Mercedes CLA45 AMG: Video & spyshots

Auteur: , 40 Reacties

Dat is nog eens aardig van Mercedes, sturen ze zomaar een hele berg spyshots plus een video van de CLA45 AMG aka mini-CLS de wereld in. Eindelijk kunnen we (redelijk) duidelijk zien hoe dit kleine broertje van de CLS, op basis van de A-Klasse, eruit gaat zien.

Mercedes heeft er een gewoonte van gemaakt om nieuwe modellen (lichtjes) gecamoufleerd alvast te laten zien aan het grote publiek. We zagen dat recent al met A45 AMG, nu is het dus tijd voor zijn 4-deurs coupé broertje.

De aandrijflijn van de CLA45 AMG zal overeenkomen met die van de A45 AMG. Dat houdt dus in dat onder de motorkap een direct ingespoten en turbogeblazen viercilinder met 2 liter inhoud zal liggen. Het vermogen zal ‘ongeveer’ 350 pk zijn en een koppel van max 450 Nm.

Al dat vermogen zal via alle vier de wielen (4Matic) op het asfalt overgebracht worden. Schakelen doe je met een 7-traps SPEEDSHIFT DCT-bak.

De non-AMG Mercedes CLA zal begin volgend jaar op de NAIAS autoshow in Detroit debuteren. De A45 AMG zullen we begin 2013 waarschijnlijk in Genève zien. Wanneer de CLA45 AMG officieel onthuld gaat worden is nog niet bekend. (via: emercedesbenz.com)

Een video van de CLA45 AMG in actie kan je bekijken op Autojunk.
40 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ziet er van de zijkant een beetje uit als een Chevrolet Cruze. Rare vorm, maar dat kan ook door die idiote stickers komen. Waarom stuur je foto’s waarop je gehypnotiseerd wordt door de lak.
@E34M5Touring: de stickers doen hun werk dus goed!
@E34M5Touring: het lijkt op een hatchback, waarvan een lelijke sedan versie is gekomen. Denk aan een Renault Clio ofzo waaraan ze een kontje hebben geplakt
@jzaero: Ik vind die topic shot echt een rare verhouding hebben.
@jzaero: dat is het ook…
@HDM: De trick is juist dat niet zo te laten blijken…. De CLS is toch ook niet duidelijk een E-klasse. Die is gewoon echt mooi maar ook tegelijkertijd niet direct een E-klasse look-a-like
Beetje jammer dat het een 4cilinder is…
@koenh: Ik denk dat dat de handling wel ten goede komt. Het blijft een FWD/AWD dus met teveel gewicht in de neus zal hij behoorlijk gaan oversturen. Denk dat een 6 pitter gewoon te groot/zwaar wordt.
@E34M5Touring:
U bedoelde waarschijnlijk ondersturen….
Nu hoeft een V6 niet zwaarder te zijn dan de downsize 4L, die wegen door de toevoeging van een turbo en intercooler ook niet weinig.
Maar alles voor het theoretische verbruik tegenwoordig….
@jrk68: Juist onderstuur. Dat zal ongetwijfeld de hoofdreden zijn. Denk dat iets minder gewicht een added bonus is.
@E34M5Touring: aan de hand van de ‘side-views’ neem ik aan dat het meeste gewicht ook nog eens vóór het as van de voorwielen ligt. Dus onderstuur zal hij zeker last van hebben.
@E34M5Touring: Of ze weten het enigszins weg te moffelen, maar waarom niet een goede basis bouwen waarvan het grootste deel van het gewicht achter de voorwielen ligt?
@jzaero: dus een langere neus bouwen dan nodig is zodat de motor áchter de vooras kan liggen, in een auto die op een platform is gebouwd dat énkel voor FWD bedoeld is? Of een zak zand achterin leggen zodat de gewichtsverdeling 50/50 wordt voor die enkele zeurpiet die klaagt waarom de CLA geen sportwagen is? Jaaaja.. xD
@HDM: Waarom dan een CLA45AMG van bouwen als een CLA180 ook voldeed.
@HDM: Ik snap je punt hoor, maar Mercedes had in met dat doel voor ogen dan ook niet aan een CLA45AMG moeten beginnen. Overigens valt het met veel FWD auto’s op dat er veel meer ruimte over is in het motorruim dan dat het blok werkelijk nodig heeft (met name bij Opel). Dan denk ik, waarom zo’n groot motorruim dan… en waarom zo’n grote overhang vooraan. Veiligheid zogenaamd ja…
Een niche te ver…
@Svenska_Aeroplan_AB:
Het is natuurlijk gewoon een sedan, maar als je hem zo market dan verkoopt het niet in die klasse.
Dus noem je het gewoon een coupé, dat klinkt net ff stoerder aan de toog….
@jrk68: Agreed, de marketing en PR-boys doen hun werk goed…
Als het precies een mini-CLS wordt, kijk ik er naar uit! Alleen een viercilinder en vierwielaandrijving is wel een beetje on-AMG.
Als ik zo naar de foto’s kijk en ik kijk bij de wielkasten dan kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat wij hier met een 4 matic te maken hebben. Kijk maar goed op foto 3,9,12, 23 en op foto 27 zie je het best.

Kijk maar. Kan het verkeerd hebben hoor…
@Rick-dos: daarnaast staat het ook in de tekst en met koeienletters op de auto…
@robbie: Robbie….jij? Sarcasme is duidelijk niet aan jou besteed…
@Rick-dos: nog nooit van gehoord.
@robbie: Sarcast…
Ziet er niet echt…. Mooi uit….
Ben benieuwd naar de onthulling!
Ik ben zeer te spreken over Mercedes ze gaan de goede kant op. Ik denk dat ze in de toekomst heel wat marktaandeel bij concurrenten gaan wegsnoepen.
@drivingpleasure: ik denk het niet. Marktaandeel van een andere Duitse premiumknutselaar jatten kan tegenwoordig alleen nog via het uitmelken van modellen. Wacht nog even tot ze klaar zijn met alle varianten van de A, en de ML met coupédaklijn, en beoordeel dan nog een keer ;)
Ik wacht veel liever op nieuwe info van de nieuwe S-klasse.
@bsxc2: dan heb je geluk (want daar moet je nog ff op wachten )
nu nog een shooting break en ik zie hem wel een succes worden
350pk uit een 2 liter tis nogal. Doen ze goed.
Ziet er op het eerste zicht niet slecht uit. Alleen jammer dat het geen RWD is, wat wel zou passen bij zo een coupé-achtige.
350pk uit een 2l? Damn, ik hoop dat ze dat nog betrouwbaar houden.
Ik heb er wat mijn twijfels bij… het is de oude Mondeo van Mercedes… mainstream, niets speciaal. Ik heb meer zin om een C coupé te kopen dan dit geval, maar de stickers kunnen natuurlijk hun werk erg goed doen.
@xilver: De CLA word “lager” geprijsd dan de C-Coupe , dus dat is appels met peren vergelijken.
Ik moet zeggen heb met de nieuwe A mogen sturen (A180 AUT)
En moet zeggen rijd echt zeer strak tov de correntie op de Einser na dan.
Het enige echte probleem is de prijs !, de Volvo V40 is met 150pk en 20% het grootste probleem.
De zweed is met vergelijkbare uitrusting zo 6000! euro goedkoper.
Jammer dat bij FWD de voorwielen bijna bij de pedalen zitten. Kijk maar naar de Peugeot 407. Het mooie van een RWD vind ik dat de voorwielen wat verder naar voren staan waardoor er niet zo’n enorme overhang is bij de neus.
@Homer55:

Inderdaad oerlelijk die enorme overhang voor, die wat mij betreft echt de hele look van de auto verpest. Blijkt vooral uit deze foto:

http://www.autoblog.nl/gallery/Mercedes/0_Spyshots/Mercedes_CLA45_AMG/Mercedes-CLA45-AMG-spyshots-07.jpg
Is er een speciale reden dat dit een 45 heet?
Dat ze de 6.2 een 63 noemden kon dan nog wel een beetje.
Maar waarom zou je een 2L een 45 noemen?
@carmasterr: Marketing. Stel je voor dat er verwarring ontstaat met de 250-modellen. En een X6 40d heeft ook gewoon een 3 liter-motor. X6 M50d ook, for what it’s worth.
@sir_smokalot:

Bij de BMW geeft het nog een niveau van prestaties aan.
En verwarring met de 250 serie zou ook wel meevallen.
Hij zou dan CLA20 AMG heten. Daarbij is 45 wel een hele sprong. Is AMG dan toch bang voor gezichtsverlies?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).