Mercedes’ A-Klasse interieur wordt iPhone-tastisch [updated]

Auteur: , 79 Reacties

Nadat een pelotonnetje aan wielrenners de nieuwe A-Klasse naakt op video had gezet is het uiterlijk al geen verrassing meer. En het innerlijk wordt nu ook al een stukje blootgelegd. Door Mercedes zelf, nota bene.

De A-Klasse van de volgende lichting moet voorgoed afrekenen met het geriatrische rollatorimago waaronder het model voorheen gebukt ging. Geen C-segmenter met een hoge instap meer, maar eentje die zich kan meten aan de 1 Series en A3’s van deze wereld. En een uiterlijk dat een jongere generatie moet aanspreken, voorzien van het familiegezicht des Mercedes. Zo ongeveer.

Echter, voor de binnenzijde hebben ze ook iets in petto om youngsters te paaien: de Iphone. Alles draait om het praatijzer van Apple (iPod’s mogen ook). Eenmaal aangesloten kan je via de Digital DriveStyle App alle functies bedienen via het scherm dat wordt getoond op de foto’s (best wel strak overigens, dat CF-motiefje). En het heeft toegang tot spraakdienst Siri, Apple’s Forvere Alone-gadget die reageert op je vragen, wensen en diepste verlangens.

Zelf een kijkje nemen in het interieur kan vanaf volgende maand in Genève. Wie dat niet trekt raden kan in de gallery alvast een blik werpen op de middenconsole, het touchscreen en de drie kenmerkende luchtroosters.

Onderstaande afbeelding kwamen we tegen in het persbericht van Mercedes’s verhaal over dit interieur. Serieus, Mercedes, willen jullie dat nooit meer doen?

iPhone op wielen, aldus Mercedes

UPDATE 02-03 – Vandaag verscheen een nieuw lekplaatje op internet, van de bips in dit geval:

Mercedes met sportschoolboy79 reacties

Dit wordt de beste in zijn klasse. De BMW is lelijk en de audi is saai. De mercedes wordt leuk als het zal aanleunen bij zijn originele concept.
@toon: De beste in zijn klasse? Hoezo? De BMW heeft een beter rijplatform, betere/efficiëntere motoren en RWD.

Mooier =/ beter en dan nog is dat mooier puur jouw persoonlijke mening, de rest zijn feiten.

BMW heeft trouwens ook Iphone integratie. Ik kan vanuit iDrive bv men itunes muziek gaan besturen.

Ben wel benieuwd naar het finale model van de A-klasse. Interieur is leuk vormgegeven al vind ik de integratie van het GPS scherm niet zo mooi en de plastic replica carbon is ook best wel fout. Voor de rest, niets op aan te merken. Ziet er strak en modern uit.
@voytekbe: Ja klopt, is persoonlijk.. maar bij deze premium merken is het rijgedrag vaak even goed. Elke auto zal wel zijn specifieke kenmerken hebben, maar volgens mij is het uiterlijk vaak doorslaggevend.. De audi ziet er mooier en sportiever uit dan de 1, de proporties van die auto kloppen gewoon niet.. daarenboven heeft hij identiek dezelfde achterlichten van de nieuwe vw polo.. ik wordt er niet echt warm van.. Zoals ik al zei is de nieuwe a3 een mooie auto geworden, past mooi in lijn met de andere modellen, maar ik vind hem wat saai en dan zeker het interieur (normaal het sterkste punt van een audi).. Ook heb ik nooit de enorme grill mooi gevonden.. Het concept van de mercedes ziet er gwn goed uit en het interieur doet ook al het beste vermoeden.. Geef mij daarom maar de mercedes in deze klasse.. in elke andere klasse kies ik voor de BMW, met uitzondering van de CLS dan :p
mss gaan ze wel heel erg plat voor de iphone ?
Je zou maar een HTC/Samsung hebben..
@kaasboerin: of een NOKIA!!!!
@ kaasboerin . Dan hb je bij je aankoop vn een.mobiel logisch nagedacht!
@besaram: Of niet. iPhone was me te duur af en moest snel beslissen: halsoverkop een Samsung besteld en later pas zien wat ik nou daadwerkelijk zou krijgen.
Wat vind ik zo’n carbon patroon plastic goedkoop. Verder wel gaaf interieur.
cool interieur maar dat nep carbon ziet er een beetje goedkoop uit (is het waarschijnlijk ook)
Leuk hoor, voor mensen met een iphone. Maar hiermee is zo’n entertainmentsystem met een htc of nokia opeens veel minder interessant.
@bmwalpina: Precies, en nog leuker wordt het als je de auto over 5 jaar 2e hands koopt en het entertainmentsysteem niet meer ondersteund wordt of er geen kopers zijn met een iPhone.
als die dan qua bouwkwaliteit ook zo slecht is zoals de iphone (droptest filmpje op youtube: http://www.youtube.com/watch?v=elKxgsrJFhw) dan heb ik liever een BMW die met Google in zee gaat! en de 1 serie heeft voorlopig ook nog eens achterwielaandrijving.
@Jantje_555:
Pak het achterklepje van een galaxy s2 eens vast….
@RudyV: ja, is kei dun. maar als hij op de telefoon zit (waar hij ook hoort) is het gewoon stevig:) dus slaat nergens op wat je zegt
@Jantje_555: Maar Jantje, BMW biedt ook iPhone integratie hoor. Dan kun je ook vanuit je iDrive de functies van je iPhone aanroepen.

http://media.caranddriver.com/images/10q4/369078/2011-bmw-x3-xdrive35i-iphone-integration-dock-european-spec-photo-369271-s-1280x782.jpg
@Jantje_555: niet zeiken, hier heb je namelijk casemates voor..
@bigcar:

Welke kneus gaat er nou zon dom hoesje om zun telefoon heen doen? Gasten allemaal popie jopie doen dat de iPhone zo mooi is met al dat aluminium en glas en vervolgens gebruiken ze zon iCondom.
Of van die gasten die een Galaxy S2 kopen omdat ie zo mooi dun is en dan zon kk hoesje erom heen doen.
Of van die kneuzen die een Android toestel halen en dan een theme/icon pack erop zetten zodat het op iOS lijkt.
Of van die kneuzen die eerst stoer doen dat ze gorilla glas hebben en even later een screen protector hebben gehaald. Naai me gewoon op aan dat volk.
@GOD: Hoesloze Android met standaard Samsung skin die al flink op een iPhone lijkt. Gewoon stevig in de hand houden, of het slikken als je een Mercedes op je scherm hebt.
@RoT___:

Precies
@GOD: ik snap niet wat jouw probleem altijd is, je zit altijd maar te zeiken en te kankeren op alles wat hier gebeurt. Er komt nooit een normale reactie uit jouw toetsenbord, gaat het wel? Of heb je zo’n slecht frustrerend leven en wij zijn daar de dupe van? In jouw ogen is iedereen een kneus,GOD. Als je zo graag met god vergeleken wil worden gedraag je er dan ook naar mafkees!
@GOD: haha je hebt gelijk maar je reageert niet op mijn manier:P
@GOD: gast, ik heb zowel een iphone 4 als een 4S en bieden hebben zowel een fatsoenlijke casemate als een screenprotector, helemaal niks mis mee. krasjes op dat ding is gwn kut, en mocht een keer uit je handen flikkeren (overkomt de besten ook wel eens ;) ) dan blijft die iig heel.

een iphone is zowel een geweldig als een gevoelig apparaat, vandaar die casemate. en krasjes zijn irritant, en daar is nou die screenprotector voor handig.
*bieden-> beiden :oops:
@GOD: LOL, iCondom :lol: beetje gelijk heb je, het is zonde dat je de mobiel niet meer ziet.. maar aangezien de iPhone 4 helemaal van glas is (op zijkanten na) is het wel handig.. kapot glas kost je 280 euro..
@Jantje_555: Je slaat hier compleet de plank mis. De bouwkwaliteit staat niet altijd gelijk aan de overlevingskans bij een ongeluk. De bouwkwaliteit van een iPhone is namelijk subliem, daar doet een Galaxy S(2) voor onder. Waar de iPhone echter op faalt, is puur op overlevingsbestendigheid bij een ongeluk. Hoewel dit natuurlijk ook relatief is, mijn moeder liet een keer haar iPhone 4 uit haar handen vliegen en kwam zo 3 meter verder weer neer, niks aan de hand.. Wat deze test vooral bewijst, is eigenlijk dat echte hoogwaardige materialen altijd kwetsbaarder zijn dan kunststof. De taaiheid en rek in een kunststof product is veel hoger. Hierdoor is het product in staat om klappen te absorberen, voordat deze kapot gaat, daar staat tegenover dat kunststof veel meer afhankelijk is van het juist construeren van ribben en hoeken, om zo een degelijkere constructie te krijgen.. Echte materialen zoals glas of aluminium, hebben uit zichzelf een hogere stijfheid, maar glas is bros en dus breekt het bij harde impact en aluminium is gevoelig voor putjes of deuken. Het kwaliteitsgevoel bij een product met echte materialen echter is veel hoger dan bij een kunststof product. Het is daarom niet gek dat een autofabrikant als Rolls Royce en Bentley ook zo min mogelijk kunststof gebruiken, omdat meestal een minderwaardig gevoel meegeeft, het maakt niet uit hoe je kunststof bewerkt, het zal voelbaar minder zijn, Als je voorzichtig bent met je spul, dan heb je in ieder geval een hoogwaardiger product in handen dan die Galaxy S2.
@jzaero: AMEN! I love my 4S
@jzaero:
de bouwkwaliteit van een samsung is heus wel net zo goed als een iphone. apple kiest echter voor ‘duur’ materiaal, zodat het eruit ziet en voelt als iets exclusiefs. dat de samsung gemaakt is van plastic doet niks af aan de bouw kwaliteit. aangezien een telefoon een gebruiksvoorwerp is, een voorwerp dat je extreem veel gebruikt zelfs, heb ik liever een degelijke plastic telefoon dan een mooi alu apparaatje dat na een paar keer vallen total loss is. wees eerlijk, de galaxy is heus niet lelijk, maar ook niet bijster mooi. maargoed daar zul je vast een ander argument voor hebben. hij gaat toch wel een keer vallen, hoe zuinig je er ook mee om gaat.
@mckroket: die keuze is geheel vrij, ikzelf heb liever hoogwaardig aanvoelende producten, maar daar zijn wel meer redenen voor.
@mckroket: Haha, ja duur materiaal inderdaad, maar in de mate waarin het gebruikt is doet het vrijwel niks met de inkoopprijs en heeft Samsung de verstandige keuze om te kiezen voor bewezen stevig materiaal, namelijk goedkoop plastic.
@robinio: inkoopprijs vrijwel niks, nabewerking van echte materialen is echter veel duurder, plus aluminium frezen is niet goedkoop. Een cover van een Samsung produceren duurt ongeveer 15-20 seconden, het frezen van vier aluminiumdelen plus het assembleren van glas is ook duurder ;) maar goed iedereen is vrij om hun eigen keuzes te maken.
@jzaero: achjaa daar heb je dan weer goedkope slaven voor in china.
@MAB: die apple gebruikt*
@MAB: frezen en nabewerking gebeuren machinaal, vrijwel niet handmatig. Deze bewerkingen zijn duur en is ook één van de hoofdredenen waarom Apple vaak modellen twee jaar of langer mee laten gaan, om zo een dure productielijn qua kosten eruit te halen. Assemblage van dit soort producten gebeurt vrijwel wel altijd handmatig, omdat het onrendabel is voor een telefoon om elk jaar of twee jaar een nieuwe geautomatiseerde lijn te krijgen. Daar wordt in China inderdaad gebruik van gemaakt. Echter, Apple’s geval is vaak hoge bomen vangen veel wind. Disney, Gstar, HTC, Samsung, Sony en veel van dit soort bedrijven misbruiken de Chinezen op die manier. Apple doet er net zo hard aan mee, maar veel andere bedrijven zijn er ook mee bezig. Het is echter onmogelijk om de complete markt in China te veranderen. Als jij daar niet produceert, doet iemand anders dat. Dat is je concurrentie en die wint het dan op kostprijs. Het is helaas niet anders, het is ook niet aan de Westerse bedrijven om te zeggen; “nee ik doe het niet in China”, maar aan de fabrieken om de omstandigheden te verbeteren. Dat heeft puur te maken met het feit dat als jij daar niet heen gaat, zij daar toch wel iemand anders vinden. Je kan ook niet als Westers bedrijf je aannemer compleet veranderen. Dat is immers een compleet ander bedrijf.. Helaas.
@jzaero: je hebt wel gelijk maar ik heb dus gehoort dat de werkomstandigheden bij de apple fabriek in china gewoon heel slecht is, achja maakt ook niet uit. Het zijn gewoon hele goede producten net zoals samsungs galaxys.
@MAB: Ja, alleen is dat bij alle fabrieken wel zo.. Harde realiteit, veel documentaires erover gezien en nadat ik klaar ben met studie zal ik er ongetwijfeld ermee geconfronteerd worden als ontwerper.. maar als ontwerper moet je helaas ook compromis zoeken.. Anders kan je hier in de Westerse wereld niet concurreren.
@jzaero: ja heb ik ook veel van gezien, oh dat is wel mooi! mag ik vragen ontwerper van wat?
@MAB: Industrieel ontwerper, momenteel nog niet echt een richting of gevoel bij wat voor producten ik terecht zal komen, maar als industrieel ontwerper ben je daar zeer vrij in omdat het vak gewoon erg veel vrijheid biedt. Dat kan van keukenspul tot aan telefoons of auto’s gaan. Het moet je net treffen als je écht ontwerper van auto’s wilt worden bijvoorbeeld, maar ik ben ook blij met consumentenproducten.
@jzaero: interessant! jij gaat dus de dagelijkse spullen mooier maken!
@mckroket: verdiep je eerst ergens in voordat je dit soort dingen gaat roepen, je hoeft geen apple fanboy te zijn om te zien/ voelen dat een iphone alu/glas betere kwaliteit is dan een plastic samsung
@Jantje_555: die samsungs voelen aan als een tupperwarebakje
the-budel-guy
@Jantje_555: Iphone 4G(S) heeft een achterkant met een laag(je) glas en die sumsang heeft een achterkant van volgen mij plastic.

lijkt me meer dan logies dat die van de Iphone een bast krijgt. je moet hem ook niet laten vallen.

Daarbij is de bouwkwaltijd van een Iphone gerust premium te noemen qua afwerking geen gekraak of schurende geluiden te horen.
@Jantje_555: mijn iphone 4 is van 2 hoog op de stenen gevallen(viel uit me joggingbroek tijdens traplopen) en is meegewassen. ALLES doet het nog! Niks is kapot, sterkste telefoon ooit gehad.
@lambo4all: @the-budel-guy: @akrapovic: @mckroket: @Freewarefreak: @jzaero: @Jantje_555:
als je laks met je iphone om gaat, heb je pech. zo’n toestel is een goed en degelijk product, het werkt als je het nodig hebt. als je toch onzuinig met je spullen omgaat, dan moet je maar een case-mate nemen, problem solved.

het enige toestel dat [WAT MIJ BETREFT ] concurreert met de iphone 4 / 4s is de nokia lumia. respect voor die telefoon. als ik de 4s zat ben, zal ik zeker een windows phone halen, daar is het immers voor bedoelt. alle andere meuk die te koop is,lees: htc, samsung etc, mag weg ;)
@lambo4all: precies! Net als Amerikaanse auto’s… Topkwaliteit! Oh nee, net als Chinese auto’s… Topkwaliteit!
*forever
-1 voor de iPhone toewijding.

Ik vind het super dat ze de smartphones meer willen integreren in het multimedia systeem, maar dit gaat erover…

Ben benieuwd naar de volledige foto’s van de kleine youngster.
@stanny: idd, je krijgt het gevoel dat ze meer geloven in die telefoon dan in hun eigen product. Lijkt me redelijk zorgwekkend.
Zelfde als van de B, niks mis mee, dat zeker niet! Maar had eigenlijk op een iest ander interieur gehoopt. Het interieur van Mercedes is wel al jaren veel en veel mooier dan dat van oa Audi…
Leuke marketing is het in ieder geval wel! En mercedes kennende zal het wel lekker intuïtief werken, net zoals command altijd al deed, eveneens als apple’s (iPhone).
@C220AMG: Ik merk toch dat de Audi multimedia interface veel vlotter werkt dan de Mercedes interface. Om maar te zwijgen van de voice commands. Bij mercedes moet je 3-4 zinnen zeggen om iemand te bellen. Bij Audi 1 zin en een confirmatie “Ja”. (Met bmw heb ik geen ervaring).
@stanny: Mijn mening is wellicht subjectief, maar zelf ondervind ik totaal geen problemen met comand en vind ik het persoonlijk fantastisch werken. Helaas heb ik met Audi geen ervaring en BMW enkel met het iDrive systeem uit een E60 (2008). iDrive past wellicht, wat betreft de naam, wel beter bij apple.
the-budel-guy via iPhone app
@stanny: wij hebben een 730D gehad (2003-2007) en daar was de spraakbesturing super. Daarna hadden/hebben we een Audi gekocht en daar was het wel even wennen.
Zie ik daar nou weer een iPhone aansluiting in het dashboardkastje?
Wat een ellende om iedere keer bij in- en uitstappen in dashboardkastje te moeten reiken! Ziet dat van BMW in de middenarmsteun er beter uit.
@tonyb: Die draad is meestal lang genoeg om het middenconsole te bereiken, weet echter niet of dat het geval is bij Mercedes.
@jzaero: Ja dat is mooi…. :?
@tonyb: Van CableJive heb je DockXtender waarmee je de aansluiting eenvoudig kan verlengen. Ze geven echt alles door, alles blijft probleemloos werken.
Jammer van die drukke middenconsole met onnodig veel numerieke knoppen! Zinloos gemonteerd als je het mij vraagt,waar heb je anders zo’n hip schermpje voor op je dashboard?
NA dat Digital gedoe snapte ik het al haast niet en na ‘Siri’ helemaal niet. Wat heb je aan die troep als je geeneens een appel hebt?
Ik blijf erbij, een appel hoort in een fruitschaal.
@MARS: En een Mars in de snoepdoos.
@Pixed: we hebben de zelfde humor, leuk!
Een i phone in je ster of ster in je i phone……
@norge: held :) pas maar op voor de fanboys
@norge: Ik vind het een geweldige zin!
Ziet er goed uit!
Leuk, maar nog lang niet iedereen heeft een iPhone, dus om iedereen te paaien moet je voor meerdere merken zoiets hebben ;)
slap gelul over die k#t smartphones, maakt het nu uit welk type je hebt, daar ga je een auto aankoop toch niet aan voorbij laten gaan en koop je er toch gewoon een i phone bij?

lijkt me best een stoer karretje te worden, dash ziet er goed uit (ook al weet je dat het nep is) 10 x beter als dat plastic alu look gedoe van de meeste auto’s.
Audi wordt duidelijk “the losing team”.. Interieur ziet et pakken beter uit. En als Merc een beetje kijkt naar zijn Concept zal de nieuwe A een hitje worden.
Afgaande op de plaatjes is de A3 qua interieur numero uno.

Mercedes doet wat leuks met de iPhone, maar ze moeten zo nodig weer een eigen interface erbovenop zetten. Ik wil gewoon de echte iPhone-interface centraal op het dashboard hebben, met evt een Mercedes-app die info toont van de CAN-bus. Wat is daar zo moeilijk aan. Zucht.
Grappig dat vergaanbare en nutteloze gadgets een auto bepalen. Vermakelijk, wat lachen we in 2017 als we dit terugzien.
Gebaseerd op iets van Apple? Serieus? Dan weet ik nu dus 100% zeker dat ik dat ding niet wil. Ik wil een auto, niet een of andere opdringerige telefoon.
Deze fanboys hierboven moeten eens een Lumia 800 of N9 vastpakken en eens zien wat nou beter en mooier uitziet. Door de behuizing volledig te spuitgieten ziet de Lumia 800 er zoveel beter uit dan een iPhone 4 met zijn glas. En raad eens welke niet kapotgaat van een paar meter hoog. Yep de Nokia. En ja Nokia heeft een beter OS met Windows Phone ;) En nee dat is geen Windows Mobile.

Gaat het glas kapot bij een iPhone, dan mag je lekker 60-150 euro aftikken bij de reparatieboer. Belachelijk.
@Relief: Iemand die iets mooi vind hoeft toch niet meteen een fanboy te zijn? Ik vind spuitgietproducten vaak wat minder qua gevoel. Ik heb wel een Lumia in mijn handen gehad, maar mijn persoonlijke voorkeur gaat naar een iPhone. Heeft overigens wel meerdere redenen. Een Lumia cover is wel lastig te spuitgieten geloof ik, omdat hij anti-lossend is.
Ik vind het maar niks al die iphone systemen in de auto.
@MAB: Kleinere consumentenproducten*
Hoop dat ze nog wel eer richting het concept gaan vind het uiterlijk nog een beetje tegenvallen.
interieur ziet er goed uit

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).