Mercedes A-Klasse: de verjongingskuur komt hard

Auteur: , 38 Reacties

Toch wel een bezighoudertje hier op de redactie, in de comments en zeer zeker op de beursvloer te Genève, die nieuwe A Klasse. Na de introductieavond staan ze nu op de stand van Mercedes te shinen. En na wat duw- en trekwerk hebben we vers fotomateriaal van het Audi A3- danwel BMW 1 Serie-alternatief.

Deze Mercedes – leverbaar met uitrustingsniveaus als ‘Urban’ en ‘Style’ – windt er geen doekjes om qua doelgroepmarketing. De Duitsers hopen een jongere generatie te bereiken en naast zijn meer aansprekende voorkomen is ook het interieur des iPhones gemaakt. Inclusief carbonfiber-look op het dashboard en een hipster acher het stuur (incluis authentieke hipster-bril) die er in plaats neemt.

Casper in actie zien tijdens het Mercedes-event kan HIERO.

Ook mogen we ons glimmende presentatiehoofd verantwoordelijk houden voor deze verse beurslaatjes. De specs die tot nu toe bekend zijn lees je DAAR.
38 reacties

Benieuwd om hem in het echt te zien. Toch al veel beter dan het oude model!
@stanny: nou was dat nogal lastig.
Hij doet me denken aan een Opel Astra.. Especially The ass
Wat een stoere bak! Wil ik best rijden ipv die afzichtelijke/afgrijselijke 1 serie (die lichten!!!) en die saaie A3.
Spelfoutje in de tekst: `Deze Mercedes windt` ipv `wind`.
OT: Een aparte Mercedes, maar echt mooi vind ik em niet. Een stuk mooier dan de 1 serie, maar ik zou voor de A3 gaan.
Vind de voorkant nog steeds te druk. En vind het echt eeuwig zonde dat ie niet rwd is. Dat had hem in mijn ogen echt gepast. Zeker als AMG. Wordt dit dan de eerste AMG met FWD?
@E34M5Touring:

Ik dacht dat al langer bekend was dat de AMG-versie AWD zou krijgen? En inderdaad een gemiste kans, de A-klasse had gewoon achterwielaangedreven moeten zijn.
@Svensson: Oh dat wist ik niet, is wel logischer natuurlijk.
@Svensson:
Waarom?
De a-klasse is voor een doelgroep die geen flauw idee heeft hoe een auto aangedreven wordt, laat staan waar (voor of achter).
Achterwielaandrijving is onnodig duur en kost veel binnenruimte.
Vind de voorkant juist mooi, echt Mercedes!! Maar wat hebben ze die achterkant ongeloofelijk verkloot!!! De achterkant is echt een citroen look à like!!
Vindt het er persoonlijk met c-klasse achterlichten nog beter. Iemand die wel kan photoshoppen?
http://i.imgur.com/6p48W.jpg)
http://i.imgur.com/6p48W.jpg
@sdk16420: Lijken net vleugeltjes die achterlichten.. Queer alarm! :oops:
Jammer van die navi, is zo net alsof ze die per ongelukvergeten zijn in het ontwerp en dat Günther achteraf nog ff ergens een plekje moest verzinnen. Verder wel een heel dikke auto in sporttrim…
Ik ben niet iemand die de vergelijkingsmongool uithangt maar moet toegeven dat ik aan de DS3 moest denken zodra ik die achterlichten zag.
Dat maakt et voor mij de keuze niet anders, ik wil de nieuwe A hebben!
Het is wat sportiever en dit zal ongetwijfeld een jonger volk aanspreken. Toch wacht ik liever op de iets goedkoper nieuwe golf.
Voorkant is fantastisch. Achterkant doet mij ook denken aan de DS3 en is voor mij niet echt een Mercedes kont.
.
Sprak laatst iemand van Mercedes Nederland. Ze zijn er heel druk mee bezig om het merk een anders in de markt te brengen. De gemiddeld leeftijd van een Mercedes klant is 55. Deze moet met 10 jaar om laag. Ook het aantal vrouwen dat Mercedes rijd is een stuk kleiner dan bijvoorbeeld Audi en BMW. Ook daar willen ze anders in de markt komen.

En met de nieuwe A-klasse lijkt het me dat ze goed op weg zijn!
@Vreddy_B: Je moet nooit met mensen over dat soort marketing gezeur praten.. zeker niet als ze zeggen dat ze meer vrouwen in auto’s willen lullen. Vrouwen kopen een TT, een twingo of een Ford Ka. Verder niks.
geen foto’s van de kofferruimte?
Ik vind hem best mooi, maar helaas mist hij de selling-points die de 1-serie en A3 wel hebben, namelijk achterwielaandrijving of quattro. Zelfs de Golf biedt 4motion, en de marginaal kleinere Mini Countryman heeft ook 4WD. Nu kan de A-klasse zich nauwelijks onderscheiden van bijvoorbeeld een Guillietta, die ik dan persoonlijk mooier vind, en waarschijnlijk nog goedkoper is ook!
Niks bijzonders dus deze auto. Maar wellicht dat er nog een sterkere AMG 4WD variant komt?
@audirs3: Mercedes kan altijd nog met 4matic komen maar hoeft het niet eens. Immers wie 4 wiel aandrijving nodig heeft wil vaak ook de bodemspeling die een GLK wel kan bieden. Ook achterwielaandrijving is niet echt een USP, we hebben hier vaak gelachen om BMW1tjes met sneeuwkettingen op de voorwielen. Meer interieurruimte (vanwege de voorwiel aandrijving) dan de 1 en een verfrissend uiterlijk tov de voorganger (kan de A3 niet naar voren brengen) zijn wel USPs an de A klasse. De echte concurrent is de gewoon de Volvo V40.
@audirs3:
Alsof achterwiel aandrijving een sellingpoint is voor de 1-serie? Hoeveel van de kopers zijn petrolheads die weten wat het verschil is?
Maak je geen illusies de 1 serie verkoopt goed omdat het een BMW is (en best wel een goede wagen).
Quattro zullen de mensen wel weten maar hoeveel zie je er daarvan? (lees: geen)
Eh Astra, eh DS3…
De detail’s zijn allemaal erg fraai, maar het totaal is verschrikkelijk…
@Maartent: onzin.
Stukken beter dan de vorige en al met al niet lelijk.
Ben jij klaar… voor de ultieme uitdaging? koop dan geen Ford maar deze nieuwe A-klasse.
Zo, vette auto! Veel mooier dan voorgaande modellen
Damm hij is lekker,
Wat een ongelooflijke sukkels! Maak je de A-klasse eindelijk een stuk mooier, integreer je dat ding vol met Apple-meuk. Wat vreselijk zonde zeg, anders zou ik hem misschien nog wel willen. Nu dus absoluut niet meer.
@Cantago: gebrek aan RWD is pas een gemis.
@alcantara: Zo ver kwam ik nog geeneens, maar inderdaad, je hebt helemaal gelijk! Zou echt een groot pluspunt zijn.
Mercedes is goed bezig. Ik zie vaak de nieuwe B-klasse rijden, wat een mooie gelijnde auto en wat geeft die koplampen toch mooi licht.
wel jammer van de achterlichten….die van het concept waren mooier geweest..
vind em toch nog wat tegenvallen in tegen stelling to het concept maar ziet er nu al veel beter uit.
Tja ach ja… Voor een hatchback. Best aardig.

Maar doe mij maar ´gewoon´ een C-coupe!!!!!!! :)
Helemaal gelukkig met de nieuwe Mercedes A-klasse met kennelijk voorwielaandrijving en grote overhang voorzijde, en rij glimlachend verder met mijn BMW 130i 2009.
Ik kan niet vinden wanneer dat ding op de markt komt. Weet iemand dit misschien?
@verberkt: September staat die bij de dealer
@verberkt:

Vanaf aankomende zomer kan je hem al bestellen bij de MB dealers in Nederland.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).