tricky ding worden: kies ik voor een Audi of BMW waarbij ik zelf wat opties uit kan zoeken of ga ik voor een standaard A Klasse waarbij alles vaststaat en ik wellicht betaal voor dingen die ik niet boeiend vind? Een dillema voor de leaserijder en misschien kan Mercedes Nederland het voor elkaar krijgen om nog wat te regelen met Stuttgart, aangezien men in het buitenland wel competitiever geprijsd is. Iets wat voor het veroveren van de markt als nieuwe speler essentieel lijkt. Als ik als leaserijder de keus en een ruim genoeg budget had zou ik het echter wel weten. Hartstikke leuk dat de anderen goedkoper zijn en dat de 1 Serie misschien íets beter stuurt maar het oog wil ook wat en hard rijden doe je in de praktijk toch zelden. Dat plus het feit dat de A-Klasse alles behalve slecht stuurt zorgt ervoor dat ik er best één zou willen rijden. De A250 zal waarschijnlijk een zeldzame verschijning worden, met een vanafprijs van 40.939 is die uiteraard niet voor iedereen weggelegd.

Mercedes A250

En dan is er nog die A250 Sport. Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: die doet eigenlijk alles wat de liefhebber van écht sturen graag zou zien in de “gewone” A250. Wat meteen in het oog springt zijn de schitterende bolletjesgrille en de rode accenten aan de buitenkant. Daarnaast is deze versie voorzien van een stel performance goodies die het sportieve karakter van de A-Klasse absoluut naar buiten weten te brengen. Zo is het onderstel sportiever geveerd en is er een andere, door AMG ontwikkelde vooras gemonteerd. Ook rochelt de uitlaat heerlijk maar daar houdt het niet op. De A250 Sport is voorzien van andere softwaresettings waardoor de schakelmomenten in de stand S (Sport) en M (Manual) korter en feller zijn, de auto meer aan het gas hangt en ook het sprintje naar honderd een tiende seconde vlotter (6,6 in plaats van 6,7) verloopt. In de D (Drive) stand blijft de automaat overigens rustig schakelen, net als in de A250.

Mercedes A250

Meest indrukwekkend is echter het verschil in dynamiek van het onderstel. Waar de gewone A Klasse meer op een comfortbasis staat is de A250 Sport een auto waarmee je wilt gooien, smijten, rammen en blazen. Het insturen voelt veel preciezer en de koets heeft veel minder de neiging om te rollen. Lift-off overstuur is met een beetje geweld ook op te wekken als je het ESP uitzet, een situatie waarin de A250 Sport zich overigens ook solide en voorspelbaar blijft gedragen. En heeft deze uitvoering dan nog meer pk’s vraagt u zich af? Nee dat niet, ook de A250 Sport is voorzien van 211 pk maar dat is natuurlijk meer dan genoeg om leuk van je plek te komen. Wat echter iets minder leuk is, is de prijs. De A250 Sport moet minstens 45.119 kosten en dat is veel geld voor een hatchback met 211 pk, op die manier laat Mercedes een Opel Astra OPC zelfs goedkoop lijken. We moeten het dan ook maar vooral proberen te zien als generale repetitie (of zoethoudertje, zo u wilt) voor de A 45 AMG die over een jaartje op de markt komt. Die auto moet de RS3 en 1M / M135i het leven zuur gaan maken en we kunnen alvast verklappen dat AMG de gunstigste PK / liter verhouding op de markt wil brengen. Eerder gingen er al geruchten over 350+ pk, en mits ze die versnellingsbak nog wat weten op te waarderen zou ik tegen Mercedes willen zeggen: laat maar komen die kar. Filmpje!130 reacties

Lekker ding!! Nu ff kijken.

Geen vrouwenauto p meer die À klasse, Casper vind hem maar al te leuk
Leukste van de 3. Alleen 60k voor een aangeklede A250? No way..
ziet er heel strak uit die auto!!

mooier dan de A3 en veel mooier dan de (G)een serie

die 3000 euro die hij duurder dan een Audi of BMW is is i zeker waard….. denk ik
@the-budel-guy: +1 voor de denk ik
Erg leuk wagentje en dan te weten dat de A250 sport,en met alle speeltjes erop 40mille kost in Duitsland
Voor die 3 mille kan je wel wat opties uitzoeken bij BMW of Audi
@sanderbmwfan:
Zoals een vijfde versnelling of electrische achterraampjes?
A 250 Sport Euro
Aankoopprijs af fabriek 68.333
@house: Dat is dus met vrijwel alles erop en eraan
@house: Zo ver ongeveer kwam ik vanmiddag ook met de configurator. Echt overdreven hoog.
@Lucb: Inderdaad absurd veel geld voor een A-klasse, ik zou er liever een 2e handse Maserati Granturismo mee kopen. Ietsje duurder en 2e hands maar toch wel vele malen mooier en exclusiever dan een A-Klasse.
Of spaar je nog verder dan heb je een Aston Martin DB9, het is echt maar waar je je geld aan uit wil geven.

€68.000+ euro en dan moet je nagaan dat het geen AMG is :-/ de A45 AMG zal wel ergens rond de €100.000 kosten.
Als ik een A-klasse zou kopen dan zou ik wachten op een 2e hands model dat nog geen 25.000km heeft gelopen, is zo goed als nieuw maar dan wel een stuk goedkoper.
@house: zo kan je alles gaan vergelijken alleen de kosten erna al sta je met tranen in je ogen bij de garage van eeb maserati.
@amgpowerrr: denk dat als je dergelijke bedragen uitgeeft aan een auto, dat je niet met tranen in de ogen staat vanwege onderhoudskosten. Daarnaast is een Mercedes ook niet bepaald goedkoop in onderhoud, weliswaar goedkoper dan een Maserati maar goedkoop is het niet.
@house: een nieuwe benz heb je de eerste jaren echt niet veel kosten aan, het is geen italiaans prul als een maserati van een paar jaar oud dat elektronisch een ramp is.
@house: een a klasse is gewoon even goedkoop (of duur) in onderhoud als een golf/1serie/a3 hoor. grappig dat veel mensen het idee hebben dat mercedessen nog zo belachelijk duur zijn. nou geef ik ze daar geen ongelijk in, maar bij audi/bmw/vw betaal je je ook scheel
€ 66.830,- (zo meenemen) kom ik op uit, boven de 70 lukt me niet…
€67.298,- schoon aan de haak is wat ik eruit geperst kreeg. Allejezus 8-|

Wel een fraai aanblik, de nieuwe A. Maar als je dus wilt kan je gewoon bijna 70K kapotslaan op een kleine auto. Moet er niet aan denken wat de evt. AMG gaat kosten :D
Leuke test en filmpje (thats the way aha, aha, i like it).
En een keurig karretje toch ?
@norge:

Zeker een keurige karretje alleen best wel duur!!!

OT: @Casper,

Viel me op dat je de auto voornamelijk alleen met BMW, Audi vergeleek maar mijn persoonlijke mening: Denk dat je met de Volvo meer fun hebt, ziet er ook goed uit, kost niet zo erg veel( gok ik) en stuur fantastich. Zeker als je de prijs vergelijkt. Net even opgezocht: De Volvo V40 T5 met bijna alle opties kost €53.055. Ook veel geld maar heb je wel een heerlijke 5 cilinder en een top sturende auto.
E68.671 Kreeg ik eruit… Houdt ik de 75E voor de rokersuitvoering nog even op zak ;-)
Wat een klap geld zeg!!
Soort bmw 1 maar dan iets minder lelijk, kon ook niet erger natuurlijk
Zeker wel de mooiste van de drie. Maar ben ik nou de enige die de achterkant op dat van de DS3 vind lijken?
@Rick-dos: Nee zeker niet, dat was ook mijn eerste gedachte: DS3 kont, DS3 achtige ‘durf te smijten met hoeken en rare lijnen’, prominente Mercedes kenmerken… Al met al een erg smakelijke combi, want wie wil nou niet met de DS3 op het podium?
Ziet er fantastisch uit! Met name dat interieur hebben ze echt super gedaan. A-klasse > 1 serie > A3
68.860 heb ik gehaald.

Dat is een A250 Sport met alle pakketten inclusief veiligheidsdingetjes en het Night pakket, en dan simpelweg alle opties aangevinkt (behalve een aantal die de duurdere opties onmogelijk maken, dus geen Becker spul en zo).
toen de teller bij 63.489 euro stond ben ik maar gestopt :P

maar dan ben je wel van alle gemakken voorzien tenzij je rookt in de auto want die 59 euro ging me iets te ver voor iemand die niet rookt :P
@the-budel-guy: De asbak is ook ideaal om muntgeld in te mikken, klepje dicht en niemand ziet het. Anders is het waarschijnlijk maar een open bakje. Neemt niet weg dat €60 veel is voor een rokerspakket.
@RoT___: klopt bij ons in de auto zit de asbak vol met muntjes voor winkelwagen’s of parkeer meters. je hebt ook auto’s die daar een apart dingetje voor hebben waar je die muntjes in kan schuiven lijkt me wel handiger dan alles in een bakje te doen.
Een ding wat deze A-klasse wel mist: RWD. Echt een gemiste kans van Mercedes om voor dit nieuwe platform FWD te verkiezen boven RWD, zeker als je dadelijk dus een FWD CLA of CLC op dit platform krijgt…Jammer jammer.

Daardoor staat de 1 serie nog steeds apart in het C segment, boven de anderen, IMO.

1 serie>A Klasse>Giulietta>V40>de rest, inclusief de Golf/A3/Leon/Octavia
@jaapiyo:
Klopt dat is de enige C segmenter die bij 2 vlokken sneeuw niet meer van z’n plek komt.
@jrk68: Dit is 2012.. Weet waar u over praat..
@Jaapiyo: Maar is ook duurder om te ontwikkelen voor MB.
@kaasboerin: Sorry maar moet hem ¨wel gelijk geven kaasmuts :)
@norge: Op basis van wat? Anti-gedrag.. Ik ben het levende bewijs dat RWD + sneeuw bijna geen enkel probleem is mits je normaal rijdt.. Desnoods vraag je het mijn gecertificeerde ervaren rijinstructeur en tevens motorcoureur, die dezelfde RWD wagen als ik rijdt maar met 200pk en een zooitje koppel.. Wij waren 1 vd weinigen die prima uit de voeten kwamen met ’t pak sneeuw op de weg van de winter. Een doorontwikkelde tractiecontrolesysteem is de redder in nood. Wel lekker zo’n lege weg trouwens. :)
@kaasboerin:
Zelf in Oostenrijk op een hellinkje gehad.
Sneeuwkettingen om had ook geen effect want de TC draaide de boel gewoon de nek om.
En daar sta je dan met je E klasse met een bak koppel.
Gelukkig zijn we de laatste 100 meter naar boven gesleept door een Defender.
Dat was me in al die jaren met een FWD nooit overkomen.

En je bent zeker de fotoreportages van Januari 2010 vergeten met al die glibberende BMW’s die de bij de minste glooing het verkeer blokkeerde.
@jrk68: Ah, in Oostenrijk op een helling??…….. Dacht dat je ’t over “2 vlokken sneeuw” had.. Yep, ik zag ook regelmatig 3-serie’tjes moeite hebben met hellingen en sneeuw, maar nu ik zelf heb gereden ben ik er toch van overtuigd dat ’t reeeeuuuuze meevalt als je normaal rijdt. Bedacht me overigens op dat moment ook dat ’t misschien niet de E9x reeks was die ik moeite zag doen. Van MB heb ik helaas niet zoveel verstand, die heb ik dan ook nog niet gereden.
@jrk68: wij hebben 2 keer een E klasse ingegraven op ons oprit. Grindlaag was iets te dik…
@kaasboerin: *Steekt hand op* Je bent niet de enige die weg is gekomen op de sneeuw. Kwestie van met flink beleid weg rijden. Toegegeven, met FWD kom is makkelijker weg te komen, maar ach, een beetje uitdaging kan geen kwaad!
@kaasboerin: Alleen maar op basis van wat ik hier in Noorwegen de helft van het jaar zie. Toegegeven ik hou van overdrijven en het valt allemaal best mee als je een beetje kan rijden.
kaasboerin via iPhone app
@norge: Haha weet ik tijgert. RWD is gemiddeld ook minder makkelijk onder controle te houden met regen/sneeuw. Maar heb persoonlijk iig goede ervaringen, m’n rijinstructeur was onder de indruk van de tractiecontrole van de betreffende auto op de -toendertijd- pak sneeuw/ijs op de weg, dus zal wel niet zo met elke andere RWD zo zijn.
@kaasboerin: Ik stond met de eerste vlokken sneeuw vorig jaar met mijn RWD de FWD’s van de parkeerplaats te trekken… Toegegeven, dat lag hem niet aan de aangedreven wielen, maar aan de voorbereiding. Mijn BMW was de enige op winterbanden… Rijdt al meerdere jaren RWD incl wintersport en diverse bezoeken aan een winters Zweden en heb nog nooit vast gestaan in de sneeuw.
@kaasboerin:
Norge en ik hebben nog rwd leren rijden in het tijdperk waarin stuurbekrachtiging een optie was en het elektrische gebeuren in een auto beperkt was tot het contactslot en de verlichting.
In die tijd was RWD nog echt leuk en uitdagend.
@jrk68: Vandaar mijn zeer passende eerste reactie op je: “Dit is 2012”..
@kaasboerin:
Dat weet ik en het wordt er niet leuker op qua rijplezier.
@jrk68: Vroeger was het rijden gewoon meer directer en meer mechanisch dan nu.Natuurlijk heb ik ook met achterwiel aandrijving gereden en dat in combinatie met een leuke peeka /gewicht verhouding maakte het auto rijden leuk. Maar strikt genomen is voorwielaandrijving gewoon beter, niet per definitie leuker maar wel meer effectief.
@norge:
Precies wat ik bedoelde.
@jrk68: Tsja, koop je toch een oude E30 325i ofzo..
@jaapiyo: als Autovisie schrijft dat een Focus beter stuurt dan een 1 serie dan is echt wel duidelijk dat RWD zijn beste tijd gehad heeft. De volgende 1 serie is FWD, misschien de volgende 3 serie ook al wel.
Heb vorige week in Berlijn uitvoerig gereden met diverse A klasses oa de A180 handgeschakeld, A200 aut, A200cdi aut , A250 AMG sport maar ook vergelijkend gereden met BMW 118i, Audi A3 2.0 TDI. De Mercedes stak er voor mij met kop en schouders bovenuit qua vormgeving, materiaalgebruik, motor en aandrijving. De A is cool en een wannahave. Ook heb ik officiele leaseprijzen gehoord van 495 euro Operational Service Lease 48 mnd!
@jmdekort: Dat zijn ongetwijfeld de vanaf prijzen bij 12000 km per jaar, exclusief vervangend vervoer …
68.860 kwam ik maximaal op uit. Maar met de 1 serie (125D) kom ik uit op 69.300, kan altijd duurder dus
-edit: je CAPS blijft hangen-
De nieuwe presentator zuigt en is echt saai om naar te luisteren!
@parsabenz: Capslock day ?
@parsabenz: autoblog is sowieso al niks meer aan de laatste jaren
@parsabenz: Jij bent blijkbaar nieuw want er is niks nieuws aan Casper. Wouter was afgelopen tijd op vakantie. Gun die man ook z’n rust.
@rubenpriest: lol hoe weet jij dat allemaal?
@Flamingo: Autoblog insider je weet tochhh
@rubenpriest: laat m zelf met rust
@Flamingo: Haha +1
@Flamingo: Twitter is voor iedereen toegankelijk hoor, daar hoeven wij geen extra moeite voor te doen.
@parsabenz: niet nieuw, niet saai!
@E320cdi: Ik kijk toch veel liever naar Wouter zijn filmpjes, deze is saai en ééntonig.
@parsabenz: Die nieuwe presentator is niks mis mee, als je alle dagen Wouter hoort (en dat bedoel ik helemaal niet verkeerd) dan word het pas saai, beetje afwisseling tussen wie je ziet is beter.. Waarom doet @sir_smokalot geen rijtesten meer? :P
Ik kwam tot 68.860,- Er zullen veel jonge mensen zijn die dat kunnen/willen betalen voor een klein Mercedesje xD
bij de A250 Sport AMG met minimale opties kom ik al op 54k, belachelijk veel dus!
wat een dom ding ik heb nog liever een golf (7)
@Flamingo: Nou nou, beginnen schelden hoeft ook weer niet he?
@Flamingo: dat is geen vergelijking. Je vergelijkt nu een A250 met een VW Kever.
in de mercedes configurator heb ik iedere optie aangekruisd en kom op een totaal bedrag van €66.114 euro voor een auto die idd het formaat van een golf heeft….
Een dillema voor de leaserijder Oeps… spelfoutje!
Sorry, verder niks te melden wat ook maar iets toevoegt, dus ik laat ’t hier bij ;-)
leuke rijtest!
ik kijk nu al uit naar de komende rijtesten (o.a. iets met een gallardo & een m135i ;) )
€ 65.802
Fraaie wagen, mijn opinie: exterieur A>A3>1, interieur A3>A>1, rijden vermoedelijk 1>A>A3. Het hangt echt van persoonlijke voorkeur af, m.i.
Wel raar dat deze bij 28mile begint en de vorige bij 20mile!!
Oke deze ziet er wel beter uit Veel beter!!!!!
Maar zelf de B-Klasse is goedkoper??
Ik kom op 67.298 euro voor een A 250 Sport!
Wat is er op die bestuurdersstoel gebeurd?
@dafmaf: Dat is normaal bij dat soort stof
heeft ie nou voor- of achterwielaandrijving?
@wimbers: Voorwielaandrijving
bijna 70k voor een A250? Doorsparen voor de RS3!
@Lars Dijkema:

*kuch* 1M *kuch*
Hij heeft een mooie voorkant en zijkant . Maar de achterkant lijkt veel te veel op een DS3 en het interieur is mooi , maar de afwerking van bijvoorbeeld de deurstijl rond het raam in gespoten lak vind ik nogal goedkoop voor een Mercedes , een E46 BMW 3 heeft dit zelfs beter afgewerkt dan de A klasse.

In de video zou ik de opportuniteit hebben genomen om de torsie stijfheid van het chassis te testen , toen hij met zijn achterwiel in de lucht hing .
Je moet dan maar eens testen of je al de deuren nog goed kunt openen en sluiten. Het zegt erg veel over de bouwkwaliteit.
@Alexke: Inderdaad, interessant hoe de FWD zie verhoud tot b.v. de nieuwe A3. En ook de stoelen lijken me echt wel iets meer ‘te vlak’ dan ‘een kniesoor’ die erover valt. Als je veel op de weg zit, zijn de stoelen zo ongeveer het allerbelangrijkste. En hoe rijdt de handbak ? Die automaat lijkt me niets; is het een DSG variant of niet ?

Kan dit moeilijk een rijtest noemen; meer een impressie …
ik heb verleden jaar mijn Golf gti5 in geruild voor een C200 BE (42k automaat 135KW) ,en dan komen ze met zoiets. Mercedes bevalt me uitstekend maar heb toch liever een “klassieke” c-klasse dan deze nieuwe a-klasse.
Filmpje had te weinig inhoudelijk over de auto, mij iets te veel gemierenneuk over de versies. Wil weten hoe dat ding rijdt.
ik koop nooit een premium hatchback tenzij ik ht voor een goede prijs kan krijgen .. 60k+ wtf , een golf GTI is dan beter , heb ook mn twijfels , eerste hatchback in dit segment van mercedes
Het zal voor mij de perfecte auto zijn mocht ik er het geld voor hebben. Waarschijnlijk alle Mercedes-karakteristieken in het rijden die ik gewend ben en die in elke Mercedes je meteen het gevoel geven dat je in een Mercedes rijdt maar dan wellicht net iets sportiever en in een zeer strak jasje.

‘Maar je kan wel pakketjes aanvinken, heeujjj’ +1
Mercedes A Struikroof Edition.
Ik kom hier op de site van Mercedes.be op 55.218.
Ik weet niet hoe jullie in godsnaam aan 60+ komen.. :o
@muhamedtje: denk eens na => Nederland
@muhamedtje:
Het veerschil ligt hem in het feit dat een Nederlander wel belasting betaald en belachelijk veel zelfs.
Wrijf het maar weer lekker in.
@jrk68: Dat wist ik niet,sorry.
Nu kom ik uit op 67.366 op Mercedes.NL ;)
Ligt echt wel een stuk hoger die prijs
Als het qua prijs niet zo veel uit maakt zou ik toch voor een C-klasse gaan, ookal is dat misschien net iets duurder. Dan rijd je wel een echte Mercedes die er mooi uitziet, maar dat is persoonlijk uiteraard.
@Tommy2: de Ster staat hier toch ook echt op. dus, dit is ook een echte Mercedes.
@rufctr01: Een echte Mercedes heeft een langsmotor en achterwielaandrijving.
Nou, ik vind hem erg mooi en echt stukken beter als zijn voorganger… applaus Mercedes!
A 250 Sport Limousine
Kaufpreis ab Werk 57.929,20 euro.

Dus de prijs met alle opties in Duitsland.
@pokerface: Haha dan is het hier in België nog goedkoper..55.218
Okee ik heb ff zitten zoeken:
Een A200 B-Effi..zuinig!
-Stoelcomfort pakket
-Spiegelpakket
-Licht en zicht pkt
-Urban pkt
-Dynamic handling package

Opties:
-Cruise control = €325
-Privacy glas (staat wel leuk)
-lendensteun 4 voudig verstb.
-Automatische airco
-Digitale radio
-cd wisselaar 6
-Mistlampen voor
-AMG velgen t.w.v zo’n €1000 om toe te voegen
– 6 handbak
v.a prijs: €32.175
tot. PRIJS: €40.187

Ik ga nu ff zoeken wat een soortgelijke 1 serie en a3 kosten.

-1Serie 118i (handbak) : € 40.185
-A3 1.8 (alleen met S-tronic) : €40.147

Conclusie: A-klasse is niet overpriced, naar mijn mening Leuker dan de A3, mooier dan 1-serie

Kwestie van smaak denk ik dan maar..
@lamborgfan: Dit zijn tenminste inhoudelijke reacties. Ik dacht dat iedereen toch al wel weet dat het uiteindelijke verschil minimaal zal zijn tussen de Duitse 3 na het aanvinken van wat opties. Als er dan vaak 1 duurder is met opties wordt het vaak de Audi.
Ziet er goed uit die nieuwe A klasse
Slechte camera zeg, de auto lijkt af en toe wel roze ipv rood
Dan nu de dikste versies…
Bmw 125i Hatch:48.920
Audi A3 sportback:56.562
Mercedes A250:55.218

In België eh !
@muhamedtje: De dikste versie van de Einser is toch nog steeds de135i, neen? Dat is dan wel de coupé, maar zelfs bij de hatch heb je de 130i.
@BaRa: Neen. Kijk maar
http://www.bmw.be/be/nl/general/uic/car_configurator/configurator.html
@muhamedtje: Hm, verschil tussen BE en NL blijkbaar. ‘k Had naar de driedeurs gekeken, maar bij de viifdeurs heb je in BE zelfs geen 125i, het stopt bij de 118i. Het verschil in deurenaantaal maakt de vergelijking natuurlijk niet makkelijker.
Geeft mij maar en Volvo V40, ziet er nog lekkerder uit dan dit en met het wisselgeld kan je nog eens op vakantie gaan ook!
Sja, dikste diesel 100 kW nou moe. Ik vind het onnoemelijk veel geld voor errug weinig. Standaard onderstel en stuurgevoel trekt op geen lor. Case closed…
Hele fraaie auto. Zou mijn keuze zijn. 1 serie, ik ben er niet kapot van, A3 doet me niks. Mercedes heeft een mooie auto neergezet. Jammer dat een topversie je bijna 70k kost maar goed dat kost een snelle A1 ook.
Voor 70k heb je een 2,5 jaar oude C63. Dat is leuk in de rondte rijden. Alleen het starten ’s ochtends zorgt al dat je de rest van de dag vrolijk bent. Zo’n A is een vervoersmiddel van A naar B, geen auto.
Rood staat de À-klasse wel erg goed. Jammer dat de wagen zo duur is.
De A3 en de1-serie zijn beter en goedkoper. Doe maar een M135i of S3. Veul leukur…
@bartsmit: Dus jij wilt een 1 serie die lijkt op een VAG Polo en een A3 die de massa ook al heeft? Wat is daar nou leuk aan?

De A klasse onderscheid zich van allemaal het beste!

@ar156sw Je mag de 1 serie mooier vinden, maar daarin ben je wel een vreemd eendje. Wat is er nou mooi aan een 1 serie die de achter lampen heeft van een Volkswagen Polo?
In hoeverre kan je hierin Premium rijden met je voorwielaandrijving? De looks van de 1 serie mogen misschien niet bekoren maar het is wel een echt rijdijzer waar ik dagelijks veel lol aan beleef.
@CasperH: als MB je voor dit stukje reclame geen lease-A toe doet komen, heb je toch iets verkeerd gedaan ;)

Maar, on-topic: geen onaardige wagen. Vind persoonlijk de 1-serie mooier, maar daar schijn ik een beetje vreemd in te zijn…
Stiekem hoopte ik al dat Sacha deze zou presenteren, helaas :(
@bartsmit
Beter (kwestie van mening, tijd zal het leren) en goedkoper? Volgens mij heb je het filmpje niet gevolgd en de configurator niet ingevuld, de Benz is goedkoper alleen vanaf (iets) duurder omdat Mercedes de auto gewoon niet levert zonder bepaalde opties maar bij gelijkwaardige uitrusting zijn de Beamer en de Audi véél duurder.
@koelkast: die zal wel zitten te wachten op de A45 AMG.
Neemt niet weg dat het porno gehalte van deze auto trouwens hoger ligt dan van de 1-serie en A3. Maar ook dat is weer persoonlijk, als BMW/Benz liefhebber genieten de 1-serie en nieuwe A-klasse mijn voorkeur. Heb ooit eens met een paar daagjes een A3 3.2 quattro mogen sturen voor m’n werk, werd er niet warm van prima auto maar dat was het dan ook wel.
coming to a dries-roelvink lookalike near you in the future.
40k euro voor een aanvaardbare C-segmenter, ze zijn niet goed bij hun hoofd. Dit is alleen een dilemma voor de alleenstaande leaserijder, of de tweede auto leaserijder.

wel knap dat ze in relatief korte tijd een goeie FWD auto uit de pen laten rollen.
Te duur, niet mooi geef mij maar een A3 of een 1-serie. De A250 Sport kost met alles op en der aan €66.446 euro te veel geld!
Kijk naar de afwerking van de deur. Je kijkt lomp tegen het rode metaal. Vergelijk dat nog eens met de afwerking van de A3…
Mercedes heeft een mooie auto neergezet, interieur is ook fraai. Toch ga ik over een maand voor de Volvo V40 (D3 Summum in de lease, 20%). Ik rijd nu A3 sportback uit 2010, mooie auto, maar totaal niet gedurfd. Interieur is bijna kaal te noemen en saai. De nieuwe A3 valt me ronduit tegen. De 1 serie blijf ik een BMW voor jochies vinden en de Giulietta vind ik te vrouwelijk. Volvo zet met de V40 voor mij de meest complete auto in dit segment neer en ik vind het een plaatje om te zien!
Is een leuk autotje, alleen is een prijs van 68.268 euro mij net iets te veel.
ik vind het een vrij dure auto voor merc kleinste, vooral als je dit omrekend naargulden(ik weet klinkt ouderwets)
ik vind het raar klinken, je gooit al ongeveer €25.000 stuk op een auto. maakt dan €3000 meer of minder dan werkelijk zoveel uit, en als een auto zoveel kost wil je dan juist niet die extra opties die de MB standaart heeft?
@rogierrs: het antwoord: JA 3000 euro is veel geld ook voor iemand die een s klasse van een ton koopt (ken er eenpaar die er een hebben). mensen (en jij) denken vreemgenoeg altijd dat als ze ookmaar iets meer verdienen hebben ze het niet erg vinden om te betalen en geld uit te geven. truth is: ze hebben net zo’n hekel aan geld uitgeven als jij en ik!
Haha.. allemaal ook hé..
Staat op de verlanglijst!
68.342 euro is alles wat ik ervan kan maken
3000 meer voor een auto die er WEL mooi uit ziet, standaard WEL alle belangrijke opties heeft inclusief navigatie. Snap jullie gezeur niet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).