Mercedes GLK facelift is officieel

Auteur: , 30 Reacties

Meh.

Ge├»ntroduceerd in 2008, en dus dit jaar alweer 4 jaar oud. Hoog tijd voor een facelift van Mercedes’ kleinste SUV.

In Nederland heeft de GLK met zo’n 3% van de totale afzet een relatief bescheiden aandeel in de Mercedes-verkopen, maar dit jaar werden er in de eerste twee maanden toch alweer 83 exemplaren van verkocht. De compacte SUV verkoopt gestaag.

De facelift is optisch relatief bescheiden, we zien een nieuwe voorbumper, koplampen, en de toevoeging van veel LED-verlichting. Het grote verschil zit hem aan de binnenkant, daar is het interieur flink bewerkt, waarbij aardig wat van de E-klasse is geleend. Naast de bekende roostertjes en een upgrade in de materialen zien we onder andere een Infotainment-Systeem met optionele iPad-integratie. Ook Attention Assist, een camerasysteem met birds eye view en een dodehoekassistent zijn aanwezig.

Op motorgebied verandert er niets: de keuze reikt van een 143 pk diesel (200 CDI) tot en met een 306 pk sterke benzine-V6 (350). De ververste GLK debuteert in New York, samen met de SL65 AMG.30 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
De vorige was alleen in het echt mooi. Op plaatjes deed hij het niet goed. Voor de facelift geldt dit ook weer. Eigenlijk zou je foto’s moeten maken met een X3 ernaast. Dan zie je hoe mooi de GLK is. Het model is sowieso tijdlozer dan de meeste SUV’s. Het interieur is echt prachtig vind ik.
@eklasse: Niet mee eens, in het echt nog een stuk lelijker dan op de foto’s. Compleet uit proporties. Facelift helpt een beetje maar niet veel. Lelijkste kleine SUV die te koop is.
@sketcher: niet mee eens, het is een heel mooie wagen maar ik vraag mij af of je ook een handgeschakelde kan nemen want ik zie geen pook in het midden?
@eklasse: Mee eens:) in het echt vind ik de glk ook mooi
@eklasse: Ook mee eens! Vele malen subtieler dan ML of GL! Maar waar blijft de GLK met V8 vraag ik me af..
@eklasse: Dat klopt idd Mercedes doet het op het gebied van interieur erg goed de laatste tijd.
Dit vind ik dus echt heel lelijk…
Nou wel netjes dacht ik zo :)
Net iets te hoekig om mooi te zijn.
Blijft stukken mooier dan de X3, Q5 en XC60.
Toch gewoon een nette auto. Nooit gesnapt waarom hij niet aan heeft geslagen.
james125 via iPhone app
Hij kan dus nog lelijker!
dit laat zien dat als een auto vanaf het begin in de war is, ook een facelift en een plank op het dashboard niet helpt
In mijn ogen de lelijkste kleine suv die er is, wat een pausmobiel zeg!
De x3 en q5 zijn ook geen schoonheden, maar deze geef ik echt een 1. Jammer van mercedes, ze kunnen zo’n mooie auto’s maken
Altijd al beetje buitenbeentje, in het echt wel stoerder dan op de foto’s. Audi en BMW hebben het beter gedaan vindt ik. Zonde dat ze die roosters in elke mb plakken, vind het juist mooi in de sportievere modellen.
Een van de weinig auto’s waar ik echt van moet kokhalzen als ze langs rijden, zo vreselijk lelijk!
De tijd gaat veels te snel of ik loop achter. Ik dacht dat hij in 2010 was uitgekomen.
Ik vind het zo nu en dan een leuke verschijning op de weg. Laat ik het zo zeggen beter dan de Audi Q5 wat niet eens op een SUV lijkt en de X3 probeert weer op een falende manier mee te doen.
Ja netjes
Altijd al een stoere auto gevonden die in het echt met juiste kleur en velgen eronder er gewoon goed uitziet. Het interieur vond ik beetje ondermaats maar dat is nu dus ook naar een hoger plan getild. Nu toch weer mijn favoriet van de kleine SUV’s.
Is niet moeders mooiste, maar zeker niet verkeerd. Ik vind dat er alleen iets teveel hout in zit.
En wat zijn de verkopen t.o.v Audi Q5, en BMW X3?? Die verkopen toch beter..
Q5: 285 / X3: 327.
Interieur ziet er wel pakken beter uit!
2 collega’s van mij rijden ermee al 5 maand en ik vind de huidige van binnen echt saai en ouderwets.
Met het nieuw interieur is de GLK weer verkoopbaar.
Leuke facelift, en dito intrieur, maar op motorisch gebied word er niets veranderd? de enige benzine motor is de 350 en daar is niets mis mee, maar de concurrentie heeft 2 of zelfs nog 3 motoren daaronder zitten, hoe kan mercedes dan motorisch niets doen. Gemiste kans in mijn ogen.
Hij kijkt een beetje droevig zo…en recht van achter echt net een Japanner. Interieur is het enige (grote) pluspunt van de auto!
@sketcher. Dus jij hebt hem al in het echt gezien. Knap…en dan toch nog tijd om op autoblog je comments te geven. Ik vind dat geweldig, als je zo gewoontjes blijft.haha
Gooi maar in de shredder!

en voortaan alleen nog maar (nieuwe) A klasses maken!
Wat is dat toch, staat Mercedes ook al zn auto’s te verkrachten te?
Al draagt een aap een gouden ring… Dit is duidelijk een geval van “niet te redden”. Nee, mercedes heeft enkele (heel) mooie wagens uitgebracht de laatste jaren maar SUVs hebben de designers daar niet in de vingers: ML is ook niet dat
Dat interieur is briljant aangepakt. Eigenlijk amper veranderd maar nu door de mooie ventilatieroosters te gebruiken opeens veel hoogwaardiger. Voor de rest niks mee, stoerste in zijn klasse.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).