Mercedes E-Klasse Coupé & Cabriolet ontvangen facelift

Auteur: , 46 Reacties

Een klein maandje geleden zagen we de eerste beelden van de reguliere E-Klasse het internet op druppelen, nu gevolgd door beelden van de versies met minder deuren en een klapdak. De twee leukste versies van de E-Klasse zijn weer helemaal bij de tijd en nemen uiteraard ook afscheid van de dubbele koplamp.

De nieuwe neus – in lijn met het familiesmoeltje des Mercedes – in combinatie met LED-koplampen en de grotere inlaatopeningen staan de coupé zeer dik. De cabrio heeft een voorbumper met een grotere centrale opening, en is eveneens voorzien van de gewijzigde achterlichten. Verwacht dit duo rond mei bij de dealers, en binnenkort volgt alle informatie. Maar het eerste beeld zie je nu al omdat een oudmediaal blaadje de boel vrijgaf in een preview. Aardig van ze.

UPDATE: en de officiële info is los. Nieuw is de direct ingespoten 2,0-liter viercilinder BlueDIRECT-motor en optioneel levert Mercedes het AGILITY CONTROL sportonderstel, dat je Benz een stukje stugger maakt in de vering. Ook verkrijgbaar op de nieuwe E: het Dynamic Handling-pakket met elektronisch gestuurde demping. Er is keuze uit de Comfort- en Sportmodus. In het laatste geval reageren motor en transmissie iets seller op acties van de bestuurder. Lees HIER alles over de motoren & opties van de nieuwe E-Klasse.

UPDATE 2: Video te bekijken op cabriojunk.46 reacties

Hebben ze die lichthappers van een rs6 afgekeken
@johanhummer9: Door dat randje er onder lijkt het inderdaad veel op de RS serie van Audi.
@johanhummer9: gast doe is serieus. Deze lichten lijken in verste niet op rs6 lichten. Of vind jij een ‘led-steepje’ al helemaal overdegrens/patentvernietigend?
@lambo4all: Luchthappers (ondanks de typefout)..
Net nu ik dacht dat die luchthappers niet groter konden…
Die luchthappers staan zeker dik ja, maar wat gaan AMG er dan nog van maken? Nog groter en meer?
@jens28: Ik denk dat die rode gewoon met AMG-pakket is. Ik vrees ook dat er geen ‘echte’ AMG van gaat komen (net zoals het huidige model).
Brute voorkant, lichten zijn mooi
Volgens mij gaat dit hem niet worden.
De sedan en combi zijn de ‘heup’ achter ook kwijt, dus waarom zou de coupé deze wel houden?
@awesome: voor het sportieve?
@awesome: juist wel. Van de coupe en cabrio worden er veel minder gebouwd en daarom loont het niet om deze een grote carrosserie aanpassing te geven.
@mashell: valt iets voor te zeggen.
op de 1 na laatste foto lijkt hij qua lijnen heel erg op de oude clk. verder heb je als nieuwe eigenaar bij een elegance uitvoering wel de keuze voor een ster op de motorkap. en dat hoort wel bij een Mercedes-Benz vind ik
De coupe is wel wat, de cabrio is niks..
Dik geworden zeg, doe mij die rode maar maar dan graag Open.
Het is dat er E klasse in de titel stond anders had ik gezegd C klasse Coupe. Drie keer niks. Doe mij maar de oude. Dit staat erg cheap vind ik. Kan maar niet wennen aan die nieuwe designrichting. Waar het bij de A wel werkt vind ik het de rest van de modellen geen goed doen. Erg Koreaans design. Zelfde heb ik met de nwe SL. Vind ik echt niet mooier geworden.
@E34M5Touring: Eens. Hoewel ik de SL wel mooi vind. Veel van die Duitse meuk begint meer en meer Aziatisch er uit te zien lijkt me zo.
Het ziet er toch goed uit vind ik!
Blijft een geslaagde coupé, ergens tussen geraffineerd en bruut in. Blij dat de ponton-welving gebleven is, mooie verwijzing naar vroegah.
Het lijnenspel bij de achterwielen van de cabriolet ziet er echt niet uit!
Het chique is er wel wat naf nu…
Het zal wel weer aan mij liggen, maar:

http://www.automobilesreview.com/img/lexus-is-250c/slides/lexus-is-250c-11.jpg

http://www.autoblog.nl/gallery/Mercedes/Mercedes_E_Klasse_Coupe_Cabriolet_2013/mercedes-e-klasse-coupe-cabriolet-2013-08.jpg
@vincentvanb: Ligt niet aan jou hoor. VInd het ook steeds meer Aziatisch design en dat komt hem niet ten goede.
@vincentvanb: waarom zitten er Lexus logo’s op die 3 serie? Nee serieus, de Aziatische markt wordt steeds belangrijker daarom krijgen steeds meer Europese auto’s een design dat in Azie in de smaak valt. Iets wat de van oorsprong Aziatische merken natuurlijk al veel langer deden.
Jammer dat “het ruitje” niet gefixt is, maar toch blijft de rode een werkelijk prachtige wagen.
Ik vind het wel mooi hoor .
Of op een e92 die achterkant. Ik vind hem niet mooi
@jawi94: Hoe kan je daar nou een E92 inzien, dan is elke auto wel hetzelfde..
http://www.m3post.com/forums/attachment.php?attachmentid=79372&stc=1&d=1180872439
ik was de ouwe nog niet beugezien eigenlijk..
Ja, ik vind het gewoon hele mooie wagens. De facelift vind ik goed uitgevoerd!
Kijk, hier zat ik op te wachten, staat zowaar nog beter dan op de sedan en station!
Zonde, zonde, zonde.
Tot voor enige jaren was ik een groot Mercedes-liefhebber. De wagens waren stuk voor stuk chique, elegant en hadden naar mijn smaak een luxere uitstraling dan een Audi of BMW.

Zo was de 2002 E-Klasse chiquer en fraaier dan een 2002 Audi A6 of BMW 5-serie; was een SLK fraaier dan een Z3 en een S-Klasse chiquer dan een A8 of 7-serie.

Echter, de laatste jaren is het bergafwaarts gegaan met Mercedes – het spijt me om het te zeggen.

Geen tijdloze uitstraling meer.
Chiqueheid heeft plaatsgemaakt voor patserigheid en tegelijk anonimiteit.

Deze E-Klasse is daar ook een goed voorbeeld van. Het is net te rond, net te druk, net te brallerig.

Alles moet tegenwoordig bij Mercedes over-the-top zijn, iets waar momenteel Audi ook helaas naar neigt en BMW langzaamaan ook weer naartoe gaat.

Waar zijn de tijden van de strakke SLK (1996-2004), de tijdeloze SL (1989-2001 en 2001-2005), de chique E-Klasse (2002-2009)?
@rjmb: in die tijd hebben ze marktaandeel in moeten leveren aan Audi en bleek vooral de jongere groep van yup en dinks totaal niet geïnteresseerd in Mercedes. Hier proberen ze nu wat aan te doen. Bovendien is uw mening slechts persoonlijk. Ik vind juist dat Mercedes momenteel schitterende auto’s uitbrengt. De E-klasse sedan facelift was even wennen maar begin m al mooi te vinden en deze E-coupe vind ik schitterend.
Wow !!! Wat een geweldige auto en wat een topdesign ( lekker agressief en toch een zakelijk / chique uistraling ). Ik herken echt alle kenmerken en punten van de E klasse erin. Mercedes is goed bezig. Ga zo door :)
beter dan de sedan en vooral de estate.
ik vind die echt niet mooi.
Flinke verbetering deze facelift. Ze zullen echter wel moeten opletten bij Mercedes. De C- en E-coupé staan op hetzelfde chassis, en het lijkt alsof ze met deze facelift de E-coupé wat sportiever wouden maken. Misschien komen ze zo wel wat te dicht in het vaarwater van de C-coupé?
@ronin1130: dat zal wel meevallen denk ik. Het blijven toch nog behoorlijk andere auto’s en er zal een aardig prijsverschil zijn
Ik vond juist dat hoekige design na de ronde koplampen weer iets fris hebben, nu vind ik vooral die coupe wel een flinke verbetering.
Ik zal hem in het echt moeten zien om er over te kunnen oordelen… Ik hoop enkel dat ik dit niet moet zeggen over de nieuwe CL…
Als je zo’n auto koopt moet er minimaal een v6 in. Binnenkort maar eens kijken of ik die van mij gaan inruilen. Die nieuwe ziet er toch een stuk dikker uit.
Ik vind dat deze neus hem precies doet zakken van segment… Heeft meer weg van een C-klasse dan een E-klasse met die neus…
Wie is de designer ervan eigenlijk?
Hubert Lee? Kan dat?
Bij nader inzien ziet de coupé er best goed uit. De sedan daarentegen…
Hopelijk komt er een mooie amg

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).