Mercedes C63 AMG BS Coupe krijgt Väthbehandeling

Auteur: , 32 Reacties

Laat het maar aan Väth over om een al snelle, stoere auto nog cooler te maken.

De Duitse tuner nam al eerder een Merdedes C63 AMG Coupe onder handen. Waarom zou je een Black Series kiezen als je creativiteit bezit, toch? Toch konden ze het niet laten om aan deze special edition te gaan frunniken. En nu zelfs in een ander kleurtje! Bij zo’n gave auto verwacht je dan eigenlijk niet veel goeds, maar het tegendeel is waar.

De VÄTH V63 Coupé Supercharged Black Series, zoals hij voluit heet, boost het origineel naar nieuwe hoogten. De standaard 6,3-liter V8 geeft 517 pk, maar dankzij een aantal modificaties hoest hij nu zomaar 756 pk en 800 Nm op. We hebben het dan over een supercharger, nieuw water-intercooler systeem, een brandstofkoeler en een luxe uitlaatsysteem waarvan het uitlaatspruitstuk gekoppeld is aan een sport-katalytisch systeem. Dit laat zich vertalen naar 0-100 km/u in 3,6 seconden en een topsnelheid van 350 km/u.

Voor de leukigheid is er ook nog gedacht aan 20-inch wielen met 265/30 R20 (voor) en 305/25 R20 (achter) banden, een verstelbare ophanging en een setje dikke remmen van 405mm op de vooras. In het dashboard zit uiteraard een andere snelheidsmeter, zodat je heuvelafwaarts misschien nog de 400 km/u aan kunt tikken. Minder leuk is dat het tuningspakket, dus exclusief de auto, zo’n 50.000 euro moet gaan kosten. Ach ja, wie een snelle auto wilt moet nou eenmaal diep in de buidel tasten.32 reacties

Wederom afschuwelijke velgen…
Väth man!
Zonder turbo’s 750 pk uit een v8, goed bezig!
@phaeton: Waarom is dat met auto’s nu weer zo goed? Met mijn Kawasaki Ninja haal ik rond de 130pk met 0,6 liter…
@mikkeloentje: omdat motoren veel meer toeren draaien, en er op ontworpen zijn een andere levensduur te hebben dan een auto. Ja ik ben motorfan
@phaeton: je bedoelt het zou knap zijn als het geen enkele vorm van drukvulling zou hebben? (Supercharger)
@phaeton: nee pikkemoos.. Wel een dikke supercharger!
@phaeton: sinds waneer is dat zo speciaal als je een supercharger gebruikt?
@phaeton: maar met SC ;)
Vath kit + die C AMG… Sorry maar dat is BMW M5 geld… Ik zou het wel weten.

De AMG heeft trouwens al moeite om zijn standaard vermogen aan de grond te krijgen en dan gaan ze er nog eens 240pk bijknallen? Wel mooi staaltje techniek om zoveel PK’s uit een atmosferisch blok te trekken. Brullen zal hij wel doen :)
@voytekbe: de 6.2 liter V8 van AMG is dan ook heel erg geknepen in de C63, zelfs in de S63 AMG en CL63 AMG was hij nog geknepen. In de SLS AMG begint hij pas echt te doen wat hij kan. Maar het is wel een prachtig blok, en 240 pk extra uit een atmosferisch blok trekken is sowieso erg mooi.
@voytekbe: Supercharged lees ik?
Een water-intercooler op een atmosferisch systeem? Of wordt gewoon het koelsysteem van de motor bedoeld? Anders kan ik er geen touw aan vast knopen. Verder wel erg dikke performance upgrade, zeker het overwegen waard lijkt me. Daarnaast vind ik deze velgen zeker niet lelijk, maar omdat ik de standaard velgen ook erg mooi vind zou ik er wel over na moeten denken (al kan je ze altijd wisselen).
@ej20g: het ding heet gewoon “VÄTH V63 Coupé Supercharged Black Series”

dus heel atmosferisch zal hij niet meer zijn neem ik aan :p
@nasty: ik zie het nu ook ja. Maar dan moet er ook even “supercharger” toegevoegd worden aan de upgrades die opgenoemd worden, is wat duidelijker.
@ej20g: Staat er nu wel bij. :)
Hebben ze hem ook gedotterd dan?
756pk? Schroeven ze er een paar turbo’s op?
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Black series moeten ook black zijn
Ik vraag mij af wie dit ook daadwerkelijk laat doen met zijn C63 AMG BS, zijn er serieus mensen die zo’n auto kopen en de performance/looks niet extreem genoeg vinden?
@Frux: russen
koop ik lieverm5 of gtr… weet niet of je gtr red maar dan kan je altijd nog tweedehands kijken… wel erg veel geld dus
@karsvdtuin: een GT-R kost al aanzienlijk minder dan een “normale” C63 AMG Black Series, dus met deze 50.000 tuning kit er bovenop moet je zelfs wel twee GT-R’s op de kop kunnen tikken.
@kraakensmaak: nou als dat zo is doe mij dan maar een gtr met p800 kit:)
Doet me denken aan Sven Våth. Nu luisteren. Dank.
@camber24: Zijn Mysteryland 2006 liveset is echt heel tof!
Worden deze autos nu echt gekocht zo… Kunnen jullie dat niet eens uitzoeken Autoblog? Ben wel benieuwd wie zo iets koopt en hoeveel stuks er nu van worden weg gezet.
@schellekens006: maximaal 1…per tuner blaatproject..Het zijn hoogstens ‘nieuw geld jochies’ die dit zouden bestellen. Maar als Kim dot Com z’n auto’s al vrij net laat, wie doen het dan wel ??? Een paar asonegerts uit de US wellicht ?
helemaal wild!
De pk’s zou ik dan doen maar voor de rest orgineel mercedes!
Doe mij een standaard C63, Akrapovic uitlaat eronder en klaar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).