Mercedes A-Klasse prijzen: vanaf 28.995 euro

Auteur: , 100 Reacties

Het Duitse trio der C-segment auto's is eindelijk compleet. BMW en Audi scoren al jaren met hun 1 Series en A3's, maar bij Mercedes konden ze zich moeilijk meten met de vorige A-Klasse. Ze hopen met deze nieuwe generatie een stukje marktaandeel te veroveren, en zetten keihard in op een jonger publiek. Maar kun je die over de streep trekken met een basisprijs die hoger ligt dan die van de concurrenten?

De Mercedes die het verst onderaan de prijslijst staat is de A 180 BlueEFFICIENCY, deze instapper heeft een 1.6-liter viercilinder turbo met 122 pk, en kost je dus €28.995. Daarboven vinden we de A 200 met 156 pk uit hetzelfde blok, en die gaat weg vanaf €32.175. De 2.0-liter benzinemotor met turbo is in de A 250 goed voor 211 pk en kent en vanafprijs van €40.939. En op de laatstgenoemde uitvoering na vallen ze allemaal in de 20% bijtellingsklasse. De A 250 is overigens bij AMG langsgewipt, en kreeg een door hun aangepakt onderstel, 18-inch velgen, aangepaste grille en rode remklauwpr0n.

Dieselen kan vanaf de A 180 CDI met 80 kW (109 pk, 250 Nm, €29.995) en de A 200 CDI met 100 kW (136 pk, 300 Nm, €33.685). Op al deze versies is de ECO Start/Stop functie standaard, en wie geen zin heeft om zelf te roeren in een handbak met zes versnellingen kan voor de 7G-DCT-bak kiezen.

En wat doet de Duitse danwel Zweedse concurrentie? De sloomste benzineverbrander in de BMW 1 Serie gaat weg voor 24.990 euro, en daarvoor heb je een 114i (1.6-liter) met 102 pk. De autofabrikant uit Ingolstadt heeft zijn goedkoopst A3 met een 1.4 TFSI, die 122 pk ophoest, voor 25.650 euro in de lijsten staan. Bij Volvo heb je vanaf 25.995 euro een V40 met een T3 (150 pk) óf een D2 (115 pk). En daarmee heeft Mercedes de minst voordelige C-segmenter in handen.

Polltime! Stel, je krijgt van de baas een toereikend leasebudget, welke hatch geniet dan jouw voorkeur?
100 reacties

Ziet er zo op het plaatje redelijk uit, zag er vanochtend één op de A27 rijden (een instapmodel) en die zag er niet uit. Niets meer dan een te kleine taxi…
@eltee: spannender dan een a3 rn mooier als een 1-serie. Je taxi grapje is ook middeleeuws, maarja het is ook moeilijk om iets anders te verzinnen he! #getlost
@lambo4all: Mooier dan een 1-serie.. Je zegt het alsof het een wereldprestatie is ;-)
@lambo4all: Wacht maar tot je één spot in standaardtrim en met kleine wieldoppen.
utr1984 via Android app
@joske2: dat geldt voor vrijwel iedere auto…
@lambo4all: smaken verschillen en taxi-‘grapje’ was niet bedoeld als grap. De meeste taxi’s zijn nog steeds mercs. Ieder z’n mening, dus als mijn mening verschilt van die van jou, moet je er vooral gelijk #getlost onder schrijven…
@eltee: naar mijn weten komt ie pas in september voor het eerst op de weg…
@eltee: zag jij geen B klasse rijden?
@mashell: er stond geen typeaanduiding op en ik v
@eltee: …vond hem erg op deze lijken. Zou dus zomaar eens een B klasse geweest kunnen zijn :D. My bad!
@eltee: knap, prijzen zijn nu pas bekend en toch al een zien rijden.. Zal denk ik een B-klasse geweest zijn. Standaard trim is altijd saai, heb je ook bij een standaard 1-serie of A3
Mooie auto , zeker de 2 liter!
Die A-klasse is een hele mooie wagen maar voor 2000euro meer heb je een C-klasse wie gaat deze A-klasse dan ooit kopen?
Die kost zo maar eens vlug 10000euro meer dan de vorige goedkoopste A-klasse. Dat verschil is toch echt te groot.
Dat maakt zelfs voor leasers een serieus verschil.
@Hupke: 180cgi blue efficiency € 35.300,- 156 pk 9 sec
vergelijk geen prijzen met korting ??
@KaCh1ng:

Ik vergeet altijd dat jullie Nederlanders nog meer belastingen op je wagens moeten betalen.

In België is de goedkoopste C-klasse dus maar 2000euro duurder dan de A-klasse in Nederland.
@Hupke: wrijf het er nog maar eens in beste Belgische vriend!
de volvo mag je niet meetellen imo, deze is zo lang niet populair later
@KaCh1ng: ?
@jolig: een volvo behoort niet tot zelfde klasse
@KaCh1ng: *proest*
@KaCh1ng: De merken van oudsher misschien niet, maar deze twee auto’s zijn volgens mij toch aardig vergelijkbaar. De Volvo is iets groter naar mijn idee. Meer voor een gezin met 2 kinderen, daar zal deze misschien net te klein voor zijn.

Denk dat als je de mensen vorig jaar op straat had gevraagd of ze liever een c30 of een a-klasse hadden dat je dan toch meer c30’s had moeten inslaan. Deze auto’s zijn allebei wat gegroeid, maar Mercedes heeft zich nog maar te bewijzen in dit segment.
@KaCh1ng:
V40 behoort niet tot deze klasse???
Want is niet duits?
Rijden over 10 jaar geen petjes in?
Premium is premium al is dat anders voor gebakken lucht en te grote winstmarges.
@jrk68: Precies. is het geen mercedes, audi, bmw, is het niet premium. Aldus de gemiddelde mens. Belachelijk natuurlijk. Ga even in een basis a3 rijden. Niks premium aan.
Het verschil zou enigszins in de uitrusting moeten zitten. Ik vind het een prachtig ding, veel volwassener dan de 1-serie die het ‘beginnende-makelaar’ imago nog steeds heeft.
In belgie zal hij wel een stuk goedkoper zijn.
@mazdamx5be: vanaf €24.926,00 om precies te zijn
Fraai interieur zeg. Die neus gaat ook nog goed, maar die achterkant kan echt niet. Hij lijkt wel enigszins op de Volvo. Voor mensen die net iets te volwassen zijn voor hun Golfje of 1-serie.
Voorkant is top, maar achterkant niet echt. Maar stukken beter dan die nieuwe Polo, pardon, 1 serie.
Jezus dat interieur is gaaf! Ik was al helemaal weg van de design richting die ze qua interieur zijn ingeslagen met de SLS en de nieuwe SL en SLK maar dit ziet er echt heel chique uit.
Trouwens, ff lekker off-topic maar die hele A-klasse zal me de reet roesten:

Komt er nog een Le Mans topic? Morgen gaan ze van start namelijk.
@bozewolf: dan komt er morgen vast een topic ;)
@bozewolf: Vast, maar als ze dat nu doen staat ‘ie morgen op pagina 2.
@bozewolf: Volgens een reclame op RTL7 willen ze Le Mans vanaf volgens mij 15:00 24/7 live uitzenden. Een proef ofzo.

OT: Heul veul mooier dan die oude A. Maar de prijs is er ook naar, godsammekrake zeg hé!
Veel te duur, misschien de echte mercedes liefhebber die hem zal leasen/kopen, maar aangezien mercedes van huis uit altijd erg duur is in de lease, zal dat ondanks de 20% versies nog steeds te duur blijven voor 9 van de 10 leaserts. Ondanks dat wel een prachtige auto.
Ik heb ik het verleden ervaringen gehad met mercedes garages (toen ik nog een smart had) en daarom ga ik nooit een mercedes kopen
@supertjeduc: Vertel?
@supertjeduc: Als ik normaal met S-klasses zou werken zou ik ook eerst een half uurtje gaan lachen als je met je for2tje aan kwam rijden.. (sorry ;) )
@eklasse: best triest….
Dat is wel heer erg duur als je erbij nadenkt, de A nu is vanaf ongeveer 20.000.

En zelf de ruimere B is goedkoper 26.995.
@lotusrenaultgp: Ze denken bij Mercedes net zoals BMW 5 jaar geleden dacht. Voor design moet je meer betalen. BMW speelde toen slim in op de vraag en markt, maar zag dat het niet meer werkte. Daarom hebben ze nu ook de 114i, omdat men op goedkoper en zuiniger rijden is gaan letten. Mercedes denkt nu een gat in de markt te hebben gevonden, maar slaat de plank volledig mis. Zeker omdat de concurrenten in dezelfde klasse beter kunnen leveren en vooral goedkoper. Al zal je zien dat in de nieuwe A klasse voornamelijk 40+sers gaan rijden. In dit geval klopt het wel dat Mercedes zich richt op jonger volk :lol:
Mooie auto
Voor dit soort bedragen kan je ook een gebruikte S klasse kopen van 2006 of 2007 :)
@house:

En wat is nu eigenlijk je punt?
@house: Idd, totdat ‘ie onderhoud nodig heb. Bovendien is het totaal irrelevant, de 2e hands markt vergelijken met nieuw.
@kaasboerin: voor jou misschien irrelevant ja maar niet voor mij. Wat betreft onderhoud tja je kan het betalen of je kan het niet.

@jack abarth : Mijn punt is dat je zulke bedragen ook aan een 2e handse S klasse kan besteden, weliswaar 2e hands maar veel mooier en luxe dan een nieuwe A klasse. Tenminste dat vind ik, zo moeilijk is dat niet te bevatten toch :)
@house: maar door de leeftijd veel onderhoudsgevoeliger. Je weet ook nooit wat je precies koopt omdat je nooit weet of die afgetrapt is.
@jzaero: Dat is waar, dat zal ik niet ontkennen. Het is maar of je de moeite waard vindt om zo een auto te blijven onderhouden.
@house: Op die manier kan je voor iedere nieuwprijs auto een 2e hands vinden die beter is…. dat is namelijk nogal het punt van 2e hands kopen, zou beetje raar zijn als gebruikte auto’s duurder zouden zijn
@darkpluisje: je meent het spuit elf. Ik gaf enkel een voorbeeld van wat voor leuke 2e handse auto je met dat geld kan kopen.
@eklasse : ga jij maar 64 fietsen kopen ik wens je er veel plezier mee.
@house: waarom zeg je het dan, jij denkt dat op een auto site mensen zich niet bewust zijn van het feit dat 2e hands auto’s goedkoper zijn als nieuwe? En dan noem je mij een spuitelf? Mijn enige punt nu is dat je, voor iemand die zich house noemt, je tamelijk traag en obvious overkomt…
@darkpluisje: Hey spuit elf ik geef een voorbeeld van wat ik zou doen, dat maakte ik eerder al duidelijk.
Je hebt mij nergens zien zeggen dat ik denk dat anderen zoiets niet kunnen bedenken, dat is een aanname die jij maakt waarmee je kant noch wal raakt.
Dan nog zeggen dat ik traag en obvious overkom? iets met pot en ketel;)
@house: Liefhebbers zullen het doen. Mijn E46 is in aankoop ook niet de duurste. Met iets meer geld krijg je net een Skoda Citigo/Seat Mii ervoor en die is lang niet zo dik uitgerust. Aan de andere kant krijg je bij een nieuwe aankoop (x) aantal jaar garantie en dát telt heel hard. Als ik nu even VANOS moet vervangen, dan ben ik bij de dealer 3000 euro kwijt, bij een specialist 700 euro en als je het zelf kan rond de 80 euro aan onderdelen. Niet te spreken over chassisproblemen die wellicht kunnen optreden bij een oude auto. Aan de andere kant krijg je natuurlijk veel rijplezier en iets wat toendertijd erg luxe was.
@house: je kunt ook 64 fietsen kopen van 500 euro…
@eklasse: Volgens mij ben je een fan van het witte poeder?
@Benz65: want? / Ik sluit mij volledig aan bij @darkpluisje. De vergelijking is een open deur. Gaan we bij elke nieuwe auto op autoblog vermelden dat je er ook een grotere iets occasion voor kunt kopen? Nee, dat gaan we niet doen.
@eklasse: Je kan wel zeggen dat de vergelijking een open deur is, maar er is niets mis mee om aan te geven wat jij zou doen met het geld wat je neer zou tellen voor een nieuwe A klasse.
Of ga jij opeens over de regels en bepaal jij dat mensen niet mogen aangeven wat voor auto zij zouden kopen met dergelijke bedragen?
@Benz65: Wat mij opviel was de vergelijking die je deed, die was te verwarrend.
bmw 1 serie in het zwart natuurlijk droomautootje!
@Flamingo: http://www.bmwblog.com/2011/07/14/first-live-photos-2012-bmw-1-series-in-black/2012-bmw-118i-review-77-2/
@Flamingo: Als je straks klaar bent, veeg je dan ook even je vlekken van je scherm af..
@Flamingo: Verdorie, dat zwart ziet er echt goed uit!
@jzaero: Dat zwart wel, maar jammer dat ze het op dat lelijke gedrogt hebben gespoten! Het design van de 1-serie rammelt aan alle kanten.
Op de frontpage foto in die uitvoering graag. Zal wel weer veel te duur zijn in die uitvoering maar goed. Oogt zoveel frisser dan de zoveelste 1 serie of A3.
Stoelen met vaste hoofdsteunen?
Als dat in een A segmentje van 7k zit gaat dit blog collectief over zijn huig.
Maar in een PREMIUM benz van 30k hoor ik hier niemand over.

Verder vind ik het een mooie auto met dito interieur, wel een beetje overprised.
Al zeggen prijzen niet zoveel als je het uitrustings niveau niet kent.
Net als dat de prijs van een 114i in dit vergelijk niet relevant is.
@jrk68: als je die stoelen dan sportstoelen noemt (of een premium merk als Volvo, Porsche of Mercedes bent) is dat wel ok.
@mashell:
OK dan heeft een C1 vanaf nu sportstoelen en is ie premium want een porsche heeft ook zulke stoelen?
@jrk68: Je kan het ook omkeren. Omdat een C1 vaste stoelen heeft is een mercedes met vaste stoelen niet premium? Sinds wanneer zijn vaste stoelen goedkoop? Mijn recaro’s zijn ook vast. Zoals de meeste sportstoelen.

Het heeft niks met duur of goedkoop te maken.
Puur op de looks zou ik voor deze A gaan. De 1 serie wordt het niet voor mij. Ik hoopt er aan te wennen maar ik vind hem gewoon echt niet mooi. A3 vind ik niks. Huidige Volvo te Chinees.
@E34M5Touring: Omdat je fan bent van een bepaald merk, hoef je ook niet alles ervan goed te vinden.

Genoeg auto’s van Mercedes die me ook niet aanstaan.
Absoluut waar. Vond de vorige 1 serie wel fraai. En die vond ook lang niet iedereen mooi. De huidige hoor ik nagenoeg alleen maar ‘lelijk’ . Zie ze ook niet zoveel rijden.
Ik neem dan wel die fiets, ciaooo!!!
Nee even normaal, moet daar echt uit gekozen worden?
Audi: Saai en hetzelfde als de vorige eigelijk
BMW: Die voorlichten, enough said…
Mercedes: Ik weet zo niet, hij laat me koud eigenlijk
Volvo: Mwoaa….

Volvo 1,Audi 2,BMW 3,merc 4
Nee toch liever AR Giulietta of Lancia Delta!;) alleen vanwege de rijeigenschappen zou ik kiezen voor de 1-serie of jaartje wachten en een 3 serie van jaartje oud kopen!
die gaat zo hard falen…
@Preske: Ik denk nét omgekeerd. Sterker nog, zet er zelfs geld op ;)
Hij ziet er wel veel beter uit dan een 1 of een A3, maar die prijs gaat er wel een beetje over
the-budel-guy via iPad app
Ik vind hem mooi. Lijstje van mij. 1. A-klasse 2. A3 3. 1serie.
@the-budel-guy: En volvo? Onee, jij bent merkblind. ”premium 3 fanboy” ?
the-budel-guy
@jeffreym3: FOUT!!!!! ik ben zelf aan het kijken naar een volvo S60 nieuw model zo dra ik m’n rijbewijs heb!!
Deze is echt te duur. Natuurlijk mag de Mercedes (als het meest premium merk) de duurste zijn maar dit lijkt flink teveel. Nu weet je de uitrusting niet maar Mercedes staat niet bekend om zijn royaal uitgeruste basis modellen. Als je ook nog opties nodig hebt om op een normaal uitrustingsniveau uit te komen zijn de prijzen 5 tot 20% te hoog.
A3 is saai. 1 serie lelijk. A klasse te duur.

Dus dan houd je de V40 over. :)
@Joel_D: Overigens; als prijzen niet meetellen zou ik voor de A-klasse gaan…
Lol hoe wil je jonger volk benaderen met zulke vanafprijzen ? Voor dezelfde prijs kan men een mooi uitgeruste BMW 114i rijden. De mercedes B klasse heeft een vanafprijs van 26.990 ? Kopers doen er verstandig aan om 1 tot 2 jaar te wachten of te gaan importeren. :)
@bempi: 60+ rijdt e of s klasse en 40+ zal straks c,b of a klasse rijden. Mercedes is er toch in geslaagd zich te richten op jonger volk.
Vanaf prijs is te duur.
Gaat geen succes worden.
@maurits123: Houdt mensen niet tegen. Hoeveel mensen kopen er producten van Apple, terwijl ze schofterig duur zijn tegenover anderen en weinig ( niets? ) toevoegen tegenover de concurrentie?

Juist héél veel mensen. Is de natuur van het beestje. Maak iets (te) duur en mensen gaan er automatisch van uit dat het daarom beter is dan al de rest.
Ik zeg, tijd voor de AMG xD Dat wordt nog wat, ze hadden een redelijk optimistische streefprijs om onder te blijven, maar ik denk echt niet dat ie onder de 70.000 blijft…
AR Giulietta
Ziet er veel beter uit qua looks dan de vorige versie, maar wel minder ruim
wat een ongelovelijk lelijk schijthok,
Vind het een erg mooie auto maar kom zelf nogsteeds op 38 uit voor een 180 ambition met 7g dct met opties dus nog ff goed denken vind het erg veel geld voor een a klasse, voor 10 minder heb ik een nieuwe snellere polo gti.
Standaard opties zitten er trouwens genoeg op als je de brochures bekijkt.
Voor geen A-klasse prijzen, laten ze hem eerst maar weer goed faceliften..
@jordy14: sorry wis allebei deze reacties maar, ging per ongeluk. :(
40 duizend voor een 211PK 2 litertje? Koop je bijna een 5-serie voor…
@meneersander: Niet overdrijven he, zelfs in België heb je er amper een 5-serie voor.
@SimonMc: Misschien had ik beter een 3-serie met een hoop opties moeten zeggen, maar ik doelde erop dat het f*king duur is.
Is er iets fout gegaan bij het bepalen van de prijs? Wat een prijzen… een B-klasse is nog goedkoper.
Wow, spannende auto, zeg… [/sarcasm]
Dit slaat toch ook echt helemaal nergens mee op ruim 28 K voor een dwerg autotje van mercedes. dat is dik 55 fl dar had je vroeger een mooie Eklase van. Vervolgens vinden ze het raar dat die auto industrie op zen gat ligt
Reactie nr 100- Stevige prijs, zal wel waardevast zijn de komende jaren.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).