Mercedes-Benz E63 AMG S – mannenspeelgoed

Auteur: , 65 Reacties

Dik - dikker - E63 AMG S. Mercedes' huistuner uit Affalterbach heeft zich duidelijk niet ingehouden bij het maken van deze über-E-Klasse. Koolstofvezel-accenten overal zorgen voor voorpret, maar de echte beleving ervaar je pas bij een stukje sturen.

99% van de kopers komt in de gefacelifte non-AMG versies terecht, een paar kapitaalkrachtige geluksvogels kunnen en willen zich een AMG permitteren. Aan de voorkant zijn de modellen makkelijk uit elkaar te houden, daar de voorbumper van de AMG een groot aaneengesloten gat is, aan de achterkant hoef je alleen maar even de badge te checken. En als de auto in beweging is zal het uitlaatgeluid direct duidelijkheid verschaffen.

In een ideale configuratie heb je 585 paardjes en 800 Nm tot je beschikking, en lanceer je jezelf in een onwaarschijnlijk 3,6 seconden uit stilstand naar de 100 km/u. Laat dat nog even op je inwerken…

Als je er snel genoeg bij bent, dan beantwoordt Dr. Z (Daimler-CEO Dieter Zetsche voor de leken) al je vragen hoogstpersoonlijk. Kijk maar, hij staat er pal naast. Over Zetsche gesproken: de topman heeft zojuist zijn contract tot en met 2016 verlengd. De komende drie jaar zullen we de sympathieke Duitser en zijn kenmerkende borstelsnor dus wel vaker tegenkomen.

Videomateriaal van de geweldenaar zien? Tuurlijk, dat regelen we:

Klik!
Klik!
Klik!
65 reacties

Wat een smaakloze combinatie ( witte basis kleur met een zwarte poeprandje op de kofferbak dat een sportieve uiterlijk moet geven ). Maar 3.7 sec is f.cking geil !!!
Kerstcadeau top 3:

1. Mercedes E63 AMG!!
2. BMW M6 Gran Coupe
3. Laat dan maar zitten…
@roberto: kerst? Dan kan je lang wachten.. Zou het voor Sinterklaas vragen als ik jou was, heb je het eerder
@Robinveerman42: nog 2 weken en dan ben ik jarig, kan niet wachten!
Aaaaawwww yeah
In ideale configuratie is het toch zelfs in 3,6 seconden naar de 100? Dat zeiden jullie in het vorige persbericht althans.
@gforce: “De versie met 4MATIC-vierwielaandrijving sprint in 3,7 s van 0-100 terwijl de Estate een tiende langzamer is. Bestel je de S-spec dan ben je een tiende sneller in zowel de sedan als de Estate.”
ik vraag me af wat ze nu bij BMW en vooral Audi denken
@rogierrs: Ik denk dat ze bij Audi nu eens verbaasd naar dat Quattro-logo in de grille zitten te staren en zich afvragen waarom dat er ook alweer staat.
@rogierrs: die zijn gelijk in tranen uitgebarsten
@gforce:

“watch out! Ik ben een tiende sec sneller bij de 100 dan jij…” :D
@gforce: 4WD is niet voor iedereen de ideale configuratie he ;)
@berlinetta: Daarom krijg je bij AMG de keus;)
@Pordon: Dat is ook de ideale keus. BMW zou dit ook moeten gaan doen. Dan kan Audi zich eens achter de oren krabben.
Als ik dit zo hoor ben ik echt bang voor de dag dat fossiele brandstof op is en we allemaal elektrisch moeten gaan rijden. Wat een geluid, wat een motor.
Deze is echt super vet, super mooi!!
Technisch een kanon 1e klas. Optisch heb ik liever het vorige type. 1 van de mooiste moderne Mercs vind ik. En hoewel 4×4 natuurlijk voor een geweldige 0-100 tijd zorgt, heb ik toch liever de RWD. Hoort toch bij een AMG, rookpluimen zo groot dat ze in Rome denken dat er een nieuwe paus is.
@E34M5Touring: Ja eigenlijk moet je een knop RWD/AWD zoals de Saab 95 Aero dat heeft
Al die dure dinge, ik vind helemaal mooi.
Ik ga helemaal wak!, Is niet normaal!
@faalhaas: ‘zo ies de natoer!’ :)
@faalhaas: Deze auto is echt helemaal beest. Gewoon zakke met die gaspedaal.
Laat maar staan daar, ik kom ‘m wel ophalen. Hoewel RWD natuurlijk briljant is om te driften ben ik niet zo overtuigd van mijn eigen stuurmanskunsten dat ik dat ook daadwerkelijk gecontroleerd zou kunnen doen. Gezien het feit dat ik vaak naar de sneeuw ga ben ik erg blij met deze 4-Matic uitvoering. Geoefende rijders zullen ook de 4-Matic versie nog in een mooie drift kunnen leggen met 33% voor en 67% achter, niet?
@Pordon: dat drift, zeker voor een beginner, waarschijnlijk beter.
Of eigenlijk is hij makelijker te houden. Als je iets te ver indraait kun je hem vanwege de aandrijving op die voorwielen makkelijker terugkrijgen.

Maar het is en blijft wat beschaafder dan alles op de achterbanden ;)
Doe mij deze maar!
Hey 4WD, dat is veiliger voor mij…en de andere weggebruikers.
Holy sh*t. Wat een dikke wagen.
ow wat moet audi nog veel leren??? http://www.youtube.com/watch?v=4c5dlQaS-ik
en dit met een s6 laat staan wat de 2013 rs6 doet.

Bmw telt niet meer mee
@dtm01: De Audi RS-6 gaat van 0-100 in 3,9 seconden. Dat is dus slomer dan de E63 (S)AMG 4matic die de sprint tot de 100 klaart in 3,7 (3,6) seconden. Know your facts, mate. Niet dat ik de Audi RS-6 niet mooi vind, hij is prachtig. Maar deze E63 verslaat hem op alle fronten.
@germancarsftw: Het Feit is dat er vaak tijden worden op gegeven en in de werkelijkheid is de auto sneller (of trager)
Audi staat er om bekend dat ze sneller zijn. Deze amg is werkelijk een prachtige auto. Ik zeg laat maar komen die dragrace!!!!
@dtm01: AMG staat er ook om bekend sneller te zijn dan opgegeven. Nog een mooie vergelijking: Audi staat erom bekend dat hun atmosferische motoren minder leveren dan opgegeven, bij Mercedes is dat andersom. Wat betreft de turbomotoren weet ik het bij Audi niet…
@ej20g: Tel daarbij ook op dat AMG motoren vaak meer koppel leveren dan de motoren van Audi, dus in de tussensprint zal de AMG ook wel het voordeel hebben gok ik.
@dtm01: Ja, ik zie daar erg naar uit! Ben benieuwd!
@dtm01: op de audi site staat er dat de audi s6 in 4,6 seconden naar de 100 is en de rs6 in 3,9?
Ik vind de achterlampen van de vorige E klasse toch een stuk mooier dan deze, maar het zal vast gewoon een kwestie van wennen zijn. De voorkant is wel zeer fraai!
De facelift heeft deze E toch wel een pak sierlijker gemaakt. En AMG’s zijn altijd wel lekker. Ze zijn goed bezig daar in Stuttgart!
dat filmpje van die audi S6 is complete onzin!!!
de S6 heeft 420Pk! hoe wilt die in godsnaam in 3.7sec de honderd berijken? BTW hij doet het in 4.6 sec!!!
@glennvdv911: ik vond het ookal raar
@glennvdv911: dat is 3,7 naar 60 mijl/per uur.. Das geen 100 km/p
@solmatje: nee maar wel 96 km/h toch?
@amg65: Hij zal wel lang over die extra 4 km/h doen ;)
Mooie achterlichten zitten er in, veel mooier dan de vorige
Wat een bak! De AMG is er ten opzichte van het vorige model zeker vooruit gegaan, ik vind dat de auto meer in balans is door het weghalen van die knik bij het achterspatbord. De bodykit is ook erg geslaagd en die nieuwe uitlaten van AMG staan hem erg goed! Wel grappig trouwens dat je straks als eigenaar van een E63 AMG 4matic in de sprint tot de 100 een SLS eruit rijdt…
Lekkah!
Zo vet, vééééél vetter dan een M5!
@kapiteinaudi: Qua buitenmaten inderdaad wat groter.
@kapiteinaudi: Zo veel vetter dan een gevoeloze Audi
@EB: Nee dat zeker niet, de RS6 is nog steeds koning!
@kapiteinaudi: En wat zal jouw mening objectief zijn he;)
@Pordon:

ach joh .. dat ventje is 14 .. laat gaan ..
@kapiteinaudi: Wat een verrassend dat jij dit zecht!
@EB: Zegt!
@EB: wow heel mijn zin klopt niet waar was ik met mijn hoofd op dat moment.
@EB: even in de wolken
En je komt er denk ik niet meer uit :p
Geweldige auto om in te rijden maar mooi vinden doe ik ‘m niet.
Dit zal wel vloeken in de kerk zijn, maar mag ik hem laten staan? Ik zie er namelijk altijd wel een paar voorbij komen, als ik onderweg ben naar Hamburg, Berlijn of München. En dan denk ik: Lekker geluidje, maar! Stel, dat ik dit op elke rit van meer dan 1000 km heen en terug en in totaal zo’n 100.000 km/jaar zou aan moeten horen. Op de eerste plaats gaat het wel wennen, maar zou het mij blijven storen. Op de tweede plaats geef ik er de voorkeur aan om die afstanden zo comfortabel als mogelijk af te leggen. En daarom zou ik er de voorkeur aan geven om een lekker volgeladen E500 te kiezen. En wedden, dat het verschil in reistijd en aantal pk’s uiteindelijk te verwaarlozen zou zijn?
@9000cse: Dat ben ik met u eens. Ik zou zelf ook niet weten of mij dit geluid na een lange tijd nog steeds echt kan bekoren als ik het dag in dag uit moet aanhoren. Dan zou ik inderdaad gaan voor een volgeladen E500 of misschien zelfs een E350 (meer dan ruim voldoende op de Nederlandse snelwegen) als daily driver en van het geld wat je dan overhoudt een tweedehands SL 55 AMG aanschaffen. Die kompressor motoren van AMG klinken misschien nog wel beter dan de atmosferische.
Dat is nog eens leuk speelgoed!
een audi s6 die doet ook 3,7 seconden.. en dit is zelfs een AMG S
@MAB: 4,6 seconden sorry
En ik denk tóch, ondanks dat ik een Mercedes fanboy ben, dat de M5 van het trio RS6/E63/M5 nog steeds het beste rijdt. De BMW zal namelijk sowieso meer gevoel in de besturing hebben dan de Audi en de Mercedes vanwege de hydraulische besturing. BMW is nog niet helemaal verloren hierom denk ik.
@germancarsftw: op het circuit gaat hij stront gereden worden iig
Toch nietecht heel mooi deze facelift! Prestaties wil ik ook nog wel in de praktijk zien…
Bruut!
Wat een auto….zucht..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).