Mercedes: in 2020 verdubbelde afzet, grootste fabrikant

Auteur: , 38 Reacties

Zijn ze high daar in Stuttgart, of is het verkopen van 2,7 miljoen auto's in 2020 een prima realiseerbaar doel?

Daimler-CEO Dieter Zetsche heeft zich in een interview van zijn strijdbare kant laten zien. Niet alleen wil hij dat de verkopen van Mercedes-Benz over 8 jaar meer dan verdubbeld zijn, hij wil dat zijn merk (waarvan hij tegen die tijd waarschijnlijk geen CEO meer is) de grootste premium-fabrikant van allemaal is. En dat terwijl Mercedes in 2011 in het rijtje BMW-Audi-Mercedes juist naar de laatste plaats zakte.

Laten we de cijfers even tevoorschijn toveren. In 2011 verkocht Mercedes 1,26 miljoen* auto’s, 8% meer dan in 2010. De nummers 1 en 2, BMW en Audi, verkochten respectievelijk 1,38 miljoen (+12,7%) en 1,30 miljoen (+19%) exemplaren. 2,7 miljoen auto’s staat gelijk aan een stijging van 114%, en dat is aardig ambitieus te noemen, zeker voor een merk dat niet echt een laag geprijsde instapper heeft (BMW ontwikkelt goedkopere voorwielaandrijvers en Audi heeft o.a. de A1).

Wat denken jullie? Hebben de opkomende economie├źn over 8 jaar al een hogere middenklasse ontwikkeld die groot genoeg is om de ambities van Mercedes te dragen? Want hoe je het ook wendt of keert: daar zal de groei vandaan moeten komen, niet uit Europa. Bovendien moeten ze hun groeipercentage boven dat van hun concurrenten krijgen, anders worden ze nooit de grootste..

Om de groei te kunnen realiseren wil Zetsche onder andere een nieuwe fabriek in noord-Amerika bouwen. Momenteel staat er alleen een in Tuscaloosa, Alabama. Lees het artikel in het Duitse Manager Magazin.

*Het wordt niet geheel duidelijk of er alleen Mercedes-Benz of het Daimler-concern bedoeld wordt. In het geval van het laatste doet Smart ook mee. Smart zorgde in 2011 met ruim 100.000 verkopen voor 7,5% van de afzet binnen Daimler personenwagens.38 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Hmm… Waar zit de echte vooruitgang in dat doel? Want ja, auto’s van nu zijn leuk, en rete handig, maar moeten we niet eens kijken of er iets leukers en handigers te verzinnen is?

Dat ding bestaat in principe al 125 jaar en nog steeds hoopt de uitvinder ervan er over 8 jaar twee keer zoveel van te verkopen.. Dat kun je toch geen volgende stap noemen?

Als meneer Benz van toen die insteek had gehad, dan had ie toch liever zoveel mogelijk paarden en wagens willen verkopen in plaats van de automobiel uitvinden? Hij zou zich schamen..
@Jochempie: Jij denkt dus dat er in 2020 geen auto’s meer zijn maar helikopters oid?
@alcantara: Natuurlijk niet, maar ik vind het typerend voor een log megaconcern als Daimler dat ze zich enkel een toekomst kunnen bedenken waarin de aanhoudende vraag naar hun type producten buiten kijf staat.

GM in the making?
Aan zijn toon te horen zal hij binnenkort wel opstappen…
@mbfanatic: Mafkees die Dieter met z’n 80’s porno snor. Ik zie Renault Nissan eerder die 2.7 mil scoren.
@mbfanatic: nou, verassend, zat ik me ook te bedenken…kortom, even z’n opvolger ‘trollen’..
Zolang BMW op de markt is, zal ze het beiden niet lukken;)
Laten we hopen dat het lukt.
@mercedesfan: amen! Mercedes ├╝ber alles!
@mercedesfan: Als voorstander van Mercedes wil ik graag dat Mercedes de grootste wordt, maar hoe meer auto’s ze produceren hoe minder uniek ze worden. Wel een twijfelgeval wat mij betreft.
@Benz65: Dat is simpel, voor degene die al een MB hebben is dat natuurlijk minder, maar voor degene die er altjd al 1 wilden hebben is dat goed nieuws.
Ze hebben gewoon heel veel vertrouwen in hun partner :O

//images.thetruthaboutcars.com/2012/01/carlos-ghosn-dieter-zetsche.jpg
@Northwestern: Wat een eindsnor
Dat ze maar doen… is goed voor mijn aandelen van Daimler…
In 2020 maken ze al hun auto’s gratis en belastingvrij dus…
Ach ja ambities van een beursgenoteerd bedrijf. Vaak van het zelfde niveau van een weersvoorspelling van Piet P.
Ps. Vanuit deze hoek is de SL echt geslaagd.
Die nieuwe SL is echt mijn droom!
Misschien als die mercedes ster wat kleiner wordt..
Ik snap niet waarom elke fabrikant tegenwoordig volume maximalisatie nastreeft, onderscheidend is het niet en audi ligt al mijlenver voor op mercedes.
@strating: Humumh wat zei je daar? Ja, dat dacht ik al, en nu doorlopen.
SL echt
haha ik hoop het voor ze maar ik denk van niet. Weet het trouwens wel zeker
Eerste? Tja derde plaats hebben ze al.
Goedkope instapp Audi A1? Die getunede Polo is knetterduur!
Ik vind het net als bij VW maar een beetje onzin dit ‘ik ben de grootste’ verhaal. Ze zijn al winstgevender dan BMW, dat is voor mij een stuk belangrijker.
Persoonlijk denk ik dat de komende jaren, Mercedes alleen verder zal afzakken (helaas). In nederland is de laatste jaren Bmw maar vooraal Audi enorm uitgelopen op mercedes, wat volgens mij te maken heeft met de leasemarkt, want als je de prijzen gaat vergelijken is Mercedes ontiegelijk duur in de lease.
Zou best eens kunnen lukken.
Het is en blijft de beste auto ter wereld.
Heel aardige vanaf prijsjes.
2020 is een magisch getal.
Duitse economen kunnen 8 jaar vooruit voorspellen.
De wil van Dieter Zetsche is wet.
Ik geloof in sprookjes.
@boygeorge: lol! Dat jij nog leeft man? :) Of vrij rondloopt… ;)
Klinkt als een kruidenier die zijn winkel wil verkopen aan Ahold.
Hahahahaha oh wacht… Het is serieus, ambitieus zijn is goed maar dit is gewoon onmogelijk, ook al hebben ze een goedkope instapper gaan ze echt niet het dubbele verkopen
Alles kan dus ook hier zijn er veel mogelijkheden, uit dit bericht kun je zeker opmaken dat Mercedes iets van plan is. Het is nooit gebeurd ( denk ik ) dat Mercedes achter Audi staat, vandaar dat er gelijk actie wordt ondernomen ( zo’n bericht ) Mercedes blijft en zal gewoon mijn beste premium en meest comforte merk zijn dat er bestaat. Mercedes comfort heb je niet in auto’s van Audi en van BMW. Mercedes for ever!
Ik lees hierboven ergens dat MB niet onderscheidend is. Volgens mij is MB de meeste onderscheidende fabrikant die er is. Er wordt weinig techniek ingekocht en ook verkocht. De modellen zijn allemaal vormgegeven voor de eeuwigheid. Dat is altijd beter als al die die gerebadge VW’s(=Audi) die nog veel op elkaar lijken. BMW precies hetzelfde, maken bovendien nog niet eens zelf een automaat voor de zevenserie.
Daimler hoort tot de grootste bedrijven ter wereld volgens Forbes Magazine. Groter als Toyota en BMW, alleen niet groter als VAG en GM, die beide veel merken voeren. Voor de betweters onder ons, dit gaat niet over het aantal auto’s die afgezet wordt, maar over de omzet die gehaald wordt.
Het is een beetje dubbel aan de ene kant hoop ik dat ze de grootste worden, gewoon omdat elk extra Benz op de weg een verrijking is, in tegenstelling tot een saai VAG product. Aan de andere kant vind ik het een kinderachtig spelletje en vind ik dat MB zich niet moet verlagen om kwantiteit te produceren, maar gewoon kwaliteit. Dat is de sterke kracht van het merk en de grote aantallen zijn leuk, maar het moet gaan om de kwaliteit. Dat zijn ze soms wel eens vergeten in de top 3 van de grootste autofabrikanten naar aantallen auto’s.
@mercs: heeeelemaal mee eens, VAG en GM hebben gewoon heel veel merken, vandaar dat ze groot zijn. Daimler heeft er t.v.g. veel minder en is toch een van de grootste. Dit maakt Daimler ook gewoon een van de besten. En het gaat zeker ook om de omzet, ik wed dat Mercedes meer omzet heeft gemaakt met minder auto’s als Audi. Heb geen cijfers maar denk’t wel, Mercedes blijft de beste.
@amg77: ben ik de enige die dat niet als iets positiefs ziet? Met weinig auto’s veel omzet hebben, betekent alleen maar dat de marge groter is en dat er minder geld van wat de auto kost ook echt in de auto zit..
@audi18:

Of zou MB meer duurdere modellen verkopen ?? De A4 en 3 serie zijn de best verkopende bij Audi en BMW, het zou zomaar eens kunnen zijn dat de E klasse bij mercedes het best verkopende model is.
Hee.. volgens mij heeft @mercs gelijk.
Tja altijd grote woorden dat managementspul… Niks geleerd vd crisis, het gaat straks allemaal weer op de zelfde voet verder kennelijk…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).