Mercedes CLA is ‘cool’, rijdt al gewoon rond

Auteur: , 68 Reacties

De Mercedes-Benz CLA is amper twee weken geleden onthuld, en het duurt nog meer dan een kwart jaar (begin april) voordat hij bij de dealer staat. Toch wist een van onze bezoekers de A-Klasse-met-kont al te spotten.

Dat de auto zich nu al naakt toont, is best opmerkelijk te noemen. Normaalgesproken gaan nieuwe modellen in de periode tussen onthulling en marktintroductie steevast schuil onder een laag camouflage. Mercedes lijkt deze gewoonte te willen bestrijden, want hetzelfde kunstje zagen we al bij de A-Klasse, die kort na de onthulling (met mazelen) al in Amsterdam gespot werd.

En waarom zou je die camouflage ook laten zitten? Als het ding op een autoshow heeft gestaan, en uitgebreid vanuit alle hoeken is gefotografeerd, wat is er dan nog geheim aan? Ik heb dat post-beurs afdekgedrag in ieder geval nooit begrepen.

Dit biedt ons in ieder geval mooi de gelegenheid om nog eens onze mening te vormen over de mini-CLS. In de echte wereld, zonder full-options totaalpakket (maar ook niet echt kaal), met alle toeters en bellen, en een beursboy die elke 5 minuten elk stofje van de auto afplumeau’t, maar gewoon onder een knapperig laagje ijs op een parkeerterrein in Düsseldorf. KIJK0N, op autojunk!

Met dank aan reffx voor de spot!

Eeerder deze week rolde de eerste productie-CLA van de assemblagelijn in Mercedes’ nieuwe fabriek in Kecskemét, Hongarije, waar alle CLA’s (en B-Klasses) vandaan komen.

De eerste CLA

Oh, en mocht je het gemist hebben: HIERRR een video waarin blonde modelsnoes Kate Fapton een CLA laat wassen door haar man-slaven.

68 reacties

Mijn god wat een lelijk ding op die foto!!!
@towi1989: lijkt op de foto op een oude Rover 75…
@towi1989: idd, op de beurs lijkt hij heeel cool, maar in het echt is het gewoon en lelijk ding.
@towi1989: Ik zie een lelijk ding op élke foto. Vreemde voorkant die veel te groot lijkt door die lelijke aflopende lijn. Ik kan er niet aan wennen.
Beetje kleine wieltjes…
@justaminifan: Precies. 16 inch kan echt niet op de CLA.
Nogmaals, misschien denkt de meerderheid er anders over, maar ik vind het echt een auto die voor geen meter klopt qua verhoudingen…
@jzaero: Ik moet het helaas met je eens zijn…
@jzaero:
Idd. Het lijkt gewoon op een mislukte Volvo V40..
@JvT: v40 is wel af??
@mightymike:
Ik mag aannemen van wel, Volvo is er het merk niet naar om auto’s op de markt te gooien die niet “af” zijn.
Daar ben je zelden het proefkonijn….
Je kunt niet van een foto uitgaan, eerst zien (met eigen ogen) dan oordelen. Natuurlijk is dit geen vergelijking met de CLS.
@audicoupe84: Ik geef je gelijk dat je dingen soms in echt moet zien, maar er zijn hier een aantal dingen die ik niet mooi vind. De C stijl lijkt veel te klein ten opzichte van de deuren. De ramen zijn wat hoog geplaatst ten opzichte van de zijkant. De overhang aan de voorkant vind ik te lang. Dit haal de ‘slanke’ lijn uit deze auto. De daklijn bij de kofferbak vind ik te ‘kort’. Had hem vloeiend door laten lopen en het was wellicht een mooiere auto geweest. Schuin van voren op deze foto lijkt hij weer een enorme ass te hebben, net een Peugeot/Ford/VW Cabrio/CC kontje. Vind het allemaal net niet slank genoeg.

http://www.autoblog.nl/image-gallery?file=Mercedes/CLA_2013/Mercedes-Benz-CLA-2013-02.jpg
Te kleine velgen.. sukkelige daklijn i.c.m. die stoere voorkant..

En op de een of andere manier staat die motorkap me niet aan.. de lijn op de verkeerde lek..
@dennisr: Inderdaad. In plaats van dat ze de lijn door laten lopen tot de grille, leek het hun een beter plan om die lelijke naad midden over de neus te laten lopen…
@motoragent: Naad langs de koplampen en idd tot aan de grill en het geheel was veel strakker geweest..

Maar goed, dan zit je nog met al die andere uit proportie getrokken onderdelen..
@motoragent: Dat kan volgens mij niet meer icm voetgangersbeveiliging.
De motorkap springt omhoog bij een klap van voren om de impact gedeeltelijk te ‘absorberen’ ofzo.
@dennisr: eensch…Mercedes heeft imo wel altijd één van de mooiste interieurs…klopt helemaal (vaak).
@Megakix: Klopt, op het interieur kun je ze niet pakken.. of het de mooiste is laat ik even in het midden, vind ze op dat gebied alle 3 wel erg sterk, Audi blijf ik mooi strak vinden, bij Mercedes ”stoor” ik me dan weer lichtelijk aan die opvallende roostertjes.. een kachelroostertje is niet iets waar ik de nadruk op zou leggen..
@Megakix: Enne, viel me eerlijk gezegd niet direct op, maar de positie van dat schermpje kan anno 2013 toch echt niet meer ;)
@dennisr: true…true..Maar BMW heeft dat sukkelige navisysteem ook in hun nieuwe 3-serie…
Die voorlampen op de eerste foto lijken wel op the rocket van mario kart, zelfde silhouet.

Ik snap niet wat wouter hier zo vet aan vindt, k zou hem laten staan
Die foto’s van de SLS ertussen maken veel goed.
Tevens snap ik niet waarom je opeens bij veel merken van die grote stukken zwart plastig op de achterbumper ziet. Vooral BMW en MB doen dat veel. Gaan we weer terug naar de oldskool plastic bumpers?
@berlinetta: Maakt de auto’s optisch breder. Of als diffuser look.
@phaeton: Het kan er ook heel mooi uit zien, maar het mag van mij blijven bij een klein streepje aan de onderkant. BMW draaft af en toe door. Als je op de 1-serie een M-sportpakket bestelt is je halve achterbumper zwart. Ziet er niet uit.
@berlinetta: Dat zou deze auto sowieso niet minder mooi maken..

op mijn auto staat het ook al zo prachtig.. *zwijmel*
Als je koplamp groter is dan je velg dan weet je dat er iets niet klopt.

Lijkt net, met het designen van deze auto, dat men zo vast zaten in de dwangbuis van “klein” dat ze het niet konden laten op sommige punten uit te schieten. Kijk bijvoorbeeld naar de overhang bij de voor- en achterwielen of de grootte van de koplampen dan komt de front er nog bij en dan zie je dat het niet gelukt is om alles in verhouding te krijgen.
Zo zonder glittergril en fijne belichting in deze toch wel suffe kleur is het echt een seniorenwagen.
@paulaner: suffe kleur? Ben je kleurenblind? Dit ding is rood, en dat geeft de auto nog wat body. In zwart of grijs is deze saaier dan een Jetta.
@mashell: Nee ik ben niet kleurenblind. Deze kleur rood is vind je ook op een Astra uit 1995.
Deze auto is precies één berg van scheve verhoudingen.
Mercedes is, vind ik, ook totaal verkeerd bezig met hun neuzen. Het massieve front wat op de nieuwe SL werd geïntroduceerd was niet mooi, maar omdat de auto zo breed was kon het er nog mee door. Op de B-klasse gaat het ook nog wel, misschien omdat de LED-lijn wat anders is en de auto zelf wat hoger is. Maar op de A, deze CLA en de nieuwe C… Yuk! Echt wanstaltig, als je het mij vraagt. Doe mij de komende jaren maar Audi. Beetje saai, maar het design doet je tenminste niet twijfelen.
@phaeton: En dat vind ik nou ook! Bij BMW of Mercedes is er altijd iets waar je over gaat twijfelen.. voornamelijk de voorkanten vind ik bij beide merken niet overtuigend..

En bij Audi heb ik dat totaal niet, ze springen er niet uit maar zijn wel retestrak.. voor mij ook Audi!
@dennisr: Inderdaad! Eens met jullie beiden.
@dennisr: Ik ben het ook met jullie eens. Bij Audi komt het wel het minst vaak voor dat ik me stoor een aan designelement, maar voor mij is dat juist reden om Audi niet te kiezen. Juist omdat het allemaal klopt, valt het ook totaal niet op.
@dennisr: Met die opmerking dat Audi echt niet weet van welk hout pijlen maken bij het vormgeven van de lampen – zowel voor als achter. Wat een kitsch… Alleen bij de nieuwste facelift van A4 en A5 zijn ze er in geslaagd om er wat zinnigs mee te doen. Voorheen: huilen met de pet op.

En on topic: op foto ziet die Mercedes er inderdaad volledig verkeerd uit. Benieuwd of het IRL ook zo zal zijn.
@dennisr: ai…je hebt hiermee afgedaan voor mij ^^
@Megakix: Jaa, echt saai zijn ze niet hea..

;)
@dennisr: saai wel…ook strak vormgegeven…maar ietwat té klinisch…en dat is nooit leuk; klinisch dood ;)
@phaeton: hoezo de nieuwe C? De huidige C loopt al sinds 2007 en heeft alleen facelifts gehad, en die hebben echt niet de enorme neus die de huidige Mercs krijgen. En van de echt nieuwe C is nog niet precies bekend wat het design wordt want die is er volgend jaar pas…
@HDM: Geen idee hoe je hier plaatjes plakt, maar deze foto’s zag ik van de week op de voorpagina van een blad in de supermarkt. Weet zo 1-2 niet meer welk blad het was, kan het ook niet terug vinden.

Maar het ging om deze renders:

http://indianautosblog.com/wp-content/uploads/2012/11/2014-Mercedes-C-Class-1.jpg

http://media.emercedesbenz.com/magazine/wp-content/uploads/1-mercedes-c-class.jpg

http://indianautosblog.com/wp-content/uploads/2012/11/2014-Mercedes-C-Class-2.jpg

Afgezien van de achterkant (foto 3): de voorkant ziet er op zowel foto 1 als 2 totaal niet uit.
Liever een zilver grijze met zwarte velgen.. Dit is een typische 16″ winter editie. No thanks!
Ik vind hem eigenlijk niet zo mooi, sorry…
Lelijk zoals verwacht. En een usp als achterwielaandrijving heeft hij ook niet. Ben benieuwd naar het interieur. Van de beursversie mooi, maar ja, dat is vast zo’n designo-optie
Ziet er toch goed uit, even die 16″ velgen eronderuit en minimaal 17″ eronder en een andere kleur en het ziet er toch echt wel goed uit.
Stond ook op het autosalon in Brussel :-)
Heb hem daar zien staan in het rood met een mooie velg onder..
Was niet echt fan als ik hem zag op de foto, maar in het echt ziet ie er best goed uit!
die auto klopt gewoon niet.
Oef, het leek een mooie auto, maar zo op die kruiwagenwieltjes…, laat dat ding maar voor de US markt blijven….
Het straatbeeld knapt er niet van op, naast de CLA is een Prius van een oneindige schoonheid….
Helaas, weer een illusie armer….
Ik vind het een schitterende auto maar er moeten idd wel grote wielen onder :)
Geen idee wat ze bij Merc gedacht hebben… Maar de lijnen op de auto slaan werkelijk op oorlog! Veel te korte wielbasis om deze wagen met dergelijke lijnen vorm te geven.
Niet onaardig, foute kleur en velgen dat wel.
Ik zit echt met veel plezier jullie reacties te lezen, ik wist al lang dat deze auto niet zo zou worden als degene met AMG/Designo pakket.
Dit zal jammer genoeg ook zo met de 4 serie gebeuren.
@bsxc2: Nou begin een carriere als helderziende zou ik zeggen.
Tja, daar staat ie dan. In een Uni Lak met koektrommelwieltjes. Is het oehh en ahh dr wel af. Vond het al niks. En blijkbaar is er dus een AMG pakket voor nodig om het ding nog een beetje te laten smoelen. Jammer, wordt dus teringduur, als je een mooie wilt.
Een CLS in deze kleur en deze velgen ziet er ook niet uit…
De verhoudingen zijn ver te zoeken.
Vanmiddag op de A3 richting Keulen ook een gespot. Precies dezelfde kleur, iets grotere velgen en pas gewassen. Kon helaas geen foto maken aangezien de telefoon als navi aanstond.
In Brussel stond de CLA ‘achter de schermen’.

Ik moest mijn gsm afgeven zodat ik geen foto’s zou kunnen maken. En dat terwijl de wagen al lang en breed onthuld was in Detroit.
Puur voor de show imo
@shrike: Idd, vond ik ook raar en onnodig…
Lelijkert
Tja, die wielen…

Ik vind deze nog wel geslaagd hoor! Het past mooi bij de CLS als je die te groot vind en echt lelijk noem ik hem niet. Eerder die Shooting Brake lelijk dan.
Vind het juist wel een mooie sjieke verschijning. Zeker de versie met chromen strips langs de zijruiten, omdat de daklijn dan beter uitkomt. Het interieur ziet er goed uit voor een auto in deze klasse. Mooi is ook de subtiele verwijzing naar Mercedessen van weleer in de vorm van de ventilatieroosters.
Die velgen i.c.m. dat rode kleurtje als SLS maken hem toch wel stoer.
Ziet er mij uit als een gekrompen cls..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).