Mercedes CLA Edition 1: lanceerpakketje A Go-Go

Auteur: , 46 Reacties

De relatief kleine coupé van Mercedes komt vlak na zijn onthulling al in een aparte uitvoering. Hij heet: CLA Edition 1.

Wie met smart zat te wachten op de onthulling van de CLA45 AMG: helaas, nog even doorwachten. Eerst strooit Mercedes de reguliere uitvoeringen vol met AMG-zijskirts en -bumpers. Ook de aan het Edition 1-pakket toebehorende velgen hebben het marketingpredicaat ‘AMG’ gekregen. Verder is hij uitgevoerd met het sportonderstel, waardoor hij iets lager bij de grond ligt, en levert Mercedes hem in de kleuren mountaingrijs, kosmoszwart, nachtzwart, uptonblond, cirruswit of designo poolzilver magno. Fancy!

De binnenkant is uitgerust met een interieur dat voorbehouden is aan alleen de CLA Edition 1. Ze noemen het ‘Neon Art’ en het houdt in dat de (sport)stoelen met leer zijn uitgerust, afgewisseld met Dynamica-microvezel in het midden, waarover ze een niet onaardig geel stiksel hebben getrokken, dat weer terug komt in het instrumentenpaneel en de bovenkant van de portieren. Verder zien we diverse sierelementen in aluminium en krijgt de bestuurder een aan de onderkant afgevlakt stuur in handen.

Een ‘kale’ CLA gaat weg vanaf €32.495. De Edition 1 begint bij €40.686 voor de CLA 180 (122 pk). De catch? Het Edition 1-pakket op de CLA is slechts twaalf maanden verkrijgbaar.

Prijzen Mercedes CLA Edition 146 reacties

In het begin was ik een beetje sceptisch over dit model. Maar nu!! Nu wil ik hem ! Dit jaar maar is goed sparen en kijken wat de kerst brengt. Want wat een gaaf model zo, helemaal zwart
Ik vind de lakkleur onwijs mooi! Mooier dan die felrode die eerst in de rondte gingen. Interieur is ook vet
Veel geld voor zo’n kudtauto
@ravi: Meen je dat nu echt? Een DT-fout in een zelfstandig naamwoord van 3 letters.. -edit: niet op de man spelen-. En hou je mening voor jezelf als je die niet eens zonder fouten kan spellen.
@mardec: Meen je dat nu echt? Is de complete Geenstijlperiode en het nadoen van de ‘reaguurders’ en schrijvers aldaar langs je heen gegaan? En meteen weer zo gaan schelden tegen een ander, terwijl het gebrek duidelijk aan jouw kant zit?
@mardec: hopelijk ben je ongelooflijk aan het trollen…
@mardec: meen je het nou echt dat je het niet begrijpt???
@ravi:

Je bedoelt veel geld voor jouw kudtsalaris?
@bartsmit: nee niks mis met mijn salaris! Wel ‘onbeleefd’ om te vragen… Ik heb 12 jaar gestudeerd dus kan ervan uitgaan dat ik genoeg verdien.
Mooi
Heel mooi autootje maar hij kost veel. 51 000 euro voor een CLA 250? Zijn de Mercedesmannetjes gek geworden?
Mooie auto, alleen ziet het interieur een beetje tè sportief uit voor mij.
beeldschoon ding .. nix voor mij dus iig ..
Hoog hebben gehalte! De Nederlandse bpm doet deze CLA, net zoals vele andere modellen de nek om. Bij onze Duitse vrienden is deze een stuk aantrekkelijker. Oh wat is net over de grens wonen toch een privilege..
@adjudant: van NSB’er naar SS’er…binnen 50 kilometer ?…
@Megakix: jawohl!
Helemaal niet verkeerd, ik ben een BMW man, maar dit vind ik erg leuk gedaan!
@Jarno de Wilde: Wacht maar tot je gaat rijden in de A180cdi met handbak… Na 300 meter ben je die Renault Megane roggel al wel zat. En voor ’t geld dat zo’n A kost mag je toch iets meer verwachten. Wijselijk genoeg lijken ze die iig niet te leveren in de CLA…
@griffendahl: ik heb met de A180 CDI gereden icm automaat en het reed allemaal prima hoor. Juist het motorgeluid viel me in positieve zin op aangezien dat er bijna niet was.
@Pordon: De A180cdi automaat heeft niet het Renault blok, die heeft namelijk juist wel weer een Mercedes blok. Alleen de versie met handbak heeft de 1.5 dci van Renault onder de kap. Heb die Renault een paar maand als huurauto gereden en zo’n ding heeft een heel typisch geluid, klinkt erg goedkoop kan het echter niet makkelijk beschrijven. Herken het uit duizenden, wist niet dat er een Renault blok in zat tot ik er mee gereden had. Echt een enorme afknapper voor een Mercedes.
@griffendahl: ah dat wist ik niet. Mijn excuus
@griffendahl: alle 4-cilinder diesels zijn een afknapper. Die van renault klinken trouwens nog altijd beter dan de VAG-tractoren.

Verder beschikken bepaalde volvo’s ook over renault diesels
@melkkoe: tijdje geleden dat Volvo de Renault-diesel gebruikte hoor. Eigen ontwerp nu, behalve de 1.6
@ronin1130: Dat is een PSA-ford blok
@melkkoe: Als je dat zegt heb je vermoedelijk de nieuwe VAG 150pk nog niet gehoord (die klinkt namelijk prima), en zeker de Mégane 1.5dci niet. Zeg ik als BMW rijder…
Veel show, weinig go…
Headphoto…lijkt wel alsof de voorkant de achterkant moet zijn….tsja.
Sinds de supersportscars ook voor zwarte velgen opteren, is het blijkbaar bijna de standaard geworden. Wat was er alweer mis met een alu-kleurige velg?
@blackmore: more black denk ik blackmore.
@blackmore: dit is gewoon inspelen op de behoefte van de klant
@Lucb: Yep, was ook meer een vaststelling dan een waarde-oordeel. Zouden zwarte velgen hélemaal 2013 zijn? Want je vond ze een jaar of pakweg 5 geleden echt enkel in de aftermarket.
@blackmore: Ik den dat het persoonlijk meer een kwestie is van willen, omdat de klant dan denkt een dikkere bak te hebben. Soms vergeten ze dat een gewone alu-velg mooier staat.
@blackmore: de remblok aanslag
Fwd why??
CLA 200…. en je hebt een 1.6
CLA 250… en je hebt een 2.0

Dus enkel bij de 220 cdi krijg je wat je verwacht?
@stanny: nee want das een 2.1
@stanny: De nummering staat allang niet meer voor de cilinderinhoud bij Mercedes. Het is puur om de klassering aan te duiden.
En profile ziet ie er gewoon niet uit. Overhang voor te lang, kont te kort. Interieur in deze setting is wel gewoon af. Mag ook wel voor dat geld, maar een echte MB is het niet in mijn bescheiden mening.
Dit is volgens mij ook de eerste MB met de tankklep links.
@blackmore: verrek, scherp. Achja als je je Aygo inruilt voor deze dan verandert er niks ;)
@pier: Het is alleszins niet Duits (of Europees) om de tankklep links te hebben (op een Mini na dan). Aziaten altijd inderdaad.
wat is ie duur. Ze nemen het premium-aspect wel heel erg serieus…
Zal zwart eindelijk weer het nieuwe wit zijn? :-)
Menen ze dat nou? 1.8 met 122pk? En ook nog 40.000+ euro. Damn.
Voor 50 ruggen heb je ook een 5-serie…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).